Inari

Tältä sivulta löydät kunnan Inari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Inari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Inari
YritysLiikevaihto (euroa)
K‑Market Pikku-Kuukkeli20 miljoonaa
Ellappi Oy Ivalo11 miljoonaa
Test World Oy8 miljoonaa
Tunturiverkko Oy7 miljoonaa
Rakennusliike Holmberg Oy6 miljoonaa
Rakennusliike Rekonen Oy5 miljoonaa
Inarin Vuokra-asunnot Oy3 miljoonaa
Neste Inari Saariselkä3 miljoonaa
Inergia Lämpö Oy3 miljoonaa
Inarin Kiinteistöt Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Inari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ellappi Oy Ivalo71
Inarin Kiinteistöt Oy42
Test World Oy42
Rakennusliike Holmberg Oy42
Rakennusliike Rekonen Oy34
K‑Market Pikku-Kuukkeli32
Visit Inari Oy24
Erähotelli Nellim24
Wilderness Safaris Saariselkä Oy16
Ski Saariselkä16

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Inari
YritysKasvuprosentti
TOP Star Saariselkä 1+137.1%
Laaksot Oy+102.2%
Viking Lab Oy+86.3%
Inarin Hangasojan Kulta Oy+47.9%
arctic outdoor coaching Oy+44.2%
Tundra Consulting Oy+39.2%
Inari Stop Oy+38.7%
Lapin Kaira Express Oy+29.6%
Finura Oy+28.6%
Deliporo Oy+27.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Inari
YritysPerustettu
Ivalon Sähköasennus30.05.2022
Tmi Linna PAK22.05.2022
Tmi Pirjo Aarniemi18.05.2022
Siessá Company28.04.2022
Pikku Hukan hoitola23.04.2022
Konepalvelu Bogdanoff Oy03.04.2022
Sanna Ilvonen01.04.2022
Aurora Transport Oy20.01.2022
Seurujärvi Máiju Siggá14.01.2022
Grafinari Oy02.01.2022
EsittelyssäAlueen Inari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Inarin kunta
  Inari on Suomen suurin kunta ja yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä matkailukunnista. Inari sijaitsee Euroopan unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Se on laajuudeltaan 5 prosenttia Suomen pinta-alasta.
 • Rakennusliike Holmberg Oy
  Rakennusliike Holmberg Oy rakentaa laadukkaat ja ainutlaatuiset revontulikodat ja saunakodat panoraamalasikatolla.
 • Ivalon taksipalvelu
  Käytössänne ovat 4 hengen taksit ja 8 hengen tilataksit, joissa osassa on DVD-laite. Käytössänne on myös invatakseja, joissa osa luiskalla ja osa hissillä varustettuja, myös paarivarustus löytyy. Automme takaavat matkustusmukavuuden kaikissa olosuhteissa ammattitaitoisten kuljettajiemme kanssa.
 • Ivalon apteekki
  Ivalon apteekilla on 6 palvelupistettä Inarin ja Utsjoen kuntien alueella: Saariselällä, Inarissa, Näätämössä, Karigasniemellä, Utsjoella ja Nuorgamissa. Palvelupisteistä voi ostaa tärkeimpiä itsehoitolääkkeitä ja haavanhoitotuotteita akuuttiin tarpeeseen. Palvelupisteen valikoimaan kuuluvista lääkkeistä saa lääkeneuvontaa ottamalla yhteyttä Ivalon apteekkiin puh. 010-281 7215. Palvelupisteessä on myös kirjallista informaatiota valmisteista.
 • Hotelli Ivalo

  Hotelli Ivalo on palvellut asiakkaitaan vuodesta 1982 saakka.

  Hotellissamme on 95 savutonta huonetta, joista viisi on kombihuoneita ja kolme on minisviittejä omalla saunalla. Majoituspalveluiden lisäksi meillä järjestyvät muun muassa kokous- ja koulutuspäivät sekä häät tai muut juhlat. Ravintolassamme valmistuu suussa sulavia Lapin herkkuja ja lisäksi pääravintolamme tarjoaa rauhallisen, vuodenaikojen kaunistaman näkymän Ivalojoelle.

