Ii

Tältä sivulta löydät kunnan Ii suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ii suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ii
YritysLiikevaihto (euroa)
PVO-Vesivoima Oy Pääkonttori30 miljoonaa
Rakennusliike Häyrynen Oy7 miljoonaa
Fin Door Oy7 miljoonaa
Iin Energia Oy6 miljoonaa
OT-Kumi Oy5 miljoonaa
Okt Talotekniikka Group Oy5 miljoonaa
V.A.V. Group Oy5 miljoonaa
PR-Rakenne Oy3 miljoonaa
Neste Ii Kauppatie3 miljoonaa
Neste Kuivaniemi3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ii yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Fin Door Oy40
Alina Ii-Pudasjärvi40
Rakennusliike Häyrynen Oy34
JBE Service Oy28
IKP Service24
OT-Kumi Oy21
V.A.V. Group Oy18
Oulunkaaren Työterveys Oy17
PR-Rakenne Oy15
Industrial Pipe Service Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ii
YritysKasvuprosentti
Scandiacus Oy+151.5%
PR-Rakenne Oy+63.2%
Metsätoimisto Kuukkeli Oy+61.2%
Nordvalkea Oy+47.3%
Rakennus-Tomera Oy+46.4%
Industrial Pipe Service Oy+46.3%
Jaara-Kiinteistöt Oy+44.9%
Visutuote Oy+42.7%
Pohjois-Suomen Hoivakiinteistöt Oy+42.1%
Konetyö Klasila Oy+36.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ii
YritysPerustettu
Jbe Service Group Oy25.08.2022
Meriperä Oy15.06.2022
Iin Taksikyyti Oy06.06.2022
Tmi Pinja H Koulutettu hieroja23.05.2022
WebKar Oy11.05.2022
J. Sääskilahti Tmi29.04.2022
Taksi Minna Kolehmainen20.04.2022
TeMaRock Oy31.03.2022
Jobetrak Oy02.03.2022
Oulun Talotekniikka Oy04.02.2022
EsittelyssäAlueen Ii yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • OT-Kumi Oy
  OT-Kumi Oy suunnittelee tiivisteprofiilit tiettyyn, tarkasti määriteltyyn kohteeseen. Käytämme tuotannossamme testattuja ja korkealuokkaisia materiaaleja, valmistamme tiivisteprofiilit joko kumista, TPE:stä tai silikonista Takaamme asiakkaillemme laadukkaat tuotteet nopeasti. Oma suulakevalmistus tehtaallamme mahdollistaa asiakkaalle yksilöllisen palvelun. Suulakkeet valmistamme tietokone-ohjatuilla työstökoneilla saavuttaaksemme parhaan lopputuloksen.
 • Oulunkaaren kuntayhtymä
  Oulunkaaren kuntayhtymään kuuluu viisi kuntaa Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala. Kuntayhtymän pääasiallinen tehtävä on järjestää ja tuottaa jäsenkuntiensa sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteiset palvelut. Lisäksi yhtymän tehtäviin kuuluu seudullisen kuntapalvelutoimiston palvelujen sekä kuntien yhteisesti päättämien muiden palvelujen tuottaminen.
 • Alina Ii-Pudasjärvi

  Sujuvoita arkeasi Alinan palveluiden avulla!

  Valtakunnallinen Alina-ketju tarjoaa asiakkailleen laadukkaita kotityö-, kotisiivous-, hoiva- ja kotisairaanhoidon palveluita, lapsiperheiden kotipalveluita sekä hoitotarvikkeita ja apuvälineitä.

 • Rakennusliike Häyrynen Oy
  Rakennamme ja peruskorjaamme rivi- ja kerrostaloja, sekä kouluja, päiväkoteja ja palvelutaloja sekä muita julkisia rakennuksia. Palvelemme pääsääntöisesti Oulun seudulla.
 • Fin Door Oy

  FinDoor on Suomen suurin taitto-ovien valmistaja. Ovet tehdään mittatilaustyönä Iissä.

  FinDoorin taitto-ovet ovat lämpimät, kestävät ja kevyet käyttää. EI30-paloluokitus lisäominaisuutena.

  Jos sinulla on hyvän oven tarve, ota meihin yhteyttä!

  Fin Door Oy - Kotimaiset taitto-ovet

  Hallit - Navetat - Pesukadut - Paloasemat - Erikoiskohteet

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Simo, Ranua, Oulu ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Alaranta, Asemakylä, Asemankylä, Halttula, Harjula, Heikinmatti, Heinikoski, Hepolanperä, Herva, Hietaniemi, Huttula, Hyry, Hällinperä, Iin Hamina, Itaranperä, Kaikkola, Kauppi, Koivuniemi, Konttilanperä, Kuivaniemi, Kuninkaanniemi, Kylmälä, Kärppäsuo, Lahdenperä, Lamminperä, Laurilanniemi, Leistonperä, Luola-aapa, Luujoki, Maunula, Meriläisenperä, Miettula, Muhoperä, Myllykangas, Mökkiperä, Nyby, Oijärvi, Ojakylä, Ojala, Olhava, Onkalo, Paasonperä, Pisteenpää, Pohjois-Ii, Pohjoisranta, Porkanperä, Päkkilänkangas, Raasakka, Ruohola, Räinänperä, Seljänperä, Sorosenperä, Suomela, Särkijärvi, Taipale, Tuomela, Tupakkaperä, Tyykiluoto, Vasankari, Veska, Viinamäki, Virkkula, Vuornos, Väli-Olhava, Yli-Olhava ja Yliranta
KuvausAlueen Ii kuvaus

Ii on noin 9 940 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Sen naapurissa sijaitsevat Ranua, Oulu, Pudasjärvi ja Simo. Ii on erittäin suosittu kesämökkikunta, jossa lomailijat asukkaiden ohella nauttivat puhtaasta luonnosta, saari- ja jokialueista sekä monipuolisista tapahtumista, rauhallista ympäristöä unohtamatta.

Iin panostus elinkeinoelämään on jatkunut menestyksekkäästi jo vuosikymmenten ajan. Yrityksiä on perustettu runsaasti ja kehitys on jatkunut tähän päivään asti voimakkaana. Yritykset ovat sijoittuneet kaikkialle kunnan osiin, mutta varsinkin vahvaan yrityskeskittymään Iilaaksoon.

Kunnan nouseva toimiala on uusiutuva energia. Ii onkin onnistunut puolittamaan hiilidioksidipäästönsä ja noussut siinä valtakunnan kärkisijoille. Ii on mukana mm. Suomen ympäristökeskuksen Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa.

Muita Iin merkittäviä toimialoja ovat rakennusteollisuus, kumi- ja muoviteollisuus, konepaja- ja puuteollisuus sekä metalliala. Suurimpiin kunnan yrityksiin kuuluvat mm. PVO-Vesivoima Oy Pääkonttori, joka on osa Pohjolan Voimaa, maanrakennusalalla toimiva PT PohjanTeko Oy ja Suomen johtava tiivisteprofiilien valmistaja OT-Kumi Oy.

Ii on suosittu varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. Asuminen on turvallista ja edullista. Päivähoito, perusopetus ja lukio-opetus kuuluvat kasvatus- ja opetuspalveluihin. Kulttuurin osalta kunnassa on vahva kansanmusiikkiperinne ja tasokasta, kansainvälistä ammattitaidetta kehittävä ja tuottava Taidekeskus KulttuuriKauppila. Myös Wanha Hamina on suosittu käyntikohde.