Tornionlaakson museo
Sivutoimipaikka, Tornion kaupunki
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 29...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus
Museo sijaitsee Tornion keskustassa kirjaston ja Aineen taidemuseon vieressä, rajan pinnassa. Museo on esteetön liikuntarajoitteisille. Näyttelyssä käytetyt kielet ovat suomi, ruotsi, englanti ja meänkieli.
Tornionlaakson maakuntamuseo - Tornedalens museum on maakunnallinen keskusmuseo, jonka toimialuetta on koko Tornionlaakso Simosta Muonioon ja vuoden 2014 alusta myös Haaparanta kaupunkien välisen sopimuksen mukaisesti. Tornionlaakson maakuntamuseo on maailman ainoa rajanylinen, kahden maan yhteinen museo. Museolla on johtokunta, jossa on jäseniä kummastakin kunnasta. Vuonna 1914 perustettu kulttuurihistoriallinen museo kunnallistettiin vuonna 1975 ja kuusi vuotta myöhemmin Suomen opetusministeriö nimesi laitoksen Länsipohjan maakuntamuseoksi. 100-vuotias museo avattiin täysin uudistettuna ja peruskorjattuna vuonna 2014.
Maakuntamuseo tallentaa toimialueensa materiaalista kulttuuria ja historiaa, harjoittaa tutkimus-, opetus- ja julkaisutoimintaa sekä antaa asiantuntija-apua museoalan kysymyksissä.
Museon kokoelmissa on yhteensä noin 103 000 tallennetta. Kokoelmat muodostuvat esineistä, valokuvista ja äänitteistä sekä kotiseutuarkistosta.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä