Perhekeskus Suvituulen puheterapeutti
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 392...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on poistaa, lieventää tai ehkäistä kommunikaatiohäiriöitä, kuten puheen epäselvyyttä, kielellisiä vaikeuksia tai änkytystä sekä niihin liittyviä vuorovaikutuksen ongelmia. Puheterapiassa arvioidaan tarvittaessa myös syömiseen ja nielemiseen liittyviä vaikeuksia sekä pyritään lieventämään niiden vaikeuksista aiheutuvaa haittaa.

Puheterapiassa asiakas saa puheen-, kielen- sekä vuorovaikutuksen taitoja kartoittavan puheterapeutin arvion sekä tarvittaessa sen perusteella laaditun puheterapiasuunnitelman. Kuntouttavana toimintana on mahdollista saada ohjausta ja konsultaatioita lähiympäristön ihmisille, jotta ympäristö oppii toimimaan asiakkaan kommunikointia tukevalla tavalla. Myös lyhyet puheterapiajaksot ovat mahdollisia. Tarvittaessa asiakas ohjataan jatkotutkimuksiin esimerkiksi psykologille, toimintaterapeutille, fysioterapeutille, erikoislääkäreille, erikoissairaanhoitoon tai apuvälinepalveluihin. Puheterapian tavoitteena on asiakkaan mahdollisimman hyvä kommunikaatio- ja toimintakyky jokapäiväisessä elämässä.

Lasten ja nuorten puheterapiaan ohjaudutaan vielä toistaiseksi aiempien, kunnissa ja kuntayhtymissä käytössä olleiden käytänteiden mukaisesti.

Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat