Alajärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Alajärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Alajärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Alajärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Mäkelä Alu Oy87 miljoonaa
Saltex Oy34 miljoonaa
Alajärven Sähkö Oy12 miljoonaa
JärviS-Energia Oy8 miljoonaa
Alumech Oy8 miljoonaa
K-Rauta Alajärvi4 miljoonaa
HOISKO4 miljoonaa
Järvinet Oy3 miljoonaa
Cars Perho Oy3 miljoonaa
Transport Seppälä Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Alajärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Mäkelä Alu Oy229
Koneurakointi Aki Sammalisto Oy65
Saltex Oy54
Tähtiporras Oy33
Järvinet Oy25
HOISKO25
Esperi Hoivakoti Rantakaisla21
Attendo Mäntytuuli18
Alumech Oy18
Lasse Tynjälä Oy18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Alajärvi
YritysKasvuprosentti
Pure Garden Oy+260.9%
Machinery Team Oy+141.0%
Järviseudun Pelletti Oy+92.3%
JM Pitkänen Oy+89.1%
RakJan Oy+81.9%
TJ Niskakangas Oy+59.3%
A. J. Peltokangas Oy+59.0%
Sivuaura Oy+54.3%
Ikkuna- ja Ovipalvelu Kivipelto+51.8%
Paapo Oy+49.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Alajärvi
YritysPerustettu
Arttu Kallio12.06.2024
Laaturakenne Aho Ky22.03.2024
Sulavesi Oy16.03.2024
V&J Company Oy06.03.2024
Uusi Tee Oy14.02.2024
Joan Ravintolapalvelut Oy04.02.2024
Toiminimi Satokulma21.01.2024
Taksi Kyrönlahti Oy04.12.2023
JarTa Oy30.10.2023
Sähköpalvelu Siljamäki27.10.2023
EsittelyssäAlueen Alajärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Alajärven Osuuspankki

  Kassapalvelut ma-pe 9:30-12. Ajanvarauksella ma-ti 9-19 ja ke-pe 9:30-16:00

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Al-Men Oy
  Al-Men Oy on työstettyjen alumiiniprofiilien toimittaja. Päätuotteitamme on alumiiniprofiilien cnc-koneistus, alumiinin hitsaus, varastointipalvelut sekä erilaiset kokoonpanotyöt.
 • Alajärven Lämpö Oy
  Alajärven Lämpö Oy kuuluu tytäryhtiönä Alajärven Kaupunki -konserniin ja sen toimiala on kaukolämmön tuotanto ja jakelu.
 • Lasse Tynjälä Oy
  Luotettavaa kuljetuspalvelua jo vuodesta 1956. Palvelemme teitä vankalla ammattitaidolla.
 • Hotelli,- Ravintola,- Keilahalli Alvariini
  Hotelli,- Ravintola,- Keilahalli Alvariini sijaitsee aivan ydinkeskustassa Alajärvellä kaikkien palvelujen välittömässä läheisyydessä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vimpeli, Kyyjärvi, Kuortane, Lappajärvi, Soini, Lapua, Perho, Ähtäri ja Alavus.

Kaupunginosat
Aholanpää, Ahvenlampi, Aitasaari, Alakylä, Aukeanpää, Haimarinpää, Halla-aho, Hannula, Hautasenkytö, Heikinkangas, Heinikangas, Herrala, Hintsankylä, Hirsikangas, Hoisko, Honkakangas, Huosianmaa, Hämeenniemi, Höykinpuro, Höykkylä, Iiruu, Jaakkolankylä, Jussila, Kaartunen, Kamppila, Kangasniemi, Karhula, Karstaperä, Keskikylä, Kirkonkylä, Kivelä, Koivula, Koivumäki, Korkea-aho, Kortekylä, Koskenkylä, Koskenmäki, Koskenvarsi, Kuolema, Kuoppaperä, Kurejoki, Kurkiperä, Kyrönlahti, Käpyaho, Kätkänranta, Lamminmäki, Latojoki, Latvalampi, Latvalanmäki, Lehtimäki, Levijoki, Linnanmäki, Livonkylä, Luoma-aho, Lupinmäki, Länsikylä, Menkijärvi, Myllykangas, Myllyperä, Möksy, Nevanperä, Niemelänperä, Niittykumpu, Nälkämäki, Ojajärvi, Paalijärvi, Paimen, Pajalanmäki, Pekkola, Peräkylä, Pitkänen, Pleunankylä, Pollari, Porspakka, Pynttäri, Rannankylä, Rantakangas, Rantala, Reipakka, Roviomaa, Räntilänkylä, Saarimaankylä, Salmenkylä, Saukonkylä, Seppälä, Siirilä, Sillanpää, Sissala, Soukanperä, Suninsalmi, Suokonmäki, Sänkiaho, Teerineva, Toukola, Tuluutti, Uusikylä, Verijärvenmäki, Viinamäki, Väärämäki ja Ylikylä
KuvausAlueen Alajärvi kuvaus

Alajärvi on Etelä-Pohjanmaan itäisin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on vajaan 10 000 verran. Alavus, Kuortane, Kyyjärvi, Lappajärvi, Lapua, Perho, Soini, Vimpeli ja Ähtäri ympäröivät kaupunkia.

Alajärvellä kulttuurista voit nauttia esimerkiksi vaikuttavassa Nelimarkka-museossa. Siellä taiteilija Eero Nelimarkan pohjalaiset maalaamat mielenmaisemat ovat hyvin esillä.

Arkkitehti ja muotoilija Alvar Aallolla oli läheiset yhteydet Alajärveen. Aallon vaikuttavaa kädenjälkeä voit ihastella esimerkiksi kunnantalon, seurakuntatalon, kaupunginkirjaston ja terveystalon arkkitehtuurissa.

Uudistuneessa Alajärven Uimahallissa liikut ja nautit edullisesti. Ja kuten muissakin pohjalaisissa kunnissa, myös Alajärvellä pesäpallo on arvossaan. Alajärven Ankkureissa voit nauttia laajasti niin hiihdon, lentopallon, pesäpallon, suunnistuksen kuin yleisurheilun tempaavista lajeista.

Kaupunki tunnetaan etevistä kirvesmiehistä, ja voidaan jopa reilusti sanoa, että tuttu lamellihirsi keksittiin siellä. Esimerkiksi Finnlamelli valmistaa ja toimittaa laadukkaat hirsitalot ja -mökit koko Suomen alueelle. Myös lukuisat pienyrittäjät pitävät yllä hirsirakentamisen perinteitä ja osin innovoivat tuttua materiaalia eteenpäin.

Alajärven suurimpia työllistäjiä ovat alumiiniprofiileihin erikoistunut Mäkelä Alu Oy, ICT- ja taloushallintopalveluihin erikoistunut Järvinet Oy ja Rakennusliike M. Ranta Oy.

Tervetuloa Alajärvelle!