Enontekiö

Tältä sivulta löydät kunnan Enontekiö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Enontekiö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Enontekiö
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Kilpishalli9 miljoonaa
K-Market Rantakokko5 miljoonaa
Rajacafe Neste Karesuvanto2 miljoonaa
Käsivarren Kuljetus Oy2 miljoonaa
Enontekiön Sähkö Oy2 miljoonaa
Kilpisjärven Retkeilykeskus1 miljoonaa
Ravintola Kilpis968 tuhatta
Alatalon Käsityö708 tuhatta
St1 Huoltoasema A. Ylitalo Oy647 tuhatta
Enontekiön kunnan asunnot Kiinteistö Oy526 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Enontekiö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
K-Market Rantakokko14
K-Market Kilpishalli10
Enontekiön Sähkö Oy8
Ravintola Kilpis7
Hetan Majatalo6
Suvannon Rakennus Oy6
Davvi hotell & cabins5
Basecamp & Adventure Oy4
Alatalon Käsityö4
Yläperän Safarit Oy2

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Enontekiö
YritysKasvuprosentti
Oy Arctic Land Adventure Ltd+250.3%
Erämaakota Oy+19.7%
Kyrön Loma Oy+18.1%
Käsivarren Kuljetus Oy+17.5%
Enontekiön kunnan asunnot Kiinteistö Oy+15.2%
Arctic Polar rivitalot+12.1%
Enontekiön Vesihuolto Oy+6.4%
Enontekiön Virastotalo Kiinteistö Oy+6.3%
Rakennus Hetta Oy+6.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Enontekiö
YritysPerustettu
Reki ja Rakennus Välitalo04.05.2022
Hetan Suksi & Sikli16.01.2022
Käsivarren Tuulivoima Oy15.01.2022
Käsivarren Hyvinvointi01.01.2022
Ilkka Halttunen22.11.2021
Tmi Viivi Heikkilä27.10.2021
Tmi Pirjetta Mätäsaho27.10.2021
Enontekiön Taksipalvelu Oy19.05.2021
Kilpis Taxi & Arctic Care Ky14.05.2021
ENF Infra Oy12.05.2021
EsittelyssäAlueen Enontekiö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hotelli Jussan Tupa
  Hotelli Jussan Tuvassa viihdyt varmasti, olitpa sitten lomailemassa tai työmatkalla. Palvelemme kaikkina vuodenaikoina keskellä Enontekiön kuntakeskus Hettaa. Kaikki kylän tärkeimmät palvelut löytyvät hotellin välittömästä läheisyydestä.
 • LomaRami

  Etsitkö vuokramökkiä Käsivarren Lapista? Haaveiletko vaelluksesta tai kalastuksesta kauniin karussa erämaassa, missä hiljaisuus saa uuden merkityksen? Haluaisitko juoda raikasta vettä suoraan tunturipurosta ja ihailla vaivaiskoivujen sekä revontulien väriloistoa?

  Lomarami tarjoaa mökkimajoitusta erämaan luonnon keskellä kalaisan Lätäsenon varrella tai luonnonkauniin Kelottijärven rannalla. Lisäksi vuokraamme huoneistoa valtakunnan rajalla Karesuvannossa. Tervetuloa nauttimaan upeasta ja puhtaasta luonnosta Käsivarren Lappiin!


  Majoitus Käsivarren kainalossa

  Kolme majoitusvaihtoehtoamme sijaitsevat kaikki Käsivarren kainalon tuntumassa, Lapin karun luonnon, puhtaiden vesien, solisevien tunturipurojen ja vuodenaikojen mukaan väriä vaihtavien vaivaiskoivujen keskellä. Tutustu alla olevista välilehdistä majoitusvaihtoehtoihimme!

