Keminmaa

Tältä sivulta löydät kunnan Keminmaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Keminmaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Keminmaa
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Citymarket Keminmaa15 miljoonaa
Pohjaset Oy10 miljoonaa
TT-Teknologia Oy9 miljoonaa
Keminmaan Energia ja Vesi Oy7 miljoonaa
Keminmaan Puurakenne Oy7 miljoonaa
Suomen Työkalu Oy5 miljoonaa
Polar-Automaatio Oy5 miljoonaa
Pohjaset Recycling Oy5 miljoonaa
Kuljetusliike J Kiviaho Oy4 miljoonaa
Neste Oil Tupasvilla4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Keminmaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pohjaset Oy111
TT-Teknologia Oy45
Polar Metalli Oy36
Polar-Automaatio Oy34
Keminmaan Puurakenne Oy32
Kuljetusliike J Kiviaho Oy31
Pohjaset Recycling Oy28
Maansiirto Jänkälät Oy25
Keminmaan nuorisokoti25
Keminmaan Energia ja Vesi Oy25

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Keminmaa
YritysKasvuprosentti
Lapin Vaihtoautokeskus+555.7%
Lapin Metsätuote Oy+228.1%
Kiinteistö Oy Mäntykulma+122.4%
MultiRent Oy+75.1%
Kunnossapito- ja Korjaustyöt Reinikainen Oy+62.5%
Northern Crown Oy+59.0%
Polar-Automaatio Oy+36.4%
TT-Teknologia Oy+34.7%
Kemin Konepalvelu Oy+33.6%
Akkunus-Invest Oy+31.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Keminmaa
YritysPerustettu
Hydrojone Oy31.12.2020
Cojopa Oy17.12.2020
RimaRent Oy17.11.2020
Memotor22.10.2020
E Vuokraus01.09.2020
Jataki Oy17.08.2020
Viitakaira Oy04.08.2020
Neuropsykologipalvelut Katri Aro Oy13.07.2020
Gentleash Oy10.07.2020
Psykologi Katja Peltoniemi25.06.2020
EsittelyssäAlueen Keminmaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tmi Juhani Maihkila

  Hoidamme luotettavasti sekä pienet että suuret kaivuutyöt. Kalustoomme kuuluu monipuolisesti traktoreita sekä pyörä- ja kaivin­koneita 5,5 tonnista aina 26 tonniin.

 • Neste Oil Tupasvilla

  Tervetuloa hyvän palvelun huoltamo- ja taukopaikkaan. Tuoretta kahvia ja pullaa joka päivä. Meiltä löydät viihtyisän ravintolan, maukkaat lounaat ja á la carte -annokset, sekä hyvin varustetun pienoismyymälän, sekä lotto- ja veikkauspalvelut. Auton saat puhtaaksi nopeasti Ultra Lux -autonpesussa. Voit myös ladata sähköautosi Fortumin sharge & drive paikalla.

 • Kolarikorjaamo Tuomaalat Oy

  Keminmaalla sijaitseva Kolarikorjaamo Tuomaalat Ky on täyden palvelun kolarikorjaamo ja automaalaamo. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 1973 ja se on tunnettu laadukkaan ja luotettavan palvelun tarjoajana. Yritys tarjoaa kaikki kolari- ja maalivaurioiden korjauspalvelut saman katon alla.

 • Keminmaan kunta

  Keminmaa sijaitsee Perämeren pohjukassa, Kemijoen suualueella, molemmin puolin Kemijokea - kaikkien väylien varrella. Kemi-Tornion lentoasema on vieressä, rautatie ja valtatie halkovat kunnan läpi. Ympärivuotiset satamayhteydet ovat lähellä. Ruotsiin on matkaa alle 20 km, maantie- ja rautatieyhteydet Pohjois-Venäjälle kulkevat Keminmaan kautta.

