Saksalainen Kirjasto
Saksalainen kirjastoyhdistys ry: Tyska biblioteksföreningen rf
Yritystiedot
Virallinen nimi
Saksalainen kirjastoyhdistys ry;Tyska biblioteksföreningen rfLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Aatteellinen yhdistysLähde: YTJ
Perustamisvuosi
1881Lähde: Fonecta-konserni
Kotipaikka
HelsinkiLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
1–4 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialat
Kirjasto (päätoimiala)
Lähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
91010 Kirjastojen ja arkistojen toimintaLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Verohallinnon perustiedot: 11.9.1978
Työnantajarekisteri: 1.5.1978
Arvonlisäverovelvollisuus:
Ostajana tai omasta käytöstä: 2.12.2022
Lähde: YTJ
Tietoa yhdistyksestä

Saksalainen Kirjasto on perustettu vuonna 1881. Se on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala Kirjasto. 

Viralliselta nimeltään yhdistys on Saksalainen kirjastoyhdistys ry: Tyska biblioteksföreningen rf.

Taloustietoja ei ole saatavilla viimeisen viiden vuoden ajalta.

Tietojen lähde: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ), Fonecta

Yrityskuvaus

Saksalainen kirjasto perustettiin 1800-luvulla yksityishenkilöiden aloitteesta. Vuodesta 1955 kirjastoa ylläpitää Saksalainen kirjastoyhdistys.

Kirjasto on avoin kaikille ja tarjoaa noin 45 000 saksankielistä kirjaa, jotka ovat lainattavissa lukuun ottamatta hakuteoksia. Lainaaminen on maksutonta ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelle myös kaukolaina on mahdollista. Kirjaston palveluja käyttävät mm. korkeakoulujen opettajat ja opiskelijat, tutkijat, toimittajat ja kääntäjät sekä julkiset laitokset - tietysti myös kaikenikäiset "lukutoukat".

Kirjasto tarjoaa myös opastuksia eri kohderyhmille sekä kirjallisuus- ym. tapahtumia. Vuodesta 1991 Saksalainen kirjasto on ollut Saksankielisten maiden kirjallisuuskeskus. Vuonna 2008 kirjasto liitettiin Itävalta-kirjastojen portaaliin. Vuonna 2007 kirjaston työ palkittiin Kulturpreis Deutsche Sprachella.

Saksalainen kirjasto on vuodesta 1967 lähtien julkaissut Jahrbuch für finnisch-deutsche Literaturbeziehungen -vuosikirjaa, jonka päätehtävä on toimia välittäjänä suomalaisen ja saksankielisen kirjallisuuden kesken. Suomalaisen nykykirjallisuuden ensikäännösten ja kirjallisuustieteellisten artikkelien lisäksi julkaistaan aineistoa muiltakin humanististen tieteiden aloilta.

Kirjastoa ylläpitää vuonna 1955 perustettu Saksalainen kirjastoyhdistys ry. Tyska biblioteksföreningen rf., jolla on tällä hetkellä noin 350 jäsentä ensisijaisesti Suomessa ja Saksassa. Jäseneksi voi liittyä jokainen kirjaston toiminnasta kiinnostunut. Jäsenet saavat vuosittain Jahrbuch für finnisch-deutsche Literaturbeziehungen -julkaisun.

Kirjastossamme toimii myös myymälä. Kaikki myymälän tuotteet voidaan myös tilata kotiin. Maksu laskulla. Hintaan lisätään postituskulut.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Willkommen in der Deutschen Bibliothek!

Die Deutsche Bibliothek entstand im 19. Jahrhundert durch Privatinitiative und wird seit 1955 vom Verein Saksalainen kirjastoyhdistys getragen.

Sie ist allen zugänglich und bietet ca. 45.000 deutschsprachige Bücher, di

Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä