Ilmajoki

Tältä sivulta löydät kunnan Ilmajoki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ilmajoki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ilmajoki
YritysLiikevaihto (euroa)
Lantmännen Agro Ilmajoki26 miljoonaa
Lakeuden Etappi Oy Toimisto20 miljoonaa
Revisol Oy13 miljoonaa
JPT-Industria Oy11 miljoonaa
Lähdesmäki Oy Ilmajoki6 miljoonaa
Maansiirto Veljekset Rinta Oy6 miljoonaa
LICO Oy5 miljoonaa
Ilmajoen Sähkökoje Oy4 miljoonaa
Jussi Syrjämäki Oy4 miljoonaa
Piantek Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ilmajoki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Revisol Oy53
LICO Oy48
Lakeuden Etappi Oy Toimisto42
JPT-Industria Oy33
Kuljetusliike Koivulahti Oy24
Maansiirto Veljekset Rinta Oy20
Ilmajoen Sähkökoje Oy20
Lähdesmäki Oy Ilmajoki20
Rakennus Udelius Oy18
Piantek Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ilmajoki
YritysKasvuprosentti
Kiinteistöpalvelu Komiat Oy+136.4%
Osk Ompeluliike Sopiva+116.3%
Holzteam Oy+91.9%
Aurinko-Sähkö ja Energiapalvelu Oy+91.3%
Mariamäki Oy+65.1%
Marjasampo Oy+58.7%
LVI-Kankaanpää Oy+51.5%
Konekaari Oy+51.3%
Lähteen turve ja lämpö Oy+50.2%
JJ-Monitoimi Oy+47.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ilmajoki
YritysPerustettu
Jenastasia Oy13.07.2022
Tmi Eemil Ojala10.07.2022
Jonne Laitanen tmi04.07.2022
JVM Service21.06.2022
Tmi Nella Varjanto23.05.2022
Kehonhuolto arte14.04.2022
Jouko Peltola04.04.2022
Varmarakenne Oy25.03.2022
Andalore24.03.2022
Mestarit Huopakatolla Oy16.03.2022
EsittelyssäAlueen Ilmajoki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Lakeuden Etappi Oy Toimisto
  Lakeuden Etappi Oy vastaa käytännön jätehuollon järjestämisestä 8 omistajakuntansa alueella. Osakaskuntia ovat: Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri. Kunnat hoitavat itse jätehuollon viranomaistehtäviä, kuten jätehuoltomääräysten noudattamisen valvontaa.
 • Kuljetus & Nosto Harju Oy
  Kuljetus ja Nosto Harju Oy on Ilmajoelta toimiva yritys. Tarjoamme nostopalveluita, konekuljetuksia ja säiliöliikennettä pitkällä kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Suurimmat vahvuusalueemme ovat nostopuolella ja niitä teemme erityisen paljon!
 • Lvi-Asennus Kangas Oy
  LVI-asennus Kangas Oy on Ilmajoella sijaitseva LVI-alalla toimiva perheyritys. Yrityksen perustajalla Hannu Kankaalla on yli 30 vuoden kokemus alalta ja molemmat pojat ovat ammattitaitoisia LVI-asentajia. Vuonna 2007 perustettu yritys tarjoaa monipuoliset ja laadukkaat LVI-palvelut sekä ilmastointiasennukset ja -korjaukset Etelä-Pohjanmaan alueella, ominta aluettamme on Ilmajoki +50km alue. Lisäksi tarjoamme LVI-suunnittelua alihankintana. Meiltä saat kaikki LVI-alan työt luotettavasti ja ammattitaitoisesti.
 • Maaseututilit Oy
  Maaseututilit Oy on luotettava ja laadukas tilitoimisto. Yrityksellämme onkin jo yli 50 vuoden kokemus alalla toimimisesta.
 • Ilkan Optiikka
  Ilkan Optiikka on yksityinen ja ketjuista riippumaton palveleva optikkoliike Ilmajoen ydinkeskustassa. Palvelua jo vuodesta 1979, uusi yrittäjä vuoden 2017 alusta.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Isokyrö, Laihia, Seinäjoki ja Kurikka.

