Alavieska

Tältä sivulta löydät kunnan Alavieska suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Alavieska suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Alavieska
YritysLiikevaihto (euroa)
Louhinta Kääntä Oy12 miljoonaa
Vieskan Elementti Oy6 miljoonaa
Vieskan Maarakennus Oy4 miljoonaa
RAU-Service Oy4 miljoonaa
Auto- ja Konekorjaamo Marjakangas Oy3 miljoonaa
Erkki Hannula Oy2 miljoonaa
Alavieskan LVI Oy2 miljoonaa
Linjapiste Oy2 miljoonaa
Juku Mech Oy2 miljoonaa
Maansiirto Kari Huttunen Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Alavieska yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Vieskan Elementti Oy37
Louhinta Kääntä Oy29
Auto- ja Konekorjaamo Marjakangas Oy21
Erkki Hannula Oy17
RAU-Service Oy17
Juku Mech Oy11
Tarviketalli Oy10
Alavieskan LVI Oy10
Vieskan Service Team Oy8
Linjapiste Oy7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Alavieska
YritysKasvuprosentti
Vieskan Maarakennus Oy+81.7%
Villa Ruusa Oy+32.1%
Alavieskan Kehityskeskus Oy+26.0%
Louhinta Kääntä Oy+25.7%
RAU-Service Oy+14.3%
Kiinteistö Oy Alavieskan Säästötalo+13.0%
Kuljetusliike Hyötykuorma Oy+9.3%
Vieskan Rahti Oy+7.8%
Alavieskan LVI Oy+6.0%
Juku Mech Oy+5.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Alavieska
YritysPerustettu
Sisustus Hemdekor05.06.2024
Exo Tassut Oy02.05.2024
Lissun BAR Oy22.04.2024
HanuriAki21.02.2024
Kääntä Kiinteistöt Oy02.12.2023
Metallityö P. Latvakoski28.08.2023
Elina Tuulia Oy17.08.2023
KauTra Oy10.03.2023
Satuva28.12.2022
Kääntä Group Oy30.09.2022
EsittelyssäAlueen Alavieska yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinauskeskus Pohjanmaa - Hinauspalvelu 24 h ja Tiepalvelu & Nostopalvelut

  Hinauspalvelu Pohjanmaa on luotettava ja turvallinen hinauspalvelu, joka huolehtii henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaan kaluston hinauksista ammattitaidolla Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa ja kuulumme valtakunnalliseen SOS-hinausketjuun.

  Päivystämme 24h Alavieskassa ja Raahessa

  Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille tärkeää ja pyrimme, että palvelumme on joustavaa, nopeaa ja helppoa alusta loppuun saakka.

  Huolehdimme ajoneuvostasi kokonaisvaltaisesti.

  Meiltä saat myös vaihtolavat ja nostopalvelut.

  Soita 24h!

  Olemme vakuutusyhtiöiden ja Autoliiton sopimusyhteistyökumppani.

  Raskaan kaluston hinaus

  Monipuolisella ja tehokkaalla hinauskalustollamme saamme koneesi siirrettyä ketterästi haluttuun paikkaan, kuten korjaamolle. Olemme vakuutusyhtiöiden sopimusyhteistyökumppani.

  Voit soittaa raskaan kaluston hinausautoomme mihin vuorokauden aikaan tahansa. Palvelemme nopeasti, kokeneet tekijämme auttavat hankalissakin tilanteissa. Olipa kyseessä haasteellinen onnettomuustilanne tai vähän pienemmän koneen siisti hyytyminen, otamme mielellämme työtilauksen vastaan.

  Nostopalvelut

  Nostamme, siirrämme ja kuljetamme niin työkoneet kuin kappaletavarat turvallisesti ja tehokkaasti. Kun tarpeenasi on kappaletavaroiden nosto tai työkoneiden siirto, käänny Hinauskeskus Pohjanmaan puoleen. Tarjoamme niin yksityis- kuin yritysasiakkaille monipuolisia nostopalveluja kattavan nostokaluston sekä osaavan henkilökunnan avulla.