 • Enontekiön kunta
  Enontekiö-Muonio on luonnonkaunis matkailukunta käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla.
 • Rajacafe Neste Karesuvanto
  Käsivarren keidas. Rajabaari Neste Karesuvanto tarjoaa Käsivarren kulkijalle viihtyisän levähdys- ja tankkauspaikan monipuolisine lisäpalveluineen. Tervetuloa tutustumaan palveluihimme, jotka tekevät meistä todellisen Käsivarren keitaan. Minimarketin monipuolisesta valikoimasta löytyy kaikki tarvittava niin kuljettajan kuin autonkin jaksamiseen. Kahvila-ravintolamme tarjoaa kaikkien kahvila- ja ruokatuotteiden lisäksi myös laajan kirjon muita palveluita kuten lehtipisteen, posti- ja apteekkkipalvelut sekä Rayn peliautomaatit. Meiltä löydät sekä yösijan yksinäiselle että majoitustilaa isommalle porukalle, ja lomamökin vuonon rannalla. Tervetuloa!Olemme avoinna normaalisti aukioloaikojen mukaan ja noudatamme annettuja ohjeistuksia paikkamäärissä, sekö kiinnitämme huomiota väljyyteen sekä hygieniaan.
 • Huvilakylä Ounasloma Luxury Cabins
  Ounasloma tarjoaa majoitusta Enontekiön Hetassa. Ounasloma on perheyritys, jolla on 13 korkeatasoista mökkiä vuokrattavana Ounasjärven tuntumassa. Mökit ovat väljästi rakennettuja, jotta tupien ikkunoista näkyisi paljon luontoa ja asukkailla olisi oma rauha. Pienemmässä mökissä on petipaikat viidelle ja isommassa mökissä kahdeksalle. Kaikissa mökeissä on sauna ja täysin varusteltu keittiö. Majoitus on hinnoiteltu henkilömäärän mukaan ja majoituksen palveluun kuuluu aina loppusiivous. Meillä on oma hiekkaranta Ounasjärvellä tunturinäkymällä. Asiakkaidemme käytettävissä on maksutta 4 soutuvenettä, 18 polkupyörää, 30 potkukelkkaa, suksienhuoltotila ja ulkoilukarttoja.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari.

Kaupunginosat
Hetta, Iitto, Jatuni, Kaaresuvanto, Kalmakaltio, Kelottijärvi, Keräs-Sieppi, Ketomella, Kilpisjärvi, Kultima, Kuttanen, Leppäjärvi, Luspa, Markkina, Maunu, Muotkajärvi, Nartteli, Nunnanen, Näkkälä, Palojoensuu, Palojärvi, Peltovuoma, Pousu, Pättikkä, Raittijärvi, Ropijärvenperä, Ropinsalmi, Saarikoski, Sonkamuotka, Suonttajärvi, Vikkuri, Vuontisjärvi, Vähäniva, Yli-Kyrö ja Äijäjoki
KuvausAlueen Enontekiö kuvaus

Lapin maakunnassa, Suomen käsivarressa, sijaitseva Enontekiö on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Asukkaita tässä ”revontulten maassa” on noin 1900. Naapurista löytyvät Muonio, Kittilä ja Inari. Yhteistä valtakunnanrajaa on Ruotsin ja Norjan kanssa yli 450 km verran.

Enontekiö on pidetty matkailukohde. Kunnan alueella sijaitsee jopa yli 60 % kaikista Suomen tuntureista, joista osassa on yli 1 km korkuiset huiput. Tunnetuimpiin tuntureihin kuuluvat Saana ja Halti Kilpisjärvellä, josta löytyy myös retkeilykeskus ja muita retkeilypalveluja. Enontekiöllä kulkee osa 800 km pituisesta vaellusreitistä, Kalottireitistä, joka ulottuu niin ikään Ruotsin ja Norjan alueille.

Enontekiön sijainti tekee siitä poikkeavan sekä maisemallisesti että maantieteellisesti. Monien suurten jokien, kuten Muonionjoen, lähteet ovat Enontekiöllä. Laajat, koskemattomat erämaa-alueet ovat varsinkin luontomatkailijoiden suosiossa. Kunta onkin erinomainen valinta niin kalastukseen kuin vaellukseen, maastopyöräilyyn ja vaikka lintubongaukseen – myös aivan tavalliseen rauhasta ja ainutlaatuisista maisemista nauttimiseen ilman sen suurempia aktiviteetteja.

Tuntureiden ja muun luonnon lisäksi Enontekiö tarjoaa kävijälleen nähtävyyksiä, kuten Lapin sodan historiallisen museoalueen, linnoitusalue Jämärän ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston.

Matkailu on Enontekiön päätoimialaa. Suuria alueen yrityksiä ovat mm. majoituspalveluja tuottava Davvi hotell & cabins ja majoitus- ja retkeilypalveluja tarjoava Kilpisjärven Retkeilykeskus sekä K-market Kilpishalli ja Enontekiön Sähkö Oy.

Opintie sujuu Enontekiössä aina esiopetuksesta peruskouluun ja lukioon. Kunnassa toimii myös Revontuli-Opisto, jossa saa opetusta mm. niin taiteen, tietotekniikan, liikunnan kuin kieltenkin parissa.