Satakunnan sovittelutoimisto
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 392...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus

Sovittelu tarjoaa lakisääteisen mahdollisuuden käsitellä rikos- ja riita-asioita osapuolten välillä. Sovittelu on vapaaehtoista, puolueetonta, maksutonta ja luottamuksellista. Sovittelussa osapuolet kohtaavat toisensa sovittelijoiden läsnä ollessa ja saavat itse vaikuttaa asiansa ratkaisuun. Sovittelussa voidaan sopia muun muassa korvausasioista ja se voidaan ottaa huomioon syyteharkinnassa tai rangaistusta mitattaessa.

Sovittelutapaamiset järjestetään pääsääntöisesti asianosaisten kotipaikkakunnalla. Sovittelijat toimivat sovittelutoimiston ammattihenkilöstön ohjauksessa ja neuvonnassa. He ovat tehtävään koulutettuja, puolueettomia ja salassapitosäädöksiin sitoutuneita vapaaehtoisia. Mitä sovittelu on?

Sovittelu tarjoaa lakisääteisen mahdollisuuden rikosten ja riitojen aiheuttamien ristiriitojen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi. Sovittelu on maksuton palvelu, jossa rikoksen tai riidan osapuolilla on mahdollisuus puolueettomien sovittelijoiden välityksellä kohdata toisensa luottamuksellisessa sovitteluneuvottelussa.

Sovittelu voidaan toteuttaa sellaisten osapuolten kesken, jotka ovat henkilökohtaisesti ja vapaaehtoisesti ilmaisseet suostuvansa sovitteluun. Alaikäisten osalta myös huoltajien on oltava suostuvaisia sovitteluun.

Sovittelijoina toimivat tehtävään koulutetut vapaaehtoiset sovittelijat, jotka toimivat sovittelutoimiston ammattihenkilöstön ohjauksessa.

Sovittelualoitteen voi tehdä rikoksen tai riidan osapuoli, poliisi, syyttäjä tai muu viranomainen. Jos rikoksesta epäilty tai uhri on alaikäinen, voi sovittelualoitteen tehdä myös heidän huoltajansa. Myös edunvalvoja voi tehdä sovittelualoitteen.

Lähisuhdeväkivaltaa sisältävässä asiassa sovittelualoitteen voi tehdä ainoastaan poliisi tai syyttäjä.

Jos haluat asiasi sovitteluun, ota yhteyttä sovittelutoimistoon.

Aloitteen tekee yleensä poliisi tai syyttäjä. Myös rikoksen tai riidan osapuoli voi itse tehdä aloitteen ottamalla suoraan yhteyttä sovittelutoimistoon. Sovittelutoimisto selvittää, arvioi ja päättää soveltuuko asia sovitteluun. Päätöksestä voi valittaa Turun hallinto-oikeuteen.

Sovittelutapaamiset järjestetään pääsääntöisesti asianosaisten kotipaikkakunnalla. Osapuolten ollessa eri paikkakunnilta, päätöksen sovittelupaikasta tekee sovittelutoimisto.

Sovitteluun tulee osallistua henkilökohtaisesti. Läsnä ovat rikoksen tai riidan osapuolet sekä kaksi koulutettua puolueetonta sovittelijaa. Alaikäisen mukana pitää olla myös huoltaja.

Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat