Iitti

Tältä sivulta löydät kunnan Iitti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Iitti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Iitti
YritysLiikevaihto (euroa)
Halton Oy36 miljoonaa
Halton Marine Oy31 miljoonaa
SharpCell Oy30 miljoonaa
Kiitokori Oy7 miljoonaa
Kaupe Oy6 miljoonaa
Neste Iitti Kausala Matkakeidas5 miljoonaa
Finprofile Oy Ltd4 miljoonaa
Rämän Kuljetus Oy3 miljoonaa
Kausalan Kiinteistö- ja Siivouspalvelu Oy3 miljoonaa
Kausalan Pinnoite Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Iitti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Halton Oy256
Halton Marine Oy140
Kiitokori Oy50
SharpCell Oy47
Kausalan Kiinteistö- ja Siivouspalvelu Oy42
Neste Iitti Kausala Matkakeidas26
Hoivakoti Iltatuuli Kausala25
Ratsuväki Oy25
Kaupe Oy22
Mielakan Rinnekeskus21

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Iitti
YritysKasvuprosentti
Konetyö Auranen Oy+213.0%
Rippunen Oy+185.8%
Ratsuväki Oy+113.0%
Cardenal Oy+95.7%
Iitin Kymppikoneistus Oy+94.9%
Adventure House+71.0%
Metaldon Oy+56.7%
Snoulift Oy+52.2%
Hotel Lima Oy+48.1%
Kymen Sukituspalvelu Oy+47.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Iitti
YritysPerustettu
Valokuvaus TiiuTessa27.06.2024
Hermes bahwer Oy03.06.2024
Korpela Kalle23.04.2024
Tmi Niina Hutri27.03.2024
Tiamond Oy07.03.2024
The Kwality Oy22.02.2024
LL Horses tmi21.01.2024
Issula Oy15.01.2024
Rakennus J Pekkinen Oy14.01.2024
Rävel Oy02.12.2023
EsittelyssäAlueen Iitti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kausalan Laskenta Oy
  Kaikki kirjanpito- ja tilitoimistopalvelut ammattitaidolla Iitissä ja lähikunnissa.
 • Iitin seurakunta
  Iitin Seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille seurakunnan jäsenilleen. Tutustu toimintaamme kotisivuillamme!
 • Gagga-R. O. Tmi
  Kun lokakaivojen tyhjennys on ajankohtaista, Iitin ja Kausalan seudulla toimiva Gagga-R. O. Tmi rientää apuun. Vuonna 2008 perustettu yritys tarjoaa lokapalvelut varmalla otteella. Soitto meille riittää, niin pian loka-auto jo suuntaakin paikalle tyhjentämään kaivon – ja taas kelpaa päästellä menemään. Palvelemme tarvittaessa myös naapurikuntien alueella. Älä anna ylivuodon tapahtua, vaan kutsu meidät hoitamaan homma.
 • Iitin kunta
  Iitin kunta koostuu monipuolisesti palvelevasta Kausalan kuntakeskuksesta ja poikkeuksellisen aktiivisista kylistä. Iitti on 6.900 asukkaan viehättävä maalaiskunta Kouvolan ja Lahden välissä, vain noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Iitin kaunis ja vesistörikas luonto tarjoaa hyvät puitteet asumiseen, matkailuun ja vapaa-ajan asumiseen. Iitti on elinvoimainen ja eteenpäin menevä kunta, jossa on vahva yrittämisen ja yhdessä tekemisen kulttuuri. Tervetuloa ihastumaan Iittiin.
 • Ruuskasen Hautaustoimisto

  Olemme hautaustoimisto Kausalassa Iitissä. Olemme palvelleet yli 60 vuoden ajan iittiläisiä kaikissa hautausjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Voitte varata tapaamisajan numerosta 0400 126 860.

  Myös iltaisin ja viikonloppuisin on mahdollista tavata sopimuksen mukaan.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapinjärvi, Lahti, Orimattila, Heinola ja Kouvola.

Kaupunginosat
Aholanpelto, Ainola, Anttila, Apessiinia, Erottaja, Haapa-Kimola, Haarankylä, Haravakylä, Hasunmäki, Haukkala, Holma, Holstila, Huutotöyry, Iitin kirkonkylä, Inkerinniemi, Isokylä, Jokue, Jurkkola, Kaivomäki, Kalaksue, Kananoja, Kankonen, Kansanmäki, Karjalaiskylä, Karkenperi, Kauhala, Kauramaa, Kausala, Keikki, Kettula, Kirveskorpi, Koliseva, Konttila, Koskenniska, Kujansuu, Kurri, Kuukso, Kylänmäki, Kymentaka, Lammi, Lapinkulma, Leininkulma, Leirinmäki, Lyöttilä, Länsi-Myllytöyry, Mankala, Metsäkulma, Metsäkylä, Metsälä, Metsämäki, Muikkula, Myllylä, Myllytöyry, Mäyrämäki, Niinimäki, Nirvisniitty, Niskaportti, Ojassuo, Oulaja, Paavolankulma, Parolanlääni, Pentinmäki, Perheniemi, Perä-Mankala, Peräsaari, Petäjässuo, Pirtinmutka, Pitkäoja, Raajoki, Radansuu, Rajamaa, Rieska, Rusila, Saaranen, Sampola, Savio, Savisuo, Sitikkala, Sivatinkylä, Sojonlääni, Sydänmaa, Säyhtee, Sääskjärvi, Taasia, Tapola, Teilimäki, Tillola, Tolppala, Torinmäki, Torpinmäki, Ukkolanmäki, Viskarinmäki, Vuolenkoski ja Väärtti
KuvausAlueen Iitti kuvaus

Iitti on noin 6 800 asukkaan maalaiskunta Kouvolan, Heinolan, Lahden, Lapinjärven ja Orimattilan vieressä. Helsinkiin matka taittuu noin tunnissa, ja valtatiet sekä junarata tarjoavat nopeat yhteydet koko pääkaupunkiseudulle ja muihin lähikaupunkeihin. Kouvolaan on matkaa vain 25 km ja Lahteen 49 km.

Elinkeinorakenne Iitissä on monipuolinen. Kunnassa toimii mm. ilmastointialan kansainvälisestikin tunnettu Halton Oy, ajoneuvoihin erikoistunut Kiitokori Oy ja muovialalla toimivat Taitomuovi Oy ja Atplast Oy. Maatalous sekä eri palvelut työllistävät niin ikään kuntalaisia. Yrittäjyyttä edistämään tarjolla on mm. maksuttomia neuvontapalveluja ja edullisia tontteja.

Iitissä on upea luonto vesistöineen, hyvin hoidettuine metsineen ja luontokohteineen. Asuminen on turvallista ja rauhaisaa, peruspalveluihin panostetaan paljon, samoin asumiseen. Vapaa-ajan asukkaita kunnassa on lähes kolmisen tuhatta, joten Iitti on myös suosittu mökkikohde. Kylät ovat varsin aktiivisia ja onpa yksi niistä valittu jopa Suomen kauneimmaksi.