Asikkala

Tältä sivulta löydät kunnan Asikkala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Asikkala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Asikkala
YritysLiikevaihto (euroa)
Rapala VMC Oyj33 miljoonaa
Uiste Oy12 miljoonaa
Vääksyn Konepiste Oy10 miljoonaa
K-Supermarket Vääksy10 miljoonaa
Rakennusliike Pakkanen Oy10 miljoonaa
Marttiini Oy6 miljoonaa
Viipurilainen Kotileipomo Oy4 miljoonaa
Urajärven Metalli Oy4 miljoonaa
Vilppulan Tila Oy4 miljoonaa
EL-Kori Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Asikkala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rapala VMC Oyj118
Viipurilainen Kotileipomo Oy37
Marttiini Oy36
Urajärven Metalli Oy32
Rakennusliike Pakkanen Oy22
EL-Kori Oy21
Finlandia-Uistin Oy20
Lauttaniemen Teollisuus Oy20
K-Supermarket Vääksy19
Pienryhmäkoti Helmi18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Asikkala
YritysKasvuprosentti
Tallukka Kiinteistö Oy+219.7%
Big Fish Golf Scandinavia Oy+147.7%
Burger Rekka Oy+134.3%
Salsa Concept Oy+120.1%
Hipu Oy+108.0%
VK-Konepalvelut Oy+74.0%
Tantik Oy+67.1%
Kurhilan Paja Oy+53.6%
Lujapinta Oy Finland+47.5%
Kanavan Panimo Oy+33.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Asikkala
YritysPerustettu
Jupa H.T31.12.2021
Joen Service Lahti Oy30.12.2021
Tmi K. Ahonen12.12.2021
SP Events Oy02.12.2021
Palkkatakomo Oy25.11.2021
Mh Medic Tmi14.11.2021
Kauneus Jedibam26.10.2021
Jaana Ojala11.10.2021
AO Rakennus & Saneeraus Oy23.09.2021
Nu Energy Oy21.09.2021
EsittelyssäAlueen Asikkala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • ATH Vainio Tmi
  Maanrakennus ATH Vainio tekee kaivuutyöt nopeasti ja luotettavasti vuosien kokemuksella. Kattavat palvelumme pitävät sisällään lähes kaikki maanrakennukseen liittyvät työt.
 • Päijät-Hämeen AD Autohuolto Oy
  Päijät-Hämeen AD Autohuolto on autokorjaamo Asikkalan Vääksyssä.
 • Powertool 4-Tien Rauta Oy
  Teemme monipuolista sähköurakointia kuluttajille ja yrityksille. Tarjoamme ammattitaidolla esim. tuulivoima-, aurinkoenergia-, ilmalämpöpumppu- ja maalämmön sähköasennuksia. Huollamme ja asennamme yritysten kylmälaitteita tai kylmähuoneita. Meiltä saat myös turva-alan palveluita esim. valvontajärjestelmiä, varashälytinjärjestelmiä ja kulunvalvontaa. Kauttamme laaja valikoima erilaisia tuotteita aurinkosähköjärjestelmistä ja kylmälaitteista aggregaatteihin ja ilma-vesilämpöpumppuihin.
 • Koneurakointi Pykälistö
  Koneurakointi Pykälistö toteuttaa suuret ja pienet maanrakennustyöt ammattitaidolla. Palveluihimme kuuluvat niin kaivinkonepalvelut, salaojitukset, jätevesijärjestelmät, puunkaadot, ongelmapuiden kaatoa, puiden ja risujen kuljetukset, tontin raivaukset kuin maa-ainestoimituksetkin. Urakointialueemme on pääasiassa Päijät-Häme, Padasjoki, Lahti ja Asikkala, mutta tarvittaessa toimimme myös laajemmalla alueella. Konekantamme on uutta ja aina työkohteeseen sopivaa. Laajan paikallistuntemuksen ja yhteistyökumppaniverkostomme myötä meiltä onnistuu suuremmatkin projektit. Työmme on ammattitaitoista ja nopeaa, pyrimme aina viimeisteltyyn lopputulokseen.
 • Rakennus- ja Huoltopalvelu J. Anttilainen Oy
  Rakennus- ja Huoltopalvelu J. Anttilainen Oy tarjoaa ammattitaitoista uudisrakentamista ja rakennussaneerausta Päijät-Hämeen alueella yrityksille ja yksityisille.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lahti, Hollola, Padasjoki, Heinola, Sysmä ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Anianharju, Anianmetsä, Anianpelto, Arola, Arolankulma, Asikkalan kirkonkylä, Hanjärvenkulma, Hillilä, Honkaniemi, Huhtaranta, Hympylänmäki, Iso-Äiniö, Joenkulma, Joenniemi, Kalkkinen, Keltalahti, Keltaniemi, Kettulankulma, Kolunkulma, Kopsuo, Korvenkulma, Kotkaniemi, Kuoppainkulma, Kurhila, Lotila, Loukkuharju, Lumiala, Muikkula, Mustjärvi, Myllykselä, Ojala, Paakkola, Paavola, Pirppula, Pulkkila, Rantakulma, Reivilä, Riihilahti, Rutalahti, Saitta, Salo, Selkämaa, Suiva, Syrjäntaus, Särkijärvi, Tervalankulma, Urajärvi, Vartiovaara, Vedentausta, Vehkoo, Vesivehmaa, Vestola, Viitaila, Vuorenmylly, Vähimaa, Vähä-Pulkkila, Vähä-Äiniö, Vääksy ja Ämmälänhaka
KuvausAlueen Asikkala kuvaus

