Kemi

Tältä sivulta löydät kunnan Kemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kemi
YritysLiikevaihto (euroa)
LTR-Rakennus Oy / LTR Rakennus36 miljoonaa
Veljekset Toivanen Oy34 miljoonaa
Kemin Energia ja Vesi Oy21 miljoonaa
Veljekset Rönkä Oy20 miljoonaa
Kemin Ajotilaus Oy14 miljoonaa
Kemi Shipping Oy13 miljoonaa
Coronaria Terameri Oy12 miljoonaa
K-Rauta Kemi8 miljoonaa
HV-Maarakennus Oy8 miljoonaa
Vesi-Piste Oy7 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Veljekset Toivanen Oy254
Coronaria Terameri Oy172
Kemi Shipping Oy117
LTR-Rakennus Oy / LTR Rakennus100
Veljekset Rönkä Oy65
Kemin Energia ja Vesi Oy64
Palsatech Oy50
Kuljetusliike Matti Luokkala Oy46
Vesi-Piste Oy39
IP-Heikkilä Oy35

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kemi
YritysKasvuprosentti
Kivapa Oy+224.8%
RMV Yhtymä Oy+157.1%
AJ Autohuolto Oy Kemi+101.6%
RM-Confidence Oy+81.7%
J. Vakkala Oy+81.7%
Meriva sr+58.4%
Hyvän Tuulen Seilit Oy+53.1%
Promote Oy+50.3%
VPE Palvelut+50.2%
Alnora Oy+43.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kemi
YritysPerustettu
Sensuuri Oy24.11.2021
Tito Group Oy05.11.2021
Millec Oy05.11.2021
Teollisuuspalvelu Halttu20.09.2021
Tmi Kimmo Kuukasjärvi18.09.2021
Annikan hiuspalvelut Oy08.09.2021
J.Laurila Consulting Oy06.09.2021
Tmi E. Harri25.08.2021
Juuso Hakki Oy21.07.2021
Teptech Hydrauliikka Oy05.07.2021
EsittelyssäAlueen Kemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Meriva sr
  Järjestämme sosiaalisena palveluna suojatyötä, työtoimintaa ja koulutusta sekä kuntoutusta nuorille pitkäaikaistyöttömille ja vajaakuntoisille.
 • Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
  Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri palvelee potilaita järjestämällä erikoissairaanhoitoa kuuden jäsenkunnan asukkaille. Tavoitteenamme on edistää alueen ihmisten hyvinvointia tarjoamalla laadukasta, oikein kohdennettua hoitoa potilasta kunnioittaen. Kehitämme osaamistamme ja palveluitamme, jotta voimme tarjota nykyaikaista, asiantuntevaa hoitoa myös tulevaisuudessa. Sairaanhoitopiirin omistajakuntia ovat Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kunnat.
 • Karihaaran sairauskassa
  Karihaaran sairauskassa on Kemissä toimiva sairaus- ja eläkevakuuttaja. Meidän kauttamme on mahdollista vakuuttaa yrityksen koko henkilöstö.
 • Kemin Taksipalvelu
  TAKSIPALVELUA KOKEMUKSELLA
 • Lapin Lvi-Asennus Oy
  Lapin LVI-asennus on vuonna 1987 perustettu LVI- ja putkialan töihin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluvat suunnittelu-, asennus- ja huoltotyöt. Lapin LVI-asennus huolehtii urakoittensa kaikista vaiheista avaimet käteen -periaatteella. Emme jätä sinua pulaan. Saat kauttamme myös viemärityöt ja -palvelut sekä toimitamme alihankkijaverkostomme kautta myös viemäritutkimuksia ja -pinnoituksia. Ota yhteyttä, Pannaan homma menemään putkeen!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Keminmaa, Tornio ja Simo.

Kaupunginosat
Ajos, Ala-Kaakamo, Haukkari, Hepola, Jokisuu, Junko, Järppi, Karihaara, Karjalahti, Kittilänjärvi, Kivikangas, Kivikko, Koivuharju, Marostenmäki, Marttala, Mäntylä, Nauska, Nälli, Paattio, Pajusaari, Peurasaari, Pikku-Berliini, Ristikangas, Ritikka, Ruutti, Rytikari, Röyttä, Sauvosaari, Siikakangas, Sotisaari, Syväkangas, Taipaleenkylä, Takajärvi, Tervaharju, Torvinen, Vainio, Veitsiluoto, Vilmilä ja Väinölä
KuvausAlueen Kemi kuvaus

Meri-Lapissa sijaitseva Kemi on reilun 21 000 asukkaan kaupunki sekä alueen kaupan ja palveluiden keskus. Sen naapurikuntia ovat Keminmaa, Simo ja Tornio. Kemiin on helppo tulla niin autolla, junalla kuin lentäenkin – kaupungissa sijaitsee Kemi-Tornion lentoasema.

Kemi tunnetaan teollisuuskaupunkina, jossa toimivat tunnetut Stora Enson ja Metsä-Groupin tehtaat sekä Outokummun tehdas ja Outokummun Kemin kaivos. Kemissä on myös Lapin ainoa syväsatama, Kemin Satama, joka on Pohjois-Suomen tärkein tuonti- ja vientisatama. Matkailuelinkeino on niin ikään kaupungille tärkeää ja Kemissä sijaitseekin monia turisteja houkuttelevia nähtävyyksiä, kuten Kemin lumilinna ja Kemin jalokivigalleria.

Kemin logistinen sijainti lähellä Ruotsin rajaa on yksi sen vahvuuksista. Kemi on myös Pohjois-Suomen alueellinen logistinen risteyskohta. Moottoritie, lentokenttä, rautatie ja satama tarjoavat tärkeimmät kanavat ympäri maata aina kansainvälisille markkinoille asti.

Kemissä valmistuu eri alojen ammattilaisia Ammattiopisto Lappiasta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. Peruskouluja on kaupungissa kuusi, lukioita yksi.

Kemi on kaunis paikka asua ja vierailla. Kaupungissa voi nähdä revontulia, värikkään ruskan, yöttömän yön auringon ja todellisen talven. Saariston maisemat ja merellinen rantabulevardi tarjoavat upeat puitteet niin arjen kuin vapaa-ajan hetkiin.