Aineen taidemuseo
Sivutoimipaikka, Tornion kaupunki
Toimipaikat
Päätoimipaikka

Päätoimipaikan sivulta löydät yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöt.

Muut sivutoimipaikat
Näytä kaikki 29...
Lähde: Fonecta-konserni
Yrityskuvaus
Aineen taidemuseo on aktiivinen kuvataiteen kohtauspaikka Torniossa. Yleisölle tarjotaan mm. kokoelmanäyttelyitä, vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja luentoja.
Aineen taidemuseo syntyi kahden yksityisen henkilön, Eila (s.1920-2013) ja Veli (s.1919-2008) Aineen rakkaudesta taiteeseen. Eila ja Veli Aineen vuosikymmeniä jatkunut taiteen systemaattinen keräily johti Aineen Kuvataidesäätiön perustamiseen vuonna 1974 ja vuonna 1986 avattuun Aineen taidemuseon syntymiseen. Aineen taidemuseo on Tornion kaupungin omistama ja ylläpitämä taidemuseo, jonne on pysyvästi sijoitettu Aineen Kuvataidesäätiön omistama suomalaisen taiteen kokoelma. Taidemuseossa on myös muita kokoelmia, osa on Aineen Kuvataidesäätiön, osa Aineen taidemuseon, osa Tornion kaupungin omistuksessa. Osa kokoelmista on saatu lahjoituksina.
Perusnäyttelyt kootaan Aineen Kuvataidesäätiön ja Aineen taidemuseon kokoelmista. Kokoelmiin kuuluu monia Suomen kuvataiteen helmiä ja useiden kiinnostavien taitelijoiden teoksia. Kokoelmasta löytyy niin Helene Schjerfbeckin, Werner Holmbergin, Akseli Gallen-Kallelan kuin Marika Mäkelän, Hannu Väisäsen ja Reijo Hukkasen teoksia. Pohjoissuomalaisen taiteen osuus on myös huomattava aina Reidar Särestöniemestä Kalervo Palsaan ja Tuuli Mukkaan.
Aineen taidemuseorakennuksen on suunnitellut torniolainen arkkitehti Matti Porkka.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä