Lapua

Tältä sivulta löydät kunnan Lapua suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Lapua suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Lapua
YritysLiikevaihto (euroa)
Chemigate Oy107 miljoonaa
Nammo Lapua Oy, Lapuan tehdas97 miljoonaa
ÖljyKangas Oy16 miljoonaa
Veljekset Ala-Talkkari Oy15 miljoonaa
Lantmännen Agro Lapua14 miljoonaa
Lapuan Saha Oy13 miljoonaa
Vuorenmaa Yhtiöt Oy12 miljoonaa
Lapua-ketjut Oy11 miljoonaa
Louhintaliike Ylimäki Oy9 miljoonaa
Lapuan Peruna Oy8 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Lapua yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Nammo Lapua Oy, Lapuan tehdas285
Veljekset Ala-Talkkari Oy82
Chemigate Oy75
Lapua-ketjut Oy58
Vuorenmaa Yhtiöt Oy48
Plate Power Oy37
Lapuan Kankurit Oy36
Kuljetusliike E. Laurila Oy34
JP Metsäkoneurakointi Oy29
HelaSteel Oy24

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Lapua
YritysKasvuprosentti
Nordic Floors Lapua+249.5%
L Industrial Services Oy+240.9%
Järviseudun Levytyö Oy+207.4%
Talotekniikka Timonen Oy+157.8%
Yyperhaus Oy+141.0%
HKTEK Oy+131.0%
Keski-Klemettilän tila Oy+127.7%
GR Group Oy Ltd+107.0%
Vehkon Oy+94.4%
K Power Service Oy+94.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Lapua
YritysPerustettu
Benkovich17.07.2024
Mykuntosali26.06.2024
Etelä-Pohjanmaan hevospalvelut Oy03.06.2024
Salomäen pientila31.05.2024
Akupiste Juulia Kuula03.04.2024
Helga leipoo Oy22.02.2024
Kalos20.02.2024
Tooltek Oy04.02.2024
Lapua Caravan30.01.2024
Hawk's Vision05.01.2024
EsittelyssäAlueen Lapua yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Talotekniikka Timonen Oy

  Talotekniikka Timonen Oy on rakennusten sähkö- ja LVI-asennuksiin erikoistunut yritys. Hoidamme talotekniikkaan liittyvät työt aina kattovalaisimien ja vuotavien hanojen vaihdosta täydellisiin sähkö-, putki- ja ilmastointi kokonaisuuksiin asti. Teemme myös sähköteknisiä konsultaatioita sähkösuunnitelmista teknisen neuvonnan kautta huolto- ja kunnossapitosuunnitelmiin, sekä KVV/IV-valvontaa.

  Kauttamme saat helposti kokeneen ammattilaisen, joka tietää alan säädökset ja osaa valita juuri teille turvallisimman ja taloudellisimman ratkaisun. Hoidamme työt sovitulla aikataululla loppuun asti, tinkimättä laadusta ja turvallisuudesta. Olemme helposti lähestyttävä yritys, jossa asentajat ovat töissä palveluammatissa.

  Toimintasäteemme on laaja ja autamme asiakkaita ympäri Etelä-Pohjanmaan.

  Ota rohkeasti yhteyttä olit sitten yksityinen tai yritys, jos tarvitsette apua sähköteknisissä asioissa tai olette vailla ammattimaista asennuspalvelua.

  Tarjoamme nyt myös asiakkaillemme aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumput kuljetuksen ja asennuksen kera Etelä-Pohjanmaalla. Katso kotisivuiltamme lisätietoa hinnoista ja tuotteista tai ota suoraan yhteyttä!

 • Seinäjoen Hinauspalvelu
  Jos henkilö- tai pakettiauton matka yllättävästi katkeaa syystä tai toisesta, Seinäjoen Hinauspalvelu kuljettaa kaikenkokoiset henkilö- ja pakettiautot turvallisesti korjaamoon.
 • V. J. Peltola Ky

  V. J. Peltola Ky on vuonna 1982 perustettu louhinta- ja maanrakennustöihin erikoistunut yritys. Toiminta-alueemme on Lapualta Seinäjoelle ja ympäristökunnat. Teemme kotitalouksien, yritysten sekä julkisen sektorin maanrakennus- ja louhintatyöt. Otamme mielellämme vastaan niin pienemmät omakotitalon viherrakennustyöt ja salaojitukset kuin järeät teollisuusalueiden pohjatyöt vaativine louhinta- ja räjäytystöineen.

  Palvelujamme ovat mm.:

  • Maanrakennustyöt
  • Louhintatyöt
  • Räjäytystyöt
  • Kunnallistekniikset työt
  • Talonpohjien teko
  • Salaojat
  • Kaivinkonetyöt yms.

  Palvelemme asiakkaitamme niin pienissä kuin suurissakin kohteissa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

 • Aluetaito Oy
  Aluetaito Oy tarjoaa maarakentamisen suunnittelu- ja tutkimuspalvelua ympäri Suomen. Toimenkuvaamme kuuluvat geotekniikkaan, yhdyskuntatekniikkaan, mittaustekniikkaan ja ympäristötekniikkaan liittyvät tutkimus- ja suunnittelupalvelut.
 • Pelanderin Kaivuu
  Meillä on alan kokemusta kolmella vuosikymmenellä. Kaikki maanrakennus- sekä kunnallistekniset työt yrityksille. Erikoisosaamisemme on siirtoviemärityöt ja purkutyöt. Teemme työt uusilla ja monipuolisilla koneilla, ammattitaitoisen henkilökunnamme voimin. Olemme Infra ry:n jäsen ja yrityksellemme on myönnetty Ralan pätevyys.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kuortane, Lappajärvi, Alajärvi, Kauhava ja Seinäjoki.

Kaupunginosat
Ala-Hella, Ala-Nurmo, Alakylä, Alapää, Fossi, Fossinmäki, Haapakoski, Hakolanmäki, Hattu, Hellanmaa, Hietalanmäki, Hirvijoki, Honkimetsä, Honkimäki, Huhtala, Härsilä, Ihamäki, Ikolanmäki, Ilkka, Isomäki, Jouttikallio, Jurva, Jänismäki, Kaaranmännikkö, Kankaanpää, Karankylä, Karhunkylä, Karhunmäki, Kauhajärvi, Keisala, Kelloja, Keronkylä, Kiviniemi, Kiviristi, Kojola, Korkiakangas, Kortesoja, Koskikylä, Kotajärvi, Kotala, Kovero, Kukkukangas, Kurunsaari, Kuusenmäki, Laakeri, Lakaluoma, Lankilankoski, Leppälänkylä, Liuhtari, Lonki, Länsikylä, Marjasalo, Metsäkylä, Muilunkylä, Murtomäki, Mustamaa, Myllykylä, Männikkö, Nyrhilänmäki, Ojala, Ojalankylä, Ojutkangas, Oravanmäki, Paavola, Pihlajamaa, Pitkämäki, Pohjaismäki, Porolanmäki, Pouttu, Puhto, Pökänloukko, Raamattu, Rajamäki, Rantamäki, Ranttila, Rautakorpi, Ritakallio, Ritamäki, Ruha, Ränkimäki, Saarenkangas, Siirilä, Sippolanmäki, Suokko, Tampparinkylä, Tiistenjoki, Topparinmäki, Varattomanloukko, Viemerö, Vuorenmaanloukko, Välilä, Välimäenmäki, Yli-Hella, Ylikylä ja Ämmälänmäki
KuvausAlueen Lapua kuvaus

Lapua on leppoisa ja kaunis kaupunki Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla. Asukkaita kaupungissa on reilun päälle 14 000 verran. Lapua panostaa perheisiin ja yrittäjyyteen ja on mainio esimerkki vireästä ja kasvavasta maaseutukaupungista. Vilkas junaliikenne ja hyvät tieyhteydet antavat oman mausteensa alueelle.

Lapualla on nähtävää ja koettavaa. Esimerkiksi Lapuanjoen varrella sijaitseva vehreä Jokilaakson matkailupuutarha tarjoaa parastaan niin hyötykasveista kuin koristepuutarhasta kiinnostuneille.

Lakeuden vauhdikkaimmat menot löytyvät laskettelukeskus Simpsiön rinteiltä.

Lapua on tunnettu yritteliäästä meiningistään. Suurimpia yrityksiä ovat mm. patruunoita valmistava Nammo Lapua Oy, side- ja liima-aineita valmistava Chemigate Oy, tikas-, kattoturva- ja sadevesijärjestelmiä valmistava Lapuan Piristeel Oy, maalämpöön ja lämpöpumppuihin erikoistunut Lämpöässä ja Lapuan Peruna Oy.

Perinteikkäämpää yrittäjyyttä edustavat laadukkaat Lapuan Kankureiden ja Annalan tekstiilituotteet. Myös esimerkiksi Lapuan Kauhajärven kylä on tunnettu mattopitäjä, jossa valmistuvat viimeistellyt matot kokemuksella useiden yrittäjien toimesta.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku on monen lapualaisen kohtauspaikka, jossa viihdytään ja opitaan. Kirjasto, museo, teatteri ja muut kulttuuripalvelun antimet tarjoavat parastaan. Tervetuloa Lapualle työn, opiskelun tai viihteen merkeissä!