Hamina

Tältä sivulta löydät kunnan Hamina suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Hamina suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Hamina
YritysLiikevaihto (euroa)
Tuike Finland Oy372 miljoonaa
Prefere Resins Finland Oy85 miljoonaa
Trinseo Suomi Oy79 miljoonaa
STR Tecoil Oy55 miljoonaa
Södra Wood Ab54 miljoonaa
Evonik Silica Finland Oy43 miljoonaa
MCM Timber Oy32 miljoonaa
Avind International Oy31 miljoonaa
Hamina LNG Oy26 miljoonaa
Haminan Energia Oy26 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Hamina yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Esperi Hoivakoti Kolmisointu101
Evonik Silica Finland Oy101
Tuike Finland Oy99
Prefere Resins Finland Oy79
STR Tecoil Oy64
MCM Timber Oy55
Haminan Energia Oy42
K-Supermarket Kanuuna41
Södra Wood Ab41
Trinseo Suomi Oy38

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Hamina
YritysKasvuprosentti
M-Invest Oy+204.2%
Mdfa Group Oy+198.6%
Eläinkoto Oy+142.1%
Samko Oy+113.7%
Lahti Aseet+97.2%
Kone Seppälä Oy+91.3%
Ysi6 Oy+83.4%
Si Trade Oy+81.9%
Kymen Kiinteistöagentti Oy+79.8%
J&R Palvelut Oy+77.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Hamina
YritysPerustettu
JN Adviser Oy04.07.2024
Olya Kauneuskulma tmi17.06.2024
FinnZaeBest Technology Oy04.06.2024
MP Monitoimipalvelut Oy18.04.2024
Heka Teen Terapiapalvelut15.04.2024
CC Pihat Tmi08.04.2024
KA-Uranen Oy04.03.2024
Alena Tochenaia Advisory29.02.2024
TMi M.Snellman27.02.2024
Rampsi Öne Oy20.02.2024
EsittelyssäAlueen Hamina yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Meriportin Hammaslääkärit Oy
  Olet sydämellisesti tervetullut asiantuntevaan ja kiireettömään hammashoitoon. Kun kyse on hampaista, ota asia vakavasti ja ota yhteyttä meihin!
 • Suurpää Oy
  Suurpää Oy on vuonna 1966 perustettu Kymenlaakson ja osittain Etelä-Karjalan alueella toimiva ympäristöalan yritys.
 • AK Sound & Musik Service
  AK Sound & Music Service on äänentoisto- ja valaistuspalveluihin erikoistunut yritys.
 • Freotek Oy
  Freotek Oy on Kymenlaaksossa ja lähialueilla toimiva jäähdytyslaitteiden erikoisliike.
 • Mestaritallit Oy
  Mestaritallit Oy on kotimainen perheyritys, jonka taustalta löytyy yli 15 vuoden kokemus elementtirakentamisesta. Toimitamme kestäviä ja laadukkaita autotalleja ja autokatoksia, toimi- ja tilahalleja sekä erilaisia piharakennuksia koko Suomen alueelle. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita edullisesti ja vaivattomasti olipa kyse autokatoksesta, hevostallista tai leikkimökistä. Autamme ja neuvomme mielellämme kaikissa tuotteisiimme liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Miehikkälä, Virolahti, Luumäki, Kotka ja Kouvola.

