Kauhajoki

Tältä sivulta löydät kunnan Kauhajoki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kauhajoki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kauhajoki
YritysLiikevaihto (euroa)
Isojoen Konehalli Oy118 miljoonaa
Pesmel Oy36 miljoonaa
Serres Oy30 miljoonaa
J&J Loukko Oy Kauhajoki21 miljoonaa
K-Citymarket Kauhajoki13 miljoonaa
Älvsbytalo Oy12 miljoonaa
Linnax Oy, Kauhajoki11 miljoonaa
Pinomatic Oy9 miljoonaa
Vieser Oy8 miljoonaa
Pohjanmaan Metallivälitys Oy7 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kauhajoki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Isojoen Konehalli Oy259
Serres Oy144
Pesmel Oy134
Esperi Hoivakoti Tuulikannel58
Pinomatic Oy53
Dymont Installation Oy45
Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy40
Ossin Metalli Oy37
Kuljetusliike Kaura Oy34
Älvsbytalo Oy34

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kauhajoki
YritysKasvuprosentti
Amexpo Oy+107.3%
HaunPaikka Osk+80.7%
Kurikan Viilupuriste Oy+80.1%
Kiukkonen Oy+69.7%
Keski-Mattila Oy+59.4%
Kultatarvas Oy+58.7%
Suomen Kiinteistökunnostus Oy+55.8%
Mäenpää Import Oy / Suomen Turvatuote+49.4%
Länsi-Suomen Verkkopalvelut Oy+46.3%
Westsafety Oy+41.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kauhajoki
YritysPerustettu
Rakennus- ja saneerauspalvelu UPI Oy23.09.2022
Rauta Männistö Oy13.09.2022
EP-Insinöörit Oy23.08.2022
Dirtiron13.07.2022
JH Sähköpalvelu11.07.2022
Tmi Puunkorjuu Mrk08.07.2022
Luomapuro Oy08.05.2022
Tmi Janne J Koivunen18.04.2022
ToroRest Oy12.04.2022
Tmi Jani Kataja11.04.2022
EsittelyssäAlueen Kauhajoki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Kauhajoki JH-Rengas Ky
  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.
 • POP Pankki Suomen Osuuspankki Kauhajoen konttori
  Suomen Osuuspankki on suomalainen, vakavarainen, jäsentensä omistama pankki. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista taloudenhallintaa asiantuntevasti, yksilöllisesti ja laadukkaasti.
 • Älvsbytalo Oy
  Älvsbytalo kuuluu Älvsbyhus-konserniin ja olemme Pohjoismaiden johtava talovalmistaja. Konserni on perheyritys kolmannessa polvessa. Olemme suunnitelleet, valmistaneet ja pystyttäneet jo yli 44 000 muuttovalmista taloa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Rakennamme asiakkaidemme kodit markkinoiden kilpailukykyisimpään hintaan, laadusta tinkimättä.
 • MM-Autohuolto

  Monipuolisesti palveleva autohuolto Kauhajoella. MM-Autohuolto on Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla toimiva autohuoltamo. Teemme erilaiset autohuoltotyöt nykyaikaisella kalustolla ja yli 20 vuoden kokemuksella.

  Huollamme kaikki automerkit ja teemme muun muassa katsatuskorjaukset, tavalliset auton korjaukset, nelipyöräsuuntaukset, ilmastointilaitteiden huollot, autosähkötyöt sekä tuulilasin vaihdot.

  Tervetuloa monipuolisesti palvelevaan huoltoliikkeeseen! Nopeimmin varaat ajan puhelimitse.


  Nykyaikainen autohuolto:

  Huollamme ja korjaamme autot uusinta tekniikkaa käyttäen. Käytössämme on bensa- ja diesel-päästömittaus sekä 3D-kameratekniikkaa hyödyntävä, nopea ja tarkka nelipyöräsuuntauslaite. Teemme automaattivaihteistojen öljynvaihdot uudella PXT-laitteistolla.

 • Jo-rakenne Oy

  Jo-rakenne Oy tekee erilaiset betonityöt yli 35 vuoden kokemuksella. Valmistamme rakennusten elementit betonista erikokoisiin kohteisiin aina maatalousrakennuksista muihin tarpeisiin. Teemme erikokoiset betonielementit asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityinä. Elementtirakentamisen etuna on sen tarjoama joustavuus ja ratkaisujen monipuolisuus sekä nopeus ja edullisuus. Asiakkaitamme ovat niin yritykset kuin yksityishenkilötkin. Betonista tehtyjen tuotteiden tuotannon lisäksi vuokraamme myös erilaiset telineet, rakennuskoneet ja alumiinitelineet. Vuokraamme tarvittaessa myös pyöräkuormaajaa. Katso lisää kotisivuiltamme!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Karijoki, Honkajoki, Karvia, Teuva, Isojoki ja Kurikka.

