Kittilä

Tältä sivulta löydät kunnan Kittilä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kittilä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kittilä
YritysLiikevaihto (euroa)
Agnico Eagle Finland Oy234 miljoonaa
Levin hiihtokeskus17 miljoonaa
Maansiirto Jorma Vainio Oy13 miljoonaa
Levi Center Hullu Poro11 miljoonaa
AJH Infra Oy10 miljoonaa
Levi Hotel Spa10 miljoonaa
K-Supermarket Levi9 miljoonaa
K-Rauta Levi6 miljoonaa
Hettula Oy5 miljoonaa
Neste Oil Kittilä5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kittilä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Agnico Eagle Finland Oy486
Levi Center Hullu Poro100
Levin hiihtokeskus88
Levi Hotel Spa62
AJH Infra Oy54
Maansiirto Jorma Vainio Oy53
Konetyö Viuhkola ja Kautto Oy26
K-Supermarket Levi24
Hettula Oy18
K-Rauta Levi18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kittilä
YritysKasvuprosentti
KySi Oy+422.3%
Palvelukoti Kätkä Oy+109.6%
Nili-Rakennus ja Huolto Oy+91.9%
Arctic Hospitality Oy+91.8%
Finn Building And Wood Oy+78.0%
Lomatähdet Oy+77.6%
AJH Logistics Oy+62.5%
Majatalo Jurtta+61.7%
Hankki-Rakennus Oy+47.6%
Insinööritoimisto Kantojärvi+47.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kittilä
YritysPerustettu
Lokitieto Oy12.03.2021
HLJ Restaurants Oy09.03.2021
Rakennusliike Helppi Oy23.02.2021
Table Grill Oy15.01.2021
Villa Kangas13.01.2021
T:mi Timo Penja10.01.2021
Lakiasiaintoimisto Antti Aarrevaara07.01.2021
SiivousTiina16.12.2020
Rakka food Oy16.11.2020
finnomenal08.11.2020
EsittelyssäAlueen Kittilä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Levin-Kittilän Lvi Oy

  Levin-Kittilän LVI Oy on vuonna 2006 perustettu LVI-alan yritys, joka suunnittelee, urakoi ja huoltaa LVI-tekniikkaa. Palvelemme niin kotitalouksia, teollisuusasiakkaita, isännöitsijöitä kuin taloyhtiöitäkin. Huolellisesti toteuttu työ ja tyytyväinen asiakas ovat toimintamme lähtökohtia. Yrityksemme toimipiste sijaitsee Kittilässä, mutta toimimme kuitenkin Levin, Kittilän, Ylläksen ja Äkäslompolon lähialueilla.

 • Levi-Kittilän Taksit Oy

  Levi-Kittilän Taksit Oy - Paikallinen taksiyhtiö, joka on tuottanut taksipalveluita yhteisesti Levi-Kittilän alueella jo 30 vuotta. Yhtiömme koostuu paikallisista taksiyrittäjistä ja liikennöimme lähes täysin paikallisten kuljettajien voimin. Tämä takaa sinulle laajan paikallistuntemuksen, luotettavuuden ja jatkuvuuden. Siten olemme varmistaneet laadukkaan sekä ympärivuotisen taksipalvelun saatavuuden aina, kun sitä tarvitset.

 • Kittilän seurakunta

  Kittilän seurakunta palvelee arjessa ja juhlassa elämänkaaren eri vaiheissa. Tarjolla on monenlaista toimintaa kaikenikäisille ihmisille. Keskeisiä toimintamuotoja ovat esimerkiksi jumalanpalvelus, diakoniatyö, kuorot, erilaiset kerhot, musiikkitoiminta, nuorisotyö, kaste, rippikoulu, isoskoulutus, vihkiminen sekä hautaan siunaaminen.

 • Levin Sähkö Oy

  Levin Sähkö Oy tarjoaa kaikki sähköurakoinnin palvelut kätevästi saman katon alta Lapin alueella.

 • Kittilän Tilipalvelu Oy

  Kittilän Tilipalvelu Oy on vuonna 1983 perustettu täyden palvelun taloushallinon palvelutoimisto, joka toimii etupäässä Kittilän ja Levin alueella, mutta asiakkaita on ympäri Suomea.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kolari, Rovaniemi, Enontekiö, Sodankylä ja Inari.

Kaupunginosat
Ala-Kittilä, Alakylä, Alapää, Hanhimaa, Helppi, Hormakumpu, Hossa, Jauhojärvi, Jeesiöjärvi, Juustovaara, Kallo, Kaukonen, Kelontekemä, Kiistala, Kinisjärvi, Kirjanselkämaa, Kokkovaara, Kotakumpu, Kuivasalmi, Kumpu, Kuusajoki, Kuusajärvi, Köngäs, Lehmilehto, Lintula, Lohiniva, Lompolo, Majavakumpu, Majavaoja, Maunujärvi, Maunuvaara, Molkojärvi, Narikka, Nilivaara, Pitkäkumpu, Pokka, Porokari, Pulju, Pöntsö, Raattama, Ranta-Vaimasvuoma, Rauhala, Rautuskylä, Riikonkumpu, Rotko, Rouravaara, Siitonen, Sirkka, Sätkenä, Tainio, Tepasto, Tepsa, Tuuliharju, Veitservasa, Veittivuoma, Vesmajärvi, Vittakumpu, Yli-Kittilä, Ylipää ja Ylläsjärvi
KuvausAlueen Kittilä kuvaus

Kittilä on Lapin maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita noin 6500. Naapurikuntia ovat Rovaniemi, Sodankylä, Inari, Enontekiö, Kolari ja Muonio. Kittilässä on kymmenen tunturia, joista tunnetuin lienee Levitunturi.

Sirkan kylässä sijaitseva suosittu Levin hiihtokeskus toimii ympärivuotisena matkailu- ja tapahtumapaikkana. Keskus tuo talviaikaan runsaasti laskettelijoita ja lomailijoita nauttimaan Lapin elämyksistä sekä taianomaisesta ilmastosta. Vaihtuvat vuodenajat kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja ruskaan ovat eittämättä alueen valttikortteja. Ravintola- ja majoituspalveluita löytyy Leviltä runsaasti, kuten Levi Center Hullu Poro.

Myös monet urheilijat hyödyntävät Levin tarjoamia mahtavia ja haasteellisia maastoja harjoitteluunsa. Toimivatpa tunturit myös mainioina kilpailupaikkoina. Levillä järjestetään vuosittain muun muassa Alppihiihdon maailmancupin osakilpailut. Syksyisin alueella juostaan Ruskamaraton.

Kulttuurinähtävyyksiäkin riittää, kuten Kittilän kultakaivos, joka on Euroopan suurin. Hullu Poro Areena tarjoilee Suomen eturivien artistien viihdettä. Kittilästä löytyy myös monia taiteilijakoteja.

Kittilässä on oma lentoasema, joka tuo matkustajaliikennettä niin Suomesta kuin ulkomailta. Matkailulla on ollut merkittävä rooli kunnan talouden ja muuttoliikkeen kasvussa. Opiskeluunkin on hyviä mahdollisuuksia. Kittilästä löytyy matkailualan oppilaitos sekä Lapin ammattiopisto, jossa on Levi-Instituutti. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa.

Kittilä kutsuu asumaan ja yrittämään – tervetuloa!