Kemijärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Kemijärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kemijärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kemijärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Supermarket Kauppapaikka10 miljoonaa
Kemijärven lämpö ja vesi Oy9 miljoonaa
Koillis-Lapin Sähkö Oy8 miljoonaa
Kuljetusliike Jouko Peltoniemi Oy7 miljoonaa
First Stop Kemijärvi5 miljoonaa
Peltoniemen Kone Oy5 miljoonaa
K-Market Särkikangas5 miljoonaa
J & J Luttinen Oy3 miljoonaa
Wilderness Suomu Oy2 miljoonaa
Maanrakennusliike Matti Kelloniemi Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kemijärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Peltoniemen Kone Oy35
Kuljetusliike Jouko Peltoniemi Oy30
Kemijärven Roikka Oy26
K-Supermarket Kauppapaikka20
Kotihoito Ulpukka Oy19
Koillis-Lapin Sähkö Oy17
KiPa Kujala Oy16
Kimmo Kulojärvi Oy16
Kauhasen Konepaja Oy13
Kemijärven lämpö ja vesi Oy13

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kemijärvi
YritysKasvuprosentti
Hioy Oy+321.7%
Kotihoito Ulpukka Oy+118.3%
J & J Luttinen Oy+80.6%
Ikican Oy+68.4%
Keski-Lapin Voima Oy+67.1%
Wilderness Suomu Oy+56.4%
Turkistarha Välikangas Oy+55.2%
Hinaus ja Kuljetus Lahtela Oy+39.5%
Kemijärven Roikka Oy+35.1%
Mälävaara Oy+31.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kemijärvi
YritysPerustettu
Veskun kalaverkot15.05.2024
Sanna Erkkilä01.05.2024
Tmi Rautasielu/Men Of Iron Gym16.04.2024
Lapin puun kuljetus Oy19.02.2024
T&M Taksipalvelu Oy11.12.2023
Suomun Mökit Oy23.10.2023
Tilipalvelu Varanka Oy25.09.2023
Usul Enterprises Oy20.09.2023
Get your...12.08.2023
Etevä Creative Oy27.07.2023
EsittelyssäAlueen Kemijärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinaus ja Kuljetus Lahtela Oy
  Hinaus ja Kuljetus Lahtela Oy tarjoaa ammattitaitoista hinauspalvelua henkilö- ja pakettiautoille 24h Kemijärvellä ja sen ympäristökunnissa.
 • Peltoniemen Kone Oy

  Peltoniemen Kone Oy on täyden palvelun kemijärveläinen maanrakennusliike. Kauttamme saat kattavan kaluston ja asiantuntevan palvelun käyttöösi niin kesällä kuin talvellakin. Palveluitamme ovat pyöräkonepalvelut, kaivuutyöt, kuljetuspalvelut, maantiivistykset ja maa-ainekset. Sekä lisäksi jätevesijärjestelmien asennukset ja raskaankaluston huolto- ja hitsaustyöt. Maa-ainesten murskaustyöt. Nosturipalvelut myös valikoimassa.

  Ota rohkeasti yhteyttä!

 • Napapiirin Tuhohyönteistorjunta
  Kemijärvellä sijaitseva Napapiirin Tuhohyönteistorjunta palvelee Lapin läänissä tuhohyönteisiä ja -eläimiä torjuen.
 • Kotipalvelu Tukenasi Oy
  Kotipalvelun tukipalvelulla apua kotiin luotettavasti ja suurella sydämellä. Ota yhteys ja järjestämme juuri sinulle sopivan palvelun!
 • Setlementti Tunturila ry

  Setlementti Tunturila ry on vuonna 1918 perustetun Suomen Setlementti- liiton jäsenyhdistys ja ylläpitää Tunturila-nimistä setlementtiä, joka on maamme 37 setlementistä pohjoisin. Suomalaisen setlementtiliikkeen toiminta-ajatuksena on toimia poliittisesti sitoutumattomana, ekumeenisen kristillisen perustansa tunnustavana kansalaisliikkeenä, joka tukee ihmisenä ja lähimmäisenä kasvamista sekä elämän eheytymistä. Toiminnan johtavina periaatteina ovat asiakkaan kunnioittaminen, itsemääräämisoikeuden sekä omatoimisuuden tukeminen ja kuntoutumisen mahdollistava työtapa.

  Tunturilan palvelukeskus

  Tunturilan palvelukeskus tarjoaa asumispalveluja ikäihmisille ja eläkeläisille. Palveluina tarjoamme ruoka-, kodinhoito- ja kotisairaanhoitopalveluita. Jalkojenhoito- ja kampaamopalveluita tarjoavat yksityiset palveluntuottajat tarvittaessa.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Posio, Salla, Rovaniemi ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Autioniemi, Autiosaari, Autti, Haaparanta, Halosenranta, Hanhikoski, Hoppula, Huhtala, Hyypiö, Isokylä, Itäranta, Javarus, Javarusvastuu, Jokelanranta, Joutsijärvi, Juotasniemi, Juujärvi, Kaakkurivaara, Kalkiainen, Kallaanvaara, Kalliosalmi, Karvakko, Kelloniemi, Ketola, Kostamo, Kummunkylä, Kuusivaara, Käsmänperä, Latva-aapa, Lehtola, Leväranta, Luokka-aapa, Luusua, Mansikka, Martinvaara, Misi, Morkkaperä, Oinas, Palojärvi, Patovaara, Perävaara, Pikkukylä, Pirttikoski, Portinniska, Puikkola, Päiväjoki, Pöyliönperä, Pöyliövaara, Raajärvi, Raakku, Rakka, Reinikanperä, Ruopsa, Rytilahti, Räisälä, Sipovaara, Soppela, Säpsäntaival, Särkikangas, Tapionniemi, Tohmo, Tonkopuro, Tunturikylä, Törmä, Ulkuniemi, Varrio, Vuostimo, Vuostimojärvi, Ylikylä ja Ämmälä
KuvausAlueen Kemijärvi kuvaus

Kemijärvi on Suomen pohjoisimpia kaupunkeja Lapissa. Täällä Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevassa kaupungissa on asukkaita noin 7 500, joista lähes yksi kolmannesta asuu idyllisissä pikku kylissä. Keskustaa ympäröivät Suomen suurin joki Kemijoki sekä kauniit Kemijärvi ja Pöyliöjärvi. Naapurista löytyvät Posio, Salla, Rovaniemi ja Pelkosenniemi. Lähellä ovat myös suositut tunturikeskukset Ruka, Salla, Luosto, Suomu ja Pyhä.

Kemijärven puhdas luonto ympäröivine vaaramaisemineen ja tuntureineen tarjoavat monenlaista kokemista, näkemistä ja tekemistä ympäri vuoden. Matkailu onkin yksi Kemijärven elinkeinorakenteen osa-alueista, johon kaupunki panostaa. Meneillään on esimerkiksi tasokas hotellirakennushanke, jossa Pöyliöjärven rannalle nousee neljän tähden Puuhotelli, tarkoituksenaan valmistua 2020. Alueelle on tullut myös viime vuosina yrityksiä, jotka satsaavat ennen kaikkea matkailuun. Tavoitteena on lisätä varsinkin kansainvälistä matkailua.

Kemijärven sijainti on osaltaan luonut puitteet, jotka tekevät kaupungista varsin viihtyisän ja vetovoimaisen paikan sekä asua, työskennellä että lomailla. Koulutukseen löytyy peruskoulujen lisäksi lukio ja ammattiopintoihin Lapin koulutuskeskus REDU. Kasvatuksessa on panostettu erityisesti luontokasvatuksen ja -tietoisuuden lisäämiseen.