Laihia

Tältä sivulta löydät kunnan Laihia suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Laihia suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Laihia
YritysLiikevaihto (euroa)
Laihian Mallas Oy14 miljoonaa
T-Drill Oy12 miljoonaa
K-Market Pirkka (Laihia)8 miljoonaa
Tuisku Lastensuojelupalvelut Oy6 miljoonaa
Lai-Teräs Mäkinen Ky5 miljoonaa
Maatalousliike Puska Oy4 miljoonaa
Alteams Oy Pääkonttori4 miljoonaa
SEO Laihia3 miljoonaa
Pro Louhinta Oy3 miljoonaa
Yhteisporsas Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Laihia yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
T-Drill Oy74
Tuisku Lastensuojelupalvelut Oy70
Laihian Mallas Oy46
Lai-Teräs Mäkinen Ky28
Alteams Oy Pääkonttori20
K-Market Pirkka (Laihia)16
Yhteisporsas Oy9
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus Oy8
Kallion Kuljetus Oy8
Laihian Levypala Oy8

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Laihia
YritysKasvuprosentti
FSX International Oy+148.0%
West Coast Projects Oy+58.7%
Pro Louhinta Oy+56.9%
Laihian Vakuutuspalvelu Oy+41.8%
Tuisku Lastensuojelupalvelut Oy+38.5%
Ravintola Vanha Pankki+34.9%
Pohjanmaan Mixon Oy+30.7%
Pinta Notariaatti Oy+28.9%
Jamuto Oy+26.0%
Nuuka Invest Oy+24.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Laihia
YritysPerustettu
Konepalvelu Mullo Oy12.06.2022
Valokaapelityöt Kangasmäki Oy09.06.2022
Mesipiste09.05.2022
Rakennus & Remontti Luoma27.03.2022
Sahayard Oy28.02.2022
ITC Monitoimipalvelut Oy02.02.2022
XR Sähkö & Rakennus Oy27.01.2022
Laihian pizzeria ja ravintola Oy03.12.2021
Laihia Voimasali Oy02.12.2021
Tmi Tommi kallislahti25.11.2021
EsittelyssäAlueen Laihia yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Laihian seurakunta
  Laihian seurakunta on noin 7000 jäsenen aktiivinen yhteisö. Järjestämme ohjelmaa ja tapahtumia monipuolisesti kaikenikäisille. Olemme mukana elämän käännekohdissa: kodin siunaaminen, ehtoollinen, ristiäiset, rippijuhlat, häät ja hautajaiset ovat osa toimintaamme.
 • Laihian Tilipalvelu Ky
  Laihian Tilipalvelu Ky on asiantunteva tilitoimistosi.
 • Laihian kunta
  Laihia on kehittyvä ja elinvoimainen maaseutukunta, joka sijaitsee Pohjanmaalla, Vaasan välittömässä läheisyydessä. Erinomainen sijainti Vaasan kupeessa, alueen kasvava elinkeinotoiminta sekä erinomaiset liikenneyhteydet tekevät Laihiasta vireän ja asukasluvultaan jatkuvasti kasvavan kunnan.
 • Eko-Center Mullo Oy

  Mullo on laihialainen maanrakennus- ja koneurakointiyritys. Tarjoamme maanrakennus- ja koneurakointipalvelut, maa-ainekset sekä lavettisiirrot kotitalouksille ja yrityksille. Meiltä saat laadukkaasti ja joustavasti maa-ainekset, männynkuorikatteet, mullan, luonnonkivet ja louheet. Monipuolinen kalustomme mahdollistaa erilaiset maanrakennustyöt sekä lavettisiirrot ympäri Suomen. Meiltä löytyy maanrakennukseen kaivinkoneita, maansiirtoautoja sekä pyöräkuormaajia. Lisäksi meillä on puuaineksen siirtoon puu-, hake-, kanto-, sekä risuautoja.

  Teemme myös suursäkkitoimituksia koko Suomeen. Sekä varikollamme maa-ainesten vähittäismyynti Alhontie 119 Laihia. Ajantasaisimmat uutiset löydät facebook-sivuiltamme. Tervetuloa asiakkaaksemme!

 • Sähköasennus Suodenjoki Oy
  Sähköasennus Suodenjoki Oy:ltä hoituu sähkötyöt ja -urakat aina luotettavasti ja ammattitaidolla. Asiakkaisiimme kuuluvat niin yritykset kuin yksityiset henkilöt. Toteutamme paljon isompia sähkösaneerauksia ja urakoita, mutta palvelemme myös pienemmissä sähkötöissä. Toimimme ammattitaitoisesti ja pidämme koulutuksemme aina ajantasalla. Teemme työmme sovitusti ja ajallaan.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Isokyrö, Ilmajoki, Kurikka, Maalahti ja Mustasaari.

Kaupunginosat
Alakylä, Allinen, Annikkala, Aronkylä, Asemanseutu, Eskola, Halkivaha, Hoppamäki, Iippomäki, Isokylä, Jakkula, Jokikylä, Jokiperä, Jokisalo, Kakkumäki, Kankaanpää, Kasinkylä, Katajahaka, Keskikylä, Koskelanloukko, Kumaala, Kuppaala, Kuusistonmäki, Kylänpää, Käyppälä, Lappalainen, Lounaala, Luomanloukko, Lyyskilä, Madesjoki, Maunula, Maunulanmäki, Miettylä, Murhaasto, Mäenpää, Mäntymäki, Nikkari, Pahaluoma, Panu, Paukku, Peltomaa, Perälä, Poola, Potila, Potilanmäki, Pukkala, Päkki, Ritamäki, Ruto, Santaloukko, Suorttila, Sällinmäki, Tammela, Tojala, Torppainmäki, Torstila, Tulisaari, Tyllijoki, Töninmäki, Tönkkä, Untamonloukko, Valjoo, Virkala, Vuoto ja Yrjäälä
KuvausAlueen Laihia kuvaus

Laihia sijaitsee Pohjanmaalla Laihianjoen yläjuoksulla, Vaasan kupeessa. Tämän reilun 8 000 asukkaan maaseutukunnan naapureita ovat Vaasan lisäksi Ilmajoki, Isokyrö, Kurikka, Maalahti ja Mustasaari.

Laihian sijainti Vaasan vieressä, junaradan varrella, valtateiden risteyksessä sekä erinomaiset liikenneyhteydet ovat erinomaisia etuja yritystoimintaa ajatellen. Myös Vaasan satama ja lentokentän logistiikkapalvelut löytyvät läheisyydestä. Kahdenkymmenen minuutin ajomatkan sisälle levittäytyy niin ikään 100 000 asukkaan kasvava talousalue, jossa sijaitsee maamme merkittävimpiä vientiyrityksiä, kuten Wärtsilä.

Elinkeinotoiminta on Laihialla kasvussa, kuten myös asukasluku. Erityisen paljon yrityksiä löytyy teollisuusalalta. Kunnan suurimpiin yrityksiin kuuluvat mm. Laihian Mallas, jonka tuotteet ovat monelle kotitaloudelle tuttuja kauppojen hyllyiltä, putkentyöstöratkaisuja tuottava T-Drill Oy, viljakaupan palveluja tarjoava Maatalousliike Puska Oy sekä puutuotteiden valmistaja Jukajan Ristikko Oy.

Laihialla koulutus jatkuu peruskoulusta lukioon. Ammatilliset opiskelut voi suorittaa aivan läheltä löytyvässä Vaasan ammattikorkeakoulussa, Vaasan yliopistossa tai VAMIA- moniammatillisessa oppilaitoksessa. Vaasaan kertyy matkaa ainoastaan noin 25 km.