Kemi

Tältä sivulta löydät kunnan Kemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Veljekset Toivanen Oy63 miljoonaa
LTR-Rakennus Oy33 miljoonaa
Kemin Energia ja Vesi Oy27 miljoonaa
Veljekset Rönkä Oy23 miljoonaa
HVM Infra Oy20 miljoonaa
Kemin Ajotilaus Oy14 miljoonaa
Rakennusliike M. Kurtti Oy12 miljoonaa
Maansiirto J. & J. Kinnunen Oy11 miljoonaa
K-Rauta Kemi10 miljoonaa
Suorsa Group Oy10 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Veljekset Toivanen Oy402
LTR-Rakennus Oy74
Palsatech Oy72
Kemin Energia ja Vesi Oy65
Veljekset Rönkä Oy53
HVM Infra Oy51
Vesi-Piste Oy42
Ases Installaatiot Oy41
Tieysi Oy38
Hoivakoti Herukka31

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kemi
YritysKasvuprosentti
Palsatech Global Oy+700.9%
RMV Yhtymä Oy+157.1%
Sataman Krouwi ja Perämeren Jähti+117.3%
Kuljetusliike Aleksi rytkönen Oy+96.3%
Kalotti-Automaatio Oy+93.4%
Kuljetus J. Mäläskä Oy+91.4%
Perämeren Kiinteistöhuolto Oy+70.7%
Meriva sr+58.4%
RM-Confidence Oy+58.2%
Mionex Oy+51.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kemi
YritysPerustettu
Minna Hoikka15.05.2024
Tina Francesse Energy08.05.2024
Rakennuspalvelu Yliviuhkola Oy03.04.2024
Hieronta Hpvaara14.03.2024
MusaTimppa02.03.2024
Advox Lakitoimisto Bergman Oy27.02.2024
Lakiasiaintoimisto Oikeudet ja Arvot Oy16.02.2024
K&M Pizza & Grilli04.01.2024
Markkinointi Veikko Räsänen28.12.2023
VeHa Group Oy22.11.2023
EsittelyssäAlueen Kemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kemin Seudun Osuuspankki

  Kassapalvelut avoinna ma, ke, pe klo 9-12. Tapaamiset ajanvarauksella.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Meriva sr
  Järjestämme sosiaalisena palveluna suojatyötä, työtoimintaa ja koulutusta sekä kuntoutusta nuorille pitkäaikaistyöttömille ja vajaakuntoisille.
 • Kemin Taksipalvelu

  TAKSIPALVELUA KOKEMUKSELLA

  Kemin Taksipalvelu on yli 40 vuotta vanha Meri-Lapin alueella toimiva yritys. Noin kymmenen kokenutta Suomen Taksiliiton pätevyyden omaavaa osaajaa toivottavat sinut tervetulleeksi kyytiin.

  AMMATTITAITOINEN KOKENUT HENKILÖSTÖ

  Osalla kuljettajistamme on jo kymmenien vuosien kokemus erilaisista taksipalvelutehtävistä ja taito palvella on osa osaamista. Meillä asiakkaasta huolehditaan matkan alusta loppuun saakka laadukkaalla nykyaikaisella kalustolla. Osa huolehtivaa palvelua on, että henkilöstömme pitää yllä muun osaamisensa ohella myös ensiaputaidoistaan.

  Kemin Taksipalvelun asiakkaat liikkuvat paikasta toiseen turvallisella nykyaikaisella kalustolla, joka huolletaan ja siistitään päivittäin. Kaikissa autoissamme on asiaankuuluvien turvavarusteiden lisäksi alkolukot.

  Tarjoamme kuljetukset pienille ja suurille porukoille sovitusti aina tehtävään parhaiten sopivalla kalustolla. Otamme huomioon erilaiset asiakasryhmät ja heidän tarpeet yksityisistä yrityksiin. Sovit varmimmin käyttöösi soveltuvan henkilökuljetuksen soittamalla meille. Tarjolla on myös täysin päästöttömät sähkötaksit.

  AUTOISSA

  invanostin

  standardien mukaiset pyörätuolien kiinnitysjärjestelmät

  alkolukko

  ilmastointi

  LISÄVARUSTEET

  korokeistuin

  porraskiipijä

  turvakaukalo

  turvaistuin

  paarivarustus

 • Karihaaran sairauskassa
  Karihaaran sairauskassa on Kemissä toimiva sairaus- ja eläkevakuuttaja. Meidän kauttamme on mahdollista vakuuttaa yrityksen koko henkilöstö.
 • Lapin Lvi-Asennus Oy
  Lapin LVI-asennus on vuonna 1987 perustettu LVI- ja putkialan töihin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluvat suunnittelu-, asennus- ja huoltotyöt. Lapin LVI-asennus huolehtii urakoittensa kaikista vaiheista avaimet käteen -periaatteella. Emme jätä sinua pulaan. Saat kauttamme myös viemärityöt ja -palvelut sekä toimitamme alihankkijaverkostomme kautta myös viemäritutkimuksia ja -pinnoituksia. Ota yhteyttä, Pannaan homma menemään putkeen!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Keminmaa, Tornio ja Simo.

Kaupunginosat
Ajos, Ala-Kaakamo, Haukkari, Hepola, Jokisuu, Junko, Järppi, Karihaara, Karjalahti, Kittilänjärvi, Kivikangas, Kivikko, Koivuharju, Marostenmäki, Marttala, Mäntylä, Nauska, Nälli, Paattio, Pajusaari, Peurasaari, Pikku-Berliini, Ristikangas, Ritikka, Ruutti, Rytikari, Röyttä, Sauvosaari, Siikakangas, Sotisaari, Syväkangas, Taipaleenkylä, Takajärvi, Tervaharju, Torvinen, Vainio, Veitsiluoto, Vilmilä ja Väinölä
KuvausAlueen Kemi kuvaus

Meri-Lapissa sijaitseva Kemi on reilun 21 000 asukkaan kaupunki sekä alueen kaupan ja palveluiden keskus. Sen naapurikuntia ovat Keminmaa, Simo ja Tornio. Kemiin on helppo tulla niin autolla, junalla kuin lentäenkin – kaupungissa sijaitsee Kemi-Tornion lentoasema.

Kemi tunnetaan teollisuuskaupunkina, jossa toimivat tunnetut Stora Enson ja Metsä-Groupin tehtaat sekä Outokummun tehdas ja Outokummun Kemin kaivos. Kemissä on myös Lapin ainoa syväsatama, Kemin Satama, joka on Pohjois-Suomen tärkein tuonti- ja vientisatama. Matkailuelinkeino on niin ikään kaupungille tärkeää ja Kemissä sijaitseekin monia turisteja houkuttelevia nähtävyyksiä, kuten Kemin lumilinna ja Kemin jalokivigalleria.

Kemin logistinen sijainti lähellä Ruotsin rajaa on yksi sen vahvuuksista. Kemi on myös Pohjois-Suomen alueellinen logistinen risteyskohta. Moottoritie, lentokenttä, rautatie ja satama tarjoavat tärkeimmät kanavat ympäri maata aina kansainvälisille markkinoille asti.

Kemissä valmistuu eri alojen ammattilaisia Ammattiopisto Lappiasta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. Peruskouluja on kaupungissa kuusi, lukioita yksi.

Kemi on kaunis paikka asua ja vierailla. Kaupungissa voi nähdä revontulia, värikkään ruskan, yöttömän yön auringon ja todellisen talven. Saariston maisemat ja merellinen rantabulevardi tarjoavat upeat puitteet niin arjen kuin vapaa-ajan hetkiin.