Kittilä

Tältä sivulta löydät kunnan Kittilä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kittilä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kittilä
YritysLiikevaihto (euroa)
Agnico Eagle Finland Oy Kittilän kaivos413 miljoonaa
Levin hiihtokeskus23 miljoonaa
Levi Center Hullu Poro16 miljoonaa
AJH Infra Oy14 miljoonaa
Maansiirto Jorma Vainio Oy11 miljoonaa
K-Supermarket Levi11 miljoonaa
Levi Hotel Spa11 miljoonaa
Levin Matkailu Oy / Visit Levi / Keskusvaraamo9 miljoonaa
Rautakaira Oy6 miljoonaa
Hettula Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kittilä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Agnico Eagle Finland Oy Kittilän kaivos492
Levin hiihtokeskus154
Levi Center Hullu Poro84
Maansiirto Jorma Vainio Oy46
AJH Infra Oy41
Levi Hotel Spa34
K-Supermarket Levi27
Konetyö Viuhkola ja Kautto Oy26
Levi Restaurants Oy Ltd25
Hettula Oy20

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kittilä
YritysKasvuprosentti
Rakennusliike Pöykönen Oy+201.6%
Alakerta Oy+144.9%
Foxfires Oy+129.7%
Winterent Oy+126.7%
Käpyriihi Kiinteistö Oy+125.6%
Nili-Rakennus & Lvi Oy+95.9%
Blancosoft Oy+91.3%
Levin Enonkartano Oy+76.9%
Taxijessica Oy Ab+62.8%
JME-Sähkö Oy+57.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kittilä
YritysPerustettu
Tmi J. Gullsten15.07.2024
Asennus JKM01.06.2024
Voimahovi28.05.2024
Bros Palvelut Oy25.05.2024
Forestfox Invest Oy20.05.2024
Liina Lapland Oy03.05.2024
PolarCrafts12.04.2024
Vilma Logje08.04.2024
Tmi Sikkolanmuorin palvelut03.04.2024
Arcticlight service Oy01.04.2024
EsittelyssäAlueen Kittilä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kittilän kunnantalo

  Puhelinpalvelu ja asiointi: Puhelinpalvelu 0400 356 500, arkisin (ma-pe) klo 9–11. Kunnantalolla voi asioida paikan päällä arkisin (ma-pe) klo 8–11 ja 11.45–16.

  Kelan asiointipiste on kunnantalon aulassa, osoitteessa Valtatie 15. Neuvonnasta saa tietoa palvelusta paikan päällä tai puhelimitse arkisin klo 9-11.

 • Levin Sähkö Oy

  Levin Sähkö Oy tarjoaa kaikki sähköurakoinnin palvelut kätevästi saman katon alta Lapin alueella.

  Saat meiltä mm. sähköurakointia ja -suunnittelua suuriin ja pieniin kohteisiin sekä sähköasennustyöt kattavasti, olipa kyseessä sitten lämmitys-, murto- tai valvontajärjestelmä tai vaikkapa tele- tai tietoliikenneverkko. Lisäksi oma sähkötarvikemyymälämme palvelee sinua; meiltä saat asennustarvikkeet, lamput, valaisimet ja lämmitystarvikkeet kilpailukykyisin hinnoin. Kauttamme saat myös sähköautojen latausasemat.

  Lue lisää verkkosivuiltamme tai ota meihin yhteyttä!

  Yleiset kohteemme:

  Asuin- ja loma-asunnot

  Hotellit ja ravintolat

  Liike- ja toimistorakennukset

  Tuotantolaitokset

  Hallit ja varastot

 • Kittilän Tilipalvelu Oy
  Kittilän Tilipalvelu Oy on vuonna 1983 perustettu täyden palvelun taloushallinon palvelutoimisto, joka toimii etupäässä Kittilän ja Levin alueella.
 • Levin lääkäriasema - Bene Finlandia

  Toimintatapamme on luotettava, välittävä ja kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon pyrkivä. Tarjoamme monipuolisia ja yksilöllisiä lääkäripalveluja Levin, Rukan ja Pyhätunturin alueella niin paikallisväestölle, matkailijoille kuin alueen yrityksillekin. Meiltä saat avun niin akuutteihin ongelmiin kuin pitkäaikaisiinkin vaivoihin nopeasti ja ympäri vuorokauden.