Kaupunginosat
Ahonpää, Ahtaanmaa, Aron teollisuusalue, Aronkylä, Filppula, Halkola, Hangaskylä, Harjankylä, Harjunpäänloukko, Haukanperä, Hautalankorpi, Hautalankylä, Hautalanloukko, Havuskylä, Heikkilänkylä, Heikkurinkylä, Heinola, Hyyppä, Ikkelä, Ikkeläjärvi, Jokelanperä, Jokimaa, Jokimäki, Juonikylä, Järvikylä, Kainasto, Kalankylä, Kalanlatva, Kalkunmäki, Kantokylä, Kauhajärvi, Kaura, Keturinkylä, Kirveskylä, Kiurunpää, Kiviluomankylä, Kohlu, Koihna, Koivisto-Kokko, Koivumäki, Kokonkylä, Korhoskylä, Korpikylä, Korpiperä, Koskenkylä, Kuja-Kokko, Kulmalankylä, Kuutinkylä, Kytöperä, Kyyny, Käpylänmaa, Käyränkylä, Könnö, Lamminmaa, Laturi, Lellava, Luomankylä, Lustila, Lylykylä, Länsiperä, Marttilankylä, Mattila, Murronkylä, Muurahainen, Mäkikylä, Mäkiluomankylä, Männikkö, Möykkykylä, Nahkakorpi, Neva-Kokko, Nirva, Nummijärvi, Nummikoski, Nummilahti, Ontonpää, Opas, Pahkalanperä, Panttikylä, Panula, Parjakka, Paukkula, Paukonkylä, Pentilä, Perä-Hyyppä, Peräkorvenmaa, Peräkylä, Perämaa, Pihkakylä, Pukkilankylä, Puskankylä, Puskanperä, Päntäne, Rahikka, Rahkola, Raittikaupunki, Rajamäenkylä, Ratikylä, Ratuskylä, Rotolankylä, Rytiperä, Sahankylä, Savikylä, Sepänkylä, Sorvarinkylä, Sotkan ulkoilualue, Suksenmäki, Syysperä, Talviloukko, Talvitie, Tarkka, Teevahainen, Toivakka, Tuohiluoma, Turja, Uuro, Vakkurinkylä, Valkamankylä, Vanhakylä, Vennanmäki, Vesala, Viitakylä, Yrjänäiskylä ja Äijönkylä
KuvausAlueen Kauhajoki kuvaus

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Kauhajoki on noin 13 600 asukkaan kaupunki ja Suupohjan talousalueen keskus. Suupohja on yksi Suomen seutukunnista, johon Kauhajoen lisäksi kuuluvat Isojoki, Karijoki sekä Teuva.

Kauhajoki sijaitsee vain noin 1 h ajomatkan päässä Vaasasta ja Seinäjoelta. Kaupunki onkin suomen- ja ruotsinkielisen Suupohjan kauppakeskus. Yrittäjyyteen kannustetaan ja sitä tuetaan vahvasti. Kauhajoelle on kehittynyt huonekaluteollisuuden, metallialan, elintarvikealan ja logististen automaatiojärjestelmien keskittymiä. Varsinkin metallialan pienten ja keskisuurten yritysten verkosto on laaja.

Kaupungin suurimpiin yrityksiin työnantajien ja liikevaihdon osalta kuuluvat mm. työkoneisiin, varaosiin ja koneisiin erikoistunut Isojoen Konehalli Oy, sairaalaympäristön muovituotteita valmistava Serres Oy, metallituotteiden ammattilainen Pesmel Oy sekä K-supermarket Ruokahäjyt Oy. Kauhajoella on myös pohjoismaiden suurin nautateurastamo, tuulivoimapuistoja ja biokaasulaitoksia. Uusiutuviin energioihin panostetaan merkittävästi.

Yrittäjiksi aikoville tai jo yrittäjänä toimiville on tarjolla maksuttomia neuvontapalveluja. Muita yritystoimintaa vauhdittavia tekijöitä on kaupungin huippunopea tietoliikenneyhteys. Kauhajoki onkin aina ollut edelläkävijä tietoliikenneverkoston kehittämisessä.

Kauhajoki tunnetaan niin ikään korkeatasoisesta kasvatuksesta ja koulutuksesta. Peruskoulutukseen löytyy useita kouluja, kaupungissa on myös lukio sekä ammattikoulutusta järjestävä Suupohjan ammatti-instituutti sekä Koulutuskeskus Sedu.

Asukkailleen Kauhajoki tarjoaa turvalliset ja rauhalliset asumispuitteet. Kaunis luonto ja laaja-alaiset peltolakeudet ovat myös turistien mieleen. Oivallisia retkikohteita ovat esim. Lauhanvuoren ja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistot.