Ilomantsi

Tältä sivulta löydät kunnan Ilomantsi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ilomantsi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ilomantsi
YritysLiikevaihto (euroa)
Metsä ja Maansiirto Kastinen Oy5 miljoonaa
Arskan Kone Oy4 miljoonaa
Pohjolan Purkutyö Oy4 miljoonaa
K-Market Ilomantsi4 miljoonaa
Itä-Karelian Kuljetus Oy2 miljoonaa
SJ Metsäpalvelu Oy2 miljoonaa
Mantsin Rauta-Sport Laatikainen2 miljoonaa
Metsä-Karelia Oy2 miljoonaa
Kuljetus Maksimainen Oy1 miljoonaa
HAVEL1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ilomantsi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Arskan Kone Oy27
Metsä ja Maansiirto Kastinen Oy25
Itä-Karelian Kuljetus Oy21
Pohjolan Purkutyö Oy18
Hoitokoti Kuikanpesä Oy13
Endomines Oy12
HAVEL11
Metsäkiito Oy10
Kaivuu ja Kuljetus Kari Kuivalainen Oy9
K-Market Ilomantsi9

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ilomantsi
YritysKasvuprosentti
Mustikkapaikka Oy+58.7%
Cubeor Oy Ltd+36.1%
Nivako Oy+30.5%
Kaivuu ja Kuljetus Kari Kuivalainen Oy+21.1%
Hotelli Pogostan Hovi+20.9%
Ilovita Oy+18.6%
Mielen Matka Oy+18.4%
Ilomantsin Marjaosuuskunta+18.2%
Hermannin Viinitila+15.9%
Madrugada Oy+14.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ilomantsi
YritysPerustettu
Pogostan Rauta Oy07.10.2020
JK Metsäkuljetus Oy25.08.2020
YourTerms -coaching11.08.2020
Beauty studio Mariia03.07.2020
Parturi-Kampaamo Pp-Salonki Jenna Laakkonen01.07.2020
Pan Thai Food19.06.2020
Tmi R. Hämäläinen27.04.2020
Tmi Lehtinen Johannes16.04.2020
Koneurakointi Pekka Leinonen Oy30.03.2020
Toiminimi Ala-Riihimäki24.03.2020
EsittelyssäAlueen Ilomantsi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tili-Talo Oy

  Ilomantsilainen Tili-Talo Oy tarjoaa tilitoimistopalveluiden lisäksi isännöintiä ja kiinteistönvälitystä. Kauttamme saat kattavat tilitoimiston palvelut. Hoidamme kokemuksella ja ammattitaidolla niin suurten kuin pientenkin taloyhtiöiden isännöinnin ja kiinteistökirjanpidon. Kuulumme Suomen Kiinteistönvälittäjäliittoon, mikä takaa että saamme aina ajantasaisen tiedon lainsäädännöstä ja muista kiinteistönvälitykseen liittyvistä asioita.

 • Räty Oy

  Tarjoamme monipuolista palvelua Pohjois-Karjalan seudulla. Meiltä saat mm. vesi-, viemäri- ja lämpöjohtotyöt sekä ilmalämpö- ja maalämpöpumput asennuksineen.

 • Salakan Puutarha- ja Hautauspalvelu

  Meiltä saat kotiin ja puutarhaan upean valikoiman leikkokukkia, viherkasveja ja sisustustavaroita. Sidomme kukkalaitteita, seppeleitä ja kukkakimppuja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Puutarhamme on tunnettu varsin runsaasta ja laadukkaasta valikoimasta. Kotiinkuljetus paikallisesti.

 • Vaara-Karjalan Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Pohjolan Purkutyö Oy

  Pohjolan Purkutyö Oy - lyhyesti PPT - on ilomantsilainen purku-urakointia ja -saneerausta tarjoava yritys, jonka toimialueena on koko Suomi.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Joensuu ja Lieksa.

