Savonlinnan maakuntamuseo
Sivutoimipaikka, Savonlinnan kaupunki
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 42...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus
Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt sekä Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.
Savonlinnan maakuntamuseo keskittyy Etelä-Savon kulttuurihistorian ja erityisesti Saimaan purjehdushistorian tallentamiseen, tutkimiseen ja esittelemiseen. Riihisaaren laiturilta voi kesäisin ihailla ainutlaatuisia höyrylaivoja, kuunari Salamaa (1874) sekä tervahöyry Mikkoa (1914), jonne pääsee myös sisätiloihin. Matkustajalaiva Savonlinna (1904) on kesäsesongin ajan Savonlinnan matkustajasatamassa. Metsähallituksen luontonäyttely kertoo Suomen suurimman järven, Saimaan, monimuotoisuudesta ja sen kuuluisimmasta lajista, saimaannorpasta.
Riihisaaren vuonna 1852 rakennettu, arkkitehti Ernst Lohrmannin suunnittelema kruunun jyvämakasiini restauroitiin 1980-luvulla perusteellisesti museon tarpeita varten, mutta julkisivu pyrittiin säilyttämään alkuperäisessä asussaan.
Maakuntamuseon ja Metsähallituksen yhteisessä museokaupassa on tarjolla runsas valikoima kirjoja, julisteita, postikortteja, koriste-esineitä, pehmoleluja ja matkamuistoja. Museokaupassa ja näyttelytiloissa on maksuton WLAN-internet -yhteys asiakkaille.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä