Enontekiö

Tältä sivulta löydät kunnan Enontekiö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Enontekiö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Enontekiö
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Kilpishalli12 miljoonaa
K-Market Rantakokko6 miljoonaa
Rajabaari Neste Karesuvanto3 miljoonaa
Davvi hotell & cabins3 miljoonaa
Käsivarren Kuljetus Oy2 miljoonaa
Rakennusliike Antti Kelottijärvi Oy2 miljoonaa
Enontekiön Sähkö Oy2 miljoonaa
Kilpisjärven Retkeilykeskus1 miljoonaa
Ravintola Kilpis968 tuhatta
Hotelli Jussan Tupa846 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Enontekiö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Davvi hotell & cabins27
K-Market Kilpishalli20
K-Market Rantakokko15
Suvannon Rakennus Oy11
Käsivarren Kuljetus Oy10
Enontekiön Sähkö Oy7
Ravintola Kilpis7
Enontekiön kunnan asunnot Kiinteistö Oy6
Hetan Majatalo6
Alatalon Käsityö6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Enontekiö
YritysKasvuprosentti
Rakennusliike Antti Kelottijärvi Oy+137.5%
A Autto Oy+91.3%
Käsivarren Kuljetus Oy+31.2%
K-Market Kilpishalli+21.7%
Erämaakota Oy+20.5%
Kyrön Loma Oy+18.1%
Suvannon Rakennus Oy+12.7%
Hetan Lumilinnan Elämysreissut Oy+12.6%
Veksin Kylmä Oy+11.8%
Kilpisjärven Retkeilykeskus+8.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Enontekiö
YritysPerustettu
Arctic Wilderness Guide02.03.2021
Arctic Europe Travel & Marketing26.11.2020
J.Tervo11.08.2020
Bapnb Group Oy21.07.2020
Kumpulainen Petteri21.01.2020
Tmi Virpi Pahajoki18.11.2019
Kairan Verhoomo ja Ompelupalvelu Ky13.09.2019
Tosilapin poro Oy23.08.2019
Biegga Oy14.08.2019
Kalle P. S. Keskitalo14.08.2019
EsittelyssäAlueen Enontekiö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LomaRami

  Etsitkö vuokramökkiä Käsivarren Lapista? Haaveiletko vaelluksesta tai kalastuksesta kauniin karussa erämaassa, missä hiljaisuus saa uuden merkityksen? Haluaisitko juoda raikasta vettä suoraan tunturipurosta ja ihailla vaivaiskoivujen sekä revontulien väriloistoa?

 • Hotelli Jussan Tupa

  Hotelli Jussan Tuvassa viihdyt varmasti, olitpa sitten lomailemassa tai työmatkalla. Palvelemme kaikkina vuodenaikoina keskellä Enontekiön kuntakeskus Hettaa. Kaikki kylän tärkeimmät palvelut löytyvät hotellin välittömästä läheisyydestä.

 • Enontekiön kunta

  Enontekiö-Muonio on luonnonkaunis matkailukunta käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla.

 • K-Market Rantakokko

  K-market Rantakokko palvelee sinua Enontekiössä. Myymälässämme on päivittäistavarapuolen lisäksi rautaosasto (erilliset aukioloajat). Tervetuloa ostoksille!

 • Huvilakylä Ounasloma Luxury Cabins

  Ounasloma tarjoaa majoitusta Enontekiön Hetassa. Ounasloma on perheyritys, jolla on 13 korkeatasoista mökkiä vuokrattavana Ounasjärven tuntumassa. Mökit ovat väljästi rakennettuja, jotta tupien ikkunoista näkyisi paljon luontoa ja asukkailla olisi oma rauha. Pienemmässä mökissä on petipaikat viidelle ja isommassa mökissä kahdeksalle. Kaikissa mökeissä on sauna ja täysin varusteltu keittiö. Majoitus on hinnoiteltu henkilömäärän mukaan ja majoituksen palveluun kuuluu aina loppusiivous. Meillä on oma hiekkaranta Ounasjärvellä tunturinäkymällä. Asiakkaidemme käytettävissä on maksutta 4 soutuvenettä, 18 polkupyörää, 30 potkukelkkaa, suksienhuoltotila ja ulkoilukarttoja.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari.

Kaupunginosat
Hetta, Iitto, Jatuni, Kaaresuvanto, Kalmakaltio, Kelottijärvi, Keräs-Sieppi, Ketomella, Kilpisjärvi, Kultima, Kuttanen, Leppäjärvi, Luspa, Markkina, Maunu, Muotkajärvi, Nartteli, Nunnanen, Näkkälä, Palojoensuu, Palojärvi, Peltovuoma, Pousu, Pättikkä, Raittijärvi, Ropijärvenperä, Ropinsalmi, Saarikoski, Sonkamuotka, Suonttajärvi, Vikkuri, Vuontisjärvi, Vähäniva, Yli-Kyrö ja Äijäjoki
KuvausAlueen Enontekiö kuvaus

Lapin maakunnassa, Suomen käsivarressa, sijaitseva Enontekiö on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Asukkaita tässä ”revontulten maassa” on noin 1900. Naapurista löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari. Yhteistä valtakunnanrajaa on Ruotsin ja Norjan kanssa yli 450 km verran.

Enontekiö on pidetty matkailukohde. Kunnan alueella sijaitsee jopa yli 60 % kaikista Suomen tuntureista, joista osassa on yli 1 km korkuiset huiput. Tunnetuimpiin tuntureihin kuuluvat Saana ja Halti Kilpisjärvellä, josta löytyy myös retkeilykeskus ja muita retkeilypalveluja. Enontekiöllä kulkee osa 800 km pituisesta vaellusreitistä, Kalottireitistä, joka ulottuu niin ikään Ruotsin ja Norjan alueille.

Enontekiön sijainti tekee siitä poikkeavan sekä maisemallisesti että maantieteellisesti. Monien suurten jokien, kuten Muonionjoen, lähteet ovat Enontekiöllä. Laajat, koskemattomat erämaa-alueet ovat varsinkin luontomatkailijoiden suosiossa. Kunta onkin erinomainen valinta niin kalastukseen kuin vaellukseen, maastopyöräilyyn ja vaikka lintubongaukseen – myös aivan tavalliseen rauhasta ja ainutlaatuisista maisemista nauttimiseen ilman sen suurempia aktiviteetteja.

Tuntureiden ja muun luonnon lisäksi Enontekiö tarjoaa kävijälleen nähtävyyksiä, kuten Lapin sodan historiallisen museoalueen, linnoitusalue Jämärän ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston.

Matkailu on Enontekiön päätoimialaa. Suuria alueen yrityksiä ovat mm. majoituspalveluja tuottava Davvi hotell & cabins ja majoitus- ja retkeilypalveluja tarjoava Kilpisjärven Retkeilykeskus sekä K-market Kilpishalli ja Enontekiön Sähkö Oy.

Opintie sujuu Enontekiössä aina esiopetuksesta peruskouluun ja lukioon. Kunnassa toimii myös Revontuli-Opisto, jossa saa opetusta mm. niin taiteen, tietotekniikan, liikunnan kuin kieltenkin parissa.