Konnevesi

Tältä sivulta löydät kunnan Konnevesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Konnevesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Konnevesi
YritysLiikevaihto (euroa)
Konnekuljetus Oy12 miljoonaa
Rautanet Konnevesi4 miljoonaa
Varis Forest Oy3 miljoonaa
Lakome Oy1 miljoonaa
JPS Yhtiöt Oy1 miljoonaa
Konneveden Metsätyö Oy785 tuhatta
Kuljetus Hietanen Oy719 tuhatta
Konneveden Vuokra-asunnot Oy700 tuhatta
Konneveden Soramiehet Oy588 tuhatta
PH Vetikko Oy577 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Konnevesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Konnekuljetus Oy56
Varis Forest Oy26
Ajv-Group Oy8
JS-Levyt Oy7
KonneService Oy7
Kuljetus Hietanen Oy5
Hotelli-ravintola Mierontie5
Lakome Oy4
Kuljetusliike Varis Oy3
AV-Bar Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Konnevesi
YritysKasvuprosentti
Jukola Industries Oy+33.8%
Rautanet Konnevesi+29.2%
Konneveden Metsätyö Oy+21.2%
Lakome Oy+17.4%
Konneveden liikekeskus Oy+11.4%
Ajv-Group Oy+6.3%
Hytola Engineering Oy+5.2%
Konneveden kaukolämpö Oy+2.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Konnevesi
YritysPerustettu
Pirkko Kingelin27.10.2021
Matec-Trailer Oy12.07.2021
Konnekoukku Oy18.05.2021
Ahoniemen Matkailutila Oy16.02.2021
Tmi.Pekka Nikulainen13.01.2021
LatvaDesign06.01.2021
Kyönälä13.11.2020
Kauppatie 28 Kiinteistö Oy19.08.2020
Pertti Räty Oy12.05.2020
TMI Kiäpiö28.04.2020
EsittelyssäAlueen Konnevesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • POP Pankki Konneveden pääkonttori
  Konneveden Osuuspankki on perustettu vuonna 1908 ja se kuuluu hyvästä asiakaspalvelusta tunnettuun POP Pankkiryhmään. Olemme suomalainen ja vakavarainen pankki, joka toiminta-ajatuksensa mukaisesti tarjoaa ihmisläheistä, nykyaikaista, turvallista ja joustavaa pankkipalvelua kilpailukykyisesti jäsentensä ja asiakkaidensa parhaaksi.
 • Kehä-Tuote Oy
  Suojaamme puunrungot sekä toimitamme muut oheistarvikkeet, kuten maaritilät ja istutuskehikot. Kauttamme saat myös uudet patentoidut Snow*less -tuotteet helpottamaan lumitöitä.
 • Konneveden Nuohoustyö Ay
  Tarjoan nouhouspalveluita Konneveden, Sumiaisen, Suolahden, Äänekosken, Laukaan, Vesannon, Hankasalmen ja Rautalammen alueilla.
 • Pynnösen Lomamökit
  Lataudu luonnossa ja virity vapaalla!
 • Kapasystems Ky
  Päätoimialamme on tuulenmittausmastojen valmistus, myynti, vuokraus sekä asennustoiminta. Tämä kaikki palvelee tuulipuistojen suunnittelua eri puolille Suomea ja Ruotsia.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vesanto, Hankasalmi, Rautalampi, Laukaa ja Äänekoski.

Kaupunginosat
Aholankylä, Alakylä, Alkula, Heikkilä, Hiekkalankylä, Hytölä, Hänniskylä, Ilomäki, Ilvesaho, Istunmäki, Itikkakylä, Itäsaari, Jokijärvi, Jouhtikylä, Kangasharju, Kangaskylä, Kivisalmi, Kyönälänkylä, Lahdenkylä, Lapunmäki, Leskelänkylä, Lummukankylä, Mäkäräniemi, Pesiäissalmi, Pukara, Pukaranranta, Pyhälahti, Pyydyskylä, Rappaatlahti, Rinteenmäki, Rokkapohja, Rossinkylä, Ruuskankylä, Salmenkylä, Sauvoniemi, Silmutjoki, Sirkkamäki, Suokylä, Sydänmaankylä, Särkisalo, Tankolampi, Toikkalankylä, Töhkerönmäki, Uurapohja, Varuskunta ja Välimäki
KuvausAlueen Konnevesi kuvaus

Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevalla Konnevedellä asumisesta nauttii noin 2700 henkilöä. Konnevesi on saanut nimensä samannimisestä järvestä, joka on Rautalammin reitin keskusjärvi. Konneveden naapurikuntiin kuuluvat Laukaa, Hankasalmi, Rautalampi, Vesanto ja Äänekoski.

Konnevedellä mutkittelevat kauniit kosket sekä melonta- ja veneilyreitit. Maisema- ja maatilakohteiden rauhassa vietetään myös vapaa-aikaa, ja kalastusmahdollisuudet houkuttelevat nekin matkailijaa. Puhdas luonto ja vesistöt ovat eittämättä paikkakunnan vetonauloja. Alueella onkin yli tuhat vapaa-ajan asuntoa.

Etelä-Konnevedellä sijaitseva kansallispuisto on ehdottomasti vierailun arvoinen, jonka satamaan voi lipua oman veneen kyydissä. Kansallispuistoon järjestetään myös laivaristeilyjä. Muita nähtävyyksiä ovat Keski-Suomen ainoa graniittikirkko ja kotiseutumuseo.

Ympäristön merkityksestä kertoo myös Konnevedellä toimiva Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen tutkimusasema.

Paikkakunnan suurimpia toimialoja ovat muun muassa metsätalous ja maanrakennus. Suurimpiin yrityksiin lukeutuvat esimerkiksi kuljetuksiin erikoistunut Konnekuljetus Oy, metsäalan palveluja tarjoava Varis Forest Oy sekä lasikuitupintaisia elementtilevyjä kuljetusvälineisiin autokoriteollisuudelle valmistava JS-Levyt Oy. Kunnan elinkeino- ja työllistämispalvelut ovat vahvana tukena alueen yrittäjille sekä työllistyville.