Laihia

Tältä sivulta löydät kunnan Laihia suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Laihia suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Laihia
YritysLiikevaihto (euroa)
Laihian Mallas Oy14 miljoonaa
T-Drill Oy10 miljoonaa
K-Market Pirkka (Laihia)8 miljoonaa
Tuisku Terveys- ja Sosiaalipalvelut Oy6 miljoonaa
Maatalousliike Puska Oy4 miljoonaa
Yhteisporsas Oy3 miljoonaa
SEO Laihia3 miljoonaa
Puutavaraliike J. Alanko Oy2 miljoonaa
Kiinteistö Oy Laihian Vuokratalot2 miljoonaa
Laihian Nuuka Lämpö Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Laihia yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Tuisku Terveys- ja Sosiaalipalvelut Oy70
T-Drill Oy67
Laihian Mallas Oy46
Alteams Oy Pääkonttori22
K-Market Pirkka (Laihia)16
Pro Louhinta Oy15
Yhteisporsas Oy9
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus Oy8
Kallion Kuljetus Oy8
Laihian Levypala Oy8

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Laihia
YritysKasvuprosentti
Laihian Vakuutuspalvelu Oy+349.8%
Koski Team Oy+60.5%
West Coast Projects Oy+58.7%
Tuisku Terveys- ja Sosiaalipalvelut Oy+38.5%
Ravintola Vanha Pankki+34.9%
Jamuto Oy+33.2%
Pohjanmaan Mixon Oy+30.7%
Nuuka Invest Oy+24.1%
Erkki Liukku Oy+22.7%
Maanrakennus A. Pajula Oy+22.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Laihia
YritysPerustettu
Tmi Tommi kallislahti25.11.2021
Hast Innovations Oy26.10.2021
Kepula06.06.2021
Malin Latvala tmi26.05.2021
KorCap Oy24.05.2021
Kirppari 48 Oy14.05.2021
Hilia handmade12.04.2021
Seinäjoen Korpilatu Oy09.04.2021
Sepval Oy24.03.2021
Lvi ja Koneurakointi M.Huhtamäki03.03.2021
EsittelyssäAlueen Laihia yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Laihian seurakunta
  Laihian seurakunta on noin 7000 jäsenen aktiivinen yhteisö. Järjestämme ohjelmaa ja tapahtumia monipuolisesti kaikenikäisille. Olemme mukana elämän käännekohdissa: kodin siunaaminen, ehtoollinen, ristiäiset, rippijuhlat, häät ja hautajaiset ovat osa toimintaamme.
 • Laihian Tilipalvelu Ky
  Laihian Tilipalvelu Ky on asiantunteva tilitoimistosi.
 • Laihian kunta
  Laihia on kehittyvä ja elinvoimainen maaseutukunta, joka sijaitsee Pohjanmaalla, Vaasan välittömässä läheisyydessä. Erinomainen sijainti Vaasan kupeessa, alueen kasvava elinkeinotoiminta sekä erinomaiset liikenneyhteydet tekevät Laihiasta vireän ja asukasluvultaan jatkuvasti kasvavan kunnan.
 • Laihian Levypala Oy

  Laihian Levypala Oy on jakautunut kahdeksi yhtiöksi 1.1.2021 alkaen. Vanha y-tunnuksemme (1070578-4) on lakannut ja uusi y-tunnuksemme on 3143428-2. Laihian Levypala Oy:n liiketoiminta jatkuu ennallaan!


  Laihian Levypala Oy on teräslevyjen poltto- ja plasmaleikkaukseen keskittynyt perheyritys Pohjanmaalla.

  Valmistamme alihankkijana metallirakenneosia ja toimitamme räätälöityjä teräslevypaloja asiakkaiden mittapiirustusten mukaisesti. Polttoleikkaamme myös komponentit maatalouteen ja maanrakennukseen, esimerkiksi paaluhatut, perustuslaput, routapiikit ja kantoharat. Leikkaamme myös metallirakenteita kuivaajiin ja konehalleihin.

  Valmistamme myös kuormainten ja niiden sovitteiden osia, esimerkiksi:

  JCB pikakiinnikkeet, NTP10-kiinnikkeet, Volvo pikakiinnikkeet, S-kiinnikkeet, Eurokiinnikkeet. Suoraan varastosta myös huulilevyjä, kulutuslevyjä, kaivinkoneiden kynsiä sekä tieteriä.

