Enontekiö

Tältä sivulta löydät kunnan Enontekiö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Enontekiö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Enontekiö
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Kilpishalli11 miljoonaa
K-Market Rantakokko6 miljoonaa
Rajacafe Neste Karesuvanto4 miljoonaa
Davvi hotell & cabins4 miljoonaa
Käsivarren Kuljetus Oy2 miljoonaa
Tundrea2 miljoonaa
Kilpisjärven Retkeilykeskus2 miljoonaa
Enontekiön Sähkö Oy2 miljoonaa
Hotel Rakka Oy1 miljoonaa
Basecamp & Adventure Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Enontekiö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
K-Market Kilpishalli31
Davvi hotell & cabins27
Hotel Rakka Oy13
Suvannon Rakennus Oy12
Ravintola Kilpis8
Rajacafe Neste Karesuvanto7
Basecamp & Adventure Oy7
Enontekiön Lentoasema Oy7
Hetan Majatalo6
Tunturihotelli Vuontispirtti3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Enontekiö
YritysKasvuprosentti
Basecamp & Adventure Oy+131.2%
Palon Kuljetus Oy+93.4%
Rannikki Oy+71.0%
Northern Gifts Oy+64.9%
Oy Arctic Land Adventure Ltd+29.6%
St1 Huoltoasema A. Ylitalo Oy+25.1%
Tosilapin poro Oy+23.3%
Polar Wind Technologies Oy+21.1%
Tundrea+20.8%
Näkkälän Kala ja Poro Oy+17.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Enontekiö
YritysPerustettu
Tmi Erkki Mäkinen18.06.2024
tmi Virpi Labba05.05.2024
Valkeapää Máret-Elle14.04.2024
LVI Kotavuopio02.04.2024
Peter Allinson17.01.2024
Kalotti Service Oy12.01.2024
Anne Länsman-Magga10.01.2024
Grayling Guide01.01.2024
Tmi Heaika Näkkäläjärvi06.10.2023
NordWest Service Oy10.08.2023
EsittelyssäAlueen Enontekiö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hotelli Jussan Tupa
  Hotelli Jussan Tuvassa viihdyt varmasti, olitpa sitten lomailemassa tai työmatkalla.
 • Kilpisjärven Majatalo Haltinmaa

  Haluatko kristallinkirkkaisiin jokiin kalastamaan tai valkoisille hangille vai yöttömään yöhön?

  Tervetuloa kolmen valtakunnan rajalle, Suomen korkeimpien tuntureiden juurelle! Meillä on tarjolla kodikkaat mökit ja 140-paikkainen ravintola A-oikeuksin.

  Majatalo HALTINMAA sijaitsee Kilpisjärven kylän keskellä lähellä vaellus- ja hiihtoreittejä. Meille on helppo tulla ja mukava majoittua.

  Majoituksemme on auki ympäri vuoden. Ravintolamme ja pubimme palvelee matkailijoita joka viikonloppu ja sesonkeina joka päivä tarjoten esim. suosittua ja runsasta buffé pöytäämme. Halti Pubissa voi nauttia kuumia tai kylmiä juomia tunnelmallisessa ympäristössä ja aurinkoterassillamme paistetta riittää aamusta iltaan aina sään salliessa.

  Lämpimästi tervetuloa!

 • Laakso Reino - maanrakennus ja lumityöt

  Tmi R. Laakso on Enontekiön Hetassa sijaitseva maanrakennusyritys. Maanrakennustöiden ohella toimintaan kuuluvat myös kuljetuspalvelut ja teiden kunnossapito - kesällä ja talvella.

  Yrityksellä on käytössään traktorikaivureita, kuorma-auto ja lavetti, sekä traktori lumitöihin. Kuorma-autossa on aurausvalmius ja alusterä.

  Koko kalustomme soveltuu talvikunnossapitoon!

 • Enontekiön Pesulapalvelut
  Olemme pesulapalveluita tarjoava yritys. Asiakkaitamme ovat julkinen sektori, erilaisten alojen yritykset sekä yksityiset ihmiset. Toiminta-alueena meillä on Lapin alue. Ota yhteyttä!
 • Enontekiön Yhteismetsä
  Enontekiön Yhteismetsä myy tai vuokraa tontteja Enontekiön Ylikyröstä Hommakankaan asemakaava-alueelta. Tontit sijaitsevat luonnonkaunniilla paikalla Vuontisjärven ja Hommajärven ranta-alueella, josta huikea näkymä Pallas- Yllästunturin kansallispuistoon. Katso lisää sivuiltamme
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari.

Kaupunginosat
Hetta, Iitto, Jatuni, Kaaresuvanto, Kalmakaltio, Kelottijärvi, Keräs-Sieppi, Ketomella, Kilpisjärvi, Kultima, Kuttanen, Leppäjärvi, Luspa, Markkina, Maunu, Muotkajärvi, Nartteli, Nunnanen, Näkkälä, Palojoensuu, Palojärvi, Peltovuoma, Pousu, Pättikkä, Raittijärvi, Ropijärvenperä, Ropinsalmi, Saarikoski, Sonkamuotka, Suonttajärvi, Vikkuri, Vuontisjärvi, Vähäniva, Yli-Kyrö ja Äijäjoki
KuvausAlueen Enontekiö kuvaus

Lapin maakunnassa, Suomen käsivarressa, sijaitseva Enontekiö on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Asukkaita tässä ”revontulten maassa” on noin 1900. Naapurista löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari. Yhteistä valtakunnanrajaa on Ruotsin ja Norjan kanssa yli 450 km verran.

Enontekiö on pidetty matkailukohde. Kunnan alueella sijaitsee jopa yli 60 % kaikista Suomen tuntureista, joista osassa on yli 1 km korkuiset huiput. Tunnetuimpiin tuntureihin kuuluvat Saana ja Halti Kilpisjärvellä, josta löytyy myös retkeilykeskus ja muita retkeilypalveluja. Enontekiöllä kulkee osa 800 km pituisesta vaellusreitistä, Kalottireitistä, joka ulottuu niin ikään Ruotsin ja Norjan alueille.

Enontekiön sijainti tekee siitä poikkeavan sekä maisemallisesti että maantieteellisesti. Monien suurten jokien, kuten Muonionjoen, lähteet ovat Enontekiöllä. Laajat, koskemattomat erämaa-alueet ovat varsinkin luontomatkailijoiden suosiossa. Kunta onkin erinomainen valinta niin kalastukseen kuin vaellukseen, maastopyöräilyyn ja vaikka lintubongaukseen – myös aivan tavalliseen rauhasta ja ainutlaatuisista maisemista nauttimiseen ilman sen suurempia aktiviteetteja.

Tuntureiden ja muun luonnon lisäksi Enontekiö tarjoaa kävijälleen nähtävyyksiä, kuten Lapin sodan historiallisen museoalueen, linnoitusalue Jämärän ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston.

Matkailu on Enontekiön päätoimialaa. Suuria alueen yrityksiä ovat mm. majoituspalveluja tuottava Davvi hotell & cabins ja majoitus- ja retkeilypalveluja tarjoava Kilpisjärven Retkeilykeskus sekä K-market Kilpishalli ja Enontekiön Sähkö Oy.

Opintie sujuu Enontekiössä aina esiopetuksesta peruskouluun ja lukioon. Kunnassa toimii myös Revontuli-Opisto, jossa saa opetusta mm. niin taiteen, tietotekniikan, liikunnan kuin kieltenkin parissa.