Kaupunginosat
Aholankulma, Aholanmäki, Ahosenmäki, Alakaupunki, Eerinmäki, Etelä-Poitsila, Etusaari, Forselinmäki, Haapasaari, Haru, Heijarinmäki, Hevoshaka, Hietakylä, Hillo, Hillonkylä, Holsveri, Hovinmäki, Huisikko, Hunkeri, Husula, Ihamaa, Junnilanmäki, Kammusa, Kannusjärvi, Karpakanmäki, Kaunaa, Kitula, Koivuniemi, Koivunmäki, Kolsila, Konkkerinmäki, Korpi, Koskuankulma, Kotisaari, Kuorsalo, Kustaanmäki, Kylänpää, Kärenkulma, Laantinkulma, Lahdenmäki, Lalunmäki, Lankila, Leerviikki, Lelu, Liikkasenmäki, Luomanmäki, Marinki, Matarniemi, Meltti, Metsäkulma, Metsäkylä, Metsätalonkulma, Murtoalho, Muuraskallio, Muurilanmäki, Myllykylä, Mäntlahti, Mänttärinmäki, Neuvoton, Nopasenmäki, Onkamaa, Paavolanmäki, Paijärvi, Pakkalanmäki, Pampyöli, Pappilansaaret, Parkonpuoli, Pasi, Petkele, Pitkäkoski, Pitäjänsaari, Pohjois-Poitsila, Postinmäki, Pousinmäki, Puhakanmäki, Pyhältö, Pyötsaari, Rakila, Rasi, Rautjärvi, Reitkalli, Rinkinmäki, Ristiniemi, Ruissalo, Ruotsinkylä, Sakki, Salmenkylä, Salmi, Salo-Turkia, Saviniemi, Seppälä, Seppälänmäki, Simonmäki, Sipilänmäki, Sipolanmäki, Sivatti, Summa, Suonpää, Suortti, Suur-Uski, Suutari, Suutarinmäki, Sydänmaa, Syrjäsenkulma, Takasaari, Takasenpää, Takkaniemi, Tallinmäki, Tallouri, Tammio, Tanskalanmäki, Tervasaari, Tillinmäki, Tompurinmäki, Turkia, Töytäri, Uusi-Summa, Uusimäki, Vanhakylä, Vanhamäki, Vasteeni, Vehkjärvi, Vilniemi, Vähä-Uski ja Yläpää
KuvausAlueen Hamina kuvaus

Kymenlaakson maakunnassa sijaitseva Hamina on noin 20 500 asukkaan kaupunki Suomenlahden rannalla. Hamina on Kymenlaakson vanhin kaupunki, ja historia onkin kaupunkikuvassa näkyvästi esillä. Haminan naapurikuntiin kuuluvat Kotka, Kouvola, Luumäki, Miehikkälä ja Virolahti. Yhteydet lähikuntiin ja esimerkiksi Helsinkiin ovat hyvät.

Haminassa on yrittäjäystävällinen ilmapiiri, ja kaupungissa toimii reilu 1000 yritystä. Merkittäviä aloja ovat teollisuus, logistiikka ja matkailu. Suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa kemiantuotteiden alalla toimiva Prefere Resins Finland Oy, teollisuuden kemikaalien erikoisosaaja Evonik Silica Finland Oy, puutavara-alan Södra Wood Ab ja Tuike Finland Oy. Yrittäjyyttä koskevissa kysymyksissä voi kääntyä esimerkiksi Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n puoleen. Kaupungissa tuetaan innostuneella asenteella niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä.

Haminan sijainti Venäjän rajan lähellä ja E18-valtatien varrella tarjoaa hyvät mahdollisuudet hedelmälliselle liiketoiminnalle. Myös Suomen suurin yleissatama, Haminan Satama, joka on nykyisin osa HaminaKotka Satamaa, toimii tärkeänä tavaraliikenteen keskuksena Euroopassa ja Itämeren alueella.

Haminassa on runsaasti tekemistä ja historiallisia kohteita, kuten keskustaa ympäröivät linnoituksen vallit. Meri ja saaristo tarjoavat luonnollisesti paljon nähtävää; suosittu kohde on Tervasaari uimarantoineen, vierasvenesatamineen, ravintoloineen ja tapahtumineen. Tunnetuimpia Haminan tapahtumia on eittämättä kesäisin järjestettävä kaupunkifestivaali Hamina Tattoo.

Hamina tarjoaa myös opiskeluun hyvät mahdollisuudet. Peruskoulun jälkeen kaupungissa voi opiskella Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:ssa, Jamilahden kansanopistossa ja Haminan kansalaisopistossa.