Pyhäjärvi
 • Nivala-Haapajärven seutukunta
 • Pohjois-Pohjanmaan maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Pyhäjärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pyhäjärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pyhäjärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pyhäsalmi Mine Oy84 miljoonaa
PehuTec Oy3 miljoonaa
Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy3 miljoonaa
Pyhäsalmen Auto- ja Traktorihuolto Oy / Seo Pyhäsalmi3 miljoonaa
Veljekset Silvennoinen Oy2 miljoonaa
Pikapaja Oy2 miljoonaa
Rillankivi Kiinteistö Oy2 miljoonaa
Vaakaporauspalvelu VPP Oy2 miljoonaa
Lameltec Oy1 miljoonaa
Aurinkoranta-koti Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pyhäjärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pyhäsalmi Mine Oy172
PehuTec Oy39
Aurinkoranta-koti Oy22
Veljekset Silvennoinen Oy17
Pyhäsalmen Rakennushuolto Oy17
Pyhäsalmen palvelukoti Jaatinen Oy15
Tenhusen Liikenne Oy12
Rönkön Puutarhat Oy11
Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy11
Pyhäsalmen Auto- ja Traktorihuolto Oy / Seo Pyhäsalmi11

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pyhäjärvi
YritysKasvuprosentti
JIGU Oy+215.6%
M-Solutions R&D Oy+163.7%
Arjen Avuxi Oy+45.2%
Fime Oy+43.1%
Kapets Oy+25.2%
Tenhusen Liikenne Oy+24.3%
Pyhäsalmen EK-yhtiöt Oy+21.6%
Rönkön Puutarhat Oy+21.3%
Veljekset Silvennoinen Oy+20.4%
Kiinteistötyö MTP Oy+14.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pyhäjärvi
YritysPerustettu
KK-Urakointi Oy01.03.2021
St. Lake Solutions Oy26.01.2021
Vyöhyketerapia Maarit Pakanen09.01.2021
Kissankulman ponit06.01.2021
Eventin Oy11.12.2020
Mediversal OY30.11.2020
Karsiko Oy16.10.2020
Koulutettu Hieroja Tarmo Lipsonen25.08.2020
Metsätaito Teemu10.08.2020
Siipsäi06.08.2020
EsittelyssäAlueen Pyhäjärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Suomenselän Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Kodinkone- ja Kylmäkonehuolto Pauli Jussila

  Kodinkone- ja Kylmäkonehuolto Jussila Pauli palvelee sinua Pohjois-Pohjanmaan alueella Haapajärveltä käsin. Palveluihimme sisältyy ilmalämpöpumppujen ja ilmanviilennyslaitteiden toimitus valmiiksi asennettuna sekä kodinkoneiden ja kylmäkonelaitteiden huollot.

 • Kiinteistöhuolto Harri Pönkkö

  Yksityis- ja yritysasiakkaita palveleva Kiinteistöhuolto Harri Pönkkö tarjoaa osaavaa palvelua silloin kun kiinteistönhoito kaipaa luotettavaa osaajaa. Muita palveluitamme ovat esimerkiksi piha- ja viherrakentaminen, lumityöt, kuten auraukset ja pudotukset, koneurakointi minikaivurilla, salaojitukset ja salaojatyöt sekä sadevesi- ja jätevesijärjestelmät. Toimimme Pyhäsalmelta käsin kattavasti koko seudulla, myös naapurikuntien alueella. Soita ja kysy lisää, tai käy sivuillamme.

 • PehuTec Oy

  PehuTec is a fast growing software service provider and software creation house for telecommunications, wireless systems, various embedded systems and medical device markets. Our motivated and highly experienced specialists are very competitive in our field of expertise.

 • Pikapaja Oy

  Pikapaja Oy on Pohjois-Pohjanmaalla, Pyhäjärven maisemissa toimiva metallialan yritys. Valmistamme yli 40 vuoden kokemuksella, huipputekniikkaa hyödyntäen laadukkaita MIRO-hydraulisylintereitä.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kärsämäki, Haapajärvi, Pyhäntä, Pihtipudas, Pielavesi ja Kiuruvesi.

Kaupunginosat
Akanmäki, Emolahti, Eskoperä, Haapamäki, Hevosneva, Hietakylä, Hiidenkylä, Hirvimäki, Hongonjoki, Honkaperä, Hulanperä, Hynynkylä, Itäranta, Jokikylä, Junttikylä, Kaakkuri, Kauraperä, Kepukkaperä, Kettuperä, Kilposperä, Kirkonkylä, Koivujoki, Kokkoperä, Komu, Koskenperä, Kuusenmäki, Köpsi, Lammasmäki, Lamminaho, Lamminperä, Latvanen, Lehtoperä, Liittoperä, Lippikylä, Lohvanjoki, Lohvanperä, Lookila, Mukurinperä, Murronperä, Murtoperä, Niinimäki, Nuttuperä, Ojakylä, Oravankylä, Parkkima, Pellikkaperä, Pirttiperä, Pitäjänmäki, Puronperä, Pyhäsalmi, Rannankylä, Rintaperä, Ruhkaperä, Ruotanen, Röytiönranta, Salmelanperä, Sarviperä, Särkiperä, Tapaninahonperä, Toukkamäki, Tunturimäki, Vaivionperä, Vuohtomäki ja Väätinperä
KuvausAlueen Pyhäjärvi kuvaus

Pyhäjärvi on reilu 5 300 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Se sijaitsee Pyhäjärvi-maakuntajärven rannalla, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Suomen keskipistealueella. Idylliseen pikkukaupunkiin on helppo tulla sekä autolla että junalla.

Pyhäjärvi tarjoaa kattavat peruspalvelut ja harrastusmahdollisuudet, joihin kuuluvat esimerkiksi jäähalli, golfkenttä, keilahalli, uimahalli, hiihtoladut, eränkäyntimaat sekä kalastusapajat. 1 445 metriä maan pinnan alapuolelle ulottuva Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvimpiä tunnettuja paikkoja. Kaivostoiminnan loppuessa alueelle on kehittymässä maanalaisen infrastruktuuriin ja osaamiseen pohjautuva yritysalue, Pyhäjärven Callio. Se mahdollistaa esimerkiksi tutkimus-, tuotekehitys- ja testaustoiminnan sekä tarjoaa liiketoiminnallisia mahdollisuuksia mm. energiavarastointiin, datakeskuksen ja bioenergiaterminaalin käyttöön, kasvituotantoon sekä säilytykseen.

Vuonna 2019 Pyhäjärven suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli Pyhäsalmen kaivos eli Pyhäsalmi Mine Oy, jonka päätuotteita ovat kupari ja sinkki. Logistisen sijainnin ansiosta Pyhäjärvi kehittää valtateiden 4 ja 27 risteysalueella Transparkia, joka on logistiikkaan ja kauppaan painottuva yritys- ja osaamiskeskittymä.