Iisalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Iisalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Iisalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Iisalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Olvi Oyj201 miljoonaa
Normet Oy138 miljoonaa
Iisalmen Sahat Oy Metsäkonttori65 miljoonaa
vannetukku.fi Iisalmi45 miljoonaa
Genelec Oy38 miljoonaa
Veljekset Heiskanen Oy35 miljoonaa
Profile Vehicles Oy32 miljoonaa
Pohjolan Matka20 miljoonaa
Suomivalimo Oy18 miljoonaa
K-Citymarket Iisalmi17 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Iisalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Normet Oy480
Olvi Oyj397
Genelec Oy190
Profile Vehicles Oy153
Pohjolan Matka137
Kuljetus Kari Rönkkö Oy100
Suomivalimo Oy97
vannetukku.fi Iisalmi69
Hanza Mechanics Iisalmi Oy60
Kuljetusliike Trans Partanen Oy58

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Iisalmi
YritysKasvuprosentti
Suomen Hierontapalvelut+120.1%
Little Sound Of Heaven Oy+106.9%
Kuljetusliike Jere Parviainen Oy+100.8%
Jarveco Oy+100.7%
AMK Design Oy+78.0%
Gallant Iisalmi Oy+76.9%
Taksi Iisalmi+75.2%
Wildwood Oy+68.9%
IP-Kenttäkalusto Oy+65.1%
Fysikaalinen Hoitolaitos Kapa+63.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Iisalmi
YritysPerustettu
Osvk Invest Oy28.06.2024
Esa Laukkasen monitoimipalvelu20.05.2024
Terapiamo04.04.2024
QS Trading16.03.2024
Cutrit by Emilia T.16.02.2024
Timo Tiironkoski18.01.2024
Savon Koti Oy17.01.2024
Tmi Raksa-Nikke12.01.2024
HarSport29.12.2023
Tmi Emmi-Linnea28.12.2023
EsittelyssäAlueen Iisalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Itä, Iisalmi
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • RengasCenter Iisalmi Tmi Kumikimmo

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun ajoneuvoosi, -tyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten arkiautoilija tai raskaan liikenteen ammattilainen.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Timaco Oy
  Timaco Oy on Iisalmessa vuodesta 1996 asti toiminut konepaja. Meillä on vahva kokemus ja osaaminen koneistamalla tehtyjen tuotteiden valmistamisesta.
 • Autokoulu koso.fi

  Olemme täysin paikallinen autokoulu, jossa vallitsee mukava ja rento savolainen ilmapiiri. Pääpalveluna tarjoamme koulutusta kaikkiin ajokorttiluokkiin.

  Meillä ajokortin suorittaminen on helppoa ja mukavaa ja aloittaa voit viikon jokaisena päivänä, omien aikatulujesi mukaan.

  Kotipaikkamme on Iisalmessa, mutta autokoulupalveluja tarjoamme Pohjoisessa Keski-Suomessa Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

  Uusi ajokorttilainsäädäntö on tullut voimaan 1.7.2018

  ​Uuden lainsäädännön mukaisia kursseja räätälöimme jokaiselle oppijalle sopivaksi. Erityisluvalla on mahdollista saada henkilöauton ajokortti jo 17-vuotiaana.

  Jos sinulla on vielä syventävä- ja harjoitteluvaihe käymättä, niin riskientunnistamiskoulutus on silloin sinua varten.

  Järjestämme myös ammattikuljettajien direktiivikoulutuksia koko Suomen alueella ja tarvittaessa räätälöimme ne yrityksesi tarpeiden mukaiseksi. Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyskoulutus tarjoaa ammatissa toimiville kuljettajille monipuolista tietoa tavoitteena kuljetusturvallisuuden lisääminen. Ota yhteyttä Ville Kososeen - yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

  ADR-ajoluvan saaminen edellyttää koulutusta ja hyväksytysti suoritettua loppukoetta. Olemme tarjonneet turvallisuusneuvonantajapalveluita asetuksen voimaantulon jälkeen jo yli 15 vuoden ajan. Soita tai laita viestiä, niin laitamme yrityksenne vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuuden ajan tasalle.

