Janakkala

Tältä sivulta löydät kunnan Janakkala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Janakkala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Janakkala
YritysLiikevaihto (euroa)
Tervakoski Oy203 miljoonaa
Kolmeks Oy18 miljoonaa
Miseva Oy17 miljoonaa
Janavalo Oy15 miljoonaa
Tume-Agri Oy14 miljoonaa
Ekocoil Oy9 miljoonaa
Neste K Janakkala Linnatuuli Itä8 miljoonaa
Suomen Putkilaser Oy8 miljoonaa
K-Supermarket Turenki7 miljoonaa
Harviala Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Janakkala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sospro Kanta-Häme Oy80
Kolmeks Oy76
Janavalo Oy74
Tume-Agri Oy67
Neste K Janakkala Linnatuuli Itä44
Harviala Oy31
E-Ympäristöpalvelut HämePirkanmaa Oy31
M J Koskinen Oy30
Suomen Putkilaser Oy29
Miseva Oy24

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Janakkala
YritysKasvuprosentti
LVI-Tähdet Oy+723.6%
Salaojitus & Tarvike Oy+231.7%
Audittrust SL Oy+207.2%
Eko-Logistik Oy+198.9%
T-Group Oy+137.4%
Janakkalan LVI asennus+134.7%
Basic Electric Oy+119.0%
LVI SiWi Oy+101.4%
Skafur-Tour+100.5%
Konepalvelu Heikkinen Oy+96.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Janakkala
YritysPerustettu
Solution Point07.06.2024
Tmi S Hirvonen06.06.2024
Tmi Marja Kristiina04.06.2024
Ritaritar03.06.2024
Cherry Ink31.05.2024
Harvialan Tapahtumat Oy30.05.2024
Hs Autofix15.05.2024
SBN Siivouspalvelut06.04.2024
Bambu Food Oy20.03.2024
Ritun Lähettipalvelu14.03.2024
EsittelyssäAlueen Janakkala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Janakkalan Osuuspankki

  Neuvottelut ajanvarauksella ma-to 8-19 ja pe 10-16.30. Info avoinna ma-pe 10-16. Kassapalvelut avoinna ma, ke ja pe 10-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Rakennusentisöintiliike Ukri Oy
  Ukri Oy on konservointiin, restaurointiin ja vaativaan korjausrakentamiseen erikoistunut rakennusalan yritys. Meiltä löytyy monipuolista osaamista 1987 vuodesta asti. Toimenpiteet perustuvat huolelliseen tutkimukseen ja kuhunkin projektiin kootaan osaava tekijäryhmä Ukrin omista työntekijöistä, että yhteistyöyrityksistämme. Jokainen rakennus on oma yksilönsä ja toimenpiteet valitaan aina kohteen mukaan. Toimimme koko Suomen alueella. Ukrin tuotanto- ja varastotilat sijaitsevat Janakkalan Leppäkoskella.
 • Sähkö-Jore Oy
  Sähkö-JoRe Oy tekee aliurakointia rakennusyrityksille, hoitaen myös kokonaisvaltaisesti sähkösuunnittelun ja -urakoinnin kohteissa.
 • Maalausliike Remula Oy

  Julkisivusaneeraus ja monet muut palvelut saat luotettavasti ja ammattitaidolla toteutettuna Maalausliike Remula Oy:ltä. Olemme julkisivusaneerausten sekä huoneistoremonttien kokenut asiantuntija, joka hoitaa kaikki alan työt niin omakoti- kuin kerrostaloissakin – teollisuuden kiinteistöjä unohtamatta. Olemme toimineet maalausalalla jo vuodesta 1960.

  Me hoidamme sovitusti kaikki remonttityöt perinteisistä maalaus- ja tapetointitöistä julkisivuremontteihin kattavasti sisältäen mm. julkisivusaneeraus, parvekekorjaus, puu- ja betonikorjaus, parvekkeen lasitus. Laajan kalustomme ansiosta kykenemme toteuttamaan hyvin monipuolisesti erilaisia kohteita asiakkaan tarpeen mukaisesti.

