Kiuruvesi

Tältä sivulta löydät kunnan Kiuruvesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kiuruvesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kiuruvesi
YritysLiikevaihto (euroa)
Fibox Tested Systems Oy28 miljoonaa
K-Supermarket Kiuruvesi7 miljoonaa
Koneurakointi Tikkanen Aimo Oy6 miljoonaa
Kiurutimber Oy5 miljoonaa
Lasten- ja nuortenkoti Himaharju Oy4 miljoonaa
Mikko Elovaara Oy3 miljoonaa
Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma3 miljoonaa
Kesälehto Oy3 miljoonaa
Savon Murskaus Oy3 miljoonaa
Tikanmaito Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kiuruvesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Fibox Tested Systems Oy48
PLG-Kiuruvesi Oy25
Koneurakointi Tikkanen Aimo Oy22
Kiurutimber Oy21
Kahvila-ravintola Iltalypsy Kiuruvesi19
Wikli Group Oy18
Kiurun Kuriiri Oy17
Linja-autoliike Veljekset Laitinen Oy16
K-Supermarket Kiuruvesi16
PieJari Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kiuruvesi
YritysKasvuprosentti
Foto Elämys Oy+121.6%
Apricap Oy+120.1%
Karitek Traktorilaite Oy+55.9%
Kukka- ja hautauspalvelu Ajade+54.9%
Rakennustoimisto Ilpo Brandt Oy+51.5%
Ylämäen Lomamökit Oy+44.2%
Klientto Oy+40.5%
Viljo Tavaratalo Oy+34.3%
Wikli Group Oy+28.4%
Hannu ja Jorma Piippo Oy+28.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kiuruvesi
YritysPerustettu
Pasi Myöhänen14.06.2024
Make It Garage Gym03.04.2024
Kiuruveden Mehustamo Oy28.02.2024
Lomituspalvelut Jani Leiviskä Oy27.02.2024
Pitkäkosken Mylly Oy01.02.2024
Giftlase24.01.2024
Kalliorannan luontopalvelut17.01.2024
Tmi Heitinhuiske19.10.2023
Jenveeras09.10.2023
HoiTui Oy04.10.2023
EsittelyssäAlueen Kiuruvesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ylä-Savon Osuuspankki Kiuruven konttori

  Kassapalvelut aukioloaikana,muut ajanvarauksella ark.9:30-16

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Linja-autoliike Veljekset Laitinen Oy

  Ylä-Savon seudulla palveleva Linja-autoliike Veljekset Laitinen Oy tarjoaa monipuolisia kuljetuspalveluita linja-autolla sekä pikkubusseilla. Ajamme räätälöidyt ja edulliset tilausajot lähelle ja kauas.

  Tilauskuljetusten lisäksi ajamme sopimusajoja Kiuruvedellä ja lähikunnissa, sekä palveluliikennettä Sonkajärvellä.

  Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

 • Lvi-Asennus Erkki Räty Oy

  LVI-asennus Erkki Räty Oy on Kiuruvedellä sijaitseva, vuonna 2005 perustettu LVI-alan yritys. Palvelemme yrityksiä, taloyhtiöitä, kuntia, julkista sektoria, teollisuutta ja kotitalouksia. Palvelemme laajasti Ylä-Savon alueella. Myymme, asennamme ja huollamme LVI-tuotteita. Meiltä löydät kaikki tarvitsemasi LVI-alan tuotteet ja palvelut.

  Tervetuloa tutustumaan myymälämme tarjontaan!

  Palvelut

  LVI - asennukset ja huollot

  Bosch -lämpöpumput

  ilmastointipalvelut ja ilmastoinnin puhdistustyöt

  ilmalämpöpumput

  maalämpöpumput

  ilma-vesilämpöpumppu

  keskuslämmityskattilat

  biopolttolaitteet

  lämminvesilaitteet

  lattilämmityslaitteet

  ilmanvaihtolaitteet

  vesijärjestelmät kuten: kraanat, hanat, suihkut jne.

 • Fysioterapiapalvelut V. Peltola
  Yksilöllistä fysioterapiaa Kiuruvedellä, Fysioterapiapalvelut V. Peltola. Fysioterapeutti ja MDT-terapeutti Valtter Peltola on erikoistunut fysioterapiaan, hierontaan, nivel- nikama- ja hermokudosmobilisointeihin, lihaskalvokäsittelyihin, sekä kinesioteippaukseen. Fysioterapiapalvelut sopivat tuki- ja liikuntaelinten kipujen hoitoon ja kuntoutukseen. Leikkausten ja tapaturmien jälkeiseen kuntoutukseen. Myös hieronnalla voidaan helpottaa erilaisia kipu- ja rasitusvaivoja. Vastaanottotilat sijaitsee Asematiellä Kiuruvedellä mutta teen myös kotikäyntejä tarpeen mukaan. Laillistetun fysioterapeutin kotikäynneistä saa nyt 2024 vuoden alusta kotitalousvähennystä! Teen kuntoutussuunnitelman ja -hoitojen lisäksi kuntoutusohjelmia jokaisen oman tilanteen mukaan. Tavoitteena on tuottaa fysioterapiapalveluita yksilöllisesti ja tavoitteellisesti. Soita ja kysy lisää.
 • Taksipalvelu Miikka Lonkila

  Taksipalvelu Miikka Lonkila on luotettava ja ammattitaitoinen taksipalveluyritys, joka palvelee Kiuruveden alueella. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista ja mukavaa matkustuskokemusta tinkimättömällä laadulla.

  Ammattitaitoinen kuljettajamme Miikka Lonkila tuntee alueen kuin omat taskunsa ja huolehtii matkustajistaan ystävällisellä ja asiakaslähtöisellä palvelulla. Olipa kyseessä lyhyt kaupunkimatka tai pidempi reitti, Taksipalvelu Miikka Lonkila on aina valmiina viemään asiakkaansa perille luotettavasti ja ajallaan.

  Palvelemme asiakkaitamme ammattitaidolla ja sydämellä – tervetuloa matkaan kanssamme!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäntä, Iisalmi, Vieremä, Pielavesi ja Pyhäjärvi.

Kaupunginosat
Ainosenmäki, Aittojärvi, Aittoviita, Alajoki, Haapakumpu, Haarankylä, Hakoniemi, Hallaperä, Harjunperä, Hautakylä, Heinäkylä, Heinälampi, Heinäperä, Herukkamäki, Hietalanperä, Hilapparanta, Honkaranta, Hovi, Hulkinperä, Huttula, Huttumäki, Huutoniemenperä, Huutoperä, Iso-Lehto, Isonmäenperä, Itäranta, Jokela, Jylängönperä, Jysynmäki, Järventaus, Kaarteenperä, Kalettomanperä, Kalliokylä, Kankaanperä, Karankaperä, Karppaalanperä, Karsikkoniemi, Katinhäntä, Kettuaho, Koivujärvi, Kokkosalo, Kolkanperä, Korkeakangas, Korkeenperä, Korpelanperä, Korpijoki, Kortekylä, Koskenjoki, Kotajoki, Kotaniemenperä, Kukkomäki, Kumpumäki, Kuorevirta, Kytölänperä, Kytöranta, Lahnajoki, Lahnanen, Lamminperä, Lapinsalo, Lavapuro, Lepistönperä, Leppikangas, Leppäpuro, Lintuperä, Lumiperä, Luupujoki, Luupuvesi, Luvelahti, Löytänä, Maanua, Maaselkä, Majoo, Majoonperä, Makkaraperä, Murtomäki, Murtoperä, Mykkäsperä, Myllyperä, Mäkikylä, Nakkulanperä, Niemiskylä, Niva, Ohenmäki, Olkkosperä, Osmanki, Paajakka, Pahkaperä, Paljakanperä, Palojärvi, Paloviita, Patvinperä, Perhonsiipi, Pietilä, Pihkapuro, Pihlajamaa, Pihlajamäki, Pirttimäki, Pirttiperä, Ponginperä, Puronperä, Pääkkölänperä, Pökkiperä, Rantakylä, Rantaperä, Rapakkojoki, Raskeenperä, Rasvamäki, Remesjoki, Remeskylä, Riitalehto, Ristiperä, Riuttaperä, Ruokoperä, Rytky, Ryönänjoki, Rönkönaho, Saarisperä, Sadinkangas, Sahinperä, Salmenkylä, Sarvipuro, Savikko, Selkäydenmäki, Sivulankangas, Soukkuanperä, Sulkavanjärvi, Suonperä, Säärimäki, Taipaleenlahti, Taivallahti, Tapanahonmäki, Tapelinperä, Teeriperä, Tervatienperä, Tihilänkangas, Tikanperä, Tikanranta, Tikkasenperä, Toiviaiskylä, Topilanperä, Tuomijoki, Turhala, Tyrsävä, Uotisenaho, Uotisenkangas, Uppolanperä, Vaaksperä, Varpalahti, Verttilänperä, Viitaperä, Yhtylä ja Äkämänperä
KuvausAlueen Kiuruvesi kuvaus

Kiuruvesi on Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva kaupunki, jossa on asukkaita noin 8400. Se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Ylä-Savossa. Kaupungista löytyy rautatieasema, vierasvenesatama sekä pienkoneiden lentokenttä, myös hyvätasoinen valtatie 27 kulkee Kiuruveden läpi.

Maatalousalueena ja Luomu-Suomen pääkaupunkina tunnettu Kiuruvesi on Suomen suurin naudanlihan tuottaja. Maidontuottajana se on yltänyt myös huippusijoille. Kaupunki panostaakin vahvasti puhtaaseen ympäristöön ja ruokaan. Maatalouden lisäksi muita merkittäviä toimialoja edustavat louhintapalveluja tarjoava Koneurakointi Tikkanen Aimo Oy, puunjalostukseen erikoistunut Kiurutimber Oy sekä ohjauskeskusten ammattilainen Fibox Tested Systems Oy.

Kiuruvesi tarjoilee musiikin ystäville vuosittain järjestettävän Kiuruveden Iskelmäviikon, jossa esiintyy kattava kavalkadi Suomen eturivin artisteja. Kulttuurikävelyllä voi puolestaan bongata reitin varrelta jopa 31 kulttuurikohdetta, esimerkkeinä Kiuruveden kulttuuritalo, Kotiseutumuseo sekä kauniit muistomerkit, patsaat ja kirkot.

Kiuruvedellä on myös paljon hyviä liikunta-alueita sekä muuta mukavaa tekemistä. Tervetuloa tutustumaan!