 • Hinauspalvelu Korteniemi Oy

  Hinauspalvelu Korteniemi on palveleva hinausyritys Länsi-Lapissa. Keminmaassa oleva hinausauto palvelee asiakkaita alueella: Kuivaniemi, Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio, sekä Ylitornio. Pellon hinausauton alue on vastaavasti: Ylitornio, Pello, Kolari, Sekä Muonio. Raskaankaluston hinauksissa toiminta kattaa koko Lapin läänin, kevyemmät hinaukset keskittyvät pääosin Länsi-Lapin alueelle.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemi, Tornio, Tervola ja Simo.

Kaupunginosat
Ala-Paakkola, Hirmula, Hyypiö, Ilmola, Itäkoski, Juokuanvaara, Kallinkangas, Ketolanperä, Koroiskylä, Koskenkylä, Lassila, Lautiosaari, Liedakkala, Länsikoski, Maula, Pentinsaari, Puukkokumpu, Pölhö, Pörhölä, Sompujärvi, Tasasenkangas, Törmä, Vallitunsaari ja Viitakoski
KuvausAlueen Keminmaa kuvaus

Keminmaa on pieni, mutta pirteä reilun 8000 asukkaan kunta Lapin läänin lounaisosassa, aivan Kemin kaupungin kupeessa. Muita läheisiä naapurikuntia ovat Simo, Tervola ja Tornio. Keminmaa kuuluu Kemi-Tornion seutukuntaan, jota myös Meri-Lapiksi kutsutaan. Perämeren huuhtoessa Keminmaan rantoja, antaa merellisyys tälle rannikkokunnalle oman, virkeän leimansa. Keminmaan sijainti on vertaansa vailla niin asumiseen kuin yrittämiseenkin; vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä siintää rajakaupunki Haaparanta sekä kulku rakkaaseen länsinaapuriimme Ruotsiin. Vartissa hurauttaa myös Meri-Lapin keskukseen Kemiin, ja tunnissa Ouluun tai Rovaniemelle, pohjoisen suuriin kaupunkeihin. Keminmaahan onkin siis erinomaiset kulkuyhteydet niin ympäryskunnista kuin Ruotsinkin puolelta − seikka, joka houkuttaa tähän luonnonkauniiseen, rauhalliseen kuntaan niin vakituisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Keminmaahan on keskittynyt runsaasti monipuolista liiketoimintaa. Täällä Meri-Lapin Monacossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä; keskeinen sijainti sekä huippuhyvät liikenneyhteydet maitse, meritse ja myös ilmojen halki takaavat yrityksille loistavat toimintaedellytykset. Tontteja ja liiketiloja on hyvin saatavilla, ja Keminmaan ympäristöstä löytyy myös useita yritysalueita; esimerkiksi Hansarannan yritysalue tavoittaa päivittäin jopa 14 000 asiakasta puhumattakaan Meri-Lapin yritystoiminnan tulevasta kruununjalokivestä, Rajakankaan yrityspuistosta.

Keminmaahan mahtuu monenlaista yrittäjää, mutta erityisen hyvin kunta tunnetaan auto- ja konekaupastaan sekä kaivosteollisuuden keskittymänä. Merkittäviä työllistäjiä Keminmaassa ovat Elijärven kaivos (Kemin kaivos) sekä Dynniq Finland Oy, joka toimittaa älykkäitä liikenteen ohjaus- ja valvontajärjestelmiä sekä julkista valaistusta. Muita suuria alueen yrityksiä ovat muun muassa kuljetusliike Pohjaset Oy, teollisuuden sähköistystä sekä automaatiota tekevä Polar-Automaatio Oy sekä kattoristikoita toimittava Keminmaan Puurakenne Oy.

Keminmaa katsoo tulevaisuuteen ja panostaakin voimakkaasti niin asukkaidensa kuin elinkeinoharjoittajiensa hyvinvointiin ja viihtyisyyteen. Kunnassa nähdään, että innostava, kannustava ja dynaaminen yrityskulttuuri kantaa hedelmää vuosiksi eteenpäin.