Kemiönsaari

Tältä sivulta löydät kunnan Kemiönsaari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kemiönsaari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kemiönsaari
YritysLiikevaihto (euroa)
Salmonfarm Ab39 miljoonaa
Sibelco Nordic Oy Ab28 miljoonaa
K-Supermarket Kompass10 miljoonaa
Tiileri8 miljoonaa
Hotel Kasnäs8 miljoonaa
Kemiönsaaren Venekeskus Oy6 miljoonaa
Metsäviitoset Oy6 miljoonaa
Stofix Suomi Oy4 miljoonaa
Svenska Småbruk Och Egna Hem Ab3 miljoonaa
Strandellin Sähkö Oy - Ab Strandells El3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kemiönsaari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sibelco Nordic Oy Ab73
Salmonfarm Ab67
Hotel Kasnäs49
Tiileri42
Senioritalo Pasendo26
D-Marin Oy Ab18
K-Supermarket Kompass17
Örö15
Strandellin Sähkö Oy - Ab Strandells El15
Stofix Suomi Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kemiönsaari
YritysKasvuprosentti
Widow Invest Oy+250.7%
Sjöblom Marine Engineering Ab+201.6%
Kemiönsaaren Venehuolto Oy+184.7%
Sjöbloms Byggtjänst Oy Ab+174.5%
Cafe La Famille+143.7%
Kuitunen Consulting Oy+135.1%
Markin asennus ja huolto Oy+97.2%
Neste Oil Dragsfjärd Björkboda+88.0%
Clear Sky Oy+82.0%
Frånön Oy Ab+71.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kemiönsaari
YritysPerustettu
Tapsun ruokapalvelu10.05.2024
Tom R Sundberg22.03.2024
Sauva09.01.2024
Puutakomo Oy08.12.2023
K-Market Kompis14.11.2023
Fma Simon Ek07.11.2023
TerraCraft Construction Ab Oy15.09.2023
Wallin Group Oy10.08.2023
Timberwood Metsäpalvelu14.06.2023
Rakennus & Peltityöt J&K Oy05.06.2023
EsittelyssäAlueen Kemiönsaari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Strandellin Sähkö Oy - Ab Strandells El
  Strandellin Sähkö Oy toimii sähkö- ja LVI-alalla Turunmaan saaristossa.
 • St1 Kemiö/Kimito
  St1 Kemiö/Kimito sijaitsee Kemiössä, lähellä keskustaa. Saat meiltä maistuvaa lounasta, autokorjaamopalveluja, hydrauliikkahuoltoa, uudet renkaat ja aina mitä parhainta palvelua.
 • Salmonfarm Ab

  Salmonfarm Oy tuottaa ensiluokkaisista raaka-aineista korkeatasoisia, irtopakastettuja kalajalosteita suurkeittiöille ja vähittäiskauppaan. Erilaisina jalosteina muun muassa kirjolohi, silakka, ahven, siika ja lohi. Meiltä myös kirjolohen ja siian mäti.

  Sijaitsemme Kasnäsissa, Turunmaan saaristossa lähellä parhaita kalavesiä, samalla nopeiden kuljetusyhteyksien päässä. Aamuyön tunteina pyydystetty kala ehtii markkinoille tuoreena vielä samana päivänä!

 • Hotel Kasnäs

  Meiltä löydät upean kokous- ja kylpylähotellin liikunta- ja hyvinvointipalveluineen. Samalta alueelta löytyy myös ravintola, rantasauna, vierasvenesatama, päivittäistavarakauppa ja caravan-alue. Vierasvenesatamassa on polttoainemyynti 24 h/vrk ympäri vuoden. Satamassa on kaksi saunaa, pesutupa, kuivausrumpu, lastenhoitohuone, jätteiden käsittely ja septityhjennys. Satamatoimistossa on sääpalvelu ja kioski sekä mm. merikortteja ja laaja valikoima tarvikkeita.

  Lisätietoja löydät kotisivuiltamme. Tervetuloa Kasnäsiin kylpylälomalle!

  Kylpylässä asut hyvin, nautit hyvästä ruoasta ja kylpylän iloista ja palveluista. Olet hyvien kulkuyhteyksien päässä, keskellä kauneinta Turunmaan saaristoa, Kemiönsaarten eteläkärjessä. Kasnäs sijaitsee suositun venereitin varrella, ulkomeren tuntumassa.

  Kokoukset ja juhlat

  Tervetuloa pitämään kokousta saariston sylissä, merihenkisessä Kasnäsissä. Kasnäsistä löytyy erikokoisia kokoustiloja 5-80 osallistujalle. Kasnäs Paviljong palvelee ympäri vuoden. Ravintolassa vietetään pikkujouluja, firmajuhlia, häitä ja muita ikimuistoisia perhejuhlia.

  Perheyritys niemen kärjessä

  Liljeqvistin perhe on ollut suuressa roolissa Kasnäsin niemen kehityksessä. Niemi on muuttunut vuosien saatossa niin paljon, että jos Kasnäsin on nähnyt viimeksi 90-luvulla, ei paikkaa enää tunnista samaksi.

  Liljeqvistin perhe aloitti kalankasvatuksen 80-luvulla Hiittisten saaristossa, ja samaisen luvun lopulla (vuonna 1989) Jörgen Liljeqvist perheineen osti kalanjalostustehtaan ja nimesi yrityksen Ab Salmonfarm Oy:ksi. Yritys kasvattaa ja jalostaa tänä päivänä kirjolohta sekä siikaa. Tämän lisäksi yritys jalostaa kuhaa, ahventa, silakkaa sekä nieriää. Myös mädistä on tullut tärkeä tuote.

  Vuonna 1995 perhe laajensi yritystä ostamalla konkurssipesän, johon silloin kuului kahvila, pieni vierasvenesatama sekä kyläkauppa, jossa nykyisin myydään myös Kasnäsin omia kalatuotteita.

  Toiminta laajeni edelleen, sillä vuonna 2000 Kasnäsin hotelli avasi ovensa ja viisi vuotta myöhemmin Liljeqvistit avasivat hotellin yhteyteen myös kylpylän.

  Tervetuloa!

 • Sjöblom Marine Engineering Ab

  Sjöblom Marine Engineering Ab is a 2019 established maritime and industrial service providing company.

  We offer both blue-collar professionals as well as white-collar experts for your everyday needs. Our lead words are flexibility and quality which we can provide with years of experience for Shipowners, Shipyards, Suppliers/manufacturers in maritime industry, onshore Industries and Ports.

  We provide our services worldwide.

  Please don’t hesitate to contact us regarding any inquires or questions you might have!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Sauvo, Hanko, Salo, Raasepori ja Parainen.

Kaupunginosat
Berga, Billböle, Bjensböle, Björkboda, Bodbacken, Bogsböle, Bredvik, Brinkkullen, Brokärr, Brännboda, Byholmen, Böle, Dalby, Dalen, Dalkarby, Degerdal, Dragsfjärd, Ekhamn, Eknäs, Elmdal, Engelsby, Galtarby, Genböle, Gesterby, Grophagen, Gräsböle, Gundby, Hammarsboda, Hasselbacken, Helgeboda, Hiittinen, Holma, Hulta, Häggdalen, Högmo, Högsåra, Illo, Kalkkila, Kasnäs, Kastkärr, Kaxskäla, Kemiö, Kiila, Kulla, Kvarnedet, Kyrkbacken, Kyrksundet, Kärra, Kåddböle, Kårkulla, Labbnäs, Labböle, Lammala, Lappdal, Liden, Lämmobro, Långdalen, Långnäs, Lövböle, Lövö, Makila, Mattböle, Mattkärr, Misskärr, Mjösund, Måsa, Nivelax, Nordanå, Nordvik, Norr på land, Norrlångvik, Norrsundvik, Näsis, Oxkärret, Padva, Pajböle, Pederså, Pungböle, Purunpää, Påvalsby, Reku, Rosala, Rosendal, Rugnola, Rövik, Sabbels, Sirnäs, Skoböle, Skog, Skogsböle, Skålböle, Skånpusten, Släts, Smedaböle, Småland, Spikis, Stenmo, Stubbnäs, Stusnäs, Sundvik, Sunnanå, Söderby, Söderlångvik, Söglö, Taalintehdas, Tappo, Tavastrona, Tjuda, Todalen, Tolvsnäs, Torsböle, Trotby, Träskböle, Uddis, Vestlax, Viksvidja, Villkärr, Vreta, Vänö, Västanfjärd, Västankärr, Västermark, Ytterölmos, Östanå, Östermark ja Överölmos
KuvausAlueen Kemiönsaari kuvaus

Kemiönsaari on hurmaava, vajaan 7000 asukkaan saaristokunta Varsinais-Suomen syleilyssä. Kemiönsaari muodostettiin vuonna 2009 Dragsfjärdin, Kemiön ja Västanfjärdin kuntaliitoksella; kunta koostuu noin 3000 saaresta, joista 30 on ympärivuotisesti asuttuja. Leijonanosa Kemiönsaaren pinta-alasta on merialueita, ja kunta onkin erittäin suosittu matkailu- ja mökkeilykohde. Erityisesti kesäaikaan yksi kunnan tärkeimmistä elinkeinoista, eli matkailu-, hotelli- ja ravintolatoiminta, kukoistaa. Kaksikielinen kunta on kuitenkin aktiivinen ja vireä ympäri vuoden. Hyvät liikenneyhteydet Turkuun, Saloon ja Helsinkiin näyttelevät suurta roolia kunnan saavutettavuudessa. Saarten väliset yhteysalukset palvelevat sekä vakituisesti kunnassa asuvia, työmatkalaisia kuin matkailijoitakin. Merkittävimpiä työllistäjiä Kemiönsaaressa ovat korkeatasoisiin kalatuotteisiin keskittyvä Salmonfarm Ab, tiilitalo Tiileri sekä Kasnäsin kylpylähotelli.

Luonnonkaunis saaristokunta on tunnettu muutamasta vetonaulastaan, joista ylivoimaisesti suosituimpia ovat ulkosaariston linnakesaari Örö, tyrskyjen keskellä jylhänä seisova Bengtskärin majakka sekä sympaattinen Kasnäsin kylä. Mielenkiintoisia mahdollisuuksia niin asukeille, vierailijoille kuin elinkeinoelämällekin tarjoavat myös suositut kesätapahtumat kuten Kalkholmsfestivalen, Baltic Jazz ja Kemiönsaaren musiikkijuhlat.

Vaikka matkailu onkin Kemiönsaaressa ilmeisen tärkeässä osassa, sen merkittävimmät elinkeinoelämän toimialat löytyvät teollisuudesta sekä kaupasta ja rakennusalasta. Matkailun vaikutus näkyy kuitenkin näiden toimialojen tärkeyden taustalla; koska matkailuelinkeino ja vapaa-ajan asutus ovat lisääntymässä, ovat kauppa ja rakennusalakin kasvussa. Raskaan teollisuuden sekä laivateollisuuden tarpeisiin Kemiönsaaressa on hyvät edellytykset; Taalintehtaan satama- ja teollisuusalue on tätä nykyä kunnan omistuksessa, ja alueelta löytyykin yli 35 000 neliömetriä erilaisia teollisuus-, tuotanto- ja toimistotiloja vaativiinkin tarpeisiin. Lisäksi niin kutsutuilla peruselinkeinoilla eli maataloudella, metsänhoidolla ja kalastuksella on yhä suuri merkitys Kemiönsaaren elinkeinoelämässä.

Kemiönsaari tarjoaa erinomaiset edellytykset menestykseen, olipa kyseessä sitten asuminen tai elinkeinon harjoittaminen. Pienen kunnan me-henki on aistittavissa, ja mutkaton, kannustava suhtautuminen yrittäjyyteen, uusiin työtilaisuuksiin sekä kunnan kasvuun ja kehittämiseen tekevät Kemiönsaaresta hyvän ympäristön asua, elää ja yrittää.