Inari

Tältä sivulta löydät kunnan Inari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Inari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Inari
YritysLiikevaihto (euroa)
Erähotelli Nellim15 miljoonaa
Rakennusliike Holmberg Oy14 miljoonaa
K-Market Saariselän Kuukkeli11 miljoonaa
Ellappi Oy Ivalo10 miljoonaa
Test World Oy8 miljoonaa
Tunturiverkko Oy7 miljoonaa
Lapland Safaris Lapin Safarit Saariselkä6 miljoonaa
Santa's Hotel Tunturi6 miljoonaa
Wilderness Safaris Saariselkä Oy5 miljoonaa
Sorakukkola Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Inari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ellappi Oy Ivalo67
Inarin Kiinteistöt Oy48
K-Market Saariselän Kuukkeli37
Test World Oy36
Visit Inari Oy36
Rakennusliike Rekonen Oy32
Wilderness Safaris Saariselkä Oy31
Hotelli Ivalo26
Santa's Hotel Tunturi25
Star Arctic Oy19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Inari
YritysKasvuprosentti
Arctic Care Oy+225.5%
Inarin Kalakenttä+127.3%
Aurora Village Oy+93.7%
TO Consult Oy+91.3%
Ivalon kauppakeskus kiinteistöosakeyhtiö+81.8%
Polar Aurora Cabins Oy+68.1%
IDOLI Design House+63.3%
Rakennusliike Holmberg Oy+56.0%
Polar Creek Oy+55.1%
Sorakukkola Oy+51.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Inari
YritysPerustettu
Tmi Mika Taali01.01.2021
Rauna Triumf23.12.2020
Hard Nordic Flavours Oy24.11.2020
Johanna Alatorvinen02.11.2020
Usagi Oy29.10.2020
JELP service27.10.2020
Saariselän taksiautoilijat ry11.09.2020
Avuli avoin yhtiö02.09.2020
Taigausko Oy23.08.2020
Ulkoilma PT17.08.2020
EsittelyssäAlueen Inari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennusliike Holmberg Oy

  Rakennusliike Holmberg Oy rakentaa laadukkaat ja ainutlaatuiset revontulikodat ja saunakodat panoraamalasikatolla.

 • Ivalon taksipalvelu

  Käytössänne ovat 4 hengen taksit ja 8 hengen tilataksit, joissa osassa on DVD-laite. Käytössänne on myös invatakseja, joissa osa luiskalla ja osa hissillä varustettuja, myös paarivarustus löytyy. Automme takaavat matkustusmukavuuden kaikissa olosuhteissa ammattitaitoisten kuljettajiemme kanssa.

 • Inarin kunta

  Inari on Suomen suurin kunta ja yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä matkailukunnista. Inari sijaitsee Euroopan unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Se on laajuudeltaan 5 prosenttia Suomen pinta-alasta.

 • Hammaslääkäri Yrjö Mäkiö

  Hammaslääkäri Yrjö Mäkiö tarjoaa hammaslääkäripalveluja Inarissa, Utsjoella ja Kittilässä. Meiltä saat kattavat hammaslääkäripalvelut kaikenlaisissa hampaiden ja suun terveyteen liittyvissä ongelmissa. Tarjoamme asiakkaillemme aina ystävällistä ja osaavaa palvelua. Olemme Suomen Hammaslääkäriliiton jäsen.

 • Ivalon apteekki

  Ivalon apteekilla on 6 palvelupistettä Inarin ja Utsjoen kuntien alueella: Saariselällä, Inarissa, Näätämössä, Karigasniemellä, Utsjoella ja Nuorgamissa. Palvelupisteistä voi ostaa tärkeimpiä itsehoitolääkkeitä ja haavanhoitotuotteita akuuttiin tarpeeseen. Palvelupisteen valikoimaan kuuluvista lääkkeistä saa lääkeneuvontaa ottamalla yhteyttä Ivalon apteekkiin puh. 010-281 7215. Palvelupisteessä on myös kirjallista informaatiota valmisteista.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Utsjoki, Kittilä, Enontekiö ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Akujärvi, Alajoki, Angeli, Geavgŋávuolle, Huuhkaja, Hyljelahti, Ivalo, Ivalon Matti, Junttilanperä, Kaamanen, Kirakkajärvi, Koppelo, Kyrö, Laanila, Lammasniemi, Lauttajärvi, Lemmenjoki, Lintumaa, Lisma, Menesjärvi, Muotkanruoktu, Mutamaa, Nellim, Näätämö, Palkisoja, Partakko, Pikku-Petsamo, Purnumukka, Rajankangas, Riutula, Saariselkä, Sahanperä, Sevettijärvi, Siskeli, Suojanperä, Supru, Syysjärvi, Teponmäki, Tolonen, Törmänen, Veskoniemi, Viekkala, Virtaniemi ja Väylä
KuvausAlueen Inari kuvaus

Inari on Lapin vetovoimaisin matkailukohde, joka ihastuttaa avaralla ja alkuperäisellä luonnollaan. Lapin maakunnassa keskellä Pohjoiskalottia sijaitseva kunta on Suomen suurin. Sen naapurikuntia ovat Enontekiö, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki. Inari on Norjan ja Venäjän rajanaapuri ja sen myötä kulttuurien kohtauspaikka, jonka kautta pääsee sekä Jäämerelle että Kuolan niemimaalle.

Inari on Suomen ainoa nelikielinen kunta, jossa suomen lisäksi puhutaan virallisesti kolmea eri saamen kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Vajaa kolmannes Inarin asukkaista on saamelaisia, ja saamelaisuus näkyy vahvasti eri kylissä. Kunnan suurin kylä on Ivalo, joka on myös saamelaiskulttuurin keskus.

Inari tunnetaan muun muassa Saariselästä, Inarijärvestä, kullankaivuuperinteestä sekä lukuisista kansallispuistoistaan. Saariselkä on Suomen johtava hiihtokeskus, jossa voi ihailla syksyn ruskaa ja talven kaamosaikaa revontulineen. Kesäisin turisteja houkuttelevat laajojen erämaiden retkeily- ja vaellusreitit sekä Inarinjärven runsaat kalastusvedet. Inarin sisävesipinta-ala ja järvien lukumäärä (8 033) ovat Suomen suurimpia. Inarissa on yli 100 nimettyä tunturia, joista aukeavat hienot näkymät.

Inari on Suomen tärkeintä poronhoitoaluetta. Perinteisten elinkeinojen lisäksi kunnassa on runsaasti arktista elämystaloutta, turismia ja rajakauppaa. Kulttuurisesti Inari on yksi Suomen monipuolisempia kuntia, ja turismin vuoksi kuntakuva on erittäin kansainvälinen. Alueen suurimpia yrityksiä ovat Saariselän Tavaratalo Kuukkeli, Test World Oy ja Santa's Hotel Tunturi. Inariin pääsee paitsi omalla autolla, myös busseilla ja lentokoneella, sillä Suomen pohjoisin lentokenttä sijaitsee Inarissa.