Cantores Minores
Cantores Minores- kannatusyhdistys ry
Lähetä viesti yritykselle
Yritystiedot
Virallinen nimi
Cantores Minores- kannatusyhdistys ryLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Aatteellinen yhdistysLähde: YTJ
Kotipaikka
HelsinkiLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
5–9 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialat
Musiikkituotanto (päätoimiala)
Lähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
90010 Esittävät taiteetLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Ennakkoperintärekisteri: 1.5.1995
Verohallinnon perustiedot: 14.1.1979
Työnantajarekisteri: 1.1.1979 Lähde: YTJ
Parempi tulevaisuus

Vuonna 1952 pastori Tarmo Nuotio perusti kirkkoherra Aapo Santavuoren pyynnöstä poikakuoron Helsingin Suurkirkkoon. Kuoron ensimmäiseksi johtajaksi kiinnitettiin amerikansuomalainen Ruth-Esther Hillilä. Jo äitienpäivänä 1953 kuoro esiintyi julkisesti ja pian laulajien lukumäärä nousi kolmeenkymmeneen.

Nyt 72 vuotta myöhemmin, Cantores Minores poikakuorossa ja musiikkiopistossa laulaa ja opiskelee vuosittain yli 400 3-30-vuotiasta poikaa ja nuorta miestä. Vuosikymmenien aikana kuorossa on laulanut yli 3500 poikaa, joista moni on löytänyt itselleen ammatin musiikin parista ja mikä tärkeämpää, saanut elinikäisen harrastuksen sekä laajan kaveriverkoston. Kuorolaisten lisäksi otamme vuosittain eri puolilla pääkaupunkiseutua (Jätkäsaari, Kontula, Meritulli, Pakila, Lintuvaara/Espoo, Tikkurila/Vantaa) toimiviin laulupainotteisiin muskareihimme 3-6 vuotiaita poikia.

Vuoden 2005 alusta kuoron taiteellisena johtajana ja opiston rehtorina on toiminut professori Hannu Norjanen, joka itsekin lauloi kuorossa vuosina 1974-80.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Cantores Minores, Helsingin tuomiokirkon poikakuoro

Cantores Minores – Helsingin tuomiokirkon poikakuoro (perustettu vuonna 1952) on Suomen suurin ja ammattimaisin poikakuoro ja kuorokoulu, joka toimii poikien ja nuorten miesten musiikillisena ja henkisenä kasvattajana pääkaupunkiseudulla. Cantores Minores on kuuluisa erityisesti Bachin, Händelin ja Mendelssohnin suurten kirkkomusiikkiteosten produktioistaan ja ammentaa inspiraationsa vahvasti saksalaisesta luterilaisesta poikakuorotraditiosta. Kuoro esiintyy kotimaansa lisäksi jatkuvasti myös ulkomaisilla kuorofestivaaleilla ja musiikkijuhlilla. Kuoro on tehnyt suuria konserttikiertueita Japaniin, Yhdysvaltoihin, Venäjälle ja kaiken kaikkiaan 23 Euroopan maahan.

Cantores Minores on saanut merkittävää tunnustusta niin musiikillisella kuin kasvatuksellisella saralla: Suomen valtion Musiikkitoimikunta myönsi kuorolle Musiikin Valtionpalkinnon vuonna 2014. Maaseudun Kukkasrahasto säätiö palkitsi kuoron helmikuussa 2015 Vuoden Kasvattaja 2014 -palkinnolla. Vuonna 2017 kuoro oli yksi viidestä ehdokkaasta Vuosisadan Kulttuuriteko -kategoriassa Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Cantores Minores voitti ensimmäisenä suomalaisena kuorona BBC:n järjestämän 'Let the People Sing' -kilpailun vuonna 1965 ja oli Yleisradion nimeämä Vuoden Nuorisokuoro kaudella 2009-10.

Kuorossa laulaa vuosittain yli 400 iältään 3-30 vuotiasta poikaa ja nuorta miestä. Nuorimmat pojat käyvät kuoron laulupainotteisissa musiikkileikkikouluissa pääkaupunkiseudulla. Kuoron koulutusryhmissä (B-, Koraali- ja Cappellakuoro) on vuosittain n. 140 laulajaa ja esiintyvässä pääkuorossa (A-kuoro) n. 160 laulajaa. Kuoron riveissä on vuosikymmenien aikana laulanut yli 3500 kuorolaista. Cantores Minores esittää vuosittain ainakin kaksi J.S. Bachin suurteosta, joiden lisäksi kuoron ohjelmistossa on runsaasti kotimaista ja kansainvälistä kuoromusiikkia.

CM-poikakuoron ja -musiikkiopiston toimintaa ylläpitää pääosin kuorolaisten vanhemmista ja kuoron alumneista koostuva kannatusyhdistys. Yhdistyksen toiminta (vuosibudjetti n. 1 000 000 e) rahoitetaan kuorolaisten lukukausimaksuilla (n. 30 %), konsertoimalla ja esiintymällä (n. 30 %), apurahoilla ja yritysyhteistyöllä (n. 25 %), Helsingin Seurakuntayhtymän avustuksella (n. 10 %) sekä Helsingin kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen harkinnanvaraisilla avustuksilla (n. 3 %).

Kuoron ohjelmassa vuonna 2024 on mm. J.S. Bachin Matteus- ja Johannes-passiot sekä Jouluoratorio, marraskuussa Mozartin Requiem ja Iiro Rantalan Jouluoratorio sekä joulukuussa Perinteiset Joulukonsertit.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kuoron koko toiminnan ja matkojen pysyviä suojelijoita.

Näytä koko yrityskuvaus
Yrityskuvat