Hämeenkyrö

Tältä sivulta löydät kunnan Hämeenkyrö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Hämeenkyrö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Hämeenkyrö
YritysLiikevaihto (euroa)
Kyrel Oy36 miljoonaa
Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy18 miljoonaa
Hämeenkyrön Voima Oy14 miljoonaa
Lepistö-Group Oy13 miljoonaa
Rakennusliike A. Virtanen Oy6 miljoonaa
Hit Nordic Ikkunat4 miljoonaa
MJL Kuljetus Oy4 miljoonaa
Pohjola Talot3 miljoonaa
Frantsilan Luomuyrttitila Oy3 miljoonaa
Kuljetus A. Härmä Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Hämeenkyrö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kyrel Oy168
Pohjola Talot26
Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy25
Hit Nordic Ikkunat22
Kiinteistöhuolto Ruuska Oy20
Kotipizza Hämeenkyrö18
Lepistö-Group Oy16
Frantsilan Luomuyrttitila Oy15
Seutulehti UutisOiva15
Kuljetus A. Härmä Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Hämeenkyrö
YritysKasvuprosentti
Frantsilan Luomuyrttitila Oy+205.0%
Pihanestorit Oy+198.6%
Hämeenkyrön Lujitemuovi Oy+193.7%
Tiipiä Oy+162.1%
Kyröshallit Kiinteistö Oy+141.0%
Pinsiön Paviljonki Oy+141.0%
Hämeenkyrön Matkapalvelu Oy+93.5%
Previt Engineering Oy+87.1%
TV-Kasvo Oy+84.2%
HS Training+74.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Hämeenkyrö
YritysPerustettu
KHH Kivi Oy14.06.2022
Laatutyö-SR Oy25.05.2022
LB Bros Oy20.04.2022
JalkaVilla08.04.2022
Frank Salonen Tmi28.03.2022
Star Kaihdin Oy17.03.2022
Kuljetus Haapalehto Oy14.02.2022
Inushop Oy09.02.2022
Metsä- ja luontopalvelu Leppärousku03.01.2022
Sofian Kauneuspiste24.11.2021
EsittelyssäAlueen Hämeenkyrö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Hämeenkyrö Hämeenkyrön Rengaspalvelu Oy
  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.
 • Tuulilasipalvelu Pasi Punkka
  Tuulilasipalvelu Pasi Punkka palvelee liikkuvalla kalustolla koko Pirkanmaan alueella ja korjaamotiloissa Hämeenkyrössä. Tuulilasiasennukset takuutyönä. Kaikki autosi lasit hoituvat yhdellä kertaa. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä lasipalvelu.
 • Jonssi Trans Ky
  Jonssi Trans Ky tarjoaa maa- ja kiviaineskuljetuksia sekä kuljetuspalveluita Hämeenkyrössä ja sen lähikunnissa. Meiltä voit tilata maa- ja kiviaineksia kuten sepeliä, kalliomurskeita, soraa, soramursketta, hiekkaa, multaa ja kuoriketta. Palvelemme sekä yksityisiä että yritysasiakkaita. Soita ja kysy lisää!
 • Korjaamo Raimo Leppäkoski
  Korjaamo Raimo Leppäkoski tarjoaa ammattitaitoista ja luotettavaa metallialan osaamista jo vuodesta 1972.
 • Hämeenkyrön Apteekki
  Ystävällisen palvelun apteekki Hämeenkyrössä. Tervetuloa palvelevaan apteekkiin Pirkanmaalle Hämeenkyröön!Palvelemme teitä kaikissa lääkeasioissa. Sijaintimme on hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten meille on helppo tulla. Lisää tietoa löydät kotisivuiltamme!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Nokia, Ikaalinen, Ylöjärvi ja Sastamala.

Kaupunginosat
Alaskylä, Haapaniemenkulma, Harjakulma, Haukijärvi, Heinijärvi, Herttuala, Hiidenlahti, Ihanankulma, Joenkulma, Jokimetsä, Jokiniemenkulma, Jumesniemi, Järvenkylä, Kaipio, Kalalahti, Kalkunmäki, Keskuspuisto, Kierikkala, Kintus, Kiviojanmaa, Komi, Korkomäki, Kostula, Kuljunperä, Kuustenlatva, Kyröskoski, Kyröspohja, Käpylä, Köhkörö, Laitila, Lammelankulma, Lamminkulma, Lavajärvi, Lemmakkala, Lissunkulma, Maaniitunkulma, Mahnala, Majanmaankulma, Metsäkulma, Mihari, Muotiankylä, Mustakylä, Myllykylä, Myllymäki, Nukarinkulma, Oksilamminkulma, Osara, Pahaoja, Pakulanperä, Palko, Palonkulma, Pantionkulma, Pappilanmetsä, Parila, Parkumäki, Pentinmaa, Puronsuu, Rantakulma, Rokkakoski, Ruskee, Saksankulma, Sarkkila, Sasi, Sirkkala, Särkijärvi, Särkänmäki, Telkko, Timi, Tippavaara, Tuokkola, Turkimus, Turkkila, Töllinmäki, Untila, Urjainen, Uskela, Uskelanniemi, Vaivia, Vanaja, Vastajärvenkulma, Vasunkulma, Vesajärvi, Viidanoja, Vilpee, Virkajärvi, Yliskylä, Ylä-Pinsiö ja Äkönmaa
KuvausAlueen Hämeenkyrö kuvaus

Hämeenkyrö on noin 10 600 asukkaan kasvava maaseutukunta Pirkanmaalla. Se kuuluu Tampereen seutukuntaan ja on myös osa sen työssäkäyntialuetta. Tampereelle matkaa kertyy noin puoli tuntia. Muita lähikuntia ovat Ikaalinen, Nokia, Sastamala ja Ylöjärvi. Sijainti vilkkaan 3-tien varrella takaa, että kulkuyhteydet ovat helpot ja nopeat eri puolille Suomea.

Hämeenkyrön elinkeinorakenteesta suurin osa jakautuu palvelualoille. Myös maa- ja metsätalous sekä teollisuus kattavat ison siivun elinkeinoelämästä. Suurimpiin kunnan yrityksiin kuuluvat mm. elektroniikan, mekaniikan ja sähkömekaniikan kokoonpanopalveluihin erikoistunut Kyrel Oy, Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy ja Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy. Hyvä sijainti tuo alueelle asiakkaita ja helpottaa myös liikkumista. Kunta ja yksityinen sektori investoivat merkittävästi uusien toimi- ja liiketilojen rakentamiseen.

Ammatillinen koulutus tuottaa kunnassa eri alojen osaajia. Hämeenkyrössä toimii SASKY-koulutuskuntayhtymän toimipiste Ammatti-instituutti Iisakki, jossa voi opiskella mm. tekniikan ja liikenteen alalla sekä majoitus- ja ravitsemusalalla. Kunnassa on myös lukio ja peruskouluja.

Hämeenkyrö kasvaa aktiivisesti. Asukkaita tulee vuosittain tuntuvasti lisää ja uusia kouluja sekä päiväkoteja rakennetaan. Asuminen on edullista ja rauhallista.