Hyrynsalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Hyrynsalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Hyrynsalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Hyrynsalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Räsänen Logistics Oy3 miljoonaa
Masaworks Oy2 miljoonaa
Vesi-Mega Oy1 miljoonaa
Ukkohalla Ski Resort943 tuhatta
Lauri Kemppainen Oy837 tuhatta
Ahmahaka Kiinteistö Oy782 tuhatta
Puunkuljetus Keränen Oy773 tuhatta
Kuljetus ja Maansiirto Heikkinen Oy763 tuhatta
Raskashuolto Pyykkönen Oy757 tuhatta
Kuljetus Hankkila Oy590 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Hyrynsalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Räsänen Logistics Oy18
Ukkohalla Ski Resort12
Hyryn Hoiva Oy11
Masaworks Oy9
Puunkuljetus Keränen Oy6
Raskashuolto Pyykkönen Oy4
Lauri Kemppainen Oy4
Huokem Oy4
Kainuun Raudoitus Oy4
Vesi-Mega Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Hyrynsalmi
YritysKasvuprosentti
Raskashuolto Pyykkönen Oy+25.5%
Pajox Oy+16.2%
Lauri Kemppainen Oy+15.1%
JR-Murske Oy+13.6%
Masaworks Oy+12.7%
Kypärävaaran Vesihuolto Oy+10.1%
Hallanhelmi Kiinteistö Oy+9.1%
Hyrynsalmen Virastotalo Kiinteistö Oy+7.8%
Hyrynsalmen Sirkkeli ja Höylä Oy+7.5%
Lietejoen Lohi Oy+2.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Hyrynsalmi
YritysPerustettu
Tmi M.Tolonen31.03.2022
Kaikome Oy10.02.2022
K‑Market Hyrynsalmi29.07.2021
Juntunen Hannu Tapio24.05.2021
Taksipalvelu Roope Keränen07.05.2021
Maalaiskahvila Mummula18.04.2021
Kuljetus ja Maansiirto Heikkinen Oy19.02.2021
Raivaus-Marja19.01.2021
Kainuun pieneläintuhkaamo22.10.2020
Tmi Heikki Sorri15.09.2020
EsittelyssäAlueen Hyrynsalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Maanrakennus Malinen Paavo
  Toteutamme kaikki maanrakennus- ja maansiirtotyöt joustavasti ja luotettavasti, aikatauluja noudattaen. Koneiden kuljetus työmaalle ja pois sisältyy hintaan.
 • Hyrynsalmen Sirkkeli ja Höylä Oy
  Hyrynsalmen Sirkkeli ja Höylä Oy on pitkän kokemuksen puuyritys, joka toimii Kainuussa Hyrynsalmen Kypärävaaralla.
 • Koneurakointi M. Romppainen

  Koneurakointi Romppainen M. tarjoaa Pohjois-Kainuun alueella - Lumenauraukset - Kaivinkoneurakoinnit - Salaojakaivuut - Maanmuokkaustyöt - Erilaiset maansiirtotyöt - Teiden kunnossapito Käytämme nykyaikaista kalustoa ja toimintamme perustana on luotettavuus ja ammattitaitoinen henkilöstö. Kun teemme, teemme kunnolla. Ota rohkeasti yhteyttä!

 • Hyrynsalmen hautauspalvelu Kesia - Funeral service & cemetery
  Hyrynsalmen hautauspalvelu Kesia auttaa surussanne. Olemme kokenut toimija alalla ja meiltä saatte ajanmukaista apua hautajaisiin liittyvissä asioissa. Meillä on myös kattava valikoima kauniita arkkuja ja uurnia, sekä teemme myös vainajan siirtoja.
 • Camping Vonkka

  Onnistunut loma kauniissa Kainuussa. Tervetuloa viettämään lomaasi monipuoliselle virkistysalueelle Hyrynsalmelle, keskelle kaunista Kainuuta! Upeat hiekkarannat, historialliset kohteet sekä joustavat majoitusvaihtoehdot löytyvät kaikki Vonkasta. Oletpa retkeilijä, asuntoautoilija, satunnainen matkailija tai vaikkapa suopotkupalloilija vietät iloisia hetkiä koko perheen Vonkkan leirintäkeskuksessa.

