Isokyrö

Tältä sivulta löydät kunnan Isokyrö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Isokyrö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Isokyrö
YritysLiikevaihto (euroa)
Rinta-Joupin Autoliike Oy380 miljoonaa
Arton Auto Oy12 miljoonaa
Nortech Metal Oy7 miljoonaa
Tiiko Oy7 miljoonaa
Conexx - Westmoor Oy6 miljoonaa
Lakeuden Harjateräs Oy5 miljoonaa
Rye Rye Oy4 miljoonaa
Purso AluCool Oy4 miljoonaa
Pohjankyrön Possu Oy3 miljoonaa
Pertti Rinta Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Isokyrö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rinta-Joupin Autoliike Oy453
Tiiko Oy45
Nortech Metal Oy39
Rye Rye Oy29
Polyno Oy19
Arton Auto Oy19
Notkia IT Oy16
Purso AluCool Oy15
Olli Riihimäki Oy15
Pohjankyrö-lehti15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Isokyrö
YritysKasvuprosentti
Kyrön Energiapuukatkonta Oy+441.8%
Rakennus Ja Autotarvike Rati Oy+292.9%
HB Invest Oy Ab+133.3%
Painovoimala Oy+81.7%
Kyrönmaan Maatalousmuseo Osuuskunta+78.0%
J-T Stone Oy+67.1%
Zilar Security Systems Oy+57.8%
Tiiko Kiinteistöt Oy+41.7%
HTV-Power Oy+31.7%
Isonkyrön mestarit Oy+27.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Isokyrö
YritysPerustettu
Raju Shop Oy14.12.2020
Onnen Taito Oy03.12.2020
Kiinteistöosakeyhtiö Midhill16.10.2020
Palomaan Herkku Oy30.07.2020
Asennuspalvelu Rump02.07.2020
Fysioterapia Jenni Rajala13.05.2020
Vellun Retket20.04.2020
Hautakiven kaiverrus ja entisöinti Natri Oy07.04.2020
TP Klapi & Huolto13.03.2020
Kytölän Mylly Oy12.03.2020
EsittelyssäAlueen Isokyrö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuljetusliike Jorma Havina Ay / Hinauspalvelu 24h

  Ajoneuvokuljetukset Saksa, Belgia, Hollanti, Ruotsi.

 • Tervajoen Kiviveistämö Oy

  Hautamuistomerkkien valmistusta jo vuodesta 1936 alkaen.

 • Isonkyrön Lvis Oy

  Isonkyrön Lvis Oy on LVI-alan erikoisosaaja. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita suuria ja vaativia LVI-urakoita Isonkyrön seudulla. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä- Pohjanmaan alueilla. Tarjoamme niin yksityisasiakkaille, yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja teollisuudelle asiantuntevat ja osaavat LVI-palvelut. Palveluihimme kuuluvat mm. LVI- työt, LVI-urakointi, putkisaneeraukset, putkityöt, sähkötarvikkeet, LVI- ja sähkötarvikkeiden myynti sekä asennus. Myymme ja asennamme myös GREE-- ja Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja. Olemme myös valtuutettu Gebwell -maalämpöpumppujen merkkihuoltaja ja asentaja.

 • Mäki-Reini Oy

  Yrityksemme on Isossakyrössä toimiva konepaja. Palvelemme tuotteillamme laajaa asiakaskuntaa maatalousyrityksistä maanrakennukseen ja teollisuuteen. Tuotteemme ovat syntyneet pitkän, käytännön elämässä koetellun kehitystyön tuloksena. Valmistamme ja markkinoimme laadukkaat Reini-tuotteet. Tuotteitamme ovat muun muassa hydrauliset uppopumput, hydraulinen paineenkorotuspumppu, viljanpeittauslaitteet Reini-NEPE ja Reini-REPE sekä kylvökoneen täyttöruuvit.

 • Isonkyrön Kuljetus Oy

  Isonkyrön Kuljetus Oy on maa-aineksiin ja maanrakennukseen erikoistunut kuljetusliike-ryhmittymä Isossakyrössä. Teemme yhteistyötä Tielaitoksen ja muiden suurtoimijoiden kanssa. Palvelemme joustavasti ja sopimuksen mukaan myös Isonkyrön ja lähialueiden (n. 30 km säteellä) yksityistaloudet. Hyvä asiakaspalvelu on meille lähellä sydäntä ja huomioimme aina asiakkaan toivomukset. Tarvittaessa saat kauttamme myös ½-kuormaa haluamaasi maa-ainesta. Voit kysyä meiltä tarvittaessa myös maanrakennuspalveluja.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Laihia, Ilmajoki, Kauhava, Seinäjoki ja Vöyri.

Kaupunginosat
Annalanmäki, Harvakylä, Hevonkoskenlarva, Hevonkoski, Homeskorpi, Hykkyrinmäki, Ikola, Ikolanlarva, Jauri, Karhula, Kirkonkylä, Kirkonlatva, Konnonperä, Korpela, Kortesluoma, Korvenloukko, Koski, Kuivila, Kylkkälä, Kytölä, Larvakylä, Laurila, Laurola, Lehmäjoki, Leipimaa, Loukonkylä, Luoma, Luomanen, Murto, Mäkikylä, Naarajoki, Napue, Niemistö, Orismala, Palhojainen, Palonkylä, Pernula, Perttilänmäki, Peräkylä, Petsamo, Pysäkki, Ratikylä, Reinilä, Ritaala, Ruusupuro, Seljänkangas, Sorto, Taipale, Talso, Tolkki, Tulisalo, Turppalanmäki, Tuurala, Tuurinmäki, Ulvila, Vaissalo, Vakkuri, Valtaala, Ventälä, Välimäki, Yliselkä ja Ylistaron Jauri
KuvausAlueen Isokyrö kuvaus

Vaasan ja Seinäjoen välissä sijaitseva Isokyrö on 4 670 asukkaan maaseutuvaltainen kunta Pohjanmaalla. Vaasaan, Seinäjoelle ja Lapualle matkaa kertyy vain 40 km. Muita naapurikuntia ovat Ilmajoki, Laihia, Kauhava ja Vöyri. Sujuva liikkuminen mahdollistuu oman auton lisäksi junalla, sillä Isossakyrössä on Tervajoen rautatieasema sekä hyvät bussiyhteydet.

Isokyrön yritystoiminta saa potkua sijainnistaan kahden maakuntakeskuksen välillä, mikä tarjoaa yrityksille arvokkaan kilpailuedun. Yrityksiä auttaa syntymään ja kehittymään Vaasan Seudun Kehitys Oy. Kuntalaiset käyvät töissä niin Vaasassa kuin Seinäjoellakin lyhyiden välimatkojen ansiosta, toki kunta työllistää itsekin hyvin asukkaita.

Osaamista Isokyrön yrityksistä löytyy varsinkin metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Kunnan tunnetuimpia ja suurimpia yrityksiä ovat mm. lastuavaa koneistusta tarjoava Nortech Metal Oy, paperialan yritys Polyno Oy, ruistislaamo Rye Rye Oy, Rinta-Joupin Autoliike Oy ja Arton Auto Oy. Tervajoen taajama on tunnettu erityisesti juurikin vilkkaan autokaupan keskuksena.

Isossakyrössä opintoihin on peruskoulun jälkeen lukio. Vaasa-opisto tarjoaa puolestaan kansalaisopiston kursseja. Isommissa lähikaupungeissa on mahdollisuus myös ammatti- ja korkeakouluopintoihin.