Ilomantsi

Tältä sivulta löydät kunnan Ilomantsi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ilomantsi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ilomantsi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pohjolan Purkutyö Oy6 miljoonaa
Metsä ja Maansiirto Kastinen Oy5 miljoonaa
K-Market Ilomantsi4 miljoonaa
Arskan Kone Oy4 miljoonaa
Itä-Karelian Kuljetus Oy2 miljoonaa
SJ Metsäpalvelu Oy2 miljoonaa
Metsä-Karelia Oy2 miljoonaa
Pogostan Rauta Oy2 miljoonaa
Räty Oy1 miljoonaa
Kaivuu ja Kuljetus Kari Kuivalainen Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ilomantsi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Arskan Kone Oy27
Pohjolan Purkutyö Oy26
Metsä ja Maansiirto Kastinen Oy25
Itä-Karelian Kuljetus Oy15
Hoitokoti Kuikanpesä Oy14
HAVEL11
Räty Oy10
K-Market Ilomantsi9
Endomines Oy9
Kaivuu ja Kuljetus Kari Kuivalainen Oy9

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ilomantsi
YritysKasvuprosentti
Toivo ammatillinen perhekoti Oy+344.0%
Valotuli Oy+36.3%
Ukonkolo Oy+35.7%
Metsälogistiikka Väänänen Oy+33.3%
Hotelli Pogostan Hovi+27.5%
Hoiva ja Huolenpito Kotipiha Oy+26.8%
Mustikkapaikka Oy+26.0%
Kaivuu ja Kuljetus Kari Kuivalainen Oy+23.7%
Nivako Oy+21.9%
Salakan Puutarha- ja Hautauspalvelu+19.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ilomantsi
YritysPerustettu
Arhipan Elämys Oy01.04.2022
Rantakahvila Toivonlahti08.03.2022
STC Tuotanto Oy07.03.2022
Tmi Svetlana Ilvonen01.02.2022
Korhonen Ranch26.01.2022
Pan Thai Food Oy25.12.2021
Siivous- ja kiinteistöpalvelut T&J Sormunen Oy21.10.2021
Metsä KK Oy05.08.2021
Mantsin Kuljetus Oy17.02.2021
BetPro Oy12.01.2021
EsittelyssäAlueen Ilomantsi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tili-Talo Oy
  Ilomantsilainen Tili-Talo Oy tarjoaa tilitoimistopalveluiden lisäksi isännöintiä ja kiinteistönvälitystä. Kauttamme saat kattavat tilitoimiston palvelut. Hoidamme kokemuksella ja ammattitaidolla niin suurten kuin pientenkin taloyhtiöiden isännöinnin ja kiinteistökirjanpidon. Kauttamme saat myös asiakirjapalvelut, muun muassa lahjakirjat, testamentit, perunkirjoitukset ja kauppakirjat. Kuulumme Suomen Kiinteistönvälittäjäliittoon, mikä takaa että saamme aina ajantasaisen tiedon lainsäädännöstä ja muista kiinteistönvälitykseen liittyvistä asioita.
 • Vaara-Karjalan Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Maren Korjaus ja Kuljetus Oy
  Maren Korjaamo ja Kuljetus Oy on Ilomantsissa sijaitseva auton korjaus- ja hinauspalveluita tarjoava yritys. Ympäri vuorokauden päivystävä hinauspalvelumme vetää autosi ojasta tai tarjoaa käynnistysapua milloin tahansa! Toimimme Ilomantsin ja lähikuntien alueella. Jos jäät tien päälle tai autosi kaipaa korjausta, soita meille!
 • Pohjolan Purkutyö Oy
  Pohjolan Purkutyö Oy - lyhyesti PPT - on ilomantsilainen purku-urakointia ja -saneerausta tarjoava yritys, jonka toimialueena on koko Suomi.
 • AK-Kuljetus Ari Koivisto
  Yhdistelmäkuljetuspalveluita yli 30 vuoden ammattitaidolla.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Joensuu ja Lieksa.

