Inari

Tältä sivulta löydät kunnan Inari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Inari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Inari
YritysLiikevaihto (euroa)
Wilderness Hotel Nellim24 miljoonaa
K‑Market Pikku-Kuukkeli17 miljoonaa
Rakennusliike Holmberg Oy15 miljoonaa
Utac Automotive Testing Finland Oy14 miljoonaa
Ellappi Oy Ivalo12 miljoonaa
Northern Lights Village Saariselkä8 miljoonaa
Lapland Safaris Lapin Safarit Saariselkä7 miljoonaa
Tunturiverkko Oy6 miljoonaa
Northern Lights Village Levi Oy5 miljoonaa
Visit Inari Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Inari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Wilderness Hotel Nellim112
Ellappi Oy Ivalo73
Utac Automotive Testing Finland Oy64
Inarin Kiinteistöt Oy52
Northern Lights Village Saariselkä48
Rakennusliike Holmberg Oy38
Visit Inari Oy37
Hotelli Ivalo28
Aurora Village Oy25
Ski Saariselkä25

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Inari
YritysKasvuprosentti
Saariselän Siula Oy+134.7%
RideNorth Oy+120.8%
arctic outdoor coaching Oy+119.7%
Aanaar Aurora Oy+79.7%
Villa Uuvana+65.6%
TOP Star Saariselkä 1+52.9%
Nuorisokeskus Vasatokka - Youth Center Vasatokka+50.8%
Northern Lights Village Levi Oy+48.5%
Renniina - Reindeer Family and Workshop Oy+42.6%
Vmh Feel Good Oy+39.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Inari
YritysPerustettu
Saariselän Retkeilykauppa ja Välinevuokraus Oy16.05.2024
Hanhinen.net Consulting Oy15.05.2024
Kampaamo Tsarmikas Oy14.05.2024
Lapin Morrit07.05.2024
North Lapland Group Oy23.04.2024
Tmi Essi Feodoroff12.04.2024
Ripsistudio Donna02.04.2024
High Hill Horses Oy25.03.2024
Joa Temonen22.03.2024
Taksi Sinikka Akujärvi12.03.2024
EsittelyssäAlueen Inari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Inarin kunta
  Inari on Suomen suurin kunta ja yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä matkailukunnista. Inari sijaitsee Euroopan unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Se on laajuudeltaan 5 prosenttia Suomen pinta-alasta.
 • Ivalon taksipalvelu

  Käytössänne ovat 4 hengen taksit ja 8 hengen tilataksit, joissa osassa on DVD-laite.

  Käytössänne on myös invatakseja, joissa osa luiskalla ja osa hissillä varustettuja, myös paarivarustus löytyy.

  Automme takaavat matkustusmukavuuden kaikissa olosuhteissa ammattitaitoisten kuljettajiemme kanssa.

  Halusittepa kalalle tai vaeltamaan Lappiin Inarille, Näätämöön, Tenolle, Kevolle, Kessiin, Hammastunturin erämaahan tai Norjaan jylhiä maisemia ihailemaan esim. Nordkappiin tai Kirkkoniemeen, josta myös Hurtigruten laiva lähtee, niin kuljetukset kauttamme järjestyy.

  Kauttamme matkailijoiden suosima revontuli ajo, joka on jo elämys sinänsä.

  Tule ja koe jotain ainutlaatuista lomallasi.

  Saavumme paikalle silloin kun tarvitset

  Ota yhteyttä

  Services

  We have taxi cars for 4 passengers and minibuses for 8 passengers. We also have taxis for people with special needs. Some of the taxis are equipped with a wheelchair ramp. Even stretcher equipment is available.

  Our cars are guaranteed to ensure travel comfort in all conditions due to our professional drivers.

  Whether you want to go fishing or hiking in Inari, Näätämö, Teno, Kevo, Kessi, the wilderness of Hammastunturi, or if you want to see the rugged sights of Norway and go to Nordkapp or Kirkenes, where you can take a Hurtigruten boat, we will organize the transport.

  Via us, you can experience the popular Ride of the Northern Lights. Come and experience something unique on your holiday.

 • Hotelli Ivalo

  Hotelli Ivalo on palvellut asiakkaitaan vuodesta 1982 saakka.

  Hotellissamme on 95 savutonta huonetta, joista viisi on kombihuoneita ja kolme on minisviittejä omalla saunalla. Majoituspalveluiden lisäksi meillä järjestyvät muun muassa kokous- ja koulutuspäivät sekä häät tai muut juhlat. Ravintolassamme valmistuu suussa sulavia Lapin herkkuja ja lisäksi pääravintolamme tarjoaa rauhallisen, vuodenaikojen kaunistaman näkymän Ivalojoelle.

