Asikkala

Tältä sivulta löydät kunnan Asikkala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Asikkala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Asikkala
YritysLiikevaihto (euroa)
Rapala VMC Oyj30 miljoonaa
Uiste Oy15 miljoonaa
Rakennusliike Pakkanen Oy12 miljoonaa
K-Supermarket Vääksy9 miljoonaa
Vääksyn Konepiste9 miljoonaa
Marttiini Oy7 miljoonaa
EL-Kori Oy5 miljoonaa
Urajärven Metalli Oy4 miljoonaa
Vilppulan Tila Oy4 miljoonaa
Viipurilainen Kotileipomo Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Asikkala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rapala VMC Oyj114
Marttiini Oy46
Viipurilainen Kotileipomo Oy37
Urajärven Metalli Oy32
EL-Kori Oy23
Finlandia-Uistin Oy20
Pienryhmäkoti Helmi20
Lauttaniemen Teollisuus Oy19
Rakennusliike Pakkanen Oy19
K-Supermarket Vääksy17

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Asikkala
YritysKasvuprosentti
Tallukka Kiinteistö Oy+219.7%
Vääksyn Telakka Oy+156.4%
Viitailan Seurojentalo Oy+152.0%
VK-Konepalvelut Oy+130.9%
Hipu Oy+108.0%
Slx Housing Ltd Oy+68.1%
Lujapinta Oy Finland+56.3%
Lehtorannan Puutarha Oy+54.9%
ReCoodi Oy+51.8%
Onnenkivi Palvelut Oy+41.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Asikkala
YritysPerustettu
Hanna ja Heikki Saarinen11.01.2021
Koivujoen taksi30.12.2020
Aer - Kiinteistöt Oy07.12.2020
Vääksyn Varaosa ja Tarvike Oy20.11.2020
Petosa Oy16.11.2020
JMH-Laaturemontit10.11.2020
LCW Data Oy10.11.2020
Nope Oy Pohjoisen Potilasvarustelu Oy North Patient Equipment Ltd31.10.2020
Niko Piiroinen22.10.2020
Taloustaikuri Oy12.10.2020
EsittelyssäAlueen Asikkala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Asikkalan Auttava Käsi Tmi. Sami Näsi

  Metsänraivaus- ja hoitotyöt, pihapuiden kaadot, lumien pudotukset katoilta sekä todella hyvälaatuista polttopuuta (kuljetus Asikkalan alueella kotiovelle saakka). Minulta myös Weke-katiskat!

 • Päijät-Hämeen AD Autohuolto Oy

  Päijät-Hämeen AD Autohuolto on autokorjaamo Asikkalan Vääksyssä.

 • Lämpöjokeri Ky

  Lämpöjokeri on täydenpalvelun LVI-yritys. Meiltä löytyy palvelut laadukkaalla ammattitaidoilla niin taloyhtiöille, yrityksille kuin kotitalouksille. Tiesitkö, että meiltä saat kaikki palvelumme remonteista, uusiin ilmalämpöpumppuihin myös edullisella OP-rahoituksella.

 • Powertool 4-Tien Rauta Oy

  Teemme monipuolista sähköurakointia kuluttajille ja yrityksille. Tarjoamme ammattitaidolla esim. tuulivoima-, aurinkoenergia-, ilmalämpöpumppu- ja maalämmön sähköasennuksia. Huollamme ja asennamme yritysten kylmälaitteita tai kylmähuoneita. Meiltä saat myös turva-alan palveluita esim. valvontajärjestelmiä, varashälytinjärjestelmiä ja kulunvalvontaa. Kauttamme laaja valikoima erilaisia tuotteita aurinkosähköjärjestelmistä ja kylmälaitteista aggregaatteihin ja ilma-vesilämpöpumppuihin.

