Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry.
Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (Syl) Ry, Finlands Studentkårers Förbund (Fsf) Rf
Yritystiedot
Virallinen nimi
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry, Finlands studentkårers förbund (FSF) rfLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Aatteellinen yhdistysLähde: YTJ
Perustamisvuosi
1978Lähde: Fonecta-konserni
Kotipaikka
HelsinkiLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
10–19 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
94999 Muualla luokittelemattomat muut järjestötLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Verohallinnon perustiedot: 30.6.1978
Työnantajarekisteri: 1.4.1964 Lähde: YTJ
Tietoa yhdistyksestä

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry. on perustettu vuonna 1978. Se on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt. 

Viralliselta nimeltään yhdistys on Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (Syl) Ry, Finlands Studentkårers Förbund (Fsf) Rf.

Taloustietoja ei ole saatavilla viimeisen viiden vuoden ajalta.

Tietojen lähde: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ), Fonecta

Yrityskuvaus
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry. on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa yliopistoissa ympäri Suomen.
SYL on rekisteröity yhdistys, jonka jäseninä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jota säätelee ylioppilaskunta-asetus.
SYL:n keskeiset vaikuttamisen alueet ovat koulutuspoliittinen, sosiaalipoliittinen ja kansainvälinen toiminta. SYL hoitaa opiskelijakortti- ja opiskelija-alennusasioita sekä tarjoaa jäsenjärjestöilleen neuvonta- ja tiedotuspalveluita.
SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n yhteistyötahoja ovat jäsenjärjestöt, poliittiset ja muut opiskelijajärjestöt, yliopistot ja niiden rehtorit, opetusministeriö, ympäristöministeriö, eduskunta ja erilaiset kansalaisjärjestöt. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan tasa-arvoon, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön.
SYL:ssä päättävät jäsenjärjestöjen valitsemat opiskelijat vuosittaisessa sääntömääräisessä liittokokouksessa marraskuussa. Liittokokous päättää toimintasuunnitelmasta, talousarviosta, hallituksen kokoonpanosta ja muista esille tulevista asioista. Hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan. Hallitus valitsee liiton sihteerit ja muut työntekijät, jotka pääsääntöisesti työskentelevät toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa.
Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä