Halsua

Tältä sivulta löydät kunnan Halsua suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Halsua suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Halsua
YritysLiikevaihto (euroa)
Hietalahti ja Pojat Oy7 miljoonaa
Sea Fur Oy5 miljoonaa
Kuljetusliike T ja J Kivioja3 miljoonaa
Meri Turkis Oy906 tuhatta
SEO Halsua680 tuhatta
Kuljetus Pollari Oy 387 tuhatta
Puutyö Heikkilä Oy370 tuhatta
Halsuan Energia Oy260 tuhatta
Kauppaväylä Oy236 tuhatta
Halsuan Helmi227 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Halsua yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Hietalahti ja Pojat Oy53
Sea Fur Oy14
Meri Turkis Oy11
Puutyö Heikkilä Oy5
Kauppaväylä Oy4
Halsuan Helmi2
Maatalouskauppa Iso-Karhu Oy1
Team Kangas Oy1
Koskela Machine Avoin yhtiö1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Halsua
YritysKasvuprosentti
SEO Halsua+25.6%
Halsuan Helmi+23.0%
Hot-Sähkö Oy+20.0%
Heidi Varpe Oy+14.5%
Kuljetusliike T ja J Kivioja+10.3%
Ylikylän Vesiosuuskunta+10.1%
Puutyö Heikkilä Oy+6.1%
Sea Fur Oy+4.5%
Hietalahti ja Pojat Oy+2.3%
Kiviteam Oy+2.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Halsua
YritysPerustettu
Monitoimi J. Kunelius02.03.2022
Halsuan Viinitila Oy15.05.2021
Halsuan Kehitys Oy14.09.2020
EsittelyssäAlueen Halsua yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Puutyö Heikkilä Oy
  Halsuassa sijaitseva Puutyö Heikkilä Oy on vuonna 1977 perustettu puusepänliike, jonka erikoisosaamista ovat erilaiset muotoikkunat ja erikoisikkunat, kuten vaikkapa esimerkiksi kaarevat ikkunat, pyöreät ikkunat ja vastaavat ikkunatuotteet. Olemme merkittävä suomalainen ikkunavalmistaja, jolle muoto ei ole koskaan ongelma – vain mielikuvitus toimii lähinnä rajoittavana tekijänä. Verkkosivuiltamme voit lukea lisää meistä sekä tutustua referensseihimme.
 • Halsuan Helmi

  Yritysvieraille:

  Halsuan Helmestä löytyy erikokoisia kokous- ja neuvottelutiloja, joihin voi sisällyttää täydellisen catering -palvelun. Muusta ohjelmasta, kuten tanssilipuista, retkistä, tai saunaillasta kannattaa aina pyytää tarjous. Tervetuloa tutustumaan niin suuret, kuin pienemmätkin yrittäjät! Varaukset tulee tehdä kuitenkin viimeistään 2vrk ennen toivottua aikaa.

  Lomamökit:

  Halsuan Helmen vuokramökit sijaitsevat omalla alueellaan lomakylän eteläpäässä. Täällä mökkiasukkailla on oma rauha ja kuitenkin kaikki palvelut lähellä.

  Mökit 1-9 on varustettu kahdella/neljällä vuodepaikalla, jääkaapilla ja kahvinkeittimellä. Mökeissä 10-12 on parivuode & vuodesohva, sekä juokseva vesi. Kaikki mökit on kalustettu (pöytä, tuolit) ja niissä on pieni terassi, sekä sähkölämmitys. Mökit 10 ja 12 voidaan myös yhdistää suuremmaksi kokonaisuudeksi isommalle porukalle.

  Yöpyjille:

  Majoitusvaihtoehtoja Halsuan Helmessä ovat asuntoautot/-vaunut, lomamökit sekä telttailu. Alueelta löytyy useita grilli-/keittokatoksia ja suihkutiloja, joita voi vierailun aikana vapaasti hyödyntää. Myös yleiset saunavuorot ovat teitä varten.

  Ravintola:

  Halsuan Helmessä palvelee ravintola anniskeluoikeuksin. Tarjolla on niin ruoka-annoksia kuin virvokkeitakin. Kesäaikana pidämme pizzabuffaa joka viikonloppu. Tilauksesta tehdään myös lounas sekä aamiainen.

  Meillä on myynnissä Young Living -sarjan huippulaadukkaita öljyjä. Sinulla on mahdollisuus tutustua tuotteisiin ja keskustella niiden hyödyistä.

  Lämpimästi tervetuloa!

 • Niemi & Kauppinen Oy
 • Tilausliikenne Alanko Ky Antti Alanko
 • Tynkkinen J. Tmi
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kaustinen, Veteli, Lestijärvi, Perho ja Kokkola.

Kaupunginosat
Aho, Alajoki, Harjunpää, Hietalahti, Hotakainen, Isosaari, Kaihianoja, Kalliokoski, Kanala, Kannisto, Karhukorpi, Karvonen, Kauppinen, Kurkisuo, Käpylä, Lehtomaa, Lepistö, Liedes, Majasaari, Marjusaari, Meriläinen, Niemi, Purola, Taipale, Tiaskorpi, Tiilisaari, Tofferi, Tulikari, Tuominiemi, Tynkkinen, Venetjoki ja Ylikylä
KuvausAlueen Halsua kuvaus

Halsua on Keski-Pohjanmaalla sijaitseva maaseutukunta, jossa on asukkaita noin 1170. Halsualla on paljon palveluyrittäjyyttä ja teollisuutta, samoin maataloutta. Suurimpiin kunnan yrityksiin kuuluvat muun muassa betonielementtejä valmistava Hietalahti ja Pojat Oy, Meri Turkis Oy ja metsäasioiden asiantuntija Metsän Tähden Tiimi Oy. Yritysneuvonnassa voi kääntyä KASE Yrityspalveluiden puoleen.

Halsua tunnetaan erityisesti ravihevosista, joita siellä on väkilukuunsa nähden eniten koko maassa. Kunnassa järjestetäänkin joka kesä suositut Miljoonaravit, jotka vetävät väkeä paikalle kauempaakin. Myös 0,7 hehtaarin Perennapuisto yli 600 perennalajillaan on kunnan tunnetuimpia kohteita. Erämaaluonto lampineen ja soineen on niin ikään alueita, joissa sekä asukkaat että matkailijat viihtyvät.

Halsuan naapurikuntiin kuuluvat Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho ja Veteli. Lähellä sijaitseva valtatie Kokkolasta Jyväskylään tarjoaa hyvät yhteydet lähikuntiin ja kaueammaksikin. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa, jonne on matkaa noin 70 km.

Halsualta löytyy koulunkäyntiin Halsuan yhtenäiskoulu, ja kunta on myös jäsenkuntana lukio- ja ammattitason opetuksessa Vetelin lukiossa, nuorten ja aikuisten koulutusta tarjoavassa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa, Perhonjokilaakson kansalaisopistossa sekä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.