Ii

Tältä sivulta löydät kunnan Ii suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ii suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ii
YritysLiikevaihto (euroa)
PVO-Vesivoima Oy Pääkonttori24 miljoonaa
Fin Door Oy8 miljoonaa
Rakennusliike Häyrynen Oy7 miljoonaa
Iin Energia Oy6 miljoonaa
OT-Kumi Oy5 miljoonaa
Iin Metsätyö Oy5 miljoonaa
OKT Talotekniikka Oy4 miljoonaa
IKP Service4 miljoonaa
V.A.V. Group Oy4 miljoonaa
Nelosparkki Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ii yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Fin Door Oy40
Rakennusliike Häyrynen Oy37
Iin Metsätyö Oy36
JBE Service Oy28
IKP Service24
Alina Ii-Pudasjärvi23
OT-Kumi Oy21
OKT Talotekniikka Oy17
V.A.V. Group Oy17
Oulunkaaren Työterveys Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ii
YritysKasvuprosentti
Hopeikko Oy+104.1%
OKT Talotekniikka Oy+92.6%
Pohjois-Suomen Muovityö Oy+91.3%
Suomen Erikoispinnoite Oy+64.2%
Alina Ii-Pudasjärvi+60.9%
A1 Sportfloors+55.1%
PR-Rakenne Oy+54.1%
Lvi-J. Kaisto Oy+46.4%
Visutuote Oy+42.7%
Kuljetusliike J Malinen Oy+37.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ii
YritysPerustettu
Iin Satuhius15.04.2021
Ademax Oy22.03.2021
Ekojat Oy15.02.2021
Lieksentie 5 Kiinteistö Oy09.02.2021
Pohjolan Muovityö Oy17.12.2020
Sähkö ja lämpö Karjalainen16.12.2020
Juvicon Oy15.12.2020
Tmi Ville Kehus12.12.2020
Chuan Yi Oy02.12.2020
Projektipalvelu Vengasaho26.11.2020
EsittelyssäAlueen Ii yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • OT-Kumi Oy

  OT-Kumi Oy suunnittelee tiivisteprofiilit tiettyyn, tarkasti määriteltyyn kohteeseen. Käytämme tuotannossamme testattuja ja korkealuokkaisia materiaaleja, valmistamme tiivisteprofiilit joko kumista, TPE:stä tai silikonista Takaamme asiakkaillemme laadukkaat tuotteet nopeasti. Oma suulakevalmistus tehtaallamme mahdollistaa asiakkaalle yksilöllisen palvelun. Suulakkeet valmistamme tietokone-ohjatuilla työstökoneilla saavuttaaksemme parhaan lopputuloksen.

 • Oulunkaaren kuntayhtymä

  Oulunkaaren kuntayhtymään kuuluu viisi kuntaa Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala. Kuntayhtymän pääasiallinen tehtävä on järjestää ja tuottaa jäsenkuntiensa sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteiset palvelut. Lisäksi yhtymän tehtäviin kuuluu seudullisen kuntapalvelutoimiston palvelujen sekä kuntien yhteisesti päättämien muiden palvelujen tuottaminen.

 • Alina Ii-Pudasjärvi

  Alina on suomalainen yritys, joka on erikoistunut tuottamaan laadukkaita hoivapalveluita kotona asuville henkilöille.

 • Iin Päiväkoti Iitula

  Iin päiväkoti Iitula on avattu maaliskuussa 2013. Päiväkotimme on yksityinen 42-paikkainen ja tarjoaa hoitoa 9kk - 6-vuotiaille lapsille. Iitulassa työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta. Tällä hetkellä päiväkodissa työskentelee vastaava esikoulun opettaja, varhaiskasvatuksenopettaja, varhaiskasvatuksenopettaja ja kolme lastenhoitajaa sekä lastenohjaaja ja päiväkodin tuottaja sekä keittäjä / päiväkodin siistijä.

 • Rakennusliike Häyrynen Oy

  Rakennamme ja peruskorjaamme rivi- ja kerrostaloja, sekä kouluja, päiväkoteja ja palvelutaloja sekä muita julkisia rakennuksia. Palvelemme pääsääntöisesti Oulun seudulla.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Simo, Ranua, Oulu ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Alaranta, Asemakylä, Asemankylä, Halttula, Harjula, Heikinmatti, Heinikoski, Hepolanperä, Herva, Hietaniemi, Huttula, Hyry, Hällinperä, Iin Hamina, Itaranperä, Kaikkola, Kauppi, Koivuniemi, Konttilanperä, Kuivaniemi, Kuninkaanniemi, Kylmälä, Kärppäsuo, Lahdenperä, Lamminperä, Laurilanniemi, Leistonperä, Luola-aapa, Luujoki, Maunula, Meriläisenperä, Miettula, Muhoperä, Myllykangas, Mökkiperä, Nyby, Oijärvi, Ojakylä, Ojala, Olhava, Onkalo, Paasonperä, Pisteenpää, Pohjois-Ii, Pohjoisranta, Porkanperä, Päkkilänkangas, Raasakka, Ruohola, Räinänperä, Seljänperä, Sorosenperä, Suomela, Särkijärvi, Taipale, Tuomela, Tupakkaperä, Tyykiluoto, Vasankari, Veska, Viinamäki, Virkkula, Vuornos, Väli-Olhava, Yli-Olhava ja Yliranta
KuvausAlueen Ii kuvaus

Ii on noin 9 940 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Sen naapurissa sijaitsevat Ranua, Oulu, Pudasjärvi ja Simo. Ii on erittäin suosittu kesämökkikunta, jossa lomailijat asukkaiden ohella nauttivat puhtaasta luonnosta, saari- ja jokialueista sekä monipuolisista tapahtumista, rauhallista ympäristöä unohtamatta.

Iin panostus elinkeinoelämään on jatkunut menestyksekkäästi jo vuosikymmenten ajan. Yrityksiä on perustettu runsaasti ja kehitys on jatkunut tähän päivään asti voimakkaana. Yritykset ovat sijoittuneet kaikkialle kunnan osiin, mutta varsinkin vahvaan yrityskeskittymään Iilaaksoon.

Kunnan nouseva toimiala on uusiutuva energia. Ii onkin onnistunut puolittamaan hiilidioksidipäästönsä ja noussut siinä valtakunnan kärkisijoille. Ii on mukana mm. Suomen ympäristökeskuksen Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa.

Muita Iin merkittäviä toimialoja ovat rakennusteollisuus, kumi- ja muoviteollisuus, konepaja- ja puuteollisuus sekä metalliala. Suurimpiin kunnan yrityksiin kuuluvat mm. PVO-Vesivoima Oy Pääkonttori, joka on osa Pohjolan Voimaa, maanrakennusalalla toimiva PT PohjanTeko Oy ja Suomen johtava tiivisteprofiilien valmistaja OT-Kumi Oy.

Ii on suosittu varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. Asuminen on turvallista ja edullista. Päivähoito, perusopetus ja lukio-opetus kuuluvat kasvatus- ja opetuspalveluihin. Kulttuurin osalta kunnassa on vahva kansanmusiikkiperinne ja tasokasta, kansainvälistä ammattitaidetta kehittävä ja tuottava Taidekeskus KulttuuriKauppila. Myös Wanha Hamina on suosittu käyntikohde.