Etelä-Suomen läänissä, Päijät-Hämeen maakunnassa, sijaitsee ainutlaatuinen Asikkala. Tämä noin 8280 asukkaan luonnonläheinen kunta rakentuu ihastuttavista pikkukylistä ja vesistömaisemista, joissa vakituisten asukkaiden lisäksi viihtyvät tuhannet mökkeilijät sekä matkailijat. Naapurissa sijaitsevat Heinola, Hämeenlinna, Hollola, Sysmä, Padasjoki ja Lahti.

Asikkalan kuntakeskus, Vääksy, on valittu vuonna 2015 Suomen parhaaksi kaupunkikeskustaksi. Vääksyssä on moderni kauppakeskus monine liikkeineen ja palveluineen sekä niin sanottu Vanha Vääksy, jossa on idyllisiä putiikkeja. Vääksystä löytyy myös taidenäyttelyitä, museoita ja muuta kiehtovaa kulttuuritarjontaa.

Asikkalassa koulunkäynti onnistuu alakoulusta lukioon asti. Kunnan koulujen helmiä on vuonna 2014 valmistunut yhtenäiskoulu, joka sijaitsee Vääksyn upeimmalla paikalla, Aurinkovuoren harjulla, josta on näkymät Vesijärvelle sekä Päijänteelle. Asikkalassa voi opiskella myös Koulutuskeskus Salpauksessa, Wellamo-opistossa ja Asikkalan Musiikkiopistossa.

Yrittäjyyttä tuetaan ja edistetään kunnassa monipuolisesti. Suurimpia alueen yrityksiä ovat ovien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut JELD-WEN Suomi Oy, Rapala VMC Oyj, joka on yksi kalastusbisneksen neljästä suuresta kansainvälisestä toimijasta sekä Rakennusliike Pakkanen Oy. Vuonna 2014 tehdyn Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn mukaan, jossa kartoitettiin kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti, Asikkala sai Päijät-Hämeen kunnista parhaan kokonaisarvion.

Harrastamisessa ja vapaa-ajan vietossa Asiakkalan luonto tarjoilee parastaan. Vesistöt ja mahtavat maisemat ovat erinomaisia veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn. Täysmittainen golfkenttä on golfaajien unelma, ja Aurinkovuoren virkistysalueella ulkoillaan hyvissä puitteissa kesästä talveen. Pitkällä Kalmarinrannalla uidaan ja otetaan aurinkoa kesäisin sekä pelataan tennistä, läheisyydestä löytyy myös frsibeegolfrata ja kuntoilualue liikuntalaitteineen. Liikuntapaikkoja kehitetään kunnassa aktiivisesti.

Asikkalassa asumiseen on tarjolla väljiä tontteja. Asua voi palveluiden läheisyydessä tai rauhallisissa maalaismaisemissa.