Isokyrö

Tältä sivulta löydät kunnan Isokyrö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Isokyrö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Isokyrö
YritysLiikevaihto (euroa)
Rinta-Joupin Autoliike Oy509 miljoonaa
Conexx - Westmoor Oy12 miljoonaa
Tiiko Oy9 miljoonaa
Lakeuden Harjateräs Oy8 miljoonaa
Nortech Metal Oy7 miljoonaa
Autoliike Kupen Auto Oy6 miljoonaa
Rye Rye Oy6 miljoonaa
KoneKeltto Oy4 miljoonaa
Pertti Rinta Oy2 miljoonaa
Olli Riihimäki Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Isokyrö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rinta-Joupin Autoliike Oy603
Tiiko Oy51
Nortech Metal Oy41
Rye Rye Oy28
Polyno Oy16
Olli Riihimäki Oy16
Lakeuden Harjateräs Oy13
Pohjankyrö-lehti13
Kec Oy Ab12
Lasten ja nuorten asumiskoti Polku12

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Isokyrö
YritysKasvuprosentti
PN Minea Oy+405.3%
Kyrön Energiapuukatkonta Oy+109.0%
J-T Stone Oy+67.1%
Dogomo Oy+35.1%
Sa-Kone Oy+33.4%
Lakeuden Harjateräs Oy+33.3%
LS Sähkötekniikka Oy+32.8%
IRP Raivaus Oy+32.4%
Kuntosali Painovoimala+31.4%
Kaivinkoneurakointi ja Maansiirto Maunuksela Oy+29.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Isokyrö
YritysPerustettu
RakLex Oy14.06.2022
Tilikamari T:mi Ulla Alanen10.06.2022
Maunuksela Rock Oy03.05.2022
Jussi Minni Oy14.02.2022
Polvisen Tietokonepalvelu31.01.2022
SmartKyrö Oy20.12.2021
Rakennus ja Konepalvelu Samu Oy16.12.2021
Viltton Oy28.11.2021
Peltoniemi hold Oy22.11.2021
Hyvinvointipalvelut Fenix29.10.2021
EsittelyssäAlueen Isokyrö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Taksipalvelu S.Etelämäki
  Taksipalvelu S.Etelämäeltä saat luotettavat, monipuoliset ja turvalliset taksipalvelut laajalla alueella: Tervajoki, Isokyrö, Vähäkyrö sekä Vaasa, Laihia ja Seinäjoki. Meiltä saat:
 • Isonkyrön Lvis Oy
  Isonkyrön Lvis Oy on LVI-alan erikoisosaaja. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita suuria ja vaativia LVI-urakoita Isonkyrön seudulla. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä- Pohjanmaan alueilla. Tarjoamme niin yksityisasiakkaille, yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja teollisuudelle asiantuntevat ja osaavat LVI-palvelut. Palveluihimme kuuluvat mm. LVI- työt, LVI-urakointi, putkisaneeraukset, putkityöt, sähkötarvikkeet, LVI- ja sähkötarvikkeiden myynti sekä asennus. Myymme ja asennamme myös GREE-- ja Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja. Olemme myös valtuutettu Gebwell -maalämpöpumppujen merkkihuoltaja ja asentaja.
 • Tervajoen Kiviveistämö Oy
  Hautamuistomerkkien valmistusta jo vuodesta 1936 alkaen.
 • Mäki-Reini Oy
  Yrityksemme on Isossakyrössä toimiva konepaja. Palvelemme tuotteillamme laajaa asiakaskuntaa maatalousyrityksistä maanrakennukseen ja teollisuuteen. Tuotteemme ovat syntyneet pitkän, käytännön elämässä koetellun kehitystyön tuloksena. Valmistamme ja markkinoimme laadukkaat Reini-tuotteet. Tuotteitamme ovat muun muassa hydrauliset uppopumput, hydraulinen paineenkorotuspumppu, viljanpeittauslaitteet Reini-NEPE ja Reini-REPE sekä kylvökoneen täyttöruuvit.
 • Kuljetusliike Jorma Havina Ay / Hinauspalvelu 24h
  Ajoneuvokuljetukset Saksa, Belgia, Hollanti, Ruotsi.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Laihia, Ilmajoki, Kauhava, Seinäjoki ja Vöyri.

Kaupunginosat
Annalanmäki, Harvakylä, Hevonkoskenlarva, Hevonkoski, Homeskorpi, Hykkyrinmäki, Ikola, Ikolanlarva, Jauri, Karhula, Kirkonkylä, Kirkonlatva, Konnonperä, Korpela, Kortesluoma, Korvenloukko, Koski, Kuivila, Kylkkälä, Kytölä, Larvakylä, Laurila, Laurola, Lehmäjoki, Leipimaa, Loukonkylä, Luoma, Luomanen, Murto, Mäkikylä, Naarajoki, Napue, Niemistö, Orismala, Palhojainen, Palonkylä, Pernula, Perttilänmäki, Peräkylä, Petsamo, Pysäkki, Ratikylä, Reinilä, Ritaala, Ruusupuro, Seljänkangas, Sorto, Taipale, Talso, Tolkki, Tulisalo, Turppalanmäki, Tuurala, Tuurinmäki, Ulvila, Vaissalo, Vakkuri, Valtaala, Ventälä, Välimäki, Yliselkä ja Ylistaron Jauri
KuvausAlueen Isokyrö kuvaus

Vaasan ja Seinäjoen välissä sijaitseva Isokyrö on 4 670 asukkaan maaseutuvaltainen kunta Pohjanmaalla. Vaasaan, Seinäjoelle ja Lapualle matkaa kertyy vain 40 km. Muita naapurikuntia ovat Ilmajoki, Laihia, Kauhava ja Vöyri. Sujuva liikkuminen mahdollistuu oman auton lisäksi junalla, sillä Isossakyrössä on Tervajoen rautatieasema sekä hyvät bussiyhteydet.

Isokyrön yritystoiminta saa potkua sijainnistaan kahden maakuntakeskuksen välillä, mikä tarjoaa yrityksille arvokkaan kilpailuedun. Yrityksiä auttaa syntymään ja kehittymään Vaasan Seudun Kehitys Oy. Kuntalaiset käyvät töissä niin Vaasassa kuin Seinäjoellakin lyhyiden välimatkojen ansiosta, toki kunta työllistää itsekin hyvin asukkaita.

Osaamista Isokyrön yrityksistä löytyy varsinkin metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Kunnan tunnetuimpia ja suurimpia yrityksiä ovat mm. lastuavaa koneistusta tarjoava Nortech Metal Oy, paperialan yritys Polyno Oy, ruistislaamo Rye Rye Oy, Rinta-Joupin Autoliike Oy ja Arton Auto Oy. Tervajoen taajama on tunnettu erityisesti juurikin vilkkaan autokaupan keskuksena.

Isossakyrössä opintoihin on peruskoulun jälkeen lukio. Vaasa-opisto tarjoaa puolestaan kansalaisopiston kursseja. Isommissa lähikaupungeissa on mahdollisuus myös ammatti- ja korkeakouluopintoihin.