  Olemme ylpeitä kauniista ympäristöstämme ja lukuisista palveluistamme, jotka tekevät lomastanne ikimuistoisen. Päiväretken jälkeen on hyvä pulahtaa kirkkaisiin Kainuun vesiin, sauna lämpiää yhteisvuoroissa tai halutessasi voit varata ryhmällesi rantasaunan ajattomaan illanviettoon. Ravintolamme hoitaa tarjoilut puolestanne, mutta mikäli tahdot, on päärakennuksessamme kattavat keittiötilat tarjoiluiden valmistamiseen. Viikonloppuillat kruunataan hyvien suomalaisten artistien siivittämällä tanssi-illalla. Vai tahdotko itse nauttia laulun taikaa osallistumalla karaokeiltoihimme?

  Toteutamme myös lukuisat yksityistilaisuudet toiveidesi mukaisesti. Kauttamme onnistuvat mm. pikkujoulut, hirvipeijaiset, perhejuhlat sekä tyky-päivät ja monet muut tilaisuudet toiveidesi mukaisesti.

  Monipuolisiin majoituspalveluihimme kuuluvat 60 sähköistettyä paikkaa asuntovaunuille ja -autoille, vuokramökit sekä telttapaikat.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme joko soittamalla, sähköpostilla tai verkkosivujemme kautta.

  Tervetuloa viihtymään!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Ristijärvi, Puolanka, Kuhmo ja Suomussalmi.

Kaupunginosat
Haapola, Hakokylä, Halla, Harju, Heinävaara, Hirvivaara, Hoikka, Honkaranta, Hämeenniemi, Kangaskylä, Karhuvaara, Karpinvaara, Katajaranta, Kokkola, Konivaara, Kukkuri, Kypärävaara, Kytömäki, Laitala, Lauttakylä, Letuskylä, Lietekylä, Luvankylä, Metsäkylä, Mikitänpää, Moisiovaara, Myllykangas, Myllylä, Mäntyvaara, Niemelänniemi, Nieminen, Nuottikylä, Nuottimäki, Nurmiaho, Ollilanniemi, Oravivaara, Paljakka, Palolammin asutusalue, Pekankylä, Peuravaara, Pöleikkö, Pöytävaara, Raatevaara, Rantokylä, Riihivaara, Riitakylä, Rämpsänkylä, Saarikylä, Seppälänniemi, Siikalahti, Tapanikylä, Teerelä, Teerijärvi, Tervakylä, Tololanniemi, Ukkohalla, Valkeisvaara, Viinikka, Vähämäki, Väisälä, Väli-Lehto ja Yhäperä
KuvausAlueen Hyrynsalmi kuvaus

Hyrynsalmi on Kainuun maakunnassa sijaitseva, reilun 2000 asukkaan kunta, naapureinaan Suomussalmi, Kuhmo, Ristijärvi ja Puolanka. Hyrynsalmi tunnetaan Suomen eteläisimpinä poronhoitoalueena. Kunnassa on vuolaat vesireitit, paljon metsää sekä vaara- ja suoalueita, jotka tarjoavat aktiviteetteja ympäri vuoden.

Erilaiset tapahtumat hyödyntävät kunnan mahtavia maisemia. Hyrynsalmella järjestetään mm. tunnetut suopotkupallon MM-kisat ja umpihankifutiksen MM-kisat. Upeaa nähtävää tarjoaa niin ikään kallioinen erämaalampi, Vuorilampi. Kunnassa on myös Ukkohallan laskettelu- ja urheilukeskus.

Hyrynsalmen toimialoista suurimpiin kuuluvat kuljetus-, kiinteistö- ja maanrakennusala. Merkittäviä alueen yrityksiä ovat mm. Keski-Kainuun Kuljetus, Hiihtokeskus Ukkohalla Paljakka Oy sekä sähköasema- ja maanrakennusurakointia toteuttava Masaworks Oy. Kunta on mukana Kainuun Etu Oy:ssä, jonka tavoitteena on edistää aluetalouden kasvua. Se tarjoaa tukea, neuvoa ja rahoitus yrityksille. Yrittämiseen saa apua myös monilta muilta tahoilta.