 • Taksi Vääksy Jari Ojala

  Taksinkuljettaja Jari Ojala toimii pääasiassa Vääksyn alueella, mutta kyydit luonnollisesti perille asti myös pidemmille matkoille. Käytössä on 1+4 -paikkainen henkilötaksi. Soita ja tilaa taksi!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lahti, Hollola, Padasjoki, Heinola, Sysmä ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Anianharju, Anianmetsä, Anianpelto, Arola, Arolankulma, Asikkalan kirkonkylä, Hanjärvenkulma, Hillilä, Honkaniemi, Huhtaranta, Hympylänmäki, Iso-Äiniö, Joenkulma, Joenniemi, Kalkkinen, Keltalahti, Keltaniemi, Kettulankulma, Kolunkulma, Kopsuo, Korvenkulma, Kotkaniemi, Kuoppainkulma, Kurhila, Lotila, Loukkuharju, Lumiala, Muikkula, Mustjärvi, Myllykselä, Ojala, Paakkola, Paavola, Pirppula, Pulkkila, Rantakulma, Reivilä, Riihilahti, Rutalahti, Saitta, Salo, Selkämaa, Suiva, Syrjäntaus, Särkijärvi, Tervalankulma, Urajärvi, Vartiovaara, Vedentausta, Vehkoo, Vesivehmaa, Vestola, Viitaila, Vuorenmylly, Vähimaa, Vähä-Pulkkila, Vähä-Äiniö, Vääksy ja Ämmälänhaka
KuvausAlueen Asikkala kuvaus

Etelä-Suomen läänissä, Päijät-Hämeen maakunnassa, sijaitsee ainutlaatuinen Asikkala. Tämä noin 8280 asukkaan luonnonläheinen kunta rakentuu ihastuttavista pikkukylistä ja vesistömaisemista, joissa vakituisten asukkaiden lisäksi viihtyvät tuhannet mökkeilijät sekä matkailijat. Naapurissa sijaitsevat Heinola, Hämeenlinna, Hollola, Sysmä, Padasjoki ja Lahti.

Asikkalan kuntakeskus, Vääksy, on valittu vuonna 2015 Suomen parhaaksi kaupunkikeskustaksi. Vääksyssä on moderni kauppakeskus monine liikkeineen ja palveluineen sekä niin sanottu Vanha Vääksy, jossa on idyllisiä putiikkeja. Vääksystä löytyy myös taidenäyttelyitä, museoita ja muuta kiehtovaa kulttuuritarjontaa.

Asikkalassa koulunkäynti onnistuu alakoulusta lukioon asti. Kunnan koulujen helmiä on vuonna 2014 valmistunut yhtenäiskoulu, joka sijaitsee Vääksyn upeimmalla paikalla, Aurinkovuoren harjulla, josta on näkymät Vesijärvelle sekä Päijänteelle. Asikkalassa voi opiskella myös Koulutuskeskus Salpauksessa, Wellamo-opistossa ja Asikkalan Musiikkiopistossa.

Yrittäjyyttä tuetaan ja edistetään kunnassa monipuolisesti. Suurimpia alueen yrityksiä ovat ovien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut JELD-WEN Suomi Oy, Rapala VMC Oyj, joka on yksi kalastusbisneksen neljästä suuresta kansainvälisestä toimijasta sekä Rakennusliike Pakkanen Oy. Vuonna 2014 tehdyn Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn mukaan, jossa kartoitettiin kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti, Asikkala sai Päijät-Hämeen kunnista parhaan kokonaisarvion.

Harrastamisessa ja vapaa-ajan vietossa Asiakkalan luonto tarjoilee parastaan. Vesistöt ja mahtavat maisemat ovat erinomaisia veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn. Täysmittainen golfkenttä on golfaajien unelma, ja Aurinkovuoren virkistysalueella ulkoillaan hyvissä puitteissa kesästä talveen. Pitkällä Kalmarinrannalla uidaan ja otetaan aurinkoa kesäisin sekä pelataan tennistä, läheisyydestä löytyy myös frsibeegolfrata ja kuntoilualue liikuntalaitteineen. Liikuntapaikkoja kehitetään kunnassa aktiivisesti.

Asikkalassa asumiseen on tarjolla väljiä tontteja. Asua voi palveluiden läheisyydessä tai rauhallisissa maalaismaisemissa.