 • Eläinlääkäriasema Helmi
  Eläinlääkäriasema Helmi on lämminhenkinen vastaanotto Tervakoskella. Vastaanotto sijaitsee nopeiden kulkuyhteyksien varrella vain 2 km:n päässä moottoritiestä Riihimäen ja Hämeenlinnan puolivälissä. Helmeen on helppo tulla kauempaakin ja maksutonta pysäköintitilaa vastaanoton läheisyydessä on runsaasti.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Riihimäki, Hausjärvi, Loppi ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Alanko, Haapaniemi, Hakamäki, Hakoinen, Hallakorpi, Hangasmäki, Harviala, Heikkilä, Heinäjoki, Heinäkangas, Huisti, Huuna, Hyvikkälä, Häitilä, Ikaaloinen, Janakkalan kirkonkylä, Jokimaa, Kalpalinna, Kankainen, Katiskoski, Kauriinmaa, Kelhä, Kerkkola, Kernaala, Kiipula, Kilpiälä, Kinnasmäki, Kiri, Kirinmylly, Kisala, Koivukehä, Koivumäki, Koljala, Konttila, Kontuvuori, Korpi, Korpilo, Koveronkulma, Kukonnokka, Kuoppamäki, Kuumola, Laasela, Lanteennummi, Lempelto, Lepola, Leppäkoski, Löyttymäki, Mallinkainen, Marttila, Melkkola, Metsola, Metsäkulma, Miemala, Mikkola, Moisio, Myllynkulma, Myllynkylä, Mäntyniemi, Mäyrä, Napiala, Nummenpää, Nuoliala, Ojajoki, Pajunoja, Patala, Paturi, Pitkäsenkulma, Punkka, Puukylä, Pyhämäki, Rankinkulma, Rastila, Rauhala, Rehakka, Saloinen, Seppälä, Suojärvenkulma, Suokulma, Sääjärvi, Tanttala, Tanttalankulma, Tapaila, Tarinmaa, Tarvasmäki, Tervakoski, Tietty, Turenki, Tuulensuu, Tyry, Uhkoila, Veno, Virala, Vuorela, Vuortenkylä, Vähikkälä, Välimäki ja Ylikylä
KuvausAlueen Janakkala kuvaus

Kanta-Hämeessä sijaitseva Janakkala on Hämeenlinnan seutukuntaan kuuluva, 16 900 asukkaan kunta. Väkiluvusta noin 7 660 asuu Janakkalan taajamassa Turengissa ja noin 4 200 asukasta toisessa taajamassa Tervakoskella.

Yhteydet naapureihin Hämeenlinnaan ja Riihimäelle sekä isoihin kaupunkeihin ovat hyvät ja nopeat. Janakkala sijoittuu kätevästi Helsingin ja Tampereen puoliväliin, tunnin ajomatkan päähän kummastakin kaupungista. Moottoritie kulkee Janakkalan läpi, ja junat pysähtyvät Turengin asemalla. Janakkalasta on vesiyhteys Hämeenlinnaan ja edelleen Vanajaselän kautta aina Tampereella saakka.

Janakkala kuuluu Suomen Kasvukäytävään, joka kulkee Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle ja siitä edelleen Seinäjoelle. Alueella asuu yksi kolmannes suomalaisista ja puolet yrityksistä. Kasvukäytävän ytimessä on saavutettavuus, joka merkitsee niin liikenneyhteyksiä kuin digitaalista infraa. Tämä tarjoaa esimerkiksi yrityksille toimivan logistiikan ja mahdollisuuden hankkia helpommin ja riittävästi osaavaa henkilöstöä. Kasvukäytävä on myös erinomainen verkostoitumiskenttä.

Janakkala tunnetaan Tervakosken Puuhamaasta. Tervakoskella on myös Suomen vanhin, Tervakoski Oy:n omistama paperitehdas, joka on edelleen toiminnassa. Tehdas kuuluu Janakkalan suurimpiin yrityksiin. Muita alueen isoja yrityksiä ovat pumpputalo Kolmeks Oy, maatalouskoneita valmistava Tume-Agri Oy ja K-supermarket Turenki.

Peruskoulun jälkeen Janakkalassa voi jatkaa opintoja lukiossa. Turengissa sijaitsee myös ammattiopisto Kiipula, joka järjestää ammatillista erityisopetusta ja kuntoutusta.