Keminmaa

Tältä sivulta löydät kunnan Keminmaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Keminmaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Keminmaa
YritysLiikevaihto (euroa)
TT-Teknologia Oy17 miljoonaa
Pohjaset Recycling Oy10 miljoonaa
Keminmaan Energia ja Vesi Oy7 miljoonaa
Suomen Työkalu Oy7 miljoonaa
Pohjaset Oy7 miljoonaa
Keminmaan Puurakenne Oy7 miljoonaa
Roxia Automation Oy5 miljoonaa
Neste Keminmaa Tupasvilla5 miljoonaa
Kuljetusliike J Kiviaho Oy5 miljoonaa
PolarHouse4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Keminmaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pohjaset Recycling Oy44
Roxia Automation Oy42
TT-Teknologia Oy42
Keminmaan Puurakenne Oy41
Pohjaset Oy39
Keminmaan nuorisokoti32
Kuljetusliike J Kiviaho Oy29
Pesula Meri-Lapin keskuspesula26
Maansiirto Jänkälät Oy25
Northern Crown Oy21

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Keminmaa
YritysKasvuprosentti
Keminmaan Kuivaks Oy+167.8%
Länsi-Pohjan Lasihalli Oy+147.2%
Palkis Oy+133.3%
Rio Invest Oy+98.2%
Maulan Metalli Oy+74.2%
Laatuhitsaus ja Asennus Oy+70.2%
Botnia Consulting Oy+69.7%
Kone Kokkoset Oy+63.7%
Avaria Oy+46.7%
OSK Virran Voima+43.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Keminmaa
YritysPerustettu
Fix It Garage Oy25.06.2024
Verhoomo Blackbird05.06.2024
Santeri Ylijoutsijärvi25.04.2024
Wapu22.04.2024
Täkkäri18.04.2024
KM Telineasennus Oy05.04.2024
Konetyö E.Hietala03.04.2024
Eigä22.03.2024
Peräkasari Sonja31.01.2024
Meri-Lapin Siivouspalvelu Oy29.01.2024
EsittelyssäAlueen Keminmaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Neste Keminmaa Tupasvilla
  Tervetuloa hyvän palvelun huoltamo- ja taukopaikkaan. Tuoretta kahvia ja pullaa joka päivä. Meiltä löydät viihtyisän ravintolan, maukkaat lounaat ja á la carte -annokset, sekä hyvin varustetun pienoismyymälän, sekä lotto- ja veikkauspalvelut. Auton saat puhtaaksi nopeasti Ultra Lux -autonpesussa. Voit myös ladata sähköautosi Fortumin sharge & drive paikalla.
 • Northern Crown Oy

  Northern Crown Oy on perustettu vuonna 1996. Yrityksemme toimialueisiin kuuluu kaivosteollisuus, metalliteollisuus, henkilöstövuokraus sekä konepaja.

  Yrityksessämme työskentelee tällä hetkellä 30 ammattilaista. Vahvuuksiamme on työntekijöiden jatkuva kouluttaminen, sekä asiakaskohtaisten tuotteiden ja palveluiden kehittäminen.

 • Suomen Työkalu Oy
  Asiantuntijamme palvelevat teitä kaikissa korjaamolaitteiden hankintaa koskevissa kysymyksissä. Tuotevalikoimamme kattaa kaikki kevyen ja raskaan ajoneuvokaluston huoltokorjaamoilla tarvittavat korjaamolaitteet sekä korikorjaamoiden sekä automaalaamoiden laitteet. Lisäksi olemme erikoistuneita katsastusasemien erityisvaatimukset täyttäviin katsastuslaitteisiin ja työkaluihin. Myynnin lisäksi palveluitamme ovat korjaamosuunnittelu, asennus- ja tarkastuspalvelut sekä laitteiden huollot ja kalibroinnit.
 • Automaalaamo Tornion Autohuolto ja Maalaus Timo Pyyny

  Tornion Autohuolto ja Maalaus Timo Pyyny on 1998 vuonna perustettu automaalaamo Torniossa, Keminmaan rajalla. Palvelemme automaalausasioissa Tornion, Keminmaan ja Kemin pelti- ja kolarikorjaamoja, sekä yksityisiä asiakkaita. Teemme autojen osa- ja kokomaalauksia sekä myös pienet paikkamaalaukset. Pitkän kokemuksen ansioista voit kääntyä puoleemme kaikissa automaalausasioissa ja me hoidamme homman. Soita ja kysy lisää!

 • Talonrakennus JPMikkola Oy

  Talonrakennus JP Mikkola Oy on Keminmaalla sijaitseva rakennusliike, joka tarjoaa monipuoliset ja laadukkaat rakennuspalvelut koko Meri-Lapin alueella, satunnaisesti hoidamme myös etäänpänä olevat kohteet.

  Uudisrakentaminen on erikoisalaamme. Rakennamme omakotitalot, tallit, hallit, mökit ynnä muut rakennukset pääsääntöisesti elementeistä ja mahdollisimman pitkälle varusteltuina kuivissa ja lämpimissä halliolosuhteissa, kohteet tehdään muuttovalmiina tai osaurakkana aina asiakaslähtöisesti.

  Teemme myös isommat ja pienemmät remontit sekä vahinkosaneeraukset. Myös taloyhtiöiden erinlaiset remontit sujavat meiltä kustannustehokkaasti ja aikatauluissa pysyen.

  Rakennusmestarin palvelut mm. kohteiden valvonta, piirrustusten laadinta, rakennusten kuntokartoitukset.

  Hoidamme myös puuelementtien teon asiakkaan suunnitelmista, elementtien valmistus Keminmaassa omassa eletehtaassa.

  Meiltä saat laadukkaat rakennuspalvelut avaimet käteen -periaatteella. Ja mikä parasta saat koko projektin yhdellä sopimuksella! Rakennus- tai remonttitarpeissa, ota rohkeasti yhteyttä!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemi, Tornio, Tervola ja Simo.

Kaupunginosat
Ala-Paakkola, Hirmula, Hyypiö, Ilmola, Itäkoski, Juokuanvaara, Kallinkangas, Ketolanperä, Koroiskylä, Koskenkylä, Lassila, Lautiosaari, Liedakkala, Länsikoski, Maula, Pentinsaari, Puukkokumpu, Pölhö, Pörhölä, Sompujärvi, Tasasenkangas, Törmä, Vallitunsaari ja Viitakoski
KuvausAlueen Keminmaa kuvaus

Keminmaa on pieni, mutta pirteä reilun 8000 asukkaan kunta Lapin läänin lounaisosassa, aivan Kemin kaupungin kupeessa. Muita läheisiä naapurikuntia ovat Simo, Tervola ja Tornio. Keminmaa kuuluu Kemi-Tornion seutukuntaan, jota myös Meri-Lapiksi kutsutaan. Perämeren huuhtoessa Keminmaan rantoja, antaa merellisyys tälle rannikkokunnalle oman, virkeän leimansa. Keminmaan sijainti on vertaansa vailla niin asumiseen kuin yrittämiseenkin; vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä siintää rajakaupunki Haaparanta sekä kulku rakkaaseen länsinaapuriimme Ruotsiin. Vartissa hurauttaa myös Meri-Lapin keskukseen Kemiin, ja tunnissa Ouluun tai Rovaniemelle, pohjoisen suuriin kaupunkeihin. Keminmaahan onkin siis erinomaiset kulkuyhteydet niin ympäryskunnista kuin Ruotsinkin puolelta − seikka, joka houkuttaa tähän luonnonkauniiseen, rauhalliseen kuntaan niin vakituisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Keminmaahan on keskittynyt runsaasti monipuolista liiketoimintaa. Täällä Meri-Lapin Monacossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä; keskeinen sijainti sekä huippuhyvät liikenneyhteydet maitse, meritse ja myös ilmojen halki takaavat yrityksille loistavat toimintaedellytykset. Tontteja ja liiketiloja on hyvin saatavilla, ja Keminmaan ympäristöstä löytyy myös useita yritysalueita; esimerkiksi Hansarannan yritysalue tavoittaa päivittäin jopa 14 000 asiakasta puhumattakaan Meri-Lapin yritystoiminnan tulevasta kruununjalokivestä, Rajakankaan yrityspuistosta.

Keminmaahan mahtuu monenlaista yrittäjää, mutta erityisen hyvin kunta tunnetaan auto- ja konekaupastaan sekä kaivosteollisuuden keskittymänä. Merkittäviä työllistäjiä Keminmaassa ovat Elijärven kaivos (Kemin kaivos) sekä Dynniq Finland Oy, joka toimittaa älykkäitä liikenteen ohjaus- ja valvontajärjestelmiä sekä julkista valaistusta. Muita suuria alueen yrityksiä ovat muun muassa kuljetusliike Pohjaset Oy, teollisuuden sähköistystä sekä automaatiota tekevä Polar-Automaatio Oy sekä kattoristikoita toimittava Keminmaan Puurakenne Oy.

Keminmaa katsoo tulevaisuuteen ja panostaakin voimakkaasti niin asukkaidensa kuin elinkeinoharjoittajiensa hyvinvointiin ja viihtyisyyteen. Kunnassa nähdään, että innostava, kannustava ja dynaaminen yrityskulttuuri kantaa hedelmää vuosiksi eteenpäin.