Kajaani

Tältä sivulta löydät kunnan Kajaani suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kajaani suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kajaani
YritysLiikevaihto (euroa)
Osuuskauppa Maakunta216 miljoonaa
Kajave Oy53 miljoonaa
Sakela Rakennus Oy41 miljoonaa
Eltel Networks Pohjoinen Oy39 miljoonaa
Fin-Terpuu Oy38 miljoonaa
Loiste Energia Oy31 miljoonaa
Kainuun Voima Oy30 miljoonaa
Kajaanin Romu Oy29 miljoonaa
Paikallis-Sähkö Oy27 miljoonaa
Loiste Lämpö Oy23 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kajaani yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Osuuskauppa Maakunta501
Fin-Terpuu Oy273
Kajaanin ammattikorkeakoulu257
Eltel Networks Pohjoinen Oy250
Arffman197
Paikallis-Sähkö Oy184
IMT-Metatech Oy103
VMP Kajaani99
Attendo Marian kartano98
Rpk Rakennus Kemppainen Oy97

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kajaani
YritysKasvuprosentti
Faasti Oy+197.0%
Arithme Oy+184.1%
Kainuun Lämpöenergia Oy+132.1%
MEA Group Oy+127.5%
Trysil RMM Oy+120.0%
Alminkulma Kiinteistö Oy+91.3%
Sistory Oy+86.6%
Kone Hukkanen Oy+74.8%
Pohjois-Suomen Kuivaustekniikka Oy+71.6%
Kahvila Onnikka Oy+64.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kajaani
YritysPerustettu
Kainuun Timantti Oy03.07.2024
Tmi Veera Tervonen17.06.2024
Eläinklinikka Nelikäpälä Oy03.06.2024
Sir Chimpanzi17.05.2024
Linna Kyyti16.05.2024
Autopalvelu Vuottolahti10.05.2024
Lvi-Urakointi Keränen Oy04.05.2024
Nuohooja Haverinen28.04.2024
FinlandQ26.04.2024
Leevin raivaus ja huoltopalvelu15.04.2024
EsittelyssäAlueen Kajaani yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Kainuu-Koillismaa, Kajaani
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • Kainuun jätehuollon kuntayhtymä/ Ekokymppi
  Ekokymppi hoitaa Kainuun kunnille (Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi ja Vaala) lakisääteisesti kuuluvia jätehuollon palveluja ja viranomaistehtäviä.
 • Helatalo / Kajaanin Lukko Oy

  Helatalo Kajaanin Lukko Oy on Abloy- & iLOQ valtuutettu lukkoliike sekä Finanssialan (FA) hyväksymä rikosilmoitinliike ja lukkoliike. Toimimme aktiivisesti myös koko Suomen turvallisuusalan kehittämiseksi, ja yrityksemme on Suomen Turvaurakoitsijaliiton pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen.

  Luotettavuus on toimintamme peruslähtökohta. Uskomme, että osaava henkilökunta ja luottamukselliset, pitkät asiakassuhteet sekä sitoutuneen ammattihenkilöstön tinkimätön halu aitoon ja rehelliseen palveluun sekä toimitusvarmuuteen antavat vakaan perustan hyvälle ja kestävälle lukkoliike- ja helatukkutoiminnalle.

  Turvallisuusalalla on kumppaniin voitava aina luottaa, suhdanteista riippumatta. Palvelemme asiakkaitamme jo toisessa polvessa, jatkuvasti ja aktiivisesti kehittyen, mutta samalla vahvoja ja vanhoja hyviä perinteitä arvokkaasti kunnioittaen.

  Tuotevalikoimamme on laaja. Meiltä löytyvät heti varastosta mm. avaimet, lukitus, heloitus, vetimet, painikkeet, koukut, telineet, inva-apuvälineet, muovitulpat, valvontajärjestelmät sekä opasteet ja kilvet.

  Olemme ylpeitä siitä, että yrityksemme kotipaikka on Kajaani. Keskeltä Suomea meidän on helppo toimittaa tavaraa ja tuotteita nopeasti joka puolelle Suomea.

  Palvelemme sopimuksen mukaan myös näiden aikojen ulkopuolella mielellämme yksilöllisesti. Otathan yhteyttä jos et ehdi tai pääse aukioloaikana meille asioimaan!

  Tukkumyynti

  Tukkumyyntimme palvelee mm. rautakauppoja, puusepänliikkeitä, ovi- ikkuna- ja taloteollisuutta sekä muita lukitus- ja heloitusalan tuotteita tarvitsevia yrityksiä.

  Hyvä logistinen sijaintimme Kajaanissa, keskellä Suomea takaa nopeat ja täsmälliset tuotetoimitukset joka suuntaan Kajaanin kattavasta varastostamme.

  Vähittäismyynti

  Myymälämme sijaitsee Kajaanin keskustan alueella, meille on helppo tulla asioimaan. Valmistamme ja toimitamme kaikenlaisia kiinteistöjen sekä kalustelukkojen avaimia sekä avaimia ajoneuvoihin.

  Myymälästämme löytyy laajan lukitus- ja heloitustuotteiden valikoiman lisäksi kylpyhuonetarvikkeita, vaatekoukkuja, kaiverrettuja kilpiä, verhotarvikkeita, verhokiskoja, muovitulppia, kiinnitystarvikkeita sekä tukivetimiä ja apuvälineitä vammaisille ja vanhuksille.

  Opastamme ja neuvomme mielellämme kiinteistöjen lukitus- ja heloitusasioissa ja teemme tarvittaessa veloituksetta turvatarkastuksia kiinteistöihin.

  Päivystysmenettely

  Pyrimme palvelemaan kiireellisissä tapauksissa myös tavallisten palveluaikojemme ulkopuolella.

  Asennus- ja Huoltopalvelut

  Koulutetut Abloy-valtuutetut lukkoseppämme ovat jatkuvan koulutuksen ansiosta monitaitoisia lukitus-, heloitus- ja turvallisuustekniikan osaajia. Käytössämme on neljä hyvin varusteltua huoltoautoa, joilla asentajamme palvelevat koko Kainuuta ja lähialueita. Koko henkilökuntamme on varustettu Poliisin myöntämillä Turvasuojaajakorteilla ja yrityksellämme on Turvallisuusalan Elinkeinolupa. Asiointi kanssamme on luottamuksellista ja turvallista.

  Helatalosta koko helahoito

  Helatalo Kajaanin Lukko Oy on vahva, paikallinen kiinteistöjen varusteiden, heloituksen, lukituksen ja turvatekniikan yritys Kajaanissa. Turvallisuutta tuomassa ja kiinteistöjen varustelua parantamassa Kainuussa ja lähialueilla olemme olleet jo vuodesta 1969, vuonna 2024 vietämme jo 55-vuotisjuhliamme.

  Vähittäismyymälämme palvelee kuluttajia, rakentajia sekä huoltoliikkeitä Kajaanin keskustassa.

  Nopea tukkumyyntimme ja kattava varastomme takaavat täsmälliset ja kattavat toimitukset ovi-, ikkuna- ja taloteollisuuteen sekä turvallisuusalan erikoisliikkeille ympäri maan.

  Sijaintimme keskellä Suomea sekä monipuolinen varastovalikoimamme antavat loistavat logistiset mahdollisuudet lähetysten toimittamiseen nopeasti kaikkiin ilmansuuntiin.

  Lukkoseppämme ovat monipuolisia turvatekniikan osaajia, joiden hyvin varustelluilla huoltoautoilla onnistuu mekaanisten ja sähköisten lukkojen asennusten ja huollon lisäksi myös kulunvalvonnan, portti- ja oviautomatiikan sekä kameravalvonnan ja rikosilmoitinjärjestelmien asennus- ja huoltotehtävät.

  Tervetuloa palvelevaan erikoisliikkeeseemme tai ota yhteyttä!

 • Kainuun Osuuspankki

  Ajanvarauksella ma-to klo 8-19 ja pe klo 9.30-15.30. Kassapalvelut avoinna ma-pe klo 9.30-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • HAMMASLAB T KASURINEN

  Kajaanissa sijaitseva Hammaslaboratorio T.Kasurinen Ky yritys tarjoaa asiakkailleen hammasproteeseihin ja urheilijoiden hammassuojiin liittyvää osaamistaan. Valmistamme koko proteeseja suoraan käyttäjille ilman hammaslääkärikäyntiä sekä suoraan hammaslääkärin lähetteen perusteella. Valmistamme uusia kokoproteeseja, pohjaamme ja korjaamme kaikkia irtoproteeseja. Kaikissa proteeseissamme käytämme vain korkealaatuisia materiaaleja. Palvelemme koko Kainuun maakunnnan alueen asiakkaita jopa Puolankaan asti.

  Kun on tarve uusille proteeseille tai jo käytössä olevat proteesit tarvitsevat ehostusta, ota yhteyttä niin laitetaan proteesiasiat kuntoon.

  Suhtaudumme vallitsevaan koronapandemiaan vakavasti ja toimimme THL.n antamien ohjeiden mukaan. Tulethan vastaanotolle vain terveenä .Esteetön kulku tiloihimme takapihalta (soita).

  Tervetuloa!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäntä, Vieremä, Paltamo, Sonkajärvi, Vaala, Siikalatva ja Sotkamo.

Kaupunginosat
Alakylä, Ammeniemi, Autiomäki, Halla-aho, Hannusranta, Hatulanmäki, Heiniranta, Heinisuo, Hepomäki, Hetteenmäki, Hevossuo, Hietalahti, Hilleri, Hoikankangas, Hongikonperä, Huuhkajanvaara, Itäranta, Jokisuu, Jokivarsi, Jormua, Juurikkaranta, Kallionperä, Kangasmaasto, Karankalahti, Karjalanniemi, Karsikkovaara, Katajamäki, Katiska, Kettu, Kirkkoaho, Kivimäki, Kiviniemi, Koivukylä, Komiaho, Kontinjärvi, Kontiosaari, Koski, Koutaniemi, Kuluntalahti, Kurunperä, Kuurna, Kuusimäki, Kuusiranta, Kylmä, Kyntölä, Kytökoski, Käkilahti, Kättö, Kätönlahti, Laajankangas, Lahnasjärvi, Lehtikangas, Lehtimäki, Lehtomäki, Lehtovaara, Leppikylä, Leväjoki, Lohtaja, Loikkala, Mainua, Mainuanniemi, Mainuanvaara, Mineraali, Murtomäki, Mustaranta, Mäkrö, Määtänkylä, Mökkikylä, Nakertaja, Nirva, Nuottipuro, Ojanperä, Otanmäki, Ounas, Palokangas, Paltaniemi, Pappilanniemi, Parkinniemi, Pentinpuro, Petäisenniska, Piiraala, Pohjajoki, Puistola, Purola, Pärsänsuo, Pölylä, Rakennuksenperä, Rasimäki, Rinne, Ryynäsenjoki, Rämpsälä, Saaresmäki, Salmijärvi, Saunaniemi, Savikko, Saviniemi, Seppälä, Siltalanperä, Soidinsuo, Suitua, Sutelanperä, Suvantola, Syväjoki, Takkaranta, Teerisuo, Teppana, Tihisenniemi, Tikkapuro, Torvela, Tuovila, Uimaniemi, Vaarainsuo, Vaivassuo, Valjus, Variskangas, Vuokatti, Vuolijoki, Vuoreslahti, Vuorokas ja Vuottolahti
KuvausAlueen Kajaani kuvaus

Kainuun maakuntakeskuksessa sijaitseva Kajaani on reilun 37 300 asukkaan tunnelmallinen kaupunki, jota halkoo Kajaaninjoki. Kaunis jokivarsi Rantapuistoineen ihastuttaa ja virkistyttää niin asukkaita kuin matkailijoita. Linnanvirran ilmainen kalastusalue houkuttelee kalastuksen kavereita, ja luonto tarjoilee parastaan myös Talaskankaan luonnonsuojelualueella sekä Otanmäen Lintuvesialtaalla.

Kajaaniin on hyvät liikenneyhteydet. Kaupungissa on lentoasema, josta lento esimerkiksi Helsinkiin kestää vajaan tunnin. Junat vievät kaikkiin ilmansuuntiin. Myös linja-autoyhteydet niin sisäisillä kuin kaukomatkoillakin ovat toimivat.

Tunnettuja käyntikohteita Kajaanissa on Paltaniemen kylä, jossa on harvinainen katto- ja seinämaalauksista tunnettu Paltaniemen kuvakirkko. Eino Leino -perinnetalossa voi tutustua puolestaan Leinon ja Elia Lönnrotin elämäntyöhön. Kajaanin keskustasta löytyy myös paljon nähtävää ja koettavaa; kirkkoja, museoita, veistoksia ym. Kajaanin linnan rauniot ovat niin ikään mielenkiintoinen vierailukohde. Kulttuurin ystäville Kajaanista löytyy mm. Kajaanin Runoviikko ja Kajaani Tanssii -tapahtumat.

Perusopetukseen Kajaanissa on jopa 13 koulua. Jatko-opiskeluun löytyy Kajaanin lukio ja Kainuun ammattiopisto, Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskus, sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu. Kaukametsän kansalaisopistossa voi opiskella ja harrastaa eri luentojen ja kurssien muodossa. Kajaanista löytyy myös Osaamiskeskus Kainuun Aalto, joka on Kainuun kesäyliopiston ja Aalto kansalaisopiston muodostama yhteistyöoppilaitos.

Kainuun maakuntakeskuksena Kajaanilla on iso rooli alueen osaamiskeskuksena ja innovaatioiden keskittymänä. Suurimpiin kaupungin yrityksiin kuuluvat mm. S-ryhmään kuuluva Osuuskauppa Maakunta, metsäteollisuuden logistiikan asiantuntija Fin-Terpuu ja energiayhtiö Loiste Energia Oy.