  Hotellimme joen rannassa huolehtii, että saat nukkua hyvin raittiissa ilmassa ulkoiltuasi; pääset saunaan, uimaan ja porealtaaseen. Avara ravintolamme odottaa tuoksuvien annosten ja suloisten jälkiruokien kanssa. Meillä on monia houkuttelevia aktiviteettivaihtoehtoja luonnosta nauttimiseen. Ehkä haluat vain kuunnella rauhassa metsän huminaa tai sitten hiihtää, luistella, kelkkailla tai vaikka ajaa kartingia, käydä hevosajelulla. Me järjestämme unohtumattomia kokemuksia luonnossa ja illalla odotamme sinua hotellissamme syömään, saunomaan ja rentoutumaan takkatulen ääressä.

  Lämpimästi tervetuloa kokemaan luonnon kauneus, veden ja ilman puhtaus, taianomaiset revontulet ja hiljaisuus.

  Tervetuloa Hotelli Ivaloon!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Utsjoki, Kittilä, Enontekiö ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Akujärvi, Alajoki, Angeli, Geavgŋávuolle, Huuhkaja, Hyljelahti, Ivalo, Ivalon Matti, Junttilanperä, Kaamanen, Kirakkajärvi, Koppelo, Kyrö, Laanila, Lammasniemi, Lauttajärvi, Lemmenjoki, Lintumaa, Lisma, Menesjärvi, Muotkanruoktu, Mutamaa, Nellim, Näätämö, Palkisoja, Partakko, Pikku-Petsamo, Purnumukka, Rajankangas, Riutula, Saariselkä, Sahanperä, Sevettijärvi, Siskeli, Suojanperä, Supru, Syysjärvi, Teponmäki, Tolonen, Törmänen, Veskoniemi, Viekkala, Virtaniemi ja Väylä
KuvausAlueen Inari kuvaus

Inari on Lapin vetovoimaisin matkailukohde, joka ihastuttaa avaralla ja alkuperäisellä luonnollaan. Lapin maakunnassa keskellä Pohjoiskalottia sijaitseva kunta on Suomen suurin. Sen naapurikuntia ovat Enontekiö, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki. Inari on Norjan ja Venäjän rajanaapuri ja sen myötä kulttuurien kohtauspaikka, jonka kautta pääsee sekä Jäämerelle että Kuolan niemimaalle.

Inari on Suomen ainoa nelikielinen kunta, jossa suomen lisäksi puhutaan virallisesti kolmea eri saamen kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Vajaa kolmannes Inarin asukkaista on saamelaisia, ja saamelaisuus näkyy vahvasti eri kylissä. Kunnan suurin kylä on Ivalo, joka on myös saamelaiskulttuurin keskus.

Inari tunnetaan muun muassa Saariselästä, Inarijärvestä, kullankaivuuperinteestä sekä lukuisista kansallispuistoistaan. Saariselkä on Suomen johtava hiihtokeskus, jossa voi ihailla syksyn ruskaa ja talven kaamosaikaa revontulineen. Kesäisin turisteja houkuttelevat laajojen erämaiden retkeily- ja vaellusreitit sekä Inarinjärven runsaat kalastusvedet. Inarin sisävesipinta-ala ja järvien lukumäärä (8 033) ovat Suomen suurimpia. Inarissa on yli 100 nimettyä tunturia, joista aukeavat hienot näkymät.

Inari on Suomen tärkeintä poronhoitoaluetta. Perinteisten elinkeinojen lisäksi kunnassa on runsaasti arktista elämystaloutta, turismia ja rajakauppaa. Kulttuurisesti Inari on yksi Suomen monipuolisempia kuntia, ja turismin vuoksi kuntakuva on erittäin kansainvälinen. Alueen suurimpia yrityksiä ovat Saariselän Tavaratalo Kuukkeli, Test World Oy ja Santa's Hotel Tunturi. Inariin pääsee paitsi omalla autolla, myös busseilla ja lentokoneella, sillä Suomen pohjoisin lentokenttä sijaitsee Inarissa.