  Kaikenkokoiset asiakkaat ovat meille tärkeitä. Palvelemme sekä yksityis- että yritysasiakkaita joustavin palveluajoin. Laaja varastomme takaa nopeat toimitukset.

  Meillä on myös pikakiinnikkeitä ja tieteriin keskittyvä verkkokauppa, käy tutustumassa!

  Yhteystiedot:

  -Tarja Peltoniemi 06 4777906 -Aarre Peltoniemi 06 4777902 -Pakkaamo 06 4777904

 • Sähköasennus Suodenjoki Oy
  Sähköasennus Suodenjoki Oy:ltä hoituu sähkötyöt ja -urakat aina luotettavasti ja ammattitaidolla. Asiakkaisiimme kuuluvat niin yritykset kuin yksityiset henkilöt. Toteutamme paljon isompia sähkösaneerauksia ja urakoita, mutta palvelemme myös pienemmissä sähkötöissä. Toimimme ammattitaitoisesti ja pidämme koulutuksemme aina ajantasalla. Teemme työmme sovitusti ja ajallaan.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Isokyrö, Ilmajoki, Kurikka, Maalahti ja Mustasaari.

Kaupunginosat
Alakylä, Allinen, Annikkala, Aronkylä, Asemanseutu, Eskola, Halkivaha, Hoppamäki, Iippomäki, Isokylä, Jakkula, Jokikylä, Jokiperä, Jokisalo, Kakkumäki, Kankaanpää, Kasinkylä, Katajahaka, Keskikylä, Koskelanloukko, Kumaala, Kuppaala, Kuusistonmäki, Kylänpää, Käyppälä, Lappalainen, Lounaala, Luomanloukko, Lyyskilä, Madesjoki, Maunula, Maunulanmäki, Miettylä, Murhaasto, Mäenpää, Mäntymäki, Nikkari, Pahaluoma, Panu, Paukku, Peltomaa, Perälä, Poola, Potila, Potilanmäki, Pukkala, Päkki, Ritamäki, Ruto, Santaloukko, Suorttila, Sällinmäki, Tammela, Tojala, Torppainmäki, Torstila, Tulisaari, Tyllijoki, Töninmäki, Tönkkä, Untamonloukko, Valjoo, Virkala, Vuoto ja Yrjäälä
KuvausAlueen Laihia kuvaus

Laihia sijaitsee Pohjanmaalla Laihianjoen yläjuoksulla, Vaasan kupeessa. Tämän reilun 8 000 asukkaan maaseutukunnan naapureita ovat Vaasan lisäksi Ilmajoki, Isokyrö, Kurikka, Maalahti ja Mustasaari.

Laihian sijainti Vaasan vieressä, junaradan varrella, valtateiden risteyksessä sekä erinomaiset liikenneyhteydet ovat erinomaisia etuja yritystoimintaa ajatellen. Myös Vaasan satama ja lentokentän logistiikkapalvelut löytyvät läheisyydestä. Kahdenkymmenen minuutin ajomatkan sisälle levittäytyy niin ikään 100 000 asukkaan kasvava talousalue, jossa sijaitsee maamme merkittävimpiä vientiyrityksiä, kuten Wärtsilä.

Elinkeinotoiminta on Laihialla kasvussa, kuten myös asukasluku. Erityisen paljon yrityksiä löytyy teollisuusalalta. Kunnan suurimpiin yrityksiin kuuluvat mm. Laihian Mallas, jonka tuotteet ovat monelle kotitaloudelle tuttuja kauppojen hyllyiltä, putkentyöstöratkaisuja tuottava T-Drill Oy, viljakaupan palveluja tarjoava Maatalousliike Puska Oy sekä puutuotteiden valmistaja Jukajan Ristikko Oy.

Laihialla koulutus jatkuu peruskoulusta lukioon. Ammatilliset opiskelut voi suorittaa aivan läheltä löytyvässä Vaasan ammattikorkeakoulussa, Vaasan yliopistossa tai VAMIA- moniammatillisessa oppilaitoksessa. Vaasaan kertyy matkaa ainoastaan noin 25 km.