Alavieska

Tältä sivulta löydät kunnan Alavieska suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Alavieska suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Alavieska
YritysLiikevaihto (euroa)
Vieskan Elementti Oy8 miljoonaa
Louhinta Kääntä Oy6 miljoonaa
Suomen Energianeuvonta Oyj3 miljoonaa
J.Kääntä Oy2 miljoonaa
RAU-Service Oy2 miljoonaa
Alavieskan LVI Oy2 miljoonaa
Jukuturve Oy1 miljoonaa
Maansiirto Kari Huttunen Oy1 miljoonaa
Vieskan Rahti Oy859 tuhatta
Linnakallio668 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Alavieska yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Vieskan Elementti Oy51
Louhinta Kääntä Oy27
Auto- ja Konekorjaamo Marjakangas Oy20
J.Kääntä Oy11
RAU-Service Oy11
Alavieskan LVI Oy10
Jukuturve Oy8
Peltikas Ky6
Karja Rahti Pudas Oy5
Suomen Energianeuvonta Oyj4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Alavieska
YritysKasvuprosentti
Suomen Energianeuvonta Oyj+111.4%
Kiireenpurkajat Oy+52.6%
Tapu Oy+50.8%
Jokilaaksojen Hinauspalvelu Oy - Falck Ylivieska+40.9%
Hinauskeskus Pohjanmaa - Hinauspalvelu 24 h ja Tiepalvelu+19.3%
HH-Renki Oy+13.8%
RAU-Service Oy+13.1%
Kuljetusliike Hyötykuorma Oy+6.5%
Vieskan Rahti Oy+6.2%
Nistom Oy+4.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Alavieska
YritysPerustettu
Jimko30.12.2020
Vankka terapia Oy10.11.2020
Otto Hihnala Oy20.10.2020
Autohuolto T. Kivimäki01.10.2020
Saukkosen Kuljetus Oy22.09.2020
Scandinavian Garlic Oy25.07.2020
Linjapiste Oy10.07.2020
Tmi Mikko Vierimaa10.06.2020
Kantokeisari Oy17.05.2020
Alavieskan Asunnot Oy15.05.2020
EsittelyssäAlueen Alavieska yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinauskeskus Pohjanmaa - Hinauspalvelu 24 h ja Tiepalvelu

  Hinauspalvelu Pohjanmaa on luotettava ja turvallinen hinauspalvelu, joka huolehtii henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaan kaluston hinauksista ammattitaidolla Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa ja kuulumme valtakunnalliseen SOS-hinausketjuun.

 • Jokilaaksojen Hinauspalvelu Oy - Falck Ylivieska

  Jokilaaksojen Hinauspalvelu Oy on ammattitaitoinen hinausliike Alavieskassa. Kuulumme Falck-ketjuun. Palvelemme asiakkaitamme laadulla ja ammattitaidolla. Toimimme koko Jokilaaksojen alueella: Kalajoella, Alavieskassa, Ylivieskassa, Merijärvellä, Oulaisissa, Nivalassa, Sievissä, Kärsämäessä ja Toholammella. Mahdollisuuksien mukaan autamme tielle jääneitä myös heti paikan päällä.

 • Kiireenpurkajat Oy

  Kiireenpurkajat Oy on Pyhäsalmelta käsin toimivat yritys, joka palvelee pääasiassa yritysasiakkaita Kalajokilaakson alueella, sekä tarvittaessa koko Suomessa. Palveluihimme kuuluu lvi-työt, rakennustyöt, maanrakentaminen ja purkutyöt. Olemme erikoistuneet myös valunvalmistelutöihin - teemme viemäröinnit, hiekantasaukset, lattialämmitystyöt sekä suojaukset valmiiksi ennen varsinaista valua.

 • Alavieskan Viri ry

  Urheiluseuran toiminta ja Alavieskan kunnan liikuntatoimi

 • Alavieskan kunta

  Alavieska sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskan seutukunnassa. Keskeinen sijainti tarjoaa hyvät yhteydet eri puolille Suomea. Maisemaltaan Alavieska on tyypillistä Pohjanmaan lakeutta. Alavieska on perinteinen maatalouspaikkakunta, mutta nykyisin teollisuus ja palvelut työllistävät jo 80 % ammatissa toimivasta väestöstä. Alavieska tunnetaan maineikkaana musiikki- ja urheilupaikkakuntana. Alavieskan kunta haluaa turvata asukkailleen hyvän elämisen mahdollisuudet luomalla viihtyisän, virikkeellisen ja turvallisen asuin- ja elinympäristön.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Merijärvi, Ylivieska, Oulainen ja Kalajoki.

Kaupunginosat
Esperinperä, Haapakoski, Haapaperä, Haarala, Havistonperä, Heikkilä, Hietala, Jukulainen, Karjuniemi, Kiimamaa, Koisperä, Koskelanperä, Koutosperä, Kunnarinperä, Kähtävä, Mattilanperä, Mikkolanperä, Nisula, Nyypakka, Ojaperä, Posanperä, Putaanperä, Rajaniemi, Rantaperä, Rautionperä, Saarenperä, Sammalperä, Savuperä, Someronkylä, Suutarinmäki, Takaloperä, Takkuperä, Taluskylä, Talusperä, Tolosperä, Vehkaperä, Veivariperä, Vetenoja, Vieriperä, Viitaperä, Yli-Kääntä ja Ylipää
KuvausAlueen Alavieska kuvaus

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Alavieska on noin 3000 asukkaan maatalouspainotteinen kunta. Sen läpi virtaa kaunis Kalajoki, ja yli puolet maa-alasta verhoutuu metsämaisemiin. Alavieska tarjoaa rauhallista asumista ja peruspalveluita sekä runsaasti virkistäytymismahdollisuuksia ympäröivää lakeuden luontoa hyödyntäen.

Alavieskassa on vahva puu- ja metalliteollisuus sekä maatalous. Suurimpiin yrityksiin kuuluvat mm. rakennuselementtejä valmistava Vieskan Elementti Oy, louhinta- ja maanrakennuspalveluja tarjoava Louhinta Kääntä Oy sekä rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistunut RAU-Service Oy. Yrittäjäystävällisen kunnan Alavieskan kehityskeskus Oy auttaa yrityksiä kehittymään sekä laajentamaan hankkeitaan.

Alavieskassa on pienen kunnan viehätys. Sen kulttuuritarjonta on vireää, ja perusopetus hoituu turvallisissa ja lämpimissä tunnelmissa Alavieskan yhtenäiskoulussa. Kunta tunnetaan myös maineikkaana musiikki- ja urheilupaikkana.

Alavieskan naapurikuntia ovat Ylivieska, Kalajoki, Merijärvi ja Oulainen, joihin kertyy matkaa vain kivenheiton verran. Myös Oulainen ja Sievi ovat lähellä.