Keminmaa

Tältä sivulta löydät kunnan Keminmaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Keminmaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Keminmaa
YritysLiikevaihto (euroa)
TT-Teknologia Oy13 miljoonaa
Keminmaan Puurakenne Oy12 miljoonaa
Pohjaset Oy12 miljoonaa
Keminmaan Energia ja Vesi Oy9 miljoonaa
Pohjaset Recycling Oy8 miljoonaa
Suomen Työkalu Oy6 miljoonaa
Kuljetusliike J Kiviaho Oy5 miljoonaa
Roxia Automation Oy5 miljoonaa
Neste Keminmaa Tupasvilla4 miljoonaa
Konevaronen Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Keminmaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pohjaset Oy66
Pohjaset Recycling Oy48
TT-Teknologia Oy45
Roxia Automation Oy42
Kuljetusliike J Kiviaho Oy36
Keminmaan Puurakenne Oy34
Keminmaan nuorisokoti32
Maansiirto Jänkälät Oy27
Northern Crown Oy23
Pesula Meri-Lapin keskuspesula22

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Keminmaa
YritysKasvuprosentti
Lapin Metsätuote Oy+139.4%
Eläinlääkärikeskus Valpas Oy+125.2%
Laatuhitsaus ja Asennus Oy+48.1%
Kunnossapito- ja Korjaustyöt Reinikainen Oy+39.2%
Keminmaan Kiinteistöhuolto Oy+37.2%
Sähköasennus Kivilompolo Oy+33.8%
Viita group Oy+27.4%
Kemin Konepalvelu Oy+25.3%
TT-Teknologia Oy+23.4%
Keminmaan Energia ja Vesi Oy+20.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Keminmaa
YritysPerustettu
Tmi Kalle Oinas20.06.2022
J. Rönkä11.04.2022
Lautiosaaren Asennus Oy30.03.2022
Dowal30.03.2022
Sähköasennus Karhumaa Oy03.03.2022
North Travels Map Oy25.02.2022
VeCon Oy24.01.2022
M Juusola Oy24.01.2022
Susanna Valta06.01.2022
Asennus Balk13.12.2021
EsittelyssäAlueen Keminmaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Neste Keminmaa Tupasvilla
  Tervetuloa hyvän palvelun huoltamo- ja taukopaikkaan. Tuoretta kahvia ja pullaa joka päivä. Meiltä löydät viihtyisän ravintolan, maukkaat lounaat ja á la carte -annokset, sekä hyvin varustetun pienoismyymälän, sekä lotto- ja veikkauspalvelut. Auton saat puhtaaksi nopeasti Ultra Lux -autonpesussa. Voit myös ladata sähköautosi Fortumin sharge & drive paikalla.
 • Hinaus Teppola Oy

  Hinauspalvelua Kemi-Tornion talousalueella! Hinaus Teppola Oy on palveleva hinausyritys Länsi-Lapissa. Keminmaassa ajavat hinausautot palvelevat asiakkaita alueella: Kuivaniemi, Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio, sekä Ylitornio. Raskaan kaluston hinauksissa toiminta kattaa koko Lapin läänin, kevyemmät hinaukset keskittyvät pääosin Länsi-Lapin alueelle. Lisäksi palvelemme myös Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa liikkuvia suomalaisia moottoripyöristä rekkoihin.

  Vahingon sattuessa avustamme asiakasta korjaamon valinnassa ja matkan jatkamisessa tarvittavissa palveluissa (esim. taksi tai vuokra-auto). Tarvittaessa tuomme vuokra-auton suoraan asiakkaalle vahinkopaikalle, jolloin matkatavarat voidaan siirtää suoraan autosta toiseen ja matka voi jatkua vaikka välittömästi.

 • Kolarikorjaamo Tuomaalat Oy
  Keminmaalla sijaitseva Kolarikorjaamo Tuomaalat Ky on täyden palvelun kolarikorjaamo ja automaalaamo. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 1973 ja se on tunnettu laadukkaan ja luotettavan palvelun tarjoajana. Yritys tarjoaa kaikki kolari- ja maalivaurioiden korjauspalvelut saman katon alla.
 • Suomen Työkalu Oy
  Asiantuntijamme palvelevat teitä kaikissa korjaamolaitteiden hankintaa koskevissa kysymyksissä. Tuotevalikoimamme kattaa kaikki kevyen ja raskaan ajoneuvokaluston huoltokorjaamoilla tarvittavat korjaamolaitteet sekä korikorjaamoiden sekä automaalaamoiden laitteet. Lisäksi olemme erikoistuneita katsastusasemien erityisvaatimukset täyttäviin katsastuslaitteisiin ja työkaluihin. Myynnin lisäksi palveluitamme ovat korjaamosuunnittelu, asennus- ja tarkastuspalvelut sekä laitteiden huollot ja kalibroinnit.
 • Koneurakointi Kai Kaakko
  Koneurakointi Kai Kaakko tarjoaa kattavat maanrakennustyöt yli 20 vuoden kokemuksella. Asiakkaitani ovat niin yksityiset, yritykset sekä kunnat ja kaupungit. Toimin pääsääntöisesti Keminmaan sekä Kemin alueella, mutta tarvittaessa myös muuallakin. Käytössäni on monipuolinen ja laadukas kalusto. Palvelen asiakkaitani ammattitaidolla ja luotettavasti. Älä epäröi kysyä apua, oli kyseessä pieni työ tai suuri urakka!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemi, Tornio, Tervola ja Simo.

Kaupunginosat
Ala-Paakkola, Hirmula, Hyypiö, Ilmola, Itäkoski, Juokuanvaara, Kallinkangas, Ketolanperä, Koroiskylä, Koskenkylä, Lassila, Lautiosaari, Liedakkala, Länsikoski, Maula, Pentinsaari, Puukkokumpu, Pölhö, Pörhölä, Sompujärvi, Tasasenkangas, Törmä, Vallitunsaari ja Viitakoski
KuvausAlueen Keminmaa kuvaus

Keminmaa on pieni, mutta pirteä reilun 8000 asukkaan kunta Lapin läänin lounaisosassa, aivan Kemin kaupungin kupeessa. Muita läheisiä naapurikuntia ovat Simo, Tervola ja Tornio. Keminmaa kuuluu Kemi-Tornion seutukuntaan, jota myös Meri-Lapiksi kutsutaan. Perämeren huuhtoessa Keminmaan rantoja, antaa merellisyys tälle rannikkokunnalle oman, virkeän leimansa. Keminmaan sijainti on vertaansa vailla niin asumiseen kuin yrittämiseenkin; vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä siintää rajakaupunki Haaparanta sekä kulku rakkaaseen länsinaapuriimme Ruotsiin. Vartissa hurauttaa myös Meri-Lapin keskukseen Kemiin, ja tunnissa Ouluun tai Rovaniemelle, pohjoisen suuriin kaupunkeihin. Keminmaahan onkin siis erinomaiset kulkuyhteydet niin ympäryskunnista kuin Ruotsinkin puolelta − seikka, joka houkuttaa tähän luonnonkauniiseen, rauhalliseen kuntaan niin vakituisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Keminmaahan on keskittynyt runsaasti monipuolista liiketoimintaa. Täällä Meri-Lapin Monacossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä; keskeinen sijainti sekä huippuhyvät liikenneyhteydet maitse, meritse ja myös ilmojen halki takaavat yrityksille loistavat toimintaedellytykset. Tontteja ja liiketiloja on hyvin saatavilla, ja Keminmaan ympäristöstä löytyy myös useita yritysalueita; esimerkiksi Hansarannan yritysalue tavoittaa päivittäin jopa 14 000 asiakasta puhumattakaan Meri-Lapin yritystoiminnan tulevasta kruununjalokivestä, Rajakankaan yrityspuistosta.

Keminmaahan mahtuu monenlaista yrittäjää, mutta erityisen hyvin kunta tunnetaan auto- ja konekaupastaan sekä kaivosteollisuuden keskittymänä. Merkittäviä työllistäjiä Keminmaassa ovat Elijärven kaivos (Kemin kaivos) sekä Dynniq Finland Oy, joka toimittaa älykkäitä liikenteen ohjaus- ja valvontajärjestelmiä sekä julkista valaistusta. Muita suuria alueen yrityksiä ovat muun muassa kuljetusliike Pohjaset Oy, teollisuuden sähköistystä sekä automaatiota tekevä Polar-Automaatio Oy sekä kattoristikoita toimittava Keminmaan Puurakenne Oy.

Keminmaa katsoo tulevaisuuteen ja panostaakin voimakkaasti niin asukkaidensa kuin elinkeinoharjoittajiensa hyvinvointiin ja viihtyisyyteen. Kunnassa nähdään, että innostava, kannustava ja dynaaminen yrityskulttuuri kantaa hedelmää vuosiksi eteenpäin.