Juvan seurakunta
Toimipaikat
Sivutoimipaikat
Lähde: Fonecta-konserni
Yritystiedot
Virallinen nimi
Juvan seurakuntaLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Ev.lut.kirkkoLähde: YTJ
Perustamisvuosi
1442Lähde: Fonecta-konserni
Kotipaikka
JuvaLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
10–19 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialat
Seurakunta (päätoimiala)
Lähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
94910 Seurakunnat ja uskonnolliset järjestötLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Ennakkoperintärekisteri: 1.3.1995
Työnantajarekisteri: 15.1.1960
Verohallinnon perustiedot: 15.3.1978
Arvonlisäverovelvollisuus:
Liiketoiminnasta: 1.6.1994
Lähde: YTJ
Juva – Pyhän Ristin seurakunta
Seurakunnalla on pitkä historia, Juvalla on oltu Herran palveluksessa jo 575 vuotta ja pitempäänkin. Tuo parahiksi juhlavuoden kynnyksellä löytynyt riipus on ajoitettu 1100-1300-luvulle. Juvan seurakunnan historia on varsin ekumeeninen: kristinuskon ensivaikutteet ovat todennäköisesti tulleet tänne idästä ortodoksisuuden kirkon taholta, kun Juvan seurakunta perustettiin, tunnustettiin roomalais-katolista uskoa ja viimein reformaation seurauksena olemme evankelis-luterilaisia.
Seurakunta on siellä missä sen jäsenet ovat. Kristillisyyttä eletään todeksi ennen kaikkea ihan tavallisessa arjessa. Ollaan rohkeasti kristittyjä ja Jeesuksen omia Juvan seurakunnassa, joka on meidän oma.
Juvan seurakunta on perustettu vuonna 1442. Pinta-alaltaan seurakunta oli tuolloin varsin suuri, muun muassa nykyinen Savonlinna ja Kuopio kuuluivat Juvan seurakuntaan. Nykyisin Juvan seurakunnan pinta-ala on noin 1200 neliökilometriä ja jäseniä meillä on noin 5600. Juvan keskustassa jyhkeänä seisova kivikirkko on valmistunut vuonna 1863 Seurakunnan etelä-osassa on Koikkalan kyläkirkko - valmistumisvuosi 1959 ja pitäjän pohjoisosassa Vuorenmaan seurakuntakoti, joka valmistui vuonna 1953. Seurakunnassa on kolme papin virkaa, yksi kanttorin virka, nuorisotyönohjaajan virka ja yksi diakoniatyöntekijä.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat