Ilmajoki

Tältä sivulta löydät kunnan Ilmajoki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ilmajoki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ilmajoki
YritysLiikevaihto (euroa)
Lantmännen Agro Ilmajoki33 miljoonaa
Lakeuden Etappi Oy Toimisto21 miljoonaa
Revisol Oy16 miljoonaa
Maansiirto Veljekset Rinta Oy11 miljoonaa
JPT-Industria Oy9 miljoonaa
Jussi Syrjämäki Oy6 miljoonaa
Lähdesmäki Oy Ilmajoki6 miljoonaa
iFlower Oy5 miljoonaa
Tuning Design net Oy4 miljoonaa
Kuljetusliike Koivulahti Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ilmajoki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Revisol Oy62
Lakeuden Etappi Oy Toimisto44
JPT-Industria Oy30
Kuljetusliike Koivulahti Oy25
Maansiirto Veljekset Rinta Oy22
Lähdesmäki Oy Ilmajoki18
Piantek Oy18
Ilmajoen Putkirakentajat Oy17
Kalliobetoni Oy15
MH-Kate Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ilmajoki
YritysKasvuprosentti
Mariamäki Oy+274.4%
Norter Oy+128.9%
Holzteam Oy+126.7%
Kiinteistöpalvelu Komiat Oy+101.2%
Pommari Oy+81.7%
iFlower Oy+78.2%
Aurinko-Sähkö ja Energiapalvelu Oy+76.5%
Ylispuu Oy+54.2%
Vili Hautala Oy+53.3%
Hetgo Taksi+47.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ilmajoki
YritysPerustettu
Ilmajoen Konetyö25.05.2024
Hoitola Henkäys11.05.2024
Lehesko03.05.2024
T:mi Anu Kuusisto23.04.2024
T:mi Marko Rajahalme17.04.2024
Metsätyöt Hannu Yli-Rahko Tmi09.04.2024
IM Rakennus08.04.2024
V8 Garage20.03.2024
Rakennustyöt V.Mansikka04.03.2024
Sofia Latva-Koski02.03.2024
EsittelyssäAlueen Ilmajoki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Lakeuden Etappi Oy Toimisto
  Lakeuden Etappi Oy vastaa käytännön jätehuollon järjestämisestä 8 omistajakuntansa alueella. Osakaskuntia ovat: Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri. Kunnat hoitavat itse jätehuollon viranomaistehtäviä, kuten jätehuoltomääräysten noudattamisen valvontaa.
 • Varmarakenne Oy

  Tarjoamme monipuoliset kattotyöt ammattitaidolla toteutettuna Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueille.

  Vesikatteiden kunnostus:

  Korjauta vaurioitunut kattosi ajoissa ennen suuremman vahingon syntymistä. Kunnostamme vanhan ja kuluneen kattosi uuden veroiseksi. Toteutamme kaikki kattoremontit rehellisellä ammattitaidolla.

  Kattomaalaukset, kattopesut ja kattopinnoitukset:

  Siistillä ja ehjällä katon maalipinnalla suojaat kattorakenteita sääoloilta eri vuodenaikoina ja estät vaurioiden syntymisen. Katon pesulla estät lian pinttymisen kattoon sekä ilmansaasteiden, sammal- ja sienikasvustojen aiheuttamat vahingot.

  Näin kattosi saa elinikää lisää.

  Katon pesun jälkeen katto pinnoitetaan kahteen kertaan laadukkaalla kattopinnoitteella.

  Rännit ja kattoturvallisuus:

  Kattoturvatuotteesi turvaavat katolla ja katon alta kulkevan sekä mahdollistavat esteettömän kulun. Oikeilla, puhtailla ja ehjillä sadevesijärjestelmillä suojaat kotisi perustuksia. Päivitämme vanhentuneen tai rikkoutuneen sadevesijärjestelmäsi. Lisäksi tarkistamme katon kulkuteiden ja tikkaiden kunnon ja korjaamme lumiesteet.

  Aurinkovoimalan asennus​:

  Aurinkovoimalalla keräät talteen ekologista energiaa suoraan omalta katoltasi. Se on erinomainen vaihtoehto ostosähkön korvaamiseen. Ammattilaisen toimesta aurinkovoimala tulee mitoitettua ja asennettua oikein parhaan hyödyn mahdollistamiseksi. Asennamme modernit aurinkovoimalat energian keräystä varten.

 • Maaseututilit Oy
  Maaseututilit Oy on luotettava ja laadukas tilitoimisto.
 • Nuohoustyö Mirko Haapala Tmi

  Nuohoustyö Mirko Haapala toteuttaa laadukkaat IV-puhdistustyöt ja sisäpiippujen asennukset Etelä-Pohjanmaan alueella. Nuohoustöissä kierrän Ilmajoella ja Lapualla. Kokenut ja luotettava palveluni takaa sen, että voit jatkossakin käyttää hormiasi turvallisin ja huolettomin mielin.

