Kaustinen

Tältä sivulta löydät kunnan Kaustinen suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kaustinen suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kaustinen
YritysLiikevaihto (euroa)
Pept Oy Ab15 miljoonaa
Kaustisen Osuusmeijeri14 miljoonaa
K-Rauta Kaustinen12 miljoonaa
Pajalanmäen Kuljetus Oy7 miljoonaa
Sasken Finland Oy5 miljoonaa
Findest Protein Oy4 miljoonaa
FL Pipe Oy Ab3 miljoonaa
Paavola H & J Oy3 miljoonaa
Rauman Kone Oy2 miljoonaa
J & A Myllymäki Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kaustinen yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pept Oy Ab91
Sasken Finland Oy49
Kaustisen Elementtivalmiste Oy35
Esari Oy Ab31
Furfix Oy27
Pajalanmäen Kuljetus Oy25
Puhdistuspalvelut Cleaning Design Oy22
Nikulan Eläinklinikka Oy21
Metalli Järvelä Oy20
K-Rauta Kaustinen18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kaustinen
YritysKasvuprosentti
K-Rauta Kaustinen+19.3%
Kukka- ja hautauspalvelu Valkoinen Purje Ky+17.0%
Paavola H & J Oy+14.5%
Codetag Oy+11.6%
Analog Way Finland Oy+8.8%
Luomalan Turkis Oy+8.7%
Pajalanmäen Kuljetus Oy+8.3%
Findest Protein Oy+7.0%
Konepalvelu Niinikoski Oy+6.3%
Esseli Oy+6.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kaustinen
YritysPerustettu
Tmi Oskari Känsälä07.04.2022
Autotaikuri31.03.2022
T:mi Hennastina12.03.2022
TasMo06.02.2022
Lilli Cosmetics16.01.2022
Keski-Pohjanmaan Räjäytys- ja Louhintatyöt12.01.2022
Tmi Virkkalan Maa metsä ja musiikki08.01.2022
VU-Kiinteistötekniikka08.12.2021
Konepaja Känsäkoski03.12.2021
Pränsö13.11.2021
EsittelyssäAlueen Kaustinen yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Fixus myymälä / Kaustisen Varaosat Oy
  Monipuolisessa varastossamme on yli 17 000 erilaista tuotenimikettä yleisimpiin automerkkeihin ja traktoreihin. Valikoimastamme löytyvät myös useimmat hydrauliikkaletkut ja -liittimet.
 • Taksi M. Rauma
  Taksi M. Rauman liikenne koostuu tavallisista taksikyydeistä (esim. päivystysvuorot, Kela-kyydit), sopimusliikenteestä (esim. koulukyyditykset) ja tilausliikenteestä (esim. ajot koti- ja ulkomailla erikokoisille ryhmille takseilla ja linja-autoilla).
 • Kaustisen Osuusmeijeri
  Kaustisen Osuusmeijeri tuottaa raikkaita maitotuotteita ja paljon erilaisia maataloustarvikkeita kaikille
 • Pept Oy Ab
  PEPT on vuonna 1992 perustettu perheyritys, jonka merkittävintä osaamista ovat teollisuuden eristys- ja telinetyöt sekä LVI-eristäminen. PEPT tarjoaa teollisuudelle myös kunnossapito-, korjaus- ja huoltopalveluja. Yrityksemme vahvuus löytyy ammattitaitoisesta ja palvelevasta henkilökunnasta, toimitusvarmuudesta, työturvallisuudesta, seurantajärjestelmästä ja jatkuvasta toiminnan kehittämisestä.
 • Metalli Järvelä Oy
  Metalli Järvelä Oy on monipuolinen metallialan yritys, jolla on pitkät perinteet putki- ja taivutustöissä. Palveluihimme kuuluvat kaikentyyppiset levy- ja teräsrakennustyöt asennuksineen. Erikoisosaamistamme ovat putkien ja putkiprofiilien taivutukset.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Halsua, Veteli, Kruunupyy ja Kokkola.

Kaupunginosat
Ali-Kola, Alipää, Annankallio, Hanhikoski, Honka, Huntus, Jylhä, Jäneslampi, Järvelä, Kallinki, Kaussenkangas, Kola, Känsäkangas, Känsäkoski, Känsälä, Köyhäjoki, Luomala, Mäkelänkangas, Nikula, Oosinharju, Paavola, Pajuoja, Puumala, Salonkylä, Tanhuanpää, Tastula, Tienhaara, Viitala, Vintturi, Virkkala, Välikylä, Yli-Kola, Ylijoki ja Ylipää
KuvausAlueen Kaustinen kuvaus

Keski-Pohjanmaalla sijaitseva Kaustinen on noin 4 300 asukkaan maaseutukunta kauniin jokivarsimaiseman äärellä. Luonto tuo kunnassa asumiseen rauhaa, levollisuutta ja kauniita maisemia, liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia unohtamatta.

Kalliot tarjoavat oivallisia hiihtomaastoja ja kävelypolkuja sekä laavuilla levähdyksen hetkiä. Perhonjoen kosket ja monet pikku järvet ovat mainiota paikkoja kalastamiseen. Kunnasta löytyy myös laskettelurinne, tenniskenttä ja uusittu urheilutalo.

Kaustinen on kuulu alun alkaen pelimanniperinteestä juontuvista, joka kesä järjestettävistä Kaustisten kansanmusiikkijuhlista, joista on muotoutunut maailman suurimpiin kuuluva kansanmusiikkitapahtuma. Tapahtumassa nähdään niin kotimaisia kuin ulkomaisia alan artisteja ja taiteilijoita, myös muita tämän hetken suosittuja esiintyjiä. Niin ikään Kaustisten kamarimusiikkiviikko järjestetään vuosittain alkuvuodesta.

Yrityksille Kaustinen tarjoaa hyvät olosuhteet tontteineen sekä tiloineen ja toimivalla infrastruktuurilla. Elinkeinorakenne ulottuu alkutuotannosta teknologiaan. Suurimpia yrityksiä ovat mm. teline- ja eristystöitä tekevä PEPT Oy Ab, Sasken Finland Oy ja Kaustisten Turkisrehu Oy.

Hyvät yhteydet muualle maahan edesauttavat toimintaa. Naapurissa sijaitsevat kunnat Veteli, Halsua, Kruunupyy ja Kokkola, ja Kruunupyyn lentokentälle ja Kokkolan rautatieasemalle ajaa puolessa tunnissa.

Kunnassa on neljä alakoulua ja yksi yläkoulu. Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen erikoislukio, jonne oppilaita hakeutuu monista kunnista. Kunnasta löytyy myös monia opistoja.

Asumiseen Kaustinen on rauhallinen ja turvallinen valinta. Vireät kylä, toimivat palvelut ja kunnon tontit houkuttelevat varsinkin lapsiperheitä asukkaikseen.