Kalajoki

Tältä sivulta löydät kunnan Kalajoki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kalajoki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kalajoki
YritysLiikevaihto (euroa)
Junnikkala Oy141 miljoonaa
Nyab Finland Oy79 miljoonaa
Kati Oy Ab29 miljoonaa
Topi-Keittiöt Oy13 miljoonaa
Kamet-Röbäcks Oy12 miljoonaa
Turner Door Oy11 miljoonaa
Tuontitukku Fi Oy11 miljoonaa
Urakointiasennus M Rautio Oy10 miljoonaa
HSK Sähkö Oy9 miljoonaa
Talenom Talouspalvelu Oy8 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kalajoki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Junnikkala Oy176
Topi-Keittiöt Oy167
Kati Oy Ab158
Attendo Helmakoti95
Nyab Finland Oy94
Talenom Talouspalvelu Oy79
Kensa Oy70
Ferral Components Oy40
Turner Door Oy39
Kalajoen Teräs Oy38

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kalajoki
YritysKasvuprosentti
HB Events Oy+339.7%
TPH Consulting Oy+135.1%
Steelpert Finland Oy+111.8%
Leton Viisikko Oy+108.0%
Henry's Saloon+93.9%
MyllyWorks Oy+73.4%
Tarcounts Oy+71.0%
AJ-Paja Oy+71.0%
Arnberg Oy+69.5%
Isopahkala Group Oy+65.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kalajoki
YritysPerustettu
JJ-Survey Oy02.07.2024
Vasankarin asennus- ja hitsauspalvelu05.06.2024
Kalajoen Koirakampaamo28.05.2024
Vip Elite Training25.03.2024
HOX Bar Oy20.03.2024
Himangan apteekki20.03.2024
Särkkäin Varikko Oy15.03.2024
TuuLife13.03.2024
Tmi Eemil Tölli12.03.2024
Särkkäin varaosa Oy26.02.2024
EsittelyssäAlueen Kalajoki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • HSK Sähkö Oy
  HSK Sähkö Oy on vuonna 2004 perustettu monipuolinen ja muuntautumiskykyinen täyden palvelun sähköurakoitsija. Henkilöstöllämme on vahva kokemus ja osaaminen sähköalan töistä. Pidämme ammattitaitoamme yllä jatkuvalla kouluttamisella. Yrityksen toimialaa ovat katuvalohuolto, talotekniikka-asennukset, verkonrakennus, automaatiojärjestelmät, aurinkosähköjärjestelmät, sähkösuunnittelu niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Toimialueenamme on koko Suomi.
 • Topi-Keittiöt Oy
  Topi on asumisen ammattilainen ja luotettava kumppani, yksi Suomen suurimmista kiintokalusteiden valmistajista.
 • Sähkötyö Jahetec Oy

  Sähkötyö Jahetec on korkealaatuinen sähköalan yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman sähköalan palveluita asiakkaillemme. Toimintamme perustuu vahvaan ammattitaitoon, pitkään kokemukseen ja asiakaslähtöisyyteen.

  Palvelumme kaikissa sähköalan tarpeissa sähköasennuksista ja sähköhuolloista sähkösuunnitteluun ja energiatehokkuuspalveluihin; kuten ilmalämpöpumppujen ja aurinkopaneelien asennuksiin Palvelemme niin yksityisiä kotitalouksia kuin yrityksiä tarjoten ratkaisuja niin pieniin kuin suuriinkin projekteihin.

  Mikä tekee meistä erityisen yrityksenä?

  1. Asiantuntemus: Jahetecin tiimi koostuu kokeneista sähköalan ammattilaisista, jotka ovat omistautuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua. Olemme ajan tasalla alan uusimmista trendeistä ja tekniikoista.

  2. Laatu ja turvallisuus: Laatu ja turvallisuus ovat toimintamme kulmakiviä. Huolehdimme siitä, että kaikki työmme täyttävät alan korkeimmat standardit ja että asiakkaamme voivat luottaa työmme laatuun ja turvallisuuteen.

  3. Asiakaslähtöisyys: Kuuntelemme asiakkaitamme ja tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja heidän tarpeisiinsa. Olemme sitoutuneet ylittämään asiakkaidemme odotukset jokaisessa projektissa.

  4. Ympäristötietoisuus: Pyrimme edistämään kestävää kehitystä tarjoamalla energiatehokkaita ratkaisuja ja vähentämällä ympäristövaikutuksiamme toiminnassamme.

  Sähkötyö Jahetec on luotettava kumppani teollisuuden sähkötöissä. Yhteistyössä kanssamme voitte olla varmoja siitä, että sähkötekniset ratkaisut ovat aina ammattimaisesti toteutettuja ja täyttävät tiukimmatkin vaatimukset. Teollisuuden sähköosaamisemme on käytettävissänne kaikissa teollisuuden sähkötarpeissanne.

