Kruunupyy

Tältä sivulta löydät kunnan Kruunupyy suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kruunupyy suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kruunupyy
YritysLiikevaihto (euroa)
Ab Rani Plast Oy176 miljoonaa
Mini-Maid Oy Ab16 miljoonaa
Tara-Element Oy Ab10 miljoonaa
Påras Oy Ab10 miljoonaa
Wikar Oy Ab / Kronos7 miljoonaa
Henning Huldén & Söner Ab7 miljoonaa
Kemvit Oy5 miljoonaa
KS Geoenergi Oy Ab5 miljoonaa
Kronoby Elverk Ab4 miljoonaa
Nordic Flanges Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kruunupyy yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ab Rani Plast Oy345
Mini-Maid Oy Ab67
Tara-Element Oy Ab49
Teri-Talot - Teri-Hus38
Henning Huldén & Söner Ab38
Ferromek Oy Ab30
KS Geoenergi Oy Ab24
Acu-Elektro Ab23
Scandinavian Teak Deck Ab21
Nordic Flanges Oy20

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kruunupyy
YritysKasvuprosentti
Ab Terjärv Läskedrycksfabrik - Limonaaditehdas Oy+100.0%
Tuetuksi Oy+62.6%
DEN-Invest Ab+44.2%
Kainberg Lantbruk Ab+39.3%
Laxström Oy Ab+38.0%
Team Kaitajärvi Ab+30.1%
Jonas Gistö Ab Oy+28.2%
Fastighets Ab Kronoby Bostäder+25.5%
Kronovet Ab+24.6%
Vvs On Ab Oy+24.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kruunupyy
YritysPerustettu
V Flöjt AB20.04.2022
Tmi Satu Granholm06.04.2022
Norrby Skolhus Ab29.03.2022
MJ Trä Ab Oy23.03.2022
JM Mäkiset Ab11.01.2022
L Hansén Ab03.01.2022
Viss Jonas Jordbruk03.01.2022
Stortrade Ab16.11.2021
Lissn consulting Oy Ab27.10.2021
Taxam Ab06.10.2021
EsittelyssäAlueen Kruunupyy yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Laxström Oy Ab
  Laxström Oy Ab on metallialan osaaja, joka valmistaa erilaiset metalli- ja teräsrakenteet tarpeiden mukaan tilauksesta tai alihankintana, pääsääntöisesti Kokkolan seudulla. Palveluihimme kuuluva sähkösinkitys on korkealuokkaista teräksen pinnoitusta. Sähkösinkitys on edullista teräksen käsittelyä, joka antaa sille korroosiosuojaa sekä ylellistä ulkonäköä. Meillä on vankka kokemus metallintyöstöstä ja olemmekin alan huippuosaaja.
 • Kronoby församling
  Kruunupyyn seurakunta on aktiivinen evankelis-luterilainen seurakunta. Messut ja Jumalanpalvelukset, kinkerit, ystäväpiirit ja vanhempi-lapsipiirit muodostavat näkyvän osan toiminnastamme, jossa seurakuntalaisia on mukana – joihin sinäkin olet lämpimästi tervetullut! Lisäksi toimintamuotojamme ovat muun muassa lapsi- ja nuorisotyö, diakoniatyö ja lähetystyö.
 • Kruunupyyn kunta
  Kronoby ligger i de gröna ådalarna, nära havet och skogarnas mörka vatten. Här bor folket med den genuina humorn och ett språk som skalder har diktat om. Här finner du stillhet i en bygd som sjuder av liv. En unik natur finns nära dig.
 • Ahlskog Transport-Kuljetus Ab Oy
  Ahlskog Transport: Hoitaa lähetti- ja pakettikuljetuksia - paikallisesti ja alueellisesti ovelta ovelle. Ahlskog Transport on konsernin emoyhtiö.
 • Suomen Betonikorjaus Oy
  Suomen Betonikorjaus Oy on pitkäaikaisen kokemuksen ja ammattitaidon ympärille v. 2004 perustettu betonikorjauksen, ruiskubetonoinnin, vesipiikkauksen sekä pintakäsittelyjen kokonaisvaltaiseen palveluun perehtynyt erikoisliike.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kaustinen, Evijärvi, Veteli, Pedersöre, Luoto ja Kokkola.

