Iitti

Tältä sivulta löydät kunnan Iitti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Iitti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Iitti
YritysLiikevaihto (euroa)
Halton Oy30 miljoonaa
Halton Marine Oy23 miljoonaa
SharpCell Oy18 miljoonaa
Kaupe Oy6 miljoonaa
Kiitokori Oy6 miljoonaa
Finprofile Oy Ltd5 miljoonaa
Neste Iitti Kausala Matkakeidas4 miljoonaa
Atplast Oy4 miljoonaa
Kuljetus Rämän Oy3 miljoonaa
Kausalan Lämpö Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Iitti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Halton Oy273
Halton Marine Oy143
Kiitokori Oy60
Hoivakoti Iltatuuli Kausala34
SharpCell Oy34
Neste Iitti Kausala Matkakeidas25
Kaupe Oy23
Atplast Oy20
Linercom Oy17
Annalan Kasvurengas Oy17

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Iitti
YritysKasvuprosentti
Kuninkaan Lemmikki+209.6%
Manlok Oy+68.7%
Hormitähti Oy+54.2%
Iitin kuljetus & palvelu Oy+47.7%
Kausalan Urheilu ja Koneliike+45.1%
Kausalan Kiinteistö- ja Siivouspalvelu Oy+43.9%
Tiromax Oy+34.9%
Fluxmill Oy+34.7%
Iitin Sähköurakointi Oy+32.4%
Araki Oy Ltd+30.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Iitti
YritysPerustettu
Tmi Happy Ears19.04.2022
ElisaIdea Tmi26.03.2022
Koskipannu Oy07.03.2022
Refood Oy25.02.2022
Iitti Timber Oy16.02.2022
Tmi Jaana Aro07.02.2022
Pompiitti Oy05.02.2022
Mankalakoti Oy26.01.2022
Maatila Yrjölä Oy09.12.2021
Kirsikantila12.10.2021
EsittelyssäAlueen Iitti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Iitin Sähköurakointi Oy
  Sähköurakointia vankalla kokemuksella!. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua pääsääntöisesti Kymenlaakson alueella ja takaamme työllemme hyvän laadun ja toimivat ratkaisut. Teemme vankalla kokemuksella kiinteistöjen -, maatalouden -ja teollisuuden sähköasennukset. Palveluihimme kuuluu myös sähkötarvikemyynti, sähkösuunnittelu, talo - ja teollisuusautomaatio. Toteutamme kohteen asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden ja nykyisiä sähköturvallisuusstandardeja noudattaen. Suoritamme lainmukaisen käyttöönottotarkastuksen. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 • Kausalan Laskenta Oy
  Kaikki kirjanpito- ja tilitoimistopalvelut ammattitaidolla Iitissä ja lähikunnissa.
 • Ruuskasen Hautaustoimisto
  Olemme hautaustoimisto Kausalassa Iitissä. Palvelemme Iitissä sekä ympäristökunnissa Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa. Kuljetukset myös muualle Suomeen ja muilta paikkakunnilta Iittiin. Voitte varata tapaamisajan numerosta 0400 126 860. Myös iltaisin ja viikonloppuisin on mahdollista tavata sopimuksen mukaan.
 • JuPeSa Oy
  Jupesa Oy tekee maansiirto-, maanrakennus- ja kuljetustöitä sekä teiden kunnossapitoa Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä. Toimipisteemme on Nastolassa, Hiisiössä.
 • Iitin seurakunta
  Iitin Seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille seurakunnan jäsenilleen. Tutustu toimintaamme kotisivuillamme!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapinjärvi, Lahti, Orimattila, Heinola ja Kouvola.

Kaupunginosat
Aholanpelto, Ainola, Anttila, Apessiinia, Erottaja, Haapa-Kimola, Haarankylä, Haravakylä, Hasunmäki, Haukkala, Holma, Holstila, Huutotöyry, Iitin kirkonkylä, Inkerinniemi, Isokylä, Jokue, Jurkkola, Kaivomäki, Kalaksue, Kananoja, Kankonen, Kansanmäki, Karjalaiskylä, Karkenperi, Kauhala, Kauramaa, Kausala, Keikki, Kettula, Kirveskorpi, Koliseva, Konttila, Koskenniska, Kujansuu, Kurri, Kuukso, Kylänmäki, Kymentaka, Lammi, Lapinkulma, Leininkulma, Leirinmäki, Lyöttilä, Länsi-Myllytöyry, Mankala, Metsäkulma, Metsäkylä, Metsälä, Metsämäki, Muikkula, Myllylä, Myllytöyry, Mäyrämäki, Niinimäki, Nirvisniitty, Niskaportti, Ojassuo, Oulaja, Paavolankulma, Parolanlääni, Pentinmäki, Perheniemi, Perä-Mankala, Peräsaari, Petäjässuo, Pirtinmutka, Pitkäoja, Raajoki, Radansuu, Rajamaa, Rieska, Rusila, Saaranen, Sampola, Savio, Savisuo, Sitikkala, Sivatinkylä, Sojonlääni, Sydänmaa, Säyhtee, Sääskjärvi, Taasia, Tapola, Teilimäki, Tillola, Tolppala, Torinmäki, Torpinmäki, Ukkolanmäki, Viskarinmäki, Vuolenkoski ja Väärtti
KuvausAlueen Iitti kuvaus

Iitti on noin 6 800 asukkaan maalaiskunta Kouvolan, Heinolan, Lahden, Lapinjärven ja Orimattilan vieressä. Helsinkiin matka taittuu noin tunnissa, ja valtatiet sekä junarata tarjoavat nopeat yhteydet koko pääkaupunkiseudulle ja muihin lähikaupunkeihin. Kouvolaan on matkaa vain 25 km ja Lahteen 49 km.

Elinkeinorakenne Iitissä on monipuolinen. Kunnassa toimii mm. ilmastointialan kansainvälisestikin tunnettu Halton Oy, ajoneuvoihin erikoistunut Kiitokori Oy ja muovialalla toimivat Taitomuovi Oy ja Atplast Oy. Maatalous sekä eri palvelut työllistävät niin ikään kuntalaisia. Yrittäjyyttä edistämään tarjolla on mm. maksuttomia neuvontapalveluja ja edullisia tontteja.

Iitissä on upea luonto vesistöineen, hyvin hoidettuine metsineen ja luontokohteineen. Asuminen on turvallista ja rauhaisaa, peruspalveluihin panostetaan paljon, samoin asumiseen. Vapaa-ajan asukkaita kunnassa on lähes kolmisen tuhatta, joten Iitti on myös suosittu mökkikohde. Kylät ovat varsin aktiivisia ja onpa yksi niistä valittu jopa Suomen kauneimmaksi.