  Palveluihini kuuluvat muun muassa

  *savuhormien ja tulisijojen nuohoukset

  • keskuslämmityskattiloiden puhdistukset
  • sisäpiippujen asennukset
  • ilmanvaihtokanavoiden puhdistukset ,mittaukset ja säädöt Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 • Kiinteistöpalvelu Komiat Oy
  Kiinteistöhuolto Komiat Oy tarjoaa, luotettavaa kiinteistö- ja ulkoalueiden hoitoa pohjalaisella sydämmellä ja ammattitaidolla. Palveluihimme kuuluu kiinteistönhuollon päivystys 24 tuntia vuorokaudessa.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Isokyrö, Laihia, Seinäjoki ja Kurikka.

Kaupunginosat
Ahonkylä, Asevelikylä, Fossila, Haapaloukko, Hakolanloukko, Hannuksela, Harjunmäki, Haudankylä, Havuskylä, Herrala, Hiivaloukko, Honkalanmäki, Huhtimäki, Huikkula, Huissinkylä, Hyövällinkylä, Isonmäenloukko, Jouppila, Jäppi, Kahmanmäki, Kalajaismaa, Karjala, Karjanmaa, Kasarinloukko, Kauppila, Kiikerinkylä, Kilsukylä, Kiviniemenmäki, Knahtilanloukko, Knuuttilanmäki, Kokkolankylä, Korvenloukko, Koskelanpää, Koskenkorva, Koskenloukko, Koskenristi, Koskikylä, Kuffeenkylä, Kuhnala, Kurunkorpi, Könni, Lahdenkylä, Laitilanloukko, Lampiskylä, Luhtasela, Luoma, Mansikkaloukko, Mantilanmäki, Marjoharju, Metiäiskylä, Munakka, Myllykylä, Mäkikylä, Napustanmäki, Niemelänkylä, Nikkola, Nopankylä, Oksimäki, Palomäenloukko, Palonkylä, Penttilä, Peräkylä, Peuralankylä, Pietilä, Piippuloukko, Piirtola, Pirilä, Pojanluoma, Possola, Rahkola, Rahnasto, Rannanmäki, Ranto, Rehukylä, Rengonkylä, Ritola, Röyskölä, Saarakkalanrinta, Sahanloukko, Salonmäki, Saunaloukko, Saveenkylä, Savusmäki, Seittu, Seppilänmäki, Seppälä, Sihtola, Siltala, Sudenkylä, Suomula, Tammelanloukko, Torala, Trissumäki, Tuhkaloukko, Tuohistonmäki, Tuomikylä, Tuulianperä, Uitonkylä, Ujaistenkylä, Varpahaiskylä, Varvenkylä, Varvikonloukko, Välimäki, Välkkilä ja Yrjänänloukko
KuvausAlueen Ilmajoki kuvaus

Ilmajoki on noin 12 200 asukkaan kunta Etelä-Pohjanmaalla, jolle ominaista ovat pohjalaiset lakeusmaisemat. Sen läpi virtaa Kyrönjoki, joka on yksi Suomen kansallismaisemista. Naapurikuntia ovat Isokyrö, Kurikka, Laihia ja Seinäjoki, joka sijaitsee vain 17 km päässä.

Ilmajoki on erittäin yrittäjämyönteinen kunta. Tämä näkyy vuosittaisessa Etelä-Pohjanmaan yrittäjien tekemässä selvityksessä, jossa Ilmajoki on saavuttanut toistuvasti korkean sijan. Kunnan tärkeimpiä toimialoja ovat muun muassa rehu, maitotuotteet, logistiikka ja alkoholin tuotanto. Ilmajoella sijaitseekin Altian Koskenkorvan tehdas. Koskenkorva on maailmalla tunnettu brändi, joka on osa myös Suomi-kuvaa. Elintarviketuotanto on niin ikään kunnassa varsin elinvoimaista.

Koskenkorvatehtaan lisäksi Ilmajoen merkittäviin yrityksiin kuuluvat muun muassa jätehuoltoon erikoistunut Lakeuden Etappi Oy, ilmanvaihtokoneiden asiantuntija Energent Oy sekä kone- ja laitevalmistuksen erikoisosaaja JPT-Industria Oy.

Peruskoulun jälkeiseen opiskeluun Ilmajoella on lukion lisäksi mm. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä. SEDU:n Ilmajoentien toimipisteessä on mahdollista opiskella maaseutuyrittäjäksi tai eläintenhoitajaksi. Käytössä on oma opetusmaatila ja metsäalue. Kunnassa toimivat myös Etelä-Pohjanmaan opisto ja Ilmajoki-opisto.

Ilmajoki tunnetaan tapahtumiltaan muun muassa Ilmajoen Musiikkijuhlista, jotka keräävät vuosittain tuhansia oopperan ystäviä. Laaja lakeus houkuttelee myös monia luonnossa viihtyviä ja aktiviteetteja etsiviä vierailijoita.