Asikkala

Tältä sivulta löydät kunnan Asikkala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Asikkala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Asikkala
YritysLiikevaihto (euroa)
Rapala VMC Oyj44 miljoonaa
Uiste Oy12 miljoonaa
Vääksyn Konepiste Oy11 miljoonaa
K-Supermarket Vääksy10 miljoonaa
Marttiini Oy6 miljoonaa
Rakennusliike Pakkanen Oy6 miljoonaa
Urajärven Metalli Oy5 miljoonaa
Viipurilainen Kotileipomo Oy4 miljoonaa
Vilppulan Tila Oy4 miljoonaa
EL-Kori Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Asikkala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rapala VMC Oyj141
Viipurilainen Kotileipomo Oy37
Urajärven Metalli Oy32
Marttiini Oy31
Finlandia-Uistin Oy20
Lauttaniemen Teollisuus Oy20
Pienryhmäkoti Helmi18
Luomatec Oy17
Vääksyn Konepiste Oy17
EL-Kori Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Asikkala
YritysKasvuprosentti
Tallukka Kiinteistö Oy+219.7%
Big Fish Golf Scandinavia Oy+147.7%
Vesivehmaan Lihapalvi Oy+134.3%
Salsa Concept Oy+120.1%
VK-Konepalvelut Oy+74.0%
Hipu Oy+73.2%
CaballusRTV Oy+65.1%
Kurhilan Paja Oy+53.6%
Lujapinta Oy Finland+47.5%
Koneurakointi JRT Oy+44.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Asikkala
YritysPerustettu
Kone-Essa Oy15.05.2022
Leikkokukkatila Loisto13.05.2022
Metsätyö Taavila21.04.2022
JMV Palvelu Oy04.04.2022
TMI Ingan Pehmisvaunu29.03.2022
Vaspa Oy28.03.2022
Kasvukuutiot Oy25.03.2022
Perhekoti Pohjolanhovi Oy23.03.2022
Poissa09.03.2022
JJV Works15.02.2022
EsittelyssäAlueen Asikkala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Vääksyn Konepiste Oy

  Vääksyn Konepiste Oy on täyden palvelun vene- ja koneliike. Olemme toimineet lähes 30 vuotta Vääksyssä alan tunnetuimpien ja arvostetuimpien merkkien parissa. Myymme veneet, vesijetit, perämoottorit, mönkijät, moottorikelkat, vene-elektroniikan & järjestelmät sekä trailerit & peräkärryt. Palveluihimme kuuluu myös huolto, varaosamyynti, veneiden välitysmyynti ja talvisäilytys. Meidän kauttamme saat myös Alandian venevakuutuksen. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Powertool 4-Tien Rauta Oy
  Teemme monipuolista sähköurakointia kuluttajille ja yrityksille. Tarjoamme ammattitaidolla esim. tuulivoima-, aurinkoenergia-, ilmalämpöpumppu- ja maalämmön sähköasennuksia. Huollamme ja asennamme yritysten kylmälaitteita tai kylmähuoneita. Meiltä saat myös turva-alan palveluita esim. valvontajärjestelmiä, varashälytinjärjestelmiä ja kulunvalvontaa. Kauttamme laaja valikoima erilaisia tuotteita aurinkosähköjärjestelmistä ja kylmälaitteista aggregaatteihin ja ilma-vesilämpöpumppuihin.
 • ATH Vainio Tmi

  Maanrakennus ATH Vainio tekee kaivuutyöt nopeasti ja luotettavasti vuosien kokemuksella. Kattavat palvelumme pitävät sisällään lähes kaikki maanrakennukseen liittyvät työt.

  Ammattitaitoista palvelua tarjoamme pääosin Lahden ja lähikuntien alueella. Asiakaskuntamme koostuvat yrityksistä, yksityisasiakkaista sekä julkisesta sektorista.

  Teen myös suksihuoltoa!

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Kaivinkone­urakointia

  Kattavat palvelumme pitävät sisällään lähes kaikki maanrakennukseen liittyvät työt.

