Sara Hildénin taidemuseo
Sivutoimipaikka, Keskusvirastotalo
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 368...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus

Sara Hildénin taidemuseo on kansainväliseen modernismiin ja nykytaiteeseen keskittyvä museo. Vaihtuvien näyttelyiden tutkimuksellinen valmistelu, julkaisutoiminta ja erilaisia kävijäryhmiä huomioiva yleisötyö ovat museon keskeisiä painopisteitä. Näyttelykäynnin yhteydessä voi vierailla museon omassa kahvilassa, Café Sarassa.

Museo sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereen Särkänniemessä. Museorakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Pekka Ilveskoski. Se avautui vuonna 1979 samaan aikaan rakennuksen ympärille levittäytyvän veistospuiston kanssa.

Tampereen kaupungin ylläpitämä museo on vuonna 1962 perustetun Sara Hildénin Säätiön kokoelman pysyvä koti. Säätiön kokoelmaan kuuluu yli 5000 modernin- ja nykytaiteen teosta. Kokoelmassa on teoksia maailmankuuluilta taiteilijoilta, kuten Joan Mirólta, Francis Baconilta, Paul Kleelta, ja Alberto Giacomettilta. Kokoelmaa kartutetaan edelleen. Suomalaista modernia- ja nykytaidetta edustaa laaja valikoima teoksia maamme tunnetuimmilta taiteilijoilta.

Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muut käyttäjät katsoivat