Arjen pysäkki
Yritystiedot
Virallinen nimi
Arjen pysäkkiLähde: YTJ
Yhtiömuoto
Yksityinen elinkeinonharjoittajaLähde: YTJ
Perustamisvuosi
2012Lähde: Fonecta-konserni
Kotipaikka
JokioinenLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
1–4 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
85599 Muut koulutusta antavat yksikötLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Verohallinnon perustiedot: 18.7.2012
Kaupparekisteri: 2.8.2012 Lähde: YTJ
Tietoa elinkeinonharjoittajasta

Arjen pysäkki on perustettu vuonna 2012. Se on yksityinen elinkeinonharjoittaja, jonka kotipaikka on Jokioinen, ja pääasiallinen toimiala Työhyvinvointi, tyky-toiminta, tyky-päivät. 

Taloustietoja ei ole saatavilla viimeisen viiden vuoden ajalta.

Tietojen lähde: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ), Fonecta

TYÖNOHJAUSTA; TYÖYHTEISÖVALMENNUSTA JA VOIMAUTTAVAA VALOKUVAA
MITÄ TYÖNOHJAUS ON?
Työnohjauksen tavoitteena on auttaa yksilö tai työyhteisöä oppimaan työssään ja tukemaan työhyvinvointia pysähtymällä tutkimaan esimerkiksi:
  • perustehtävää
  • päätöksentekoa
  • vuorovaikutusta
  • työprosesseja
  • työnjakoa
  • pelisääntöjä
Työnohjauksen tavoitteet nousevat aina työntekijästä ja työyhteisöstä. Työnohjaus voi olla tehtäväkeskeistä, jolloin tavoitteet ovat konkreettisempia tai kehittävää, jolloin opitaan vahvemmin prosessista.
Yksilötyönohjaus antaa mahdollisuuden tutkia omia toimintatapoja työssä ja suhteuttamaan niitä työyhteisön tapahtumiin. Se vahvistaa itsetuntemusta, ammatillista identiteettiä ja työssäjaksamista. Samalla kehittyvät työyhteisötaidot.
VOIMAUTTAVA VALOKUVA TYÖNTEKIJÄN
JA TYÖYHTEISÖN VOIMAVARANA
Valovoimaa työhön ja työyhteisöön -valmennukset pohjautuvat taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolaisen voimauttavan valokuvan menetelmään. Muuttuvassa maailmassa ja työelämässä on hyvä pysähtyä ja katsoa kuvien kautta omaa ammatillisuutta arvostaen ja kunnioittaen, kuten myös työkaverin toiseutta. Yhdessä koko työyhteisön kanssa voidaan tutkia työyhteisön arvoja ja perustehtävää tai etsiä kuormittavan vastavoimaa. Oman itsen, työn tai työyhteisön toiminnan katsomisessa keskitytään hyvän näkemiseen. Se mitä katsotaan, lisääntyy ja kuva tallentaa sen hyvän hetken, johon voi aina palata. Kuvaan liittyy aina tarina ja tunnesisältöä, jonka voi jakaa ja joka kertoo meille asioita, joita on vaikea ilmaista pelkillä sanoilla.
Voimauttavassa valokuvassa käytetään ilmaisukeinoina albumikuvia tai parivalokuvasta. Molemmissa tavoissa tärkeintä on itsemäärittely ja dialogisuus. Saat tulla nähdyksi sellaisena kuin haluat!
TOIMIVA TYÖYHTEISÖ - OSALLISTAVAA VALMENNUSTA
JA KOULUTUSTA
Toimivan työyhteisön luominen ja ylläpitäminen on yhteisöllistä, prosessinomaista työskentelyä. Työyhteisö on systeemi, jossa jokainen yksilö ja jokainen toimivan työyhteisön osa-alue muodostaa systeemisen kokonaisuuden. Koulutus-/valmennuspäivissä tehdään ensin työyhteisön toimivuuden kartoitus ja sen jälkeen tarkastellaan tuloksia yhdessä ja tehdään niistä johtopäätöksiä ja sopimuksia. Toimiva työyhteisö koostuu seuraavista osa-alueista:
dynaaminen perustehtävä
tavoitteiden kirkastaminen
töiden suunnittelu
töiden kuormittavuusrakenne
kokousten toimivuus
työyhteisön ilmapiiri
johtaminen
työyhteisön pelisäännöt
tiedonkulku
palautteen antaminen
suhteet muihin yksiköihin
Näytä koko yrityskuvaus
Päättäjätiedot
Yrityskuvat
Muita saman alan yrityksiä