Kaupunginosat
Ahonkylä, Asevelikylä, Fossila, Haapaloukko, Hakolanloukko, Hannuksela, Harjunmäki, Haudankylä, Havuskylä, Herrala, Hiivaloukko, Honkalanmäki, Huhtimäki, Huikkula, Huissinkylä, Hyövällinkylä, Isonmäenloukko, Jouppila, Jäppi, Kahmanmäki, Kalajaismaa, Karjala, Karjanmaa, Kasarinloukko, Kauppila, Kiikerinkylä, Kilsukylä, Kiviniemenmäki, Knahtilanloukko, Knuuttilanmäki, Kokkolankylä, Korvenloukko, Koskelanpää, Koskenkorva, Koskenloukko, Koskenristi, Koskikylä, Kuffeenkylä, Kuhnala, Kurunkorpi, Könni, Lahdenkylä, Laitilanloukko, Lampiskylä, Luhtasela, Luoma, Mansikkaloukko, Mantilanmäki, Marjoharju, Metiäiskylä, Munakka, Myllykylä, Mäkikylä, Napustanmäki, Niemelänkylä, Nikkola, Nopankylä, Oksimäki, Palomäenloukko, Palonkylä, Penttilä, Peräkylä, Peuralankylä, Pietilä, Piippuloukko, Piirtola, Pirilä, Pojanluoma, Possola, Rahkola, Rahnasto, Rannanmäki, Ranto, Rehukylä, Rengonkylä, Ritola, Röyskölä, Saarakkalanrinta, Sahanloukko, Salonmäki, Saunaloukko, Saveenkylä, Savusmäki, Seittu, Seppilänmäki, Seppälä, Sihtola, Siltala, Sudenkylä, Suomula, Tammelanloukko, Torala, Trissumäki, Tuhkaloukko, Tuohistonmäki, Tuomikylä, Tuulianperä, Uitonkylä, Ujaistenkylä, Varpahaiskylä, Varvenkylä, Varvikonloukko, Välimäki, Välkkilä ja Yrjänänloukko
KuvausAlueen Ilmajoki kuvaus

Ilmajoki on noin 12 200 asukkaan kunta Etelä-Pohjanmaalla, jolle ominaista ovat pohjalaiset lakeusmaisemat. Sen läpi virtaa Kyrönjoki, joka on yksi Suomen kansallismaisemista. Naapurikuntia ovat Isokyrö, Kurikka, Laihia ja Seinäjoki, joka sijaitsee vain 17 km päässä.

Ilmajoki on erittäin yrittäjämyönteinen kunta. Tämä näkyy vuosittaisessa Etelä-Pohjanmaan yrittäjien tekemässä selvityksessä, jossa Ilmajoki on saavuttanut toistuvasti korkean sijan. Kunnan tärkeimpiä toimialoja ovat muun muassa rehu, maitotuotteet, logistiikka ja alkoholin tuotanto. Ilmajoella sijaitseekin Altian Koskenkorvan tehdas. Koskenkorva on maailmalla tunnettu brändi, joka on osa myös Suomi-kuvaa. Elintarviketuotanto on niin ikään kunnassa varsin elinvoimaista.

Koskenkorvatehtaan lisäksi Ilmajoen merkittäviin yrityksiin kuuluvat muun muassa jätehuoltoon erikoistunut Lakeuden Etappi Oy, ilmanvaihtokoneiden asiantuntija Energent Oy sekä kone- ja laitevalmistuksen erikoisosaaja JPT-Industria Oy.

Peruskoulun jälkeiseen opiskeluun Ilmajoella on lukion lisäksi mm. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä. SEDU:n Ilmajoentien toimipisteessä on mahdollista opiskella maaseutuyrittäjäksi tai eläintenhoitajaksi. Käytössä on oma opetusmaatila ja metsäalue. Kunnassa toimivat myös Etelä-Pohjanmaan opisto ja Ilmajoki-opisto.

Ilmajoki tunnetaan tapahtumiltaan muun muassa Ilmajoen Musiikkijuhlista, jotka keräävät vuosittain tuhansia oopperan ystäviä. Laaja lakeus houkuttelee myös monia luonnossa viihtyviä ja aktiviteetteja etsiviä vierailijoita.