Isokyrö

Tältä sivulta löydät kunnan Isokyrö suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Isokyrö suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Isokyrö
YritysLiikevaihto (euroa)
Rinta-Joupin Autoliike Oy421 miljoonaa
Conexx - Westmoor Oy11 miljoonaa
Tiiko Oy9 miljoonaa
Nortech Metal Oy7 miljoonaa
Lakeuden Harjateräs Oy6 miljoonaa
Rye Rye Oy5 miljoonaa
Autoliike Kupen Auto Oy5 miljoonaa
KoneKeltto Oy4 miljoonaa
K E Construction Vaasa Aktiebolag3 miljoonaa
Pertti Rinta Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Isokyrö yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rinta-Joupin Autoliike Oy534
Tiiko Oy51
Nortech Metal Oy41
Rye Rye Oy29
Polyno Oy17
Olli Riihimäki Oy16
Lakeuden Harjateräs Oy13
Pohjankyrö-lehti13
Mantere Siivouspalvelu Oy12
Lasten ja nuorten asumiskoti Polku12

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Isokyrö
YritysKasvuprosentti
PN Minea Oy+405.3%
Kyrön Energiapuukatkonta Oy+109.0%
Insinööritoimisto KRI Oy+74.1%
J-T Stone Oy+67.1%
Funeco Oy+44.2%
Lakeuden Harjateräs Oy+41.6%
Sa-Kone Oy+33.4%
Painovoimala Oy+30.3%
KoneKeltto Oy+30.3%
Tiiko Oy+28.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Isokyrö
YritysPerustettu
SmartKyrö Oy20.12.2021
Rakennus ja Konepalvelu Samu Oy16.12.2021
car export hakanen01.12.2021
Peltoniemi hold Oy22.11.2021
Hyvinvointipalvelut Fenix29.10.2021
TerapiaTähti Oy08.10.2021
Subliikki07.10.2021
Yty-Pyykkärit Oy29.04.2021
Tervajoen Kesäkahvila20.04.2021
Pure Kyrö Oy16.04.2021
EsittelyssäAlueen Isokyrö yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Taksipalvelu S.Etelämäki
  Taksipalvelu S.Etelämäeltä saat luotettavat, monipuoliset ja turvalliset taksipalvelut laajalla alueella: Tervajoki, Isokyrö, Vähäkyrö sekä Vaasa, Laihia ja Seinäjoki. Meiltä saat:
 • Isonkyrön Lvis Oy
  Isonkyrön Lvis Oy on LVI-alan erikoisosaaja. Olemme olleet mukana toteuttamassa useita suuria ja vaativia LVI-urakoita Isonkyrön seudulla. Toimimme Pohjanmaan ja Etelä- Pohjanmaan alueilla. Tarjoamme niin yksityisasiakkaille, yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja teollisuudelle asiantuntevat ja osaavat LVI-palvelut. Palveluihimme kuuluvat mm. LVI- työt, LVI-urakointi, putkisaneeraukset, putkityöt, sähkötarvikkeet, LVI- ja sähkötarvikkeiden myynti sekä asennus. Myymme ja asennamme myös GREE-- ja Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja. Olemme myös valtuutettu Gebwell -maalämpöpumppujen merkkihuoltaja ja asentaja.
 • Tervajoen Kiviveistämö Oy
  Hautamuistomerkkien valmistusta jo vuodesta 1936 alkaen.
 • Mäki-Reini Oy
  Yrityksemme on Isossakyrössä toimiva konepaja. Palvelemme tuotteillamme laajaa asiakaskuntaa maatalousyrityksistä maanrakennukseen ja teollisuuteen. Tuotteemme ovat syntyneet pitkän, käytännön elämässä koetellun kehitystyön tuloksena. Valmistamme ja markkinoimme laadukkaat Reini-tuotteet. Tuotteitamme ovat muun muassa hydrauliset uppopumput, hydraulinen paineenkorotuspumppu, viljanpeittauslaitteet Reini-NEPE ja Reini-REPE sekä kylvökoneen täyttöruuvit.
 • Kuljetusliike Jorma Havina Ay / Hinauspalvelu 24h
  Ajoneuvokuljetukset Saksa, Belgia, Hollanti, Ruotsi.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Laihia, Ilmajoki, Kauhava, Seinäjoki ja Vöyri.

Kaupunginosat
Annalanmäki, Harvakylä, Hevonkoskenlarva, Hevonkoski, Homeskorpi, Hykkyrinmäki, Ikola, Ikolanlarva, Jauri, Karhula, Kirkonkylä, Kirkonlatva, Konnonperä, Korpela, Kortesluoma, Korvenloukko, Koski, Kuivila, Kylkkälä, Kytölä, Larvakylä, Laurila, Laurola, Lehmäjoki, Leipimaa, Loukonkylä, Luoma, Luomanen, Murto, Mäkikylä, Naarajoki, Napue, Niemistö, Orismala, Palhojainen, Palonkylä, Pernula, Perttilänmäki, Peräkylä, Petsamo, Pysäkki, Ratikylä, Reinilä, Ritaala, Ruusupuro, Seljänkangas, Sorto, Taipale, Talso, Tolkki, Tulisalo, Turppalanmäki, Tuurala, Tuurinmäki, Ulvila, Vaissalo, Vakkuri, Valtaala, Ventälä, Välimäki, Yliselkä ja Ylistaron Jauri
KuvausAlueen Isokyrö kuvaus

Vaasan ja Seinäjoen välissä sijaitseva Isokyrö on 4 670 asukkaan maaseutuvaltainen kunta Pohjanmaalla. Vaasaan, Seinäjoelle ja Lapualle matkaa kertyy vain 40 km. Muita naapurikuntia ovat Ilmajoki, Laihia, Kauhava ja Vöyri. Sujuva liikkuminen mahdollistuu oman auton lisäksi junalla, sillä Isossakyrössä on Tervajoen rautatieasema sekä hyvät bussiyhteydet.

Isokyrön yritystoiminta saa potkua sijainnistaan kahden maakuntakeskuksen välillä, mikä tarjoaa yrityksille arvokkaan kilpailuedun. Yrityksiä auttaa syntymään ja kehittymään Vaasan Seudun Kehitys Oy. Kuntalaiset käyvät töissä niin Vaasassa kuin Seinäjoellakin lyhyiden välimatkojen ansiosta, toki kunta työllistää itsekin hyvin asukkaita.

Osaamista Isokyrön yrityksistä löytyy varsinkin metalli-, alumiini- ja muovialan alihankintaan. Kunnan tunnetuimpia ja suurimpia yrityksiä ovat mm. lastuavaa koneistusta tarjoava Nortech Metal Oy, paperialan yritys Polyno Oy, ruistislaamo Rye Rye Oy, Rinta-Joupin Autoliike Oy ja Arton Auto Oy. Tervajoen taajama on tunnettu erityisesti juurikin vilkkaan autokaupan keskuksena.

Isossakyrössä opintoihin on peruskoulun jälkeen lukio. Vaasa-opisto tarjoaa puolestaan kansalaisopiston kursseja. Isommissa lähikaupungeissa on mahdollisuus myös ammatti- ja korkeakouluopintoihin.