  Sairastuminen ei katso kellonaikaa ja siksi aukioloaikamme ovat 24/7. Lomaile rauhassa, me päivystämme!

 • Aarno Kallo Ky

  Aarno Kallo valmistui muurarin ammattiin vuonna 1983 ja on VTT:n hyväksymä märkätilojen vedeneristäjä. Työkokemusta löytyy yli 35 vuoden ajalta, joten häntä voi sanoa alan vanhaksi konkariksi.

  Yrityksen palveluihin kuuluvat myös saneeraus ja uudisrakennustyöt sekä erilaiset vahinkoremontit rakennuksilla (kirvesmiestyöt). Toimenkuvaan kuuluvat kaikenlaiset muuraustyöt takka- ja hormimuurauksesta kaakelointeihin ja lattianvaluun sekä kosteiden tilojen laatoitukset. Ota yhteyttä!

  Palvelut: -Muuraustyöt -Pinnoitustyöt -Sisäremontit -Kylpyhuoneremontit -Kirvesmiehen työt -Vahinkosaneeraus -Kattoremontit -Uudisrakennus -Laatoitukset

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muonio, Kolari, Rovaniemi, Enontekiö, Sodankylä ja Inari.

Kaupunginosat
Ala-Kittilä, Alakylä, Alapää, Hanhimaa, Helppi, Hormakumpu, Hossa, Jauhojärvi, Jeesiöjärvi, Juustovaara, Kallo, Kaukonen, Kelontekemä, Kiistala, Kinisjärvi, Kirjanselkämaa, Kokkovaara, Kotakumpu, Kuivasalmi, Kumpu, Kuusajoki, Kuusajärvi, Köngäs, Lehmilehto, Lintula, Lohiniva, Lompolo, Majavakumpu, Majavaoja, Maunujärvi, Maunuvaara, Molkojärvi, Narikka, Nilivaara, Pitkäkumpu, Pokka, Porokari, Pulju, Pöntsö, Raattama, Ranta-Vaimasvuoma, Rauhala, Rautuskylä, Riikonkumpu, Rotko, Rouravaara, Siitonen, Sirkka, Sätkenä, Tainio, Tepasto, Tepsa, Tuuliharju, Veitservasa, Veittivuoma, Vesmajärvi, Vittakumpu, Yli-Kittilä, Ylipää ja Ylläsjärvi
KuvausAlueen Kittilä kuvaus

Kittilä on Lapin maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita noin 6500. Naapurikuntia ovat Rovaniemi, Sodankylä, Inari, Enontekiö, Kolari ja Muonio. Kittilässä on kymmenen tunturia, joista tunnetuin lienee Levitunturi.

Sirkan kylässä sijaitseva suosittu Levin hiihtokeskus toimii ympärivuotisena matkailu- ja tapahtumapaikkana. Keskus tuo talviaikaan runsaasti laskettelijoita ja lomailijoita nauttimaan Lapin elämyksistä sekä taianomaisesta ilmastosta. Vaihtuvat vuodenajat kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja ruskaan ovat eittämättä alueen valttikortteja. Ravintola- ja majoituspalveluita löytyy Leviltä runsaasti, kuten Levi Center Hullu Poro.

Myös monet urheilijat hyödyntävät Levin tarjoamia mahtavia ja haasteellisia maastoja harjoitteluunsa. Toimivatpa tunturit myös mainioina kilpailupaikkoina. Levillä järjestetään vuosittain muun muassa Alppihiihdon maailmancupin osakilpailut. Syksyisin alueella juostaan Ruskamaraton.

Kulttuurinähtävyyksiäkin riittää, kuten Kittilän kultakaivos, joka on Euroopan suurin. Hullu Poro Areena tarjoilee Suomen eturivien artistien viihdettä. Kittilästä löytyy myös monia taiteilijakoteja.

Kittilässä on oma lentoasema, joka tuo matkustajaliikennettä niin Suomesta kuin ulkomailta. Matkailulla on ollut merkittävä rooli kunnan talouden ja muuttoliikkeen kasvussa. Opiskeluunkin on hyviä mahdollisuuksia. Kittilästä löytyy matkailualan oppilaitos sekä Lapin ammattiopisto, jossa on Levi-Instituutti. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa.

Kittilä kutsuu asumaan ja yrittämään – tervetuloa!