Kärsämäki
 • Nivala-Haapajärven seutukunta
 • Pohjois-Pohjanmaan maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Kärsämäki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kärsämäki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kärsämäki
YritysLiikevaihto (euroa)
Konesilta Oy42 miljoonaa
KiviHyvölä Oy6 miljoonaa
Konepalvelu Kuivas Oy3 miljoonaa
Keträlän Murske Oy3 miljoonaa
MES-Wood Oy3 miljoonaa
Urakointiliike A. Tiikkainen Oy2 miljoonaa
Mäkiosat Oy2 miljoonaa
Timon Sähköpalvelu Tsäp2 miljoonaa
EK Keski-Korpi Oy1 miljoonaa
Nelostien Korjaamo Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kärsämäki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KiviHyvölä Oy25
Konepalvelu Kuivas Oy22
Juustoportti Kärsämäki kahvila18
Konesilta Oy18
Koneurakointi Ahola Avoin yhtiö12
Urakointiliike A. Tiikkainen Oy11
Tracegrow Oy10
Timon Sähköpalvelu Tsäp10
EK Keski-Korpi Oy7
Ryhmäkoti Kimppa-Kämppä Oy7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kärsämäki
YritysKasvuprosentti
Tracegrow Oy+244.8%
KiviHyvölä Oy+77.1%
Zeromet Oy+50.8%
Seppätec Oy+50.7%
Ryhmäkoti Kimppa-Kämppä Oy+26.4%
Hakalantien Korjaamo Oy+26.2%
Koneurakointi Ahola Avoin yhtiö+23.2%
Finnsvala Oy+20.1%
Urakointiliike A. Tiikkainen Oy+18.4%
Konepalvelu Kuivas Oy+17.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kärsämäki
YritysPerustettu
Taksi Saila Vanhala09.09.2022
Kärsämäen Biokaasu Oy04.03.2022
Azadi avoin yhtiö23.11.2021
Rautakosken pojat Oy13.09.2021
Hiilineutraalin lääketieteen keskus Oy08.09.2021
Kär-kone30.08.2021
Huoltamo T&J Kukonlehto Oy29.07.2021
Kivelä Business Consulting Oy12.07.2021
T:mi Heli Viitala16.06.2021
KT Deal Oy26.05.2021
EsittelyssäAlueen Kärsämäki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Konesilta Oy

  Konesilta Oy on uusien ja käytettyjen maanrakennusalan koneiden maahantuonti- ja myyntiyritys. Toimintamme vahvuuksia ovat erinomainen tuotetuntemus, laaja yli 250 vaihtokoneen valikoima, suurten volyymien mahdollistama kilpailukykyinen hintataso sekä omat huolto- ja varustelupisteet. Lisäksi olemme Kubota- maanrakennuskoneiden virallinen maahantuoja. Teemme vaihtokauppaa ja tarvittaessa järjestämme myös rahoituksen. Meiltä löytyy myös maanrakennuskoneiden varusteet, kauhat ja pikakiinnikkeet sekä muut lisälaitteet varastosta. Tervetuloa tutustumaan laajaan pienkonevalikoimaan kotisivuillemme sekä paikanpäälle toimipisteisiimme Kärsämäelle, Pirkkalaan ja Tuusulaan!

 • Rakennuspalvelu T. Karhu Oy
  Rakennuspalvelu T. Karhu Oy on kokenut remontti- ja rakennusalan ammattilainen Kärsämäellä. Teemme kaikki remontti- ja saneeraustyöt luotetettavasti. Palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Toimimme Kärsämäellä ja lähikunnissa.
 • Kärsämäen kunta
  Vuonna 1869 perustettu Kärsämäki on luova ja kansainvälinen, yrittäjyyttä ja asukkaiden viihtyvyyttä edistävä, menestyvä maaseutupaikkakunta. Maanteiden risteyspaikkana tunnettu kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Olemme aktiivinen kunta, jossa on yrityksiä, kylätoimintaa, tapahtumia, matkailukohteita ja kaikkea muuta – meillä kelpaa asua, olla ja yrittää. Vieraile verkkosivuillamme ja tutustu tarkemmin Kärsämäen monipuolisiin palveluihin sekä historiaamme.
 • Pääkön Homekoirat
  Epäiletkö rakennuksessa homevauriota? Tuntuuko tunkkainen haju, joka tarttuu vaatteisiin? Liittyykö rakennuksessa oleskeluun terveydellistä oireilua? Onko talossa riskirakenteita tai puutteellisesti korjattuja kosteusvaurioita? Suunnitteletko remonttia tai asuntokauppaa? Haluat saada tiedon mahdollisista piilevistä homevaurioista?
 • Timon Sähköpalvelu Tsäp

  TSÄP eli Timon Sähköpalvelu oy tarjoaa monipuolisia sähköpalveluita laadukkaasti ja asiakasta kuunnellen. Meiltä saat palvelut niin saneerauksiin, kun uudisrakennuksiin.- Sähkötyöt

  • Sähkötyöt

  • Sähkösuunnitelmat

  • Antenni- ja ATK-verkot

  • Kameravalvonta

  • Murto- ja palovaroitin ratkaisut

  • Varavoimakoneet

  • Aurinkopaneelit

  • Sähköauton latausasemat

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Haapajärvi, Pyhäntä, Haapavesi, Pyhäjärvi ja Siikalatva.

Kaupunginosat
Alajoki, Alaranta, Erkinharjunperä, Haaraperä, Hallanperä, Hankipää, Hatuperä, Hauliperä, Hautajoki, Jokivarsi, Junnonperä, Jussiperä, Jylhänperä, Kaketinperä, Kanaperä, Kokonperä, Kopero, Koposenperä, Luomaperä, Luonuanperä, Majanperä, Metsäsaari, Miiluranta, Nivanperä, Nurmesperä, Ojakylä, Ojalehto, Pataperä, Pikaperä, Porkkala, Puusaari, Pyrrönperä, Rannankylä, Rinteenperä, Ristisenperä, Ritomäki, Ruhankangas, Saviselkä, Sydänmaankylä, Tienvarsi, Venetpalo, Välikylä ja Yläranta
KuvausAlueen Kärsämäki kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Kärsämäki on yrittäjämyönteinen ja rauhallinen maaseutukunta. Kunnassa asuu runsaat 2 600 henkilöä ja se on asukaslukuun suhteutettuna Suomen yrittäjävetoisimpia. Kärsämäen naapureita ovat Haapajärvi, Haapavesi, Pyhäjärvi, Pyhäntä ja Siikalatva.

Kärsämäen elinkeinorakenteesta suurimmat viipaleet kattavat palvelut ja alkutuotannon. Kunnan suurimpiin työnantajiin ja liikevaihdoltaan voittoisiin yrityksiin kuuluvat muun muassa maanrakennuskoneisiin erikoistunut Konesilta Oy, Saaren Kuljetus Oy, Keträlän Murske Oy ja Juustoportti Kärsämäki Oy.

Kärsämäen sijainti valtateiden risteyksessä, nelostien varrella on logistinen etu yrittäjyydelle. Kunnassa kannustetaan kaiken kokoisia yrityksiä, tarjotaan tiloja ja eri alojen osaamista. Yrittäjille on tarjolla mm. valmiit investointi- ja palveluratkaisut.

Kärsämäellä järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri vuoden, osa niistä on tunnettu jopa kansainvälisesti. Tämän sanojensa mukaan ”positiivisten tarinoiden pitäjän” tavoittaa sujuvasti niin bussilla tai lentäen Oulun lentokentältä, jonne matkaa kertyy vain reilu tunti.