  Tulevat kurssit

  Katso alkavat kurssit täältä

 • Marjahaan Autokatsastus Oy
  Marjahaan Autokatsastus Oy on nykyaikainen ja ainut kotimainen katsastusasema Iisalmessa. Hoidamme henkilö-, matkailu- ja pakettiautojen sekä kokonaismassaltaan alle 4000 kg:n ajoneuvojen katsastukset drive-in -periaatteella. Raskaiden ajoneuvojen katsastukseen pyydämme varaamaan ajan. Tervetuloa ystävällisen palvelun autokatsastukseen Iisalmen Marjahakaan!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vieremä, Lapinlahti, Pielavesi, Kiuruvesi ja Sonkajärvi.

Kaupunginosat
Ahmo, Amerikka, Egypti, Etelälahti, Haukilahti, Haukilampi, Hernejärvi, Holopanlahti, Honkakoski, Honkamäki, Huotari, Iimäki, Iiranta, Ilomäki, Jokela, Jordan, Joutsenjoki, Juurikka, Kangas, Kangaslampi, Kariaho, Kattilalehto, Kenkunperä, Kihlovirta, Kihmula, Kilmula, Kirma, Kirmanranta, Kiviranta, Korpisjoki, Kotikylä, Koukunjoki, Kulvemäki, Kumpunen, Kurenpolvi, Laasonlahti, Laidinmäki, Lammasaho, Lammaspohja, Lappetelä, Latukka, Leipämäki, Levämäki, Likovaara, Lippuniemi, Luuniemi, Madesalmi, Makkaralahti, Mankonmäki, Marjahaka, Matalalahti, Multamäki, Myllynkylä, Nerohvirta, Nieminen, Niuvankylä, Ohenmäki, Paaslahti, Pakaskylä, Paloinen, Parkatti, Partala, Peilarkylä, Peltomäki, Peltoniemi, Peltosalmi, Pesolanniemi, Pienilahti, Pihlajaharju, Pitkäkoski, Pitkälahti, Porosuo, Porovesi, Punahovi, Pölöhpohja, Pölönmäki, Pörsänmäki, Rasinmäki, Riitamäki, Rohmula, Runni, Ruosteenranta, Ruotaanmäki, Ryhälänmäki, Rääpönnurkka, Sahi, Salmenranta, Seiska, Siikalahti, Soinlahti, Sopenkylä, Sourunsalo, Suokylä, Suomäki, Suontaus, Sutela, Suurisuo, Tervakangas, Touhula, Ukonaho, Varpasenmäki, Viinamäki, Viitaa, Välikylä ja Ylemmäinen
KuvausAlueen Iisalmi kuvaus

Iisalmi on noin 22 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savon maakunnassa. Tässä Ylä-Savon seudun keskuskaupungissa eletään kauniiden Saimaan ja Päijänteen vesistöjen äärellä. Naapurikuntiin lukeutuvat Vieremä, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Pielavesi ja Sonkajärvi.

Iisalmessa on voimakas yrityskulttuuri, eritoten teollisuuden osalta. Seudun teollisuuden vienti on vahvempaa muihin kuntiin verrattuna. Monelle tuttu, virvoitus- ja alkoholijuomia valmistava Olvi, lämpöpuun tuottaja Lunawood, erikoisajoneuvoja valmistava Profile Vehicles sekä kaiutinvalmistaja Genelec ovat ponnistaneet Iisalmesta. Ylpeyttä iisalmelaiset tuntevat myös Suomen johtavasta nurmikonsiementen tuottajasta, Savon Siemenestä.

Iisalmessa sijaitsee Guinnessin ennätysten kirjan mukaan maailman pienin olemassa oleva ravintola, kaksi asiakasta kerrallaan kestitsevä Ravintola Kuappi! Kuappi on pinta-alaltaan vain kahdeksan neliömetriä. Tutustumisen arvoinen kohde on myös Iisalmen kulttuurikeskus, jossa voi nauttia runsaasta tapahtumatarjonnasta. Matkailijoita ja asukkaita hellivät myös upea luonto järvineen ja maaseutuineen.

Kaupunki tunnetaan laadukkaasta perusopetuksesta. Opiskeluun on tarjolla ammatti- sekä ammattikorkeakoulutason opintoja, esimerkkinä Savonia-ammattikorkeakoulu Iisalmen kampuksellaan.

Tervetuloa tutustumaan Ylä-Savon sydämen sykkeeseen ja mahdollisuuksiin!