 • Päijät-Hämeen AD Autohuolto Oy
  Päijät-Hämeen AD Autohuolto on autokorjaamo Asikkalan Vääksyssä.
 • Rakennus- ja Huoltopalvelu J. Anttilainen Oy
  Rakennus- ja Huoltopalvelu J. Anttilainen Oy tarjoaa ammattitaitoista uudisrakentamista ja rakennussaneerausta Päijät-Hämeen alueella yrityksille ja yksityisille.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lahti, Hollola, Padasjoki, Heinola, Sysmä ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Anianharju, Anianmetsä, Anianpelto, Arola, Arolankulma, Asikkalan kirkonkylä, Hanjärvenkulma, Hillilä, Honkaniemi, Huhtaranta, Hympylänmäki, Iso-Äiniö, Joenkulma, Joenniemi, Kalkkinen, Keltalahti, Keltaniemi, Kettulankulma, Kolunkulma, Kopsuo, Korvenkulma, Kotkaniemi, Kuoppainkulma, Kurhila, Lotila, Loukkuharju, Lumiala, Muikkula, Mustjärvi, Myllykselä, Ojala, Paakkola, Paavola, Pirppula, Pulkkila, Rantakulma, Reivilä, Riihilahti, Rutalahti, Saitta, Salo, Selkämaa, Suiva, Syrjäntaus, Särkijärvi, Tervalankulma, Urajärvi, Vartiovaara, Vedentausta, Vehkoo, Vesivehmaa, Vestola, Viitaila, Vuorenmylly, Vähimaa, Vähä-Pulkkila, Vähä-Äiniö, Vääksy ja Ämmälänhaka
KuvausAlueen Asikkala kuvaus

Etelä-Suomen läänissä, Päijät-Hämeen maakunnassa, sijaitsee ainutlaatuinen Asikkala. Tämä noin 8280 asukkaan luonnonläheinen kunta rakentuu ihastuttavista pikkukylistä ja vesistömaisemista, joissa vakituisten asukkaiden lisäksi viihtyvät tuhannet mökkeilijät sekä matkailijat. Naapurissa sijaitsevat Heinola, Hämeenlinna, Hollola, Sysmä, Padasjoki ja Lahti.

Asikkalan kuntakeskus, Vääksy, on valittu vuonna 2015 Suomen parhaaksi kaupunkikeskustaksi. Vääksyssä on moderni kauppakeskus monine liikkeineen ja palveluineen sekä niin sanottu Vanha Vääksy, jossa on idyllisiä putiikkeja. Vääksystä löytyy myös taidenäyttelyitä, museoita ja muuta kiehtovaa kulttuuritarjontaa.

Asikkalassa koulunkäynti onnistuu alakoulusta lukioon asti. Kunnan koulujen helmiä on vuonna 2014 valmistunut yhtenäiskoulu, joka sijaitsee Vääksyn upeimmalla paikalla, Aurinkovuoren harjulla, josta on näkymät Vesijärvelle sekä Päijänteelle. Asikkalassa voi opiskella myös Koulutuskeskus Salpauksessa, Wellamo-opistossa ja Asikkalan Musiikkiopistossa.

Yrittäjyyttä tuetaan ja edistetään kunnassa monipuolisesti. Suurimpia alueen yrityksiä ovat ovien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut JELD-WEN Suomi Oy, Rapala VMC Oyj, joka on yksi kalastusbisneksen neljästä suuresta kansainvälisestä toimijasta sekä Rakennusliike Pakkanen Oy. Vuonna 2014 tehdyn Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn mukaan, jossa kartoitettiin kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti, Asikkala sai Päijät-Hämeen kunnista parhaan kokonaisarvion.

Harrastamisessa ja vapaa-ajan vietossa Asiakkalan luonto tarjoilee parastaan. Vesistöt ja mahtavat maisemat ovat erinomaisia veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn. Täysmittainen golfkenttä on golfaajien unelma, ja Aurinkovuoren virkistysalueella ulkoillaan hyvissä puitteissa kesästä talveen. Pitkällä Kalmarinrannalla uidaan ja otetaan aurinkoa kesäisin sekä pelataan tennistä, läheisyydestä löytyy myös frsibeegolfrata ja kuntoilualue liikuntalaitteineen. Liikuntapaikkoja kehitetään kunnassa aktiivisesti.

Asikkalassa asumiseen on tarjolla väljiä tontteja. Asua voi palveluiden läheisyydessä tai rauhallisissa maalaismaisemissa.