Padasjoen kunta
Toimipaikat
Sivutoimipaikat
Lähde: Fonecta-konserni
Yritystiedot
Virallinen nimi
Padasjoen kuntaLähde: YTJ
Yhtiömuoto
KuntaLähde: YTJ
Kotipaikka
PadasjokiLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
250–499 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialat
Kaupungit ja kunnat (päätoimiala)
Lähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
84110 Julkinen yleishallintoLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Ennakkoperintärekisteri: 1.3.1995
Verohallinnon perustiedot: 15.3.1978
Työnantajarekisteri: 1.1.1979
Arvonlisäverovelvollisuus:
Alkutuottajana ja/tai kuvataiteilijana: 1.1.1995
Lähde: YTJ
Tervetuloa tutustumaan Padasjokeen

Padasjoen kunta sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa, kauniin ja runsasvesistöisen maiseman ympäröimänä. Padasjoelta on Lahteen matkaa n. 50 km, Tampereelle n. 90 km ja Helsinkiin n. 160 km.

Kaunis luonto ja useat monipuoliset tapahtumat vetävät Padasjoelle runsaasti matkailijoita ympäri vuoden.

Tutustu kuntaamme ja sen palveluihin tarkemmin vierailemalla kotisivuillamme.

Tervetuloa!

Sijainti

Sijainti on Padasjoella hyvä. Maantieyhteydet pääkaupunkiseudulle Lahden tai Hämeenlinnan moottoritien kautta merkitsevät vain parin tunnin ajoaikaa. Tampereelle ja Jyväskylään pääsee kohtuullisen helposti. Kaikkien edellä mainittujen keskusten läheisyydessä haluamme kuitenkin korostaa Padasjoen luonnonkauneutta. Sen ansiosta erotumme monesta muusta paikkakunnasta. Päijänteen lisäksi Padasjoella on lukuisia pieniä järviä ja lampia (noin 300), jotka tuovat erityispiirteensä maisemiin. Kalastus, veneily tai jopa purjehdus onnistuvat täällä Padasjoella hyvin. Metsien suuri määrä mahdollistaa niistä saatavan toimeentulon lisäksi monenlaiset luontoharrastukset.

Työ

Työtä Padasjoella tehdään monipuolisesti teollisuuden, rakentamisen, palveluiden sekä maa- ja metsätalouden piirissä. Kunnan ohella suurimpia työnantajia ovat Puulon Oy, Padasjoen Metalli Oy, Padaskeittiöt Oy ja Eimi-Kaluste Oy. Näiden lisäksi paikkakunnalla toimii useita eri alojen yrityksiä, joista erityisesti kauppaliikkeillä on varsin suuri työllisyysvaikutus. Hyvin tunnettuja ovat myös padasjokelaisten kalastajien pyytämät Päijänteen muikut, Padasjoella leivottu leipä, täällä kasvaneet mansikat ja perunat, samoin kuin monen yrittäjän korkeatasoiset, matkailijoita palvelevat lomakohteet elämyksineen.

Asuminen

Asumiseen on tarjolla monenlaista vaihtoehtoa. Pienkerrostalojen määrä ei ole kovinkaan suuri, sillä useimmat asunnot ovat omakotitaloissa tai rivitaloissa. Uudisrakentamista varten kaavatontteja on tarjolla kirkonkylällä ja myös useilla sivukylillä on tontteja saatavilla.

Palvelut

Palvelut ovat Padasjoella hyvää tasoa. Lapsiperheet saavat hoitopalvelut joko päiväkodeista tai perhepäivähoitajilta. Kouluverkoston muodostavat koulut kirkonkylällä: Kullasvuoren ja Pappilanmäen koulut. Lukiossamme tarjolla myös mahdollisuus verkko-opiskeluun. Täältä voi käydä työssä vaikkapa Lahdessa, sillä seutulippu on edullinen. Terveydenhuollon peruspalvelut on hoidettu Padasjoella hyvin, sillä vertailututkimuksissa olemme menestyneet erinomaisesti. Padasjoen kirjasto toimii linja-autoaseman ja uimahallin yhteydessä hyvällä paikalla keskustaajamassamme.

Kunnasta löytyy laadukkaat päivittäistavarakaupan palvelut, joiden yhteydessä on mm. Alko ja apteekki. Monet palvelualan yritykset ovat toimineet täällä jo pitkään ja uusia yrityksiä on perustettu mm. laajentuneelle matkailuelinkeinon sektorille.

Vapaa-aika

Vapaa-aikaa voi Padasjoella viettää monipuolisesti. Uimahallissa on useita altaita ja kuntosali. Muut liikuntapaikat kuten palloilusalit, hiihtoladut ja urheilukentät takaavat valinnanvaran. Tuoreimmat harrastuskohteet ovat Pappilanmäen koulun yhteydessä oleva lähiliikunta-alue ja Kullasvuoren alueelle sijoittuva frisbeegolfrata. Keskustan läheisyydestä löytyy uusi luontopolkukohde laavuineen. Kansalaisopisto ja erilaiset järjestöt tarjoavat harrastuspiireissään monia erilaisia vaihtoehtoja. Kaiken kruunaa tunnustuspalkintoja saanut Padasjoen satama. Siellä voi viettää aikaa vaikkapa vain Päijännettä ihaillen tai sieltä voi lähteä retkelle Päijänteen kansallispuistoon esimerkiksi Kelventeen laguuneja katsomaan. Sataman lähellä sijaitsevalle Tuomasvuorelle rakennetusta näköalatornista avautuvat mahtavat maisemat niin Päijänteelle kuin laajoille metsäalueillemme.

Näytä koko yrityskuvaus
Päättäjätiedot
  • Kati Yrttiaho, kunnanjohtaja
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvat
Lisäyhteystiedot
Muut käyttäjät katsoivat