Kaupunginosat
Ala-Koita, Alanteenlahti, Emeliinsyrjä, Erkanvaara, Haapovaara, Hakovaara, Hanhikorpi, Haravapuro, Hattuvaara, Haukivaara, Havukka, Heinävaara, Hiilikangas, Hiiskoski, Hovattalanvaara, Huhus, Hutunniemi, Hömötti, Iivonkangas, Iknonvaara, Iljanvaara, Immosenvaara, Issakka, Jaanisvaara, Jerusalemi, Juuansaari, Juurikka, Jäniskoski, Kakkaravaara, Kakonaho, Kallioniemi, Kalliovaara, Kellovaara, Kerälänvaara, Kirvesvaara, Kivilahti, Kivilampi, Kohtavaara, Koivuvaara, Kolmikanta, Koltekangas, Kontiovaara, Korentovaara, Korkeasyrjä, Korpivaara, Korvenalus, Koukkuvaara, Kuikkalampi, Kuikkavaara, Kuittila, Kuivalanvaara, Kulujärvi, Kuokansalo, Kurenkangas, Kurkela, Kusuri, Kuuksenvaara, Käenkoski, Käkkö, Lamminvaara, Lampila, Lapinniemi, Lapiovaara, Latvalampi, Lehtovaara, Leppärinne, Lerssi, Lieponvaara, Liistekangas, Louhela, Louhivaara, Lylyvaara, Lähevaara, Malahvi, Marjovaara, Markunvaara, Maukkula, Mekrijärvi, Meskenvaara, Mieronaho, Molssi, Mustavaara, Mutalahti, Myllykorpi, Mäkrävaara, Männikkölä, Möhkö, Möhkönvaara, Naarva, Naurisvaara, Nehvonniemi, Niemijärvi, Oinassalmi, Oinasvaara, Ojavaara, Onkivaara, Ontronvaara, Ostronsaari, Paasivaara, Paavonvaara, Pahkavaara, Pakkuli, Palopohja, Parissavaara, Parppeinvaara, Patrikka, Perttivaara, Petäjäkangas, Pihlajavaara, Piilovaara, Pilpakko, Pitkälahti, Poikolanmäki, Porrasvaara, Pukravaara, Putkela, Putkivaara, Puustinvaara, Pötönvaara, Rahevaara, Raiskio, Rajavaara, Rasivaara, Ratilanvaara, Rehvana, Repovaara, Riihijoki, Riihivaara, Ruokosuo, Ruotinniemi, Ryökkylä, Saarivaara, Seppälänvaara, Seulavaara, Sianvaara, Sikrenvaara, Silkunvaara, Sillankorva, Siltavaara, Sirkeelä, Sivakkovaara, Sonkaja, Sotkasenvaara, Suha, Suukylä, Suuppo, Suuriaho, Suuru, Sysmänsärkkä, Särkivaara, Särkkä, Tervakangas, Tiittalanvaara, Timoska, Tokrajärvi, Tuohivaara, Tyrjänsaari, Ukkolanvaara, Uuro, Vattuaho, Veitsisyrjä, Vepsänmäki, Vesivaara, Vihtakangas, Viinimäki, Viininiemi, Viinivaara, Viitaranta, Viitavalkamo, Vinkara, Virtala, Vuotsa, Välivaara, Väyrynvaara ja Vääräsuu
KuvausAlueen Ilomantsi kuvaus

Noin 5 200 asukkaan Ilomantsi on Pohjois-Karjalassa sijaitseva kunta, naapureinaan Lieksa ja Joensuu, jonne matkaa kertyy vain reilut 70 km. Ilomantsi on Suomen ja EU:n manneralueen itäisin kunta. Ilomantsi on myös maamme ortodoksisin kunta. Kalevalaisuutta ja karjalaista kulttuuria vaalitaan Ilomantsissa ahkerasti.

Ilomantsin maisemille ovat tunnusomaisia suot, vaarat, aarniometsät ja vesistöt. Kunnassa on jopa 25 000 hehtaarin verran luonnonsuojelu- ja rauhoitusalueita. Myös suurpedot ovat tuttu näky Ilomantsin luonnossa. Ilomantsi on tunnettu niin ikään kansainvälisestä hiihtotapahtumasta, Pogostan Hiihdosta, joka järjestetään vuosittain.

Ilomantsissa ovat hyvässä kunnossa peruspalvelut, kuntatalous ja liikenne sekä kunnallistekniikka. Nämä toimivat hyvänä pohjana yritysten perustamisessa ja tietysti jo toiminnassa olevien yritysten menestymisessä. Ilomantsissa sijaitsee mm. Pampalon kultakaivos, jossa louhitaan myös mustakiveä. Kaivoksen omistaa kunnan suurimpiin yrityksiin kuuluva Endomines Oy.

Muita merkittäviä yrityksiä ovat Idän Metsäkone Oy ja Arskan Kone Oy, joka on erikoistunut maanrakennukseen ja hinauksiin. Kunta on myös suurimpia työllistäjiä, samoin Pohjois-Karjalan rajavartiolaitos.

Ammattitaitoa Ilomantsissa tuotetaan esimerkiksi laadukkaan koulutuksen kautta. Opiskella voi Karelia ammattikorkeakoulun tai vaikka Pohjois-Karjalan ammattiopisto Riverian opintolinjoilla.