Inari

Tältä sivulta löydät kunnan Inari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Inari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Inari
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Saariselän Kuukkeli20 miljoonaa
Ellappi Oy Ivalo11 miljoonaa
Test World Oy8 miljoonaa
Tunturiverkko Oy7 miljoonaa
Rakennusliike Holmberg Oy6 miljoonaa
Rakennusliike Rekonen Oy5 miljoonaa
Inarin Vuokra-asunnot Oy3 miljoonaa
Neste Inari Saariselkä3 miljoonaa
Star Arctic Oy3 miljoonaa
Inergia Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Inari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ellappi Oy Ivalo71
Inarin Kiinteistöt Oy50
Test World Oy42
Rakennusliike Holmberg Oy42
Rakennusliike Rekonen Oy34
K-Market Saariselän Kuukkeli32
Visit Inari Oy24
Erähotelli Nellim24
Ski Saariselkä16
Star Arctic Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Inari
YritysKasvuprosentti
Laaksot Oy+102.2%
Arctic Care Oy+89.5%
Inari Stop Oy+71.0%
Tundra Consulting Oy+67.5%
Viking Lab Oy+61.8%
Primitif Aventure Oy+57.2%
Sevettijärven palvelukeskus Keskinäinen Kiinteistö Oy+44.6%
Ellappi Oy Ivalo+40.6%
Polar Creek Oy+34.6%
Inari-Saariselkä vuokrahuoneistot Oy+26.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Inari
YritysPerustettu
Seurujärvi Máiju Siggá14.01.2022
Puuha-Ukot Oy22.12.2021
Juutuantörmä Oy10.12.2021
MENOENO01.12.2021
Emma's Reindeer28.11.2021
Tmi Toni Multasuo21.10.2021
Decone Oy21.10.2021
Veskoniemen Maanrakennus Oy06.10.2021
Hanjan Pizza Oy26.09.2021
Rakennuspalvelu Tarkiainen Oy11.09.2021
EsittelyssäAlueen Inari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Inarin kunta
  Inari on Suomen suurin kunta ja yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä matkailukunnista. Inari sijaitsee Euroopan unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Se on laajuudeltaan 5 prosenttia Suomen pinta-alasta.
 • Rakennusliike Holmberg Oy
  Rakennusliike Holmberg Oy rakentaa laadukkaat ja ainutlaatuiset revontulikodat ja saunakodat panoraamalasikatolla.
 • Ivalon taksipalvelu
  Käytössänne ovat 4 hengen taksit ja 8 hengen tilataksit, joissa osassa on DVD-laite. Käytössänne on myös invatakseja, joissa osa luiskalla ja osa hissillä varustettuja, myös paarivarustus löytyy. Automme takaavat matkustusmukavuuden kaikissa olosuhteissa ammattitaitoisten kuljettajiemme kanssa.
 • Tradition Hotel Kultahovi
  Inarin saamelaiskylässä legendaarisen Juutuanjoen rannalla sijaitseva Hotelli Kultahovi tarjoaa monipuolista hotellimajoitusta luonnonkauniissa ympäristössä. Ravintola Aanaar on yksi Lapin parhaimmista - ruokasalin 50-lukua henkivä sisustus, Juutuan oleskelubaarin saamelaisväritteinen sisustus, upeat Koskimaisemat ja taitava keittiö ovat ravintolamme elementtejä. Inari on ympärivuotinen matkailukohde ja välitämme myös niin lumen kuin sulankin maan ohjelmapalveluita.
 • Hammaslääkäri Yrjö Mäkiö
  Hammaslääkäri Yrjö Mäkiö tarjoaa hammaslääkäripalveluja Inarissa ja Kittilässä. Meiltä saat kattavat hammaslääkäripalvelut kaikenlaisissa hampaiden ja suun terveyteen liittyvissä ongelmissa. Tarjoamme asiakkaillemme aina ystävällistä ja osaavaa palvelua. Olemme Suomen Hammaslääkäriliiton jäsen.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Utsjoki, Kittilä, Enontekiö ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Akujärvi, Alajoki, Angeli, Geavgŋávuolle, Huuhkaja, Hyljelahti, Ivalo, Ivalon Matti, Junttilanperä, Kaamanen, Kirakkajärvi, Koppelo, Kyrö, Laanila, Lammasniemi, Lauttajärvi, Lemmenjoki, Lintumaa, Lisma, Menesjärvi, Muotkanruoktu, Mutamaa, Nellim, Näätämö, Palkisoja, Partakko, Pikku-Petsamo, Purnumukka, Rajankangas, Riutula, Saariselkä, Sahanperä, Sevettijärvi, Siskeli, Suojanperä, Supru, Syysjärvi, Teponmäki, Tolonen, Törmänen, Veskoniemi, Viekkala, Virtaniemi ja Väylä
KuvausAlueen Inari kuvaus

Inari on Lapin vetovoimaisin matkailukohde, joka ihastuttaa avaralla ja alkuperäisellä luonnollaan. Lapin maakunnassa keskellä Pohjoiskalottia sijaitseva kunta on Suomen suurin. Sen naapurikuntia ovat Enontekiö, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki. Inari on Norjan ja Venäjän rajanaapuri ja sen myötä kulttuurien kohtauspaikka, jonka kautta pääsee sekä Jäämerelle että Kuolan niemimaalle.

Inari on Suomen ainoa nelikielinen kunta, jossa suomen lisäksi puhutaan virallisesti kolmea eri saamen kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Vajaa kolmannes Inarin asukkaista on saamelaisia, ja saamelaisuus näkyy vahvasti eri kylissä. Kunnan suurin kylä on Ivalo, joka on myös saamelaiskulttuurin keskus.

Inari tunnetaan muun muassa Saariselästä, Inarijärvestä, kullankaivuuperinteestä sekä lukuisista kansallispuistoistaan. Saariselkä on Suomen johtava hiihtokeskus, jossa voi ihailla syksyn ruskaa ja talven kaamosaikaa revontulineen. Kesäisin turisteja houkuttelevat laajojen erämaiden retkeily- ja vaellusreitit sekä Inarinjärven runsaat kalastusvedet. Inarin sisävesipinta-ala ja järvien lukumäärä (8 033) ovat Suomen suurimpia. Inarissa on yli 100 nimettyä tunturia, joista aukeavat hienot näkymät.

Inari on Suomen tärkeintä poronhoitoaluetta. Perinteisten elinkeinojen lisäksi kunnassa on runsaasti arktista elämystaloutta, turismia ja rajakauppaa. Kulttuurisesti Inari on yksi Suomen monipuolisempia kuntia, ja turismin vuoksi kuntakuva on erittäin kansainvälinen. Alueen suurimpia yrityksiä ovat Saariselän Tavaratalo Kuukkeli, Test World Oy ja Santa's Hotel Tunturi. Inariin pääsee paitsi omalla autolla, myös busseilla ja lentokoneella, sillä Suomen pohjoisin lentokenttä sijaitsee Inarissa.