Lahti

Tältä sivulta löydät kunnan Lahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Lahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Lahti
YritysLiikevaihto (euroa)
Osuuskauppa Hämeenmaa1 miljardia
UPM Plywood Oy412 miljoonaa
Kempower Oyj268 miljoonaa
BE Group Oy Ab216 miljoonaa
SEO Suomalainen Energiaosuuskunta202 miljoonaa
Etteplan Finland Oy184 miljoonaa
LUHTA Sportswear Company176 miljoonaa
Wipak Oy168 miljoonaa
Kemppi Oy163 miljoonaa
Lahti Energia Oy151 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Lahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Osuuskauppa Hämeenmaa2055
Etteplan Finland Oy1912
UPM Plywood Oy1285
LUHTA Sportswear Company529
LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden kampus523
Raute Oyj518
Wipak Oy500
Kemppi Oy451
Kempower Oyj451
Harjun terveys Oy422

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Lahti
YritysKasvuprosentti
Lahden Laaturakentajat Oy+401.3%
Kempower Oyj+335.0%
Redsoil Ltd Oy+329.1%
PP Laatta Oy+308.2%
Optimi Audit Oy+304.1%
Ariolavi Oy+294.7%
Edram Oy+268.4%
First Wave Oy+238.2%
Pitopalvelu Menuet Heinonen+224.5%
Joonan Kuljetuspalvelut Oy+222.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Lahti
YritysPerustettu
Kuusimäen Metsä07.07.2024
Maldivi04.07.2024
Vanger03.07.2024
Paridaetek02.07.2024
Gymir Oy24.06.2024
Baubab Oy21.06.2024
SKA-Asennus20.06.2024
Timpuri Jupe Tmi20.06.2024
Nahro18.06.2024
Kaihdin ja palvelu18.06.2024
EsittelyssäAlueen Lahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Vellamo, Lahti
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • Hämeen Osuuspankki Lahden konttori

  Kassapalvelut avoinna ma, ke, pe 10-16. Info avoinna ma-to 10-16.30, pe 10-16. Muut asiat ajanvarauksella ma-to 8-18 ja pe 8-16.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • RengasCenter Nastola Nasto-Rengas Oy

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun autoosi, ajotyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten ammattikuljettaja tai autoilet harvemmin.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • RengasCenter Oy Pääkonttori

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun ajoneuvoosi, -tyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten arkiautoilija tai raskaan liikenteen ammattilainen.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Halparengas.fi / Dukopart Oy

  Rengas- ja vannekauppaa Lahdessa ja verkkokaupassa. Tuotteet voidaan myös postittaa helposti kotiovellesi! Olemme tehneet rengaskauppaa ja käytettyjen autojen kauppaa jo vuodesta 1987 alkaen, joten meillä on pitkä kokemus alalta. Löydät meiltä myös scootterit, vannetarvikkeet, 3- ja 4-pyöräiset sekä Kontio Motors -kruiserit.

  Klikkaa itsesi verkkokauppaan ja tutustu tarkemmin!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Iitti, Hollola, Asikkala, Orimattila ja Heinola.

Kaupunginosat
Ahtiala, Arkiomaa, Arola, Asemantausta, Ersta, Eskola, Haravakylä, Hennala, Hiekkanummi, Hiisiö, Immilä, Jalkaranta, Jokimaa, Järvenpää, Järvinen, Kanerva, Kangas, Kartano, Katinhäntä, Kerinkallio, Keski-Lahti, Kilpiäinen, Kirkkomäki, Kirviä, Kisaharju, Kiveriö, Kivimaa, Koiskala, Kolava, Kottero, Kouluharju, Kujala, Kumia, Kunnas, Kurenniitty, Kytölä, Kyynärä, Kärpänen, Laune, Lehmus, Lehtistenmäki, Lehtokuja, Linnainen, Luhtaanmaa, Metsäkylä, Mukkula, Mustakallio, Myllypohja, Möysä, Nastonharju, Niemi, Nikkilä, Notko, Okeroinen, Orrilanmäki, Paakkolanmäki, Paavola, Pajulahti, Pekkala, Pensuo, Pesäkallio, Pihtilänmäki, Pirttiharju, Pyhäntaka, Pärnämäki, Pönnölänmäki, Rakokivi, Renkomäki, Riihelä, Risala, Ruuhijärvi, Salmenmäki, Salpausselkä, Saviste, Seesta, Sipilänmäki, Sipura, Sopenkorpi, Suppala, Sydänkangas, Taavila, Tammela, Tiiranmäki, Turranmetsä, Uusikylä, Vanhakartano, Varjolanrinne, Vehkosilta, Veljeskylä, Vierunkulma, Villähde, Viuha ja Ämmälä
KuvausAlueen Lahti kuvaus

Vesijärven etelärannalla sijaitseva Lahti on Päijät-Hämeen maakuntakeskus. Se on Suomen 8. suurin kaupunki ja 6. suurin kaupunkialue, jossa asuu yli 120 000 asukasta. Lahti on asukasmäärältään jatkuvasti kasvava kaupunki, jonne myös pääkaupunkiseudun kasvu ulottuu. Työssäkäynti Lahdesta pääkaupunkiseudulle on lisääntynyt ja nopeutunut erityisesti Helsinki–Lahti-moottoritien ja Lahden oikoradan rakentamisen myötä.

Etelä-Suomessa sijaitseva Lahti on melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, jonne on keskimäärin lyhin matka kaikkialta Suomesta. Kaupunkiin on hyvät ja nopeat liikenneyhteydet sekä maanteitse että rautateitse kaikkialta Suomesta. Paikkakunta on myös maanteiden ja rautateiden risteämiskohta. Tavoitteena on, että Lahti olisi Suomen yritysystävällisin kaupunkiseutu vuonna 2020.

Lahti tunnetaan etenkin ympäristöosaamisestaan sekä teollisesta muotoilustaan. Lahdessa sijaitsee ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti, entinen Lahden taideteollinen oppilaitos. Keskeisiä toimialoja ovat esimerkiksi kulutustavara- ja elintarviketeollisuus. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä ja alueen suurimpia työnantajia olivat vähittäiskaupan ja palvelualan toimija Osuuskauppa Hämeenmaa sekä vaneritehdas UPM Plywood Oy.