Kittilä

Tältä sivulta löydät kunnan Kittilä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kittilä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kittilä
YritysLiikevaihto (euroa)
Agnico Eagle Finland Oy326 miljoonaa
Levin hiihtokeskus18 miljoonaa
AJH Infra Oy12 miljoonaa
Levi Center Hullu Poro11 miljoonaa
Maansiirto Jorma Vainio Oy11 miljoonaa
K-Supermarket Levi9 miljoonaa
K-Rauta Levi7 miljoonaa
Levin Matkailu Oy / Visit Levi / Keskusvaraamo6 miljoonaa
Levi Hotel Spa6 miljoonaa
Levin Rauta Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kittilä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Agnico Eagle Finland Oy489
Levin hiihtokeskus148
Levi Center Hullu Poro100
Maansiirto Jorma Vainio Oy57
AJH Infra Oy53
Levi Hotel Spa51
Konetyö Viuhkola ja Kautto Oy26
K-Supermarket Levi24
Hettula Oy19
Neste Kittilä15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kittilä
YritysKasvuprosentti
KySi Oy+438.7%
Tunturin TT Oy+430.7%
Palvelukoti Kätkä Oy+129.7%
LevisVillas+98.3%
Majatalo Jurtta+80.5%
Winterent Oy+80.0%
Arcera Oy+69.1%
AJH Logistics Oy+62.5%
Hankki-Rakennus Oy+47.6%
Taivaanvalkeat Oy+43.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kittilä
YritysPerustettu
Tmi Levin helppi26.04.2022
Ulula Designare Oy22.03.2022
Saivo Naturals Oy20.03.2022
AJH Bioenergy Oy05.03.2022
Asennuspalvelu Alaluusua21.02.2022
SEP Consulting15.02.2022
Van Van Films Oy14.02.2022
Scandinavian Building & Cleaning Group Oy20.01.2022
toiminimi Miikka Rousu14.01.2022
Fysioterapeutti Samuli Sulisalo04.01.2022
EsittelyssäAlueen Kittilä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Levin Sähkö Oy
  Levin Sähkö Oy tarjoaa kaikki sähköurakoinnin palvelut kätevästi saman katon alta Lapin alueella.
 • Kittilän Tilipalvelu Oy
  Kittilän Tilipalvelu Oy on vuonna 1983 perustettu täyden palvelun taloushallinon palvelutoimisto, joka toimii etupäässä Kittilän ja Levin alueella, mutta asiakkaita on ympäri Suomea.
 • Kittilän Vuokratalot Oy
  Kittilän kunnan omistamana yhtiönä hoidamme Kittilän kunnan alueella asuinhuoneistojen sekä teollisuus- ja muiden kohteiden vuokrausta.
 • Kittilän kunta
  Kittilä on kuuden ja puolen tuhannen asukkaan kaunis, elinvoimainen ja kasvava kunta Tunturi-Lapissa. Kittilässä sijaitsee Levin ympärivuotinen matkailu- ja tapahtumakeskus, Kittilän kultakaivos, useita taiteilijakoteja ja muita matkailu- ja kulttuurinähtävyyksiä. Kittilässä on myös kansainvälinen lentoasema, jonne on päivittäiset yhteydet Suomesta ja muualta Euroopasta
 • J & T Technology Oy

  J&T Technology toteuttaa tuotantoprosessien palontorjuntajärjestelmiä teollisuuteen. Pyrimme havaitsemaan ja eliminoimaan tuotantoprosesseissa esiintyvät syttymislähteet ennen kuin ne aiheuttavat suuremman tulipalon.

  Sammutusratkaisumme koostuu yksinkertaisimmillaan yksittäisestä ja automaattisesti toimivasta sammutteesta tai useammista sammutusyksiköistä, joita ohjataan halutunlaisella ilmaisulla. Suunnittelemme ja toteuttamme kohteeseen kuin kohteeseen optimaalisen ratkaisun.

  Toimimme avaimet käteen -periaatteella. Asennamme ja huollamme itse kaikki järjestelmämme, teemme myös tarvittavat sähkö- ja LVI-työt (putkitus). Kaikki siis samalta urakoitsijalta, helppoa asiakkaalle. Olemme luotettavia, osaavia ja aina ajoissa!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kolari, Rovaniemi, Enontekiö, Sodankylä ja Inari.

Kaupunginosat
Ala-Kittilä, Alakylä, Alapää, Hanhimaa, Helppi, Hormakumpu, Hossa, Jauhojärvi, Jeesiöjärvi, Juustovaara, Kallo, Kaukonen, Kelontekemä, Kiistala, Kinisjärvi, Kirjanselkämaa, Kokkovaara, Kotakumpu, Kuivasalmi, Kumpu, Kuusajoki, Kuusajärvi, Köngäs, Lehmilehto, Lintula, Lohiniva, Lompolo, Majavakumpu, Majavaoja, Maunujärvi, Maunuvaara, Molkojärvi, Narikka, Nilivaara, Pitkäkumpu, Pokka, Porokari, Pulju, Pöntsö, Raattama, Ranta-Vaimasvuoma, Rauhala, Rautuskylä, Riikonkumpu, Rotko, Rouravaara, Siitonen, Sirkka, Sätkenä, Tainio, Tepasto, Tepsa, Tuuliharju, Veitservasa, Veittivuoma, Vesmajärvi, Vittakumpu, Yli-Kittilä, Ylipää ja Ylläsjärvi
KuvausAlueen Kittilä kuvaus

Kittilä on Lapin maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita noin 6500. Naapurikuntia ovat Rovaniemi, Sodankylä, Inari, Enontekiö, Kolari ja Muonio. Kittilässä on kymmenen tunturia, joista tunnetuin lienee Levitunturi.

Sirkan kylässä sijaitseva suosittu Levin hiihtokeskus toimii ympärivuotisena matkailu- ja tapahtumapaikkana. Keskus tuo talviaikaan runsaasti laskettelijoita ja lomailijoita nauttimaan Lapin elämyksistä sekä taianomaisesta ilmastosta. Vaihtuvat vuodenajat kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja ruskaan ovat eittämättä alueen valttikortteja. Ravintola- ja majoituspalveluita löytyy Leviltä runsaasti, kuten Levi Center Hullu Poro.

Myös monet urheilijat hyödyntävät Levin tarjoamia mahtavia ja haasteellisia maastoja harjoitteluunsa. Toimivatpa tunturit myös mainioina kilpailupaikkoina. Levillä järjestetään vuosittain muun muassa Alppihiihdon maailmancupin osakilpailut. Syksyisin alueella juostaan Ruskamaraton.

Kulttuurinähtävyyksiäkin riittää, kuten Kittilän kultakaivos, joka on Euroopan suurin. Hullu Poro Areena tarjoilee Suomen eturivien artistien viihdettä. Kittilästä löytyy myös monia taiteilijakoteja.

Kittilässä on oma lentoasema, joka tuo matkustajaliikennettä niin Suomesta kuin ulkomailta. Matkailulla on ollut merkittävä rooli kunnan talouden ja muuttoliikkeen kasvussa. Opiskeluunkin on hyviä mahdollisuuksia. Kittilästä löytyy matkailualan oppilaitos sekä Lapin ammattiopisto, jossa on Levi-Instituutti. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa.

Kittilä kutsuu asumaan ja yrittämään – tervetuloa!