Puunjalostusinsinöörit ry
Puunjalostusinsinöörit - Träförädlingsingenjörerna- Finnish Forest Products Engineers' Association Ry
Yritystiedot
Virallinen nimi
Puunjalostusinsinöörit - Träförädlingsingenjörerna- Finnish Forest Products Engineers' Association ryLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Aatteellinen yhdistysLähde: YTJ
Perustamisvuosi
1914Lähde: Fonecta-konserni
Kotipaikka
EspooLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
1–4 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
94120 Ammattialajärjestöjen toimintaLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Ennakkoperintärekisteri: 31.3.1995
Verohallinnon perustiedot: 11.11.1978
Työnantajarekisteri: 1.10.1978 Lähde: YTJ
Tietoa yhdistyksestä

Puunjalostusinsinöörit ry on perustettu vuonna 1914. Se on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Espoo, ja pääasiallinen toimiala Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt. 

Viralliselta nimeltään yhdistys on Puunjalostusinsinöörit - Träförädlingsingenjörerna- Finnish Forest Products Engineers' Association Ry.

Taloustietoja ei ole saatavilla viimeisen viiden vuoden ajalta.

Tietojen lähde: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ), Fonecta

Puunjalostusinsinöörit ry - Biometsäteollisuuden ammattilaisten verkosto
Puunjalostusinsinöörit ry, PI, on biometsäteollisuuden ammattilaisten ja yritysten verkosto. Jatkuvasti laajenevaan verkostoon kuuluu 2700 korkeakoulutettua ammattilaista ja noin 50 yritysjäsentä monipuolisesti metsäteollisuusyrityksistä, kemikaali- ja laitetoimittajista, tutkimuskeskuksista, konsultointiyrityksistä ja start-upeista. PI toimii myös aktiivisesti yliopistojen ja muiden alan verkostojen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
Toiminnan tarkoituksena on edistää ammattilaisten ja yritysten verkostoitumista ja kehittää ammattilaisten osaamista. PI tukee myös biometsäteollisuuden uudistumista, auttaa yritysten kansainvälistymistä ja kasvattaa kiinnostusta alaan.
Suomalainen insinööriosaaminen on globaalisti arvostettua ja biometsäteollisuus on Suomelle kansantaloudellisesti merkittävää; paperi- sellu- ja kartonkiliiketoiminta kattaa yli 20 % Suomen vientituloista ja työllistää suoraan 65 000 suomalaista. Puusta, uusiutuvasta luonnonvarasta, tehdään jo nyt samoja tuotteita kuin öljystä ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Tekninen osaaminen on tärkeässä roolissa uusien teknologioiden ja tuotteiden kehittämisessä.
Olipa kyse uusista puupohjaisesta tekstiili-, komposiitti- tai lääketeknologiasta tai perinteikkäimmistä jatkuvasti kehittyvistä sellu- ja paperiteknologiasta, puunjalostuksen osaajien avulla saadaan rakennettua merkittävästi vastuullisempaa yhteiskuntaa. Insinööreille ei mikään ole mahdotonta, totesivatkin jo yhdistyksen perustajat insinöörit Stenbäck ja Lampén vuonna 1914.
Puunjalostusinsinöörit ry tunnettiin aiemmin Paperi-insinöörit ry:nä. Yhdistyksen uusi nimi otettiin käyttöön alkuvuodesta 2017 kuvastamaan laajenevaa toimialaa ja monipuolisempia toimenkuvia.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä