Keminmaa

Tältä sivulta löydät kunnan Keminmaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Keminmaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Keminmaa
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Citymarket Keminmaa17 miljoonaa
TT-Teknologia Oy13 miljoonaa
Pohjaset Oy9 miljoonaa
Keminmaan Puurakenne Oy8 miljoonaa
Keminmaan Energia ja Vesi Oy7 miljoonaa
Suomen Työkalu Oy6 miljoonaa
Pohjaset Recycling Oy5 miljoonaa
Roxia Automation Oy5 miljoonaa
Kuljetusliike J Kiviaho Oy5 miljoonaa
Neste Keminmaa Tupasvilla4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Keminmaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pohjaset Oy116
TT-Teknologia Oy45
Keminmaan Puurakenne Oy34
Roxia Automation Oy34
Kuljetusliike J Kiviaho Oy33
Keminmaan nuorisokoti32
Pohjaset Recycling Oy31
Maansiirto Jänkälät Oy27
Northern Crown Oy23
K-Citymarket Keminmaa22

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Keminmaa
YritysKasvuprosentti
Lapin Vaihtoautokeskus+179.3%
Lapin Metsätuote Oy+82.2%
OSK Virran Voima+71.9%
Laatuhitsaus ja Asennus Oy+62.7%
MultiRent Oy+51.5%
Kunnossapito- ja Korjaustyöt Reinikainen Oy+39.2%
Ovira Oy+31.3%
Kiinteistö Oy Mäntykulma+31.0%
Roxia Automation Oy+30.9%
Kemin Konepalvelu Oy+25.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Keminmaa
YritysPerustettu
Asennus Balk13.12.2021
Esa Vapa01.12.2021
Tilitoimisto AvuX Oy30.11.2021
Juho Hautamäki29.11.2021
Puheterapeutti Emilia26.11.2021
Real 360 Tech Oy09.11.2021
Tmi Arto Ravander05.11.2021
Lautiosaaren Asennus21.10.2021
L.A Services11.10.2021
KLE Oy05.10.2021
EsittelyssäAlueen Keminmaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Neste Keminmaa Tupasvilla
  Tervetuloa hyvän palvelun huoltamo- ja taukopaikkaan. Tuoretta kahvia ja pullaa joka päivä. Meiltä löydät viihtyisän ravintolan, maukkaat lounaat ja á la carte -annokset, sekä hyvin varustetun pienoismyymälän, sekä lotto- ja veikkauspalvelut. Auton saat puhtaaksi nopeasti Ultra Lux -autonpesussa. Voit myös ladata sähköautosi Fortumin sharge & drive paikalla.
 • Kolarikorjaamo Tuomaalat Oy
  Keminmaalla sijaitseva Kolarikorjaamo Tuomaalat Ky on täyden palvelun kolarikorjaamo ja automaalaamo. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 1973 ja se on tunnettu laadukkaan ja luotettavan palvelun tarjoajana. Yritys tarjoaa kaikki kolari- ja maalivaurioiden korjauspalvelut saman katon alla.
 • Koneurakointi Kai Kaakko
  Koneurakointi Kai Kaakko tarjoaa kattavat maanrakennustyöt yli 20 vuoden kokemuksella. Asiakkaitani ovat niin yksityiset, yritykset sekä kunnat ja kaupungit. Toimin pääsääntöisesti Keminmaan sekä Kemin alueella, mutta tarvittaessa myös muuallakin. Käytössäni on monipuolinen ja laadukas kalusto. Palvelen asiakkaitani ammattitaidolla ja luotettavasti. Älä epäröi kysyä apua, oli kyseessä pieni työ tai suuri urakka!
 • Nosto ja Kuljetus J Alalahti Oy
  Nosto ja Kuljetus J Alalahti Oy on pitkään alalla toiminut Pohjois-Suomen alueella toimiva yritys, jolta onnistuvat nostotyöt, tavaroiden kuljetukset, maa-aines kuljetukset, kiinteistöhoito mm. lumityöt, vaihtolavakuljetukset, pakettiauton vuokraus, sekä kuorma-auton kuljettajien vuokraus.
 • Antennihuolto A & T Koivuniemi Ky
  Antennihuolto A & T Koivuniemi Ky on antenniurakointiin keskittynyt yritys ja olemme toimineet Meri-Lapin alueella jo vuodesta 1996 lähtien. Asennustyöt hoituvat sovittaessa myös huomattavasti kauempanakin. Käymme säännöllisesti esim. Kuusamossa. Palveluihimme kuuluvat kaikki antenneihin ja antenniverkkoihin liittyvät toiminnat.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemi, Tornio, Tervola ja Simo.

Kaupunginosat
Ala-Paakkola, Hirmula, Hyypiö, Ilmola, Itäkoski, Juokuanvaara, Kallinkangas, Ketolanperä, Koroiskylä, Koskenkylä, Lassila, Lautiosaari, Liedakkala, Länsikoski, Maula, Pentinsaari, Puukkokumpu, Pölhö, Pörhölä, Sompujärvi, Tasasenkangas, Törmä, Vallitunsaari ja Viitakoski
KuvausAlueen Keminmaa kuvaus

Keminmaa on pieni, mutta pirteä reilun 8000 asukkaan kunta Lapin läänin lounaisosassa, aivan Kemin kaupungin kupeessa. Muita läheisiä naapurikuntia ovat Simo, Tervola ja Tornio. Keminmaa kuuluu Kemi-Tornion seutukuntaan, jota myös Meri-Lapiksi kutsutaan. Perämeren huuhtoessa Keminmaan rantoja, antaa merellisyys tälle rannikkokunnalle oman, virkeän leimansa. Keminmaan sijainti on vertaansa vailla niin asumiseen kuin yrittämiseenkin; vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä siintää rajakaupunki Haaparanta sekä kulku rakkaaseen länsinaapuriimme Ruotsiin. Vartissa hurauttaa myös Meri-Lapin keskukseen Kemiin, ja tunnissa Ouluun tai Rovaniemelle, pohjoisen suuriin kaupunkeihin. Keminmaahan onkin siis erinomaiset kulkuyhteydet niin ympäryskunnista kuin Ruotsinkin puolelta − seikka, joka houkuttaa tähän luonnonkauniiseen, rauhalliseen kuntaan niin vakituisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Keminmaahan on keskittynyt runsaasti monipuolista liiketoimintaa. Täällä Meri-Lapin Monacossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä; keskeinen sijainti sekä huippuhyvät liikenneyhteydet maitse, meritse ja myös ilmojen halki takaavat yrityksille loistavat toimintaedellytykset. Tontteja ja liiketiloja on hyvin saatavilla, ja Keminmaan ympäristöstä löytyy myös useita yritysalueita; esimerkiksi Hansarannan yritysalue tavoittaa päivittäin jopa 14 000 asiakasta puhumattakaan Meri-Lapin yritystoiminnan tulevasta kruununjalokivestä, Rajakankaan yrityspuistosta.

Keminmaahan mahtuu monenlaista yrittäjää, mutta erityisen hyvin kunta tunnetaan auto- ja konekaupastaan sekä kaivosteollisuuden keskittymänä. Merkittäviä työllistäjiä Keminmaassa ovat Elijärven kaivos (Kemin kaivos) sekä Dynniq Finland Oy, joka toimittaa älykkäitä liikenteen ohjaus- ja valvontajärjestelmiä sekä julkista valaistusta. Muita suuria alueen yrityksiä ovat muun muassa kuljetusliike Pohjaset Oy, teollisuuden sähköistystä sekä automaatiota tekevä Polar-Automaatio Oy sekä kattoristikoita toimittava Keminmaan Puurakenne Oy.

Keminmaa katsoo tulevaisuuteen ja panostaakin voimakkaasti niin asukkaidensa kuin elinkeinoharjoittajiensa hyvinvointiin ja viihtyisyyteen. Kunnassa nähdään, että innostava, kannustava ja dynaaminen yrityskulttuuri kantaa hedelmää vuosiksi eteenpäin.