  Hotellimme joen rannassa huolehtii, että saat nukkua hyvin raittiissa ilmassa ulkoiltuasi; pääset saunaan, uimaan ja porealtaaseen. Avara ravintolamme odottaa tuoksuvien annosten ja suloisten jälkiruokien kanssa. Meillä on monia houkuttelevia aktiviteettivaihtoehtoja luonnosta nauttimiseen. Ehkä haluat vain kuunnella rauhassa metsän huminaa tai sitten hiihtää, luistella, kelkkailla tai vaikka ajaa kartingia, käydä hevosajelulla. Me järjestämme unohtumattomia kokemuksia luonnossa ja illalla odotamme sinua hotellissamme syömään, saunomaan ja rentoutumaan takkatulen ääressä.

  Lämpimästi tervetuloa kokemaan luonnon kauneus, veden ja ilman puhtaus, taianomaiset revontulet ja hiljaisuus.

  Tervetuloa Hotelli Ivaloon!

 • MikStar Rakennuspalvelu Oy
  Mikstar Rakennuspalvelu Oy on 25 vuoden kokemuksella toimiva ammattitaitoinen rakennusalan yritys. Toimimme Oulun-Limingan alueella.
 • Tuovilan Gummi Oy

  Meiltä saat kaiken tarvitsemasi kelkkoihin, mönkijöihin sekä renkaisiin liittyen. Tuovilan Gummi on palvellut renkaiden ja pienkoneiden parissa jo vuodesta 1989. Meidät tunnetaan ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta sekä korkean laadun tuotteista.

  We’ve got everything you need related to snowmobiles, ATVs and tyres. Tuovilan Gummi has been working with tyres, small machines and vehicles since 1989. We are known for our friendly and expert service and high quality products.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Utsjoki, Kittilä, Enontekiö ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Akujärvi, Alajoki, Angeli, Geavgŋávuolle, Huuhkaja, Hyljelahti, Ivalo, Ivalon Matti, Junttilanperä, Kaamanen, Kirakkajärvi, Koppelo, Kyrö, Laanila, Lammasniemi, Lauttajärvi, Lemmenjoki, Lintumaa, Lisma, Menesjärvi, Muotkanruoktu, Mutamaa, Nellim, Näätämö, Palkisoja, Partakko, Pikku-Petsamo, Purnumukka, Rajankangas, Riutula, Saariselkä, Sahanperä, Sevettijärvi, Siskeli, Suojanperä, Supru, Syysjärvi, Teponmäki, Tolonen, Törmänen, Veskoniemi, Viekkala, Virtaniemi ja Väylä
KuvausAlueen Inari kuvaus

Inari on Lapin vetovoimaisin matkailukohde, joka ihastuttaa avaralla ja alkuperäisellä luonnollaan. Lapin maakunnassa keskellä Pohjoiskalottia sijaitseva kunta on Suomen suurin. Sen naapurikuntia ovat Enontekiö, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki. Inari on Norjan ja Venäjän rajanaapuri ja sen myötä kulttuurien kohtauspaikka, jonka kautta pääsee sekä Jäämerelle että Kuolan niemimaalle.

Inari on Suomen ainoa nelikielinen kunta, jossa suomen lisäksi puhutaan virallisesti kolmea eri saamen kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Vajaa kolmannes Inarin asukkaista on saamelaisia, ja saamelaisuus näkyy vahvasti eri kylissä. Kunnan suurin kylä on Ivalo, joka on myös saamelaiskulttuurin keskus.

Inari tunnetaan muun muassa Saariselästä, Inarijärvestä, kullankaivuuperinteestä sekä lukuisista kansallispuistoistaan. Saariselkä on Suomen johtava hiihtokeskus, jossa voi ihailla syksyn ruskaa ja talven kaamosaikaa revontulineen. Kesäisin turisteja houkuttelevat laajojen erämaiden retkeily- ja vaellusreitit sekä Inarinjärven runsaat kalastusvedet. Inarin sisävesipinta-ala ja järvien lukumäärä (8 033) ovat Suomen suurimpia. Inarissa on yli 100 nimettyä tunturia, joista aukeavat hienot näkymät.

Inari on Suomen tärkeintä poronhoitoaluetta. Perinteisten elinkeinojen lisäksi kunnassa on runsaasti arktista elämystaloutta, turismia ja rajakauppaa. Kulttuurisesti Inari on yksi Suomen monipuolisempia kuntia, ja turismin vuoksi kuntakuva on erittäin kansainvälinen. Alueen suurimpia yrityksiä ovat Saariselän Tavaratalo Kuukkeli, Test World Oy ja Santa's Hotel Tunturi. Inariin pääsee paitsi omalla autolla, myös busseilla ja lentokoneella, sillä Suomen pohjoisin lentokenttä sijaitsee Inarissa.