Kemi

Tältä sivulta löydät kunnan Kemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Veljekset Toivanen Oy34 miljoonaa
LTR-Rakennus Oy / LTR Rakennus32 miljoonaa
Kemin Energia ja Vesi Oy24 miljoonaa
Kemin Ajotilaus Oy23 miljoonaa
Veljekset Rönkä Oy22 miljoonaa
Coronaria Terameri Oy15 miljoonaa
Kemi Shipping Oy14 miljoonaa
HV-Maarakennus Oy11 miljoonaa
Maansiirto J. & J. Kinnunen Oy10 miljoonaa
K-Rauta Kemi9 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Veljekset Toivanen Oy254
Coronaria Terameri Oy202
Kemi Shipping Oy119
LTR-Rakennus Oy / LTR Rakennus86
Kemin Energia ja Vesi Oy64
Veljekset Rönkä Oy63
Palsatech Oy58
Kuljetusliike Matti Luokkala Oy52
Vesi-Piste Oy39
Botnia 24 h Oy36

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kemi
YritysKasvuprosentti
Finndt Oy+562.7%
RMV Yhtymä Oy+157.1%
Kemin Osaajien Osuuskunta+150.3%
Hyvän Tuulen Seilit Oy+148.9%
Hammaslääkäriasema Mehiläinen Kemi+138.1%
Kotihoito Koivu Osk.+124.5%
AJ Autohuolto Oy Kemi+101.6%
J. Vakkala Oy+81.7%
RM-Confidence Oy+81.7%
Avaria Oy+63.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kemi
YritysPerustettu
Mori Kemi Oy27.05.2022
KS Taksit Oy29.04.2022
Koulutettu Hieroja Erika Tapio28.03.2022
Karjalahden Autohuolto Oy16.02.2022
Padel Kemi Oy02.02.2022
Lean Pulp Oy13.12.2021
Rantaluotola Oy25.11.2021
Sensuuri Oy24.11.2021
Da Roberto Oy24.11.2021
Tito Group Oy05.11.2021
EsittelyssäAlueen Kemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Meriva sr
  Järjestämme sosiaalisena palveluna suojatyötä, työtoimintaa ja koulutusta sekä kuntoutusta nuorille pitkäaikaistyöttömille ja vajaakuntoisille.
 • Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
  Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri palvelee potilaita järjestämällä erikoissairaanhoitoa kuuden jäsenkunnan asukkaille. Tavoitteenamme on edistää alueen ihmisten hyvinvointia tarjoamalla laadukasta, oikein kohdennettua hoitoa potilasta kunnioittaen. Kehitämme osaamistamme ja palveluitamme, jotta voimme tarjota nykyaikaista, asiantuntevaa hoitoa myös tulevaisuudessa. Sairaanhoitopiirin omistajakuntia ovat Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kunnat.
 • Karihaaran sairauskassa
  Karihaaran sairauskassa on Kemissä toimiva sairaus- ja eläkevakuuttaja. Meidän kauttamme on mahdollista vakuuttaa yrityksen koko henkilöstö.
 • Lapin Lvi-Asennus Oy
  Lapin LVI-asennus on vuonna 1987 perustettu LVI- ja putkialan töihin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluvat suunnittelu-, asennus- ja huoltotyöt. Lapin LVI-asennus huolehtii urakoittensa kaikista vaiheista avaimet käteen -periaatteella. Emme jätä sinua pulaan. Saat kauttamme myös viemärityöt ja -palvelut sekä toimitamme alihankkijaverkostomme kautta myös viemäritutkimuksia ja -pinnoituksia. Ota yhteyttä, Pannaan homma menemään putkeen!
 • Kiinteistö Oy Itätuuli
  Kiinteistö Oy Itätuuli ylläpitää ja vuokraa valtion tukemilla arava- ja yhtenäislainoilla rakennettuja ja perusparannettuja vuokra-asuntoja Kemissä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Keminmaa, Tornio ja Simo.

Kaupunginosat
Ajos, Ala-Kaakamo, Haukkari, Hepola, Jokisuu, Junko, Järppi, Karihaara, Karjalahti, Kittilänjärvi, Kivikangas, Kivikko, Koivuharju, Marostenmäki, Marttala, Mäntylä, Nauska, Nälli, Paattio, Pajusaari, Peurasaari, Pikku-Berliini, Ristikangas, Ritikka, Ruutti, Rytikari, Röyttä, Sauvosaari, Siikakangas, Sotisaari, Syväkangas, Taipaleenkylä, Takajärvi, Tervaharju, Torvinen, Vainio, Veitsiluoto, Vilmilä ja Väinölä
KuvausAlueen Kemi kuvaus

Meri-Lapissa sijaitseva Kemi on reilun 21 000 asukkaan kaupunki sekä alueen kaupan ja palveluiden keskus. Sen naapurikuntia ovat Keminmaa, Simo ja Tornio. Kemiin on helppo tulla niin autolla, junalla kuin lentäenkin – kaupungissa sijaitsee Kemi-Tornion lentoasema.

Kemi tunnetaan teollisuuskaupunkina, jossa toimivat tunnetut Stora Enson ja Metsä-Groupin tehtaat sekä Outokummun tehdas ja Outokummun Kemin kaivos. Kemissä on myös Lapin ainoa syväsatama, Kemin Satama, joka on Pohjois-Suomen tärkein tuonti- ja vientisatama. Matkailuelinkeino on niin ikään kaupungille tärkeää ja Kemissä sijaitseekin monia turisteja houkuttelevia nähtävyyksiä, kuten Kemin lumilinna ja Kemin jalokivigalleria.

Kemin logistinen sijainti lähellä Ruotsin rajaa on yksi sen vahvuuksista. Kemi on myös Pohjois-Suomen alueellinen logistinen risteyskohta. Moottoritie, lentokenttä, rautatie ja satama tarjoavat tärkeimmät kanavat ympäri maata aina kansainvälisille markkinoille asti.

Kemissä valmistuu eri alojen ammattilaisia Ammattiopisto Lappiasta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. Peruskouluja on kaupungissa kuusi, lukioita yksi.

Kemi on kaunis paikka asua ja vierailla. Kaupungissa voi nähdä revontulia, värikkään ruskan, yöttömän yön auringon ja todellisen talven. Saariston maisemat ja merellinen rantabulevardi tarjoavat upeat puitteet niin arjen kuin vapaa-ajan hetkiin.