Kaupunginosat
Alaveteli, Alskog, Apalahti, Backfolk, Backända, Bast, Bexar, Boholmen, Bredbacka, Brinkas, Brännkärr, Bråtöbyn, Byggningsbacka, Byskatan, Davidsbacken, Djupsjöbacka, Drycksbäck, Emas, Emet, Emmes, Finnilä, Finnsveda, Fröjdö, Furu, Gammeljöusen, Gammelklockars, Granöbyn, Gåsjärv, Gökbacka, Göstas, Haavisto, Hackas, Haltas, Herronen, Holman, Hopsala, Hästbacka, Hästö, Högnabba, Högnäs, Höutjärvbacka, Jolkka, Kaino, Kaitbacka, Kaitfors, Kaitåsen, Kivijärvi, Klockargården, Kohmo, Kolam, Konungas, Kortjärvi, Kovas, Krasslandet, Kristjans, Kristoffers, Krokfors, Krögers, Kulla, Kutus, Kvarnbacka, Kvärnosbacka, Kärrända, Lotanen, Loulus, Lybäck, Lyttsbacka, Långbacka, Manderbacka, Masaholmsbyn, Merjärv, Messveka, Mitterstviken, Murikka, Myngels, Myrskog, Nabba, Norrby, Näset, Ollbacka, Ollisbacka, Paasila, Palmes, Papas, Pecka, Pelo, Pirttiniemi, Påras, Riippa, Rudnäs, Rönnbacka, Saarukka, Sandbacka, Sandbacken, Sandkulla, Sandvik, Seksmanninkangas, Skogsbyn, Skriko, Skrubbacken, Skullbacka, Skuthälla, Skutnabba, Slotte, Smedjebacka, Snåre, Spikbacka, Storbacka, Storbjörk, Stornäset, Sunabacka, Sunde, Särs, Sågslamp, Söderby, Söderpåras, Tast, Teerijärvi, Timmerbacka, Vekabacka, Viiperi, Viitavesi, Vistbacka, Vähätkylät, Västersunds, Ytterbråtö, Åbacka, Åminnsstan, Åsen, Överbråtö ja Överbyn
KuvausAlueen Kruunupyy kuvaus

Pohjanmaalla sijaitseva Kruunupyy on reilun 6 500 asukkaan kaksikielinen kunta, jonka enemmistökieli on ruotsi. Sen naapureita ovat Evijärvi, Kaustinen, Kokkola, Luoto, Pedersören kunta ja Veteli. Kruunupyyssä sijaitsee Kokkola-Pietarsaaren lentoasema, läheltä löytyvät myös Kokkolan ja Pännäisten rautatieasemat. Matkaa Kokkolaan kertyy vain noin 15 km.

Kruunupyyn elinkeinorakenteesta suurin osa käsittää palvelut, teollisuuden ja alkutuotannon, josta maa- ja metsätaloudella on merkittävä rooli. Suurimpiin työnantajiin kuuluu muun muassa Ab Rani Plast Oy, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista pakkausmuovikalvojen toimittajista. Muita suuria toimijoita ovat kuljetuksia Suomessa ja Euroopassa tekevä TL Trans Oy sekä Euroopan suurimpiin paperilautasten valmistajiin kuuluva Mini-Maid Oy Ab. Hyvät yrityspalvelut ja sijainti luovat puitteet kaiken tyyppisten yritysten toiminnalle.

Kruunupyy tarjoaa asukkailleen kolmen keskustan hyvät palvelut sekä erilaisia tapahtumia ja tekemistä kaiken ikäisille. Muun muassa monipuolinen luonto on yksi kunnan ylpeyksistä mahdollistaen monenlaisia virkistys- ja harrastusvaihtoehtoja.