 • Alavieskan Osuuspankki

  Kassapalvelut avoinna ma ja pe klo 9-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Jokilaaksojen Hinauspalvelu Oy - REDGO Ylivieska
  Jokilaaksojen Hinauspalvelu Oy on ammattitaitoinen hinausliike Ylivieskassa. Kuulumme REDGO-ketjuun. Palvelemme asiakkaitamme laadulla ja ammattitaidolla. Toimimme koko Jokilaaksojen alueella: Kalajoella, Alavieskassa, Ylivieskassa, Merijärvellä, Oulaisissa, Nivalassa, Sievissä, Kärsämäessä ja Toholammella. Mahdollisuuksien mukaan autamme tielle jääneitä myös heti paikan päällä.
 • Linnakallio

  Juhla- ja kokoontumispaikka luonnon keskellä! Tarjoamme muunneltavia tiloja useassa rakennuksessa mm.perhejuhliin. Kauttamme myös pitopalvelu, sekä majoitusta n.50 hengelle, myös karavaanialue.

  Linnakallion alueella myös kaksi kirkkoa. Tutustu nettisivuillamme ja ihastu omaleimaiseen Linnakallioon!

 • LVI Pisara Oy

  Monipuoliset LVI-palvelut yksityisille ja yrityksille!

  Olemme täyden palvelun putkiliike, toimialaamme kuuluvat kaikki alan huolto- ja asennustyöt. Kauttamme myös maalämpöpumppuasennukset.

  Tarvittaessa teemme myös remontteja/saneerauksia, ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Merijärvi, Ylivieska, Oulainen ja Kalajoki.

Kaupunginosat
Esperinperä, Haapakoski, Haapaperä, Haarala, Havistonperä, Heikkilä, Hietala, Jukulainen, Karjuniemi, Kiimamaa, Koisperä, Koskelanperä, Koutosperä, Kunnarinperä, Kähtävä, Mattilanperä, Mikkolanperä, Nisula, Nyypakka, Ojaperä, Posanperä, Putaanperä, Rajaniemi, Rantaperä, Rautionperä, Saarenperä, Sammalperä, Savuperä, Someronkylä, Suutarinmäki, Takaloperä, Takkuperä, Taluskylä, Talusperä, Tolosperä, Vehkaperä, Veivariperä, Vetenoja, Vieriperä, Viitaperä, Yli-Kääntä ja Ylipää
KuvausAlueen Alavieska kuvaus

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Alavieska on noin 3000 asukkaan maatalouspainotteinen kunta. Sen läpi virtaa kaunis Kalajoki, ja yli puolet maa-alasta verhoutuu metsämaisemiin. Alavieska tarjoaa rauhallista asumista ja peruspalveluita sekä runsaasti virkistäytymismahdollisuuksia ympäröivää lakeuden luontoa hyödyntäen.

Alavieskassa on vahva puu- ja metalliteollisuus sekä maatalous. Suurimpiin yrityksiin kuuluvat mm. rakennuselementtejä valmistava Vieskan Elementti Oy, louhinta- ja maanrakennuspalveluja tarjoava Louhinta Kääntä Oy sekä rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistunut RAU-Service Oy. Yrittäjäystävällisen kunnan Alavieskan kehityskeskus Oy auttaa yrityksiä kehittymään sekä laajentamaan hankkeitaan.

Alavieskassa on pienen kunnan viehätys. Sen kulttuuritarjonta on vireää, ja perusopetus hoituu turvallisissa ja lämpimissä tunnelmissa Alavieskan yhtenäiskoulussa. Kunta tunnetaan myös maineikkaana musiikki- ja urheilupaikkana.

Alavieskan naapurikuntia ovat Ylivieska, Kalajoki, Merijärvi ja Oulainen, joihin kertyy matkaa vain kivenheiton verran. Myös Oulainen ja Sievi ovat lähellä.