Kaupunginosat
Ala-Koita, Alanteenlahti, Emeliinsyrjä, Erkanvaara, Haapovaara, Hakovaara, Hanhikorpi, Haravapuro, Hattuvaara, Haukivaara, Havukka, Heinävaara, Hiilikangas, Hiiskoski, Hovattalanvaara, Huhus, Hutunniemi, Hömötti, Iivonkangas, Iknonvaara, Iljanvaara, Immosenvaara, Issakka, Jaanisvaara, Jerusalemi, Juuansaari, Juurikka, Jäniskoski, Kakkaravaara, Kakonaho, Kallioniemi, Kalliovaara, Kellovaara, Kerälänvaara, Kirvesvaara, Kivilahti, Kivilampi, Kohtavaara, Koivuvaara, Kolmikanta, Koltekangas, Kontiovaara, Korentovaara, Korkeasyrjä, Korpivaara, Korvenalus, Koukkuvaara, Kuikkalampi, Kuikkavaara, Kuittila, Kuivalanvaara, Kulujärvi, Kuokansalo, Kurenkangas, Kurkela, Kusuri, Kuuksenvaara, Käenkoski, Käkkö, Lamminvaara, Lampila, Lapinniemi, Lapiovaara, Latvalampi, Lehtovaara, Leppärinne, Lerssi, Lieponvaara, Liistekangas, Louhela, Louhivaara, Lylyvaara, Lähevaara, Malahvi, Marjovaara, Markunvaara, Maukkula, Mekrijärvi, Meskenvaara, Mieronaho, Molssi, Mustavaara, Mutalahti, Myllykorpi, Mäkrävaara, Männikkölä, Möhkö, Möhkönvaara, Naarva, Naurisvaara, Nehvonniemi, Niemijärvi, Oinassalmi, Oinasvaara, Ojavaara, Onkivaara, Ontronvaara, Ostronsaari, Paasivaara, Paavonvaara, Pahkavaara, Pakkuli, Palopohja, Parissavaara, Parppeinvaara, Patrikka, Perttivaara, Petäjäkangas, Pihlajavaara, Piilovaara, Pilpakko, Pitkälahti, Poikolanmäki, Porrasvaara, Pukravaara, Putkela, Putkivaara, Puustinvaara, Pötönvaara, Rahevaara, Raiskio, Rajavaara, Rasivaara, Ratilanvaara, Rehvana, Repovaara, Riihijoki, Riihivaara, Ruokosuo, Ruotinniemi, Ryökkylä, Saarivaara, Seppälänvaara, Seulavaara, Sianvaara, Sikrenvaara, Silkunvaara, Sillankorva, Siltavaara, Sirkeelä, Sivakkovaara, Sonkaja, Sotkasenvaara, Suha, Suukylä, Suuppo, Suuriaho, Suuru, Sysmänsärkkä, Särkivaara, Särkkä, Tervakangas, Tiittalanvaara, Timoska, Tokrajärvi, Tuohivaara, Tyrjänsaari, Ukkolanvaara, Uuro, Vattuaho, Veitsisyrjä, Vepsänmäki, Vesivaara, Vihtakangas, Viinimäki, Viininiemi, Viinivaara, Viitaranta, Viitavalkamo, Vinkara, Virtala, Vuotsa, Välivaara, Väyrynvaara ja Vääräsuu
KuvausAlueen Ilomantsi kuvaus

Noin 5 200 asukkaan Ilomantsi on Pohjois-Karjalassa sijaitseva kunta, naapureinaan Lieksa ja Joensuu, jonne matkaa kertyy vain reilut 70 km. Ilomantsi on Suomen ja EU:n manneralueen itäisin kunta. Ilomantsi on myös maamme ortodoksisin kunta. Kalevalaisuutta ja karjalaista kulttuuria vaalitaan Ilomantsissa ahkerasti.

Ilomantsin maisemille ovat tunnusomaisia suot, vaarat, aarniometsät ja vesistöt. Kunnassa on jopa 25 000 hehtaarin verran luonnonsuojelu- ja rauhoitusalueita. Myös suurpedot ovat tuttu näky Ilomantsin luonnossa. Ilomantsi on tunnettu niin ikään kansainvälisestä hiihtotapahtumasta, Pogostan Hiihdosta, joka järjestetään vuosittain.

Ilomantsissa ovat hyvässä kunnossa peruspalvelut, kuntatalous ja liikenne sekä kunnallistekniikka. Nämä toimivat hyvänä pohjana yritysten perustamisessa ja tietysti jo toiminnassa olevien yritysten menestymisessä. Ilomantsissa sijaitsee mm. Pampalon kultakaivos, jossa louhitaan myös mustakiveä. Kaivoksen omistaa kunnan suurimpiin yrityksiin kuuluva Endomines Oy.

Muita merkittäviä yrityksiä ovat Idän Metsäkone Oy ja Arskan Kone Oy, joka on erikoistunut maanrakennukseen ja hinauksiin. Kunta on myös suurimpia työllistäjiä, samoin Pohjois-Karjalan rajavartiolaitos.

Ammattitaitoa Ilomantsissa tuotetaan esimerkiksi laadukkaan koulutuksen kautta. Opiskella voi Karelia ammattikorkeakoulun tai vaikka Pohjois-Karjalan ammattiopisto Riverian opintolinjoilla.