Laitila

Tältä sivulta löydät kunnan Laitila suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Laitila suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Laitila
YritysLiikevaihto (euroa)
Munax Oy45 miljoonaa
Mattiovi Oy23 miljoonaa
Omavoima Oy21 miljoonaa
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy20 miljoonaa
Coreplast Laitila Oy16 miljoonaa
VSV-konserni / Vakka-Suomen Voima14 miljoonaa
Veme Oy12 miljoonaa
Laserkeskus Oy12 miljoonaa
K-Supermarket Laitila12 miljoonaa
Veljet Kuusisto Oy10 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Laitila yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Coreplast Laitila Oy105
Mattiovi Oy105
Munax Oy85
Finn Lamex Safety Glass Oy79
Laserkeskus Oy70
Veme Oy61
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy57
Juuresvakka Oy47
JS-Group Oy40
Veljet Kuusisto Oy39

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Laitila
YritysKasvuprosentti
Daaler Oy+276.8%
Nelfin Oy+141.0%
Suosiva Oy+118.2%
Tohaus Oy+108.0%
M. Uussaari Oy+86.6%
JL-Palvelu Oy+83.5%
Pohjoiskulman vesiosuuskunta+76.7%
Laitilan Kartanonpojat Oy+71.7%
Verkkorakenne Ylitalo Oy+65.1%
Ravintola Kukonkulma+53.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Laitila
YritysPerustettu
Tmi Linda Jokinen18.12.2021
Laitilan Motormek Oy10.12.2021
Tuomi Group Oy19.11.2021
Riverside Invest Oy08.11.2021
Tmi Iris lehtonen07.11.2021
CTW Consulting14.10.2021
Ramoss avoin yhtiö28.09.2021
Alpine Glow Blacknose & Queen Bee Honey21.09.2021
Tilix Oy17.09.2021
Laitilan Rentalis auto Oy08.09.2021
EsittelyssäAlueen Laitila yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Laitilan Terveyskoti
  Laitilan Terveyskoti (Veljeskoti) ja Hyvinvointikeskus Poukanville tarjoavat monipuoliset hyvinvointi- ja kuntoutuspalvelut kaikenikäisille sekä juhla- ja pitopalveluja kaikille.
 • Sora ja Kallio Heinonen Oy
  Sora ja Kallio Heinonen Oy tarjoaa asiakkailleen maanrakennus-, seulonta- ja murskauspalveluja. Me myös myymme ja kuljetamme kiviainekset niin teiden ja talojen perustuksiin kuin pihojen kunnostukseenkin 30 vuoden kokemuksella. Palvelemme asiakkaita laadukkaasti, luotettavuudella ja ammattitaidolla. Toimipaikkamme sijaitsee Laitilassa. Toimimme Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella, mutta sopimuksesta kuljetamme myös kauemmas.
 • Laurinpelto Kiinteistö Oy
 • Keskevaari Kiinteistö Oy
 • Laitilan kaupunki
  Laitila on laadukas maaseutukaupunki keskellä historiallista ja rehevää Vakka-Suomea. Käy kotisivuillamme ja tutustu monipuoliseen tonttitarjontaamme sekä erilaisiin tapahtumiimme.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vehmaa, Pyhäranta, Mynämäki, Eura, Rauma ja Uusikaupunki.

Kaupunginosat
Betlehem, Haaro, Hartikkala, Haukka, Hepolanmäki, Hiippakunta, Hornionmäki, Ilomäki, Isokylä, Kaariainen, Kahilainen, Kaivola, Kalliometsä, Kalliomäki, Kartanonperä, Katinhäntä, Kaukola, Kaulio, Keltamäki, Keskimäki, Kiikonmäki, Kiili, Kirkkokoski, Kiveinen, Kivijärvi, Kodjala, Kolsa, Kostiainen, Koukkela, Kouma, Kovero, Kovio, Krouvinummi, Kukonmäki, Kusni, Kylänpää, Lausti, Leinmäki, Liesjärvenkulma, Lietsonkulma, Luolamaa, Malko, Metsänpää, Mudainen, Muurunkulma, Mäkipää, Niemispää, Niinistö, Nutintaka, Nästi, Pahojoki, Palttila, Papinhaka, Pato, Pehtsalo, Pihamäentausta, Pirttikylä, Porrastenpää, Radanmäki, Rohijärvi, Ropa, Ruotsila, Saarenkulma, Saarenmäki, Salo, Seppälä, Sillantaka, Siperia, Siponkulma, Soukainen, Suontaka, Suovieri, Syrjämäki, Sytkorpi, Tanhuanpää, Toma, Torre, Tulejärvi, Tuuna, Untamala, Vahantaka, Vaimaro, Valko, Vallimäki, Varppe, Vekka, Vidilä, Vierumäki, Vihemäki, Viikainen, Vuohenmaa, Välimetsä, Ylöjönmäki ja Ytö
KuvausAlueen Laitila kuvaus

Varsinais-Suomessa sijaitseva Laitila kuuluu Vakka-Suomen seutukuntaan. Se on noin 8 620 asukkaan kaupunki, jonka naapurikuntia ovat Eura, Mynämäki, Pyhäranta, Rauma, Uusikaupunki sekä Vehmaa. Perille pääsee hyvin maanteitse, sillä Laitilassa on 6 numeroitua tietä: valtatie 8, kantatie 43, seututie 196, sekä yhdystiet 2051, 2052 ja 2021. Matkaa Turkuun on noin 60 km ja Raumalle 30 km, ja lähin satama sijaitsee noin 20 km päässä Uudessakaupungissa.

Laitila tunnetaan kananmunien, viljelytuotteiden sekä panimotuotteiden valmistuksesta. Palveluiden osuus elinkeinojakaumassa on reilu 50 %, teollisuuden 40 % ja maatalouden 10 %. Paikkakunnalla toimii noin 600 yritystä ja alle 400 maatilaa. Vuonna 2018 eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä olivat Munax Oy ja Mattiovi Oy sekä suurimpia työnantajia Mattiovi Oy ja Amitec Oy.

Laitilassa on useita kulttuurinähtävyyksiä, kuten Kauppilan umpipiha -museo Koukkelan kylässä, Pyhän Mikaelin kirkko keskustassa sekä Untamalan kylänraitti, Untamalan kirkko, Arkeologiakeskus, Sarkin museo ja Ventolan kyläkahvila. Vuosittain huhtikuussa järjestetään Energiapäivät ja kesäkuussa Laitilan Munamarkkinat. Tervetuloa vierailulle Laitilaan!