Kittilä

Tältä sivulta löydät kunnan Kittilä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kittilä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kittilä
YritysLiikevaihto (euroa)
Agnico Eagle Finland Oy351 miljoonaa
Levin hiihtokeskus18 miljoonaa
Levi Center Hullu Poro11 miljoonaa
Maansiirto Jorma Vainio Oy11 miljoonaa
AJH Infra Oy10 miljoonaa
K-Supermarket Levi9 miljoonaa
K-Rauta Levi7 miljoonaa
Levin Matkailu Oy / Visit Levi / Keskusvaraamo6 miljoonaa
Levin Rauta Oy5 miljoonaa
Hettula Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kittilä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Agnico Eagle Finland Oy505
Levin hiihtokeskus148
Levi Center Hullu Poro100
Maansiirto Jorma Vainio Oy57
AJH Infra Oy55
Levi Hotel Spa38
Konetyö Viuhkola ja Kautto Oy26
K-Supermarket Levi24
Hettula Oy18
Neste Kittilä14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kittilä
YritysKasvuprosentti
KySi Oy+438.7%
Tunturin TT Oy+430.7%
Levin Villat Oy+211.1%
JME-Sähkö Oy+140.0%
Vekekomet Oy+123.9%
Nili-Rakennus ja Huolto Oy+110.5%
JoTa-Rak Oy+85.3%
Majatalo Jurtta+80.5%
Winterent Oy+80.0%
Arcera Oy+69.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kittilä
YritysPerustettu
Nikintim11.09.2022
Rautakaira Oy01.09.2022
Valokuvaaja Laura Leppäjärvi01.09.2022
P-E Niska Oy27.07.2022
Liehka Oy07.07.2022
TMI Salmonium28.06.2022
Merent16.06.2022
Levijoen Loimu Oy24.05.2022
Lumi-Kirsikka17.05.2022
Tmi Levin helppi26.04.2022
EsittelyssäAlueen Kittilä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Levi-Kittilän Taksit Oy
  Levi-Kittilän Taksit Oy - Paikallinen taksiyhtiö, joka on tuottanut taksipalveluita yhteisesti Levi-Kittilän alueella jo 30 vuotta. Yhtiömme koostuu paikallisista taksiyrittäjistä ja liikennöimme lähes täysin paikallisten kuljettajien voimin. Tämä takaa sinulle laajan paikallistuntemuksen, luotettavuuden ja jatkuvuuden. Siten olemme varmistaneet laadukkaan sekä ympärivuotisen taksipalvelun saatavuuden aina, kun sitä tarvitset.
 • Levin Sähkö Oy
  Levin Sähkö Oy tarjoaa kaikki sähköurakoinnin palvelut kätevästi saman katon alta Lapin alueella.
 • Kittilän Tilipalvelu Oy
  Kittilän Tilipalvelu Oy on vuonna 1983 perustettu täyden palvelun taloushallinon palvelutoimisto, joka toimii etupäässä Kittilän ja Levin alueella, mutta asiakkaita on ympäri Suomea.
 • Levin lääkäriasema - Bene Finlandia

  Toimintatapamme on luotettava, välittävä ja kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon pyrkivä. Tarjoamme monipuolisia ja yksilöllisiä lääkäripalveluja Levin, Rukan ja Pyhätunturin alueella niin paikallisväestölle, matkailijoille kuin alueen yrityksillekin. Meiltä saat avun niin akuutteihin ongelmiin kuin pitkäaikaisiinkin vaivoihin nopeasti ja ympäri vuorokauden.

  Sairastuminen ei katso kellonaikaa ja siksi aukioloaikamme ovat 24/7. Lomaile rauhassa, me päivystämme!

 • Kittilän Vuokratalot Oy
  Kittilän kunnan omistamana yhtiönä hoidamme Kittilän kunnan alueella asuinhuoneistojen sekä teollisuus- ja muiden kohteiden vuokrausta.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kolari, Rovaniemi, Enontekiö, Sodankylä ja Inari.

Kaupunginosat
Ala-Kittilä, Alakylä, Alapää, Hanhimaa, Helppi, Hormakumpu, Hossa, Jauhojärvi, Jeesiöjärvi, Juustovaara, Kallo, Kaukonen, Kelontekemä, Kiistala, Kinisjärvi, Kirjanselkämaa, Kokkovaara, Kotakumpu, Kuivasalmi, Kumpu, Kuusajoki, Kuusajärvi, Köngäs, Lehmilehto, Lintula, Lohiniva, Lompolo, Majavakumpu, Majavaoja, Maunujärvi, Maunuvaara, Molkojärvi, Narikka, Nilivaara, Pitkäkumpu, Pokka, Porokari, Pulju, Pöntsö, Raattama, Ranta-Vaimasvuoma, Rauhala, Rautuskylä, Riikonkumpu, Rotko, Rouravaara, Siitonen, Sirkka, Sätkenä, Tainio, Tepasto, Tepsa, Tuuliharju, Veitservasa, Veittivuoma, Vesmajärvi, Vittakumpu, Yli-Kittilä, Ylipää ja Ylläsjärvi
KuvausAlueen Kittilä kuvaus

Kittilä on Lapin maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita noin 6500. Naapurikuntia ovat Rovaniemi, Sodankylä, Inari, Enontekiö, Kolari ja Muonio. Kittilässä on kymmenen tunturia, joista tunnetuin lienee Levitunturi.

Sirkan kylässä sijaitseva suosittu Levin hiihtokeskus toimii ympärivuotisena matkailu- ja tapahtumapaikkana. Keskus tuo talviaikaan runsaasti laskettelijoita ja lomailijoita nauttimaan Lapin elämyksistä sekä taianomaisesta ilmastosta. Vaihtuvat vuodenajat kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja ruskaan ovat eittämättä alueen valttikortteja. Ravintola- ja majoituspalveluita löytyy Leviltä runsaasti, kuten Levi Center Hullu Poro.

Myös monet urheilijat hyödyntävät Levin tarjoamia mahtavia ja haasteellisia maastoja harjoitteluunsa. Toimivatpa tunturit myös mainioina kilpailupaikkoina. Levillä järjestetään vuosittain muun muassa Alppihiihdon maailmancupin osakilpailut. Syksyisin alueella juostaan Ruskamaraton.

Kulttuurinähtävyyksiäkin riittää, kuten Kittilän kultakaivos, joka on Euroopan suurin. Hullu Poro Areena tarjoilee Suomen eturivien artistien viihdettä. Kittilästä löytyy myös monia taiteilijakoteja.

Kittilässä on oma lentoasema, joka tuo matkustajaliikennettä niin Suomesta kuin ulkomailta. Matkailulla on ollut merkittävä rooli kunnan talouden ja muuttoliikkeen kasvussa. Opiskeluunkin on hyviä mahdollisuuksia. Kittilästä löytyy matkailualan oppilaitos sekä Lapin ammattiopisto, jossa on Levi-Instituutti. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa.

Kittilä kutsuu asumaan ja yrittämään – tervetuloa!