Hämeenkyrö

Tältä sivulta löydät kunnan Hämeenkyrö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Hämeenkyrö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Hämeenkyrö
YritysLiikevaihto (euroa)
Kyrel Oy36 miljoonaa
Lepistö-Group Oy13 miljoonaa
Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy13 miljoonaa
K-Supermarket Hämeenkyrö12 miljoonaa
Rakennusliike A. Virtanen Oy5 miljoonaa
Hit Nordic Ikkunat4 miljoonaa
Pohjola Talot3 miljoonaa
Frantsilan Luomuyrttitila Oy3 miljoonaa
MJL Kuljetus Oy3 miljoonaa
Pinsiön Taimisto2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Hämeenkyrö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kyrel Oy168
Pohjola Talot26
K-Supermarket Hämeenkyrö25
Hit Nordic Ikkunat22
Kiinteistöhuolto Ruuska Oy20
Lepistö-Group Oy16
Mattilan Säiliö Oy16
Kyröspuu Oy16
Pinsiön Taimisto15
Kuljetus A. Härmä Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Hämeenkyrö
YritysKasvuprosentti
Pinsiön Paviljonki Oy+178.8%
Rakennusliike Vilkki Veikko+166.4%
Kyröshallit Kiinteistö Oy+141.0%
Hämeenkyrön Matkapalvelu Oy+104.1%
Previt Engineering Oy+87.1%
TV-Kasvo Oy+84.2%
JK-Kiinteistöhuolto Oy+59.8%
Hämeenkyrön Pankkikulma Kiinteistö Oy+50.8%
Ramari Oy+44.2%
Kärkimaa Oy+43.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Hämeenkyrö
YritysPerustettu
Metsä- ja luontopalvelu Säästöpuu03.01.2022
Sofian Kauneuspiste24.11.2021
Metsäpalvelu J. Jokiniemi18.10.2021
Hällämiilu Oy06.10.2021
Pizzeria Final 128.09.2021
Sehenistgold02.09.2021
Perkoo Oy18.08.2021
Unelmisto09.07.2021
Hämeen Kulta ja Hopea Oy10.06.2021
PoKaWork Oy09.06.2021
EsittelyssäAlueen Hämeenkyrö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Hämeenkyrö Hämeenkyrön Rengaspalvelu Oy
  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.
 • Jonssi Trans Ky
  Jonssi Trans Ky tarjoaa maa- ja kiviaineskuljetuksia sekä kuljetuspalveluita Hämeenkyrössä ja sen lähikunnissa. Meiltä voit tilata maa- ja kiviaineksia kuten sepeliä, kalliomurskeita, soraa, soramursketta, hiekkaa, multaa ja kuoriketta. Palvelemme sekä yksityisiä että yritysasiakkaita. Soita ja kysy lisää!
 • Tuulilasipalvelu Pasi Punkka
  Tuulilasipalvelu Pasi Punkka palvelee liikkuvalla kalustolla koko Pirkanmaan alueella ja korjaamotiloissa Hämeenkyrössä. Tuulilasiasennukset takuutyönä. Kaikki autosi lasit hoituvat yhdellä kertaa. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä lasipalvelu.
 • Korjaamo Raimo Leppäkoski
  Korjaamo Raimo Leppäkoski tarjoaa ammattitaitoista ja luotettavaa metallialan osaamista jo vuodesta 1972.
 • Ravintola Sarvi
  Ravintola Sarvi on perinteikäs yli 40 vuotta vanha lounas- ja à la carte-ravintola Kyröskoskella. Herkullisen ruoan lisäksi olemme tunnettuja ystävällisestä ja nopeasti palvelusta. Ravintola tarjoaa vaihtuvan lounastarjonnan, pizzoja sekä à la carte-ruokaa. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Nokia, Ikaalinen, Ylöjärvi ja Sastamala.

Kaupunginosat
Alaskylä, Haapaniemenkulma, Harjakulma, Haukijärvi, Heinijärvi, Herttuala, Hiidenlahti, Ihanankulma, Joenkulma, Jokimetsä, Jokiniemenkulma, Jumesniemi, Järvenkylä, Kaipio, Kalalahti, Kalkunmäki, Keskuspuisto, Kierikkala, Kintus, Kiviojanmaa, Komi, Korkomäki, Kostula, Kuljunperä, Kuustenlatva, Kyröskoski, Kyröspohja, Käpylä, Köhkörö, Laitila, Lammelankulma, Lamminkulma, Lavajärvi, Lemmakkala, Lissunkulma, Maaniitunkulma, Mahnala, Majanmaankulma, Metsäkulma, Mihari, Muotiankylä, Mustakylä, Myllykylä, Myllymäki, Nukarinkulma, Oksilamminkulma, Osara, Pahaoja, Pakulanperä, Palko, Palonkulma, Pantionkulma, Pappilanmetsä, Parila, Parkumäki, Pentinmaa, Puronsuu, Rantakulma, Rokkakoski, Ruskee, Saksankulma, Sarkkila, Sasi, Sirkkala, Särkijärvi, Särkänmäki, Telkko, Timi, Tippavaara, Tuokkola, Turkimus, Turkkila, Töllinmäki, Untila, Urjainen, Uskela, Uskelanniemi, Vaivia, Vanaja, Vastajärvenkulma, Vasunkulma, Vesajärvi, Viidanoja, Vilpee, Virkajärvi, Yliskylä, Ylä-Pinsiö ja Äkönmaa
KuvausAlueen Hämeenkyrö kuvaus

Hämeenkyrö on noin 10 600 asukkaan kasvava maaseutukunta Pirkanmaalla. Se kuuluu Tampereen seutukuntaan ja on myös osa sen työssäkäyntialuetta. Tampereelle matkaa kertyy noin puoli tuntia. Muita lähikuntia ovat Ikaalinen, Nokia, Sastamala ja Ylöjärvi. Sijainti vilkkaan 3-tien varrella takaa, että kulkuyhteydet ovat helpot ja nopeat eri puolille Suomea.

Hämeenkyrön elinkeinorakenteesta suurin osa jakautuu palvelualoille. Myös maa- ja metsätalous sekä teollisuus kattavat ison siivun elinkeinoelämästä. Suurimpiin kunnan yrityksiin kuuluvat mm. elektroniikan, mekaniikan ja sähkömekaniikan kokoonpanopalveluihin erikoistunut Kyrel Oy, Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy ja Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy. Hyvä sijainti tuo alueelle asiakkaita ja helpottaa myös liikkumista. Kunta ja yksityinen sektori investoivat merkittävästi uusien toimi- ja liiketilojen rakentamiseen.

Ammatillinen koulutus tuottaa kunnassa eri alojen osaajia. Hämeenkyrössä toimii SASKY-koulutuskuntayhtymän toimipiste Ammatti-instituutti Iisakki, jossa voi opiskella mm. tekniikan ja liikenteen alalla sekä majoitus- ja ravitsemusalalla. Kunnassa on myös lukio ja peruskouluja.

Hämeenkyrö kasvaa aktiivisesti. Asukkaita tulee vuosittain tuntuvasti lisää ja uusia kouluja sekä päiväkoteja rakennetaan. Asuminen on edullista ja rauhallista.