 • Siipon Puutarha
  Siipon Puutarha sijaitsee Rahjan kylässä osoitteessa Puutarhatie 23. Valikoimistamme löydät muun muassa puita, pensaita, perennoja, kesäkukkia ja erilaisia hyötykasveja monipuolisen määrän. Myös tarvikkeet ja muut puutarhatuotteet, kuten suihkulähdetarvikkeet, saat meiltä. Talvikausilla pidämme ovemme suljettuina, mutta aloitamme toiminnan aina kevään koittaessa. Ota etukäteen yhteyttä ja varmista aukiolomme. Lämpimästi tervetuloa ostoksille!
 • T. Kupari Oy
  T. Kupari Oy - viemäreiden sulatukset, avaukset, huollot ja kuvaukset. Kaikki putkisto huollot meiltä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Merijärvi, Alavieska, Kannus, Ylivieska, Sievi, Pyhäjoki ja Kokkola.

Kaupunginosat
Ainali, Akolanperä, Ala-Kääntä, Alajoki, Alapää, Annanolli, Etelänkylä, Hanni, Heikkilänmäki, Herrala, Hiekkasärkät, Hihnaperä, Hillilä, Himanka, Himankakylä, Hollanti, Holmanperä, Huhtakylä, Juolanpää, Juoponperä, Jylkkä, Jätkälä, Kamusenperä, Kannuskylä, Kaskenmäki, Kaupunginmäki, Kekolahti, Kinare, Kivinen, Kurikkala, Kuru, Kytölä, Kärkinen, Kääntä, Lahdensuu, Laitaperä, Lankiperä, Lastikanperä, Lepistönperä, Lylynperä, Löttälä, Mehtäkylä, Metsäperä, Mäntyperä, Mökkiperä, Niemelä, Niska, Niskakangas, Niskala, Nuoraperä, Ohtakari, Oja-Matti, Ojanperä, Pahkala, Pahkamaa, Pajala, Palomäki, Parkas, Pernu, Pitkäsenkylä, Plassi, Pohjankylä, Puusaari, Pöllä, Pöntiö, Rahja, Rannanperä, Rautila, Rautio, Roukala, Saarenpää, Sepänmäki, Siipo, Siironen, Sipi, Säikkä, Takalo, Tammelanperä, Tapio, Tervoja, Tilvisperä, Tolpankangas, Tomujoki, Torvenkylä, Tynkä, Typpö, Vasankari, Vasanneva, Vatunki, Verronen, Vetoniemenperä, Väli-Kannus, Yli-Tynkä ja Överstinperä
KuvausAlueen Kalajoki kuvaus

Kalajoki on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva 12 700 asukkaan merenrantakaupunki. Kalajoen meriluonto ja kauniit jokilaaksot tarjoavat monia mahdollisuuksia viihtyisään asumiseen, työntekoon sekä matkailuun. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Kalajoelta siirtyy ketterästi vaikka naapurikuntiin. Vieressä sijaitsevat Alavieska, Ylivieska, Kokkola, Kannus, Merijärvi, Pyhäjoki ja Sievi.

Kalajoki on unohtumaton matkailukaupunki ja matkailu onkin sen vahvimpia elinkeinoja. Parhaiten tienoo tunnetaan Kalajoen Hiekkasärkistä, jotka muodostuvat noin 3,5 km mittaisesta hiekkarantojen, dyynien ja särkkien alueesta. Alueelle on muodostunut monipuolisten palveluiden ja aktiviteettien matkailukeskus, josta löytyy tekemistä ympäri vuoden. Keskuksessa on myös Meriluontokeskus, jossa voi perehtyä maankohoamisrannikon luontoon.

Kalajoella järjestetään runsaasti tapahtumia, joista suurin osa keskittyy kesäaikaan. Kalajoen Juhannus kuuluu niistä suurimpiin. Hauskaa tekemistä tarjoavat myös hiekkafutiksen SM-kisat, hiekkaolympialaiset ja muut hulvattomat tapahtumat.

Kalajoki on myös satamakaupunki. Rahjan satama yhdistää rekka- ja laivaliikenteen. Päävienti koostuu puutavarasta, vienti muodostuu niin ikään muun muassa teräsrakenteista, rautaromusta ja kasvuturpeesta.

Juuri puunjalostusteollisuus on yksi Kalajoen vahvimmista yritystoimialoista. Junnikkala Oy edustaa tätä alaa kuuluen kaupungin suurimpiin yrityksiin. Muita Kalajoen merkittäviä työnantajia ja yrityksiä ovat malminetsintään ja kalliorakentamiseen erikoistunut Kati Oy, Topi-Keittiöt Oy sekä konepajayritys WeldOne Oy.

Kalajoella voi opiskella peruskoulun jälkeen lukiossa tai ammattikouluissa. Ammatillista koulutusta järjestävät Kalajoen ammattiopisto sekä Kalajoen Kristillinen Opisto.