Laukaa

Tältä sivulta löydät kunnan Laukaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Laukaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Laukaa
YritysLiikevaihto (euroa)
Dinex Finland Oy112 miljoonaa
Kuljetusliike Taipale Oy28 miljoonaa
Nammo Vihtavuori Oy19 miljoonaa
Lambertsson Oy17 miljoonaa
Ahosen Palvelut Oy9 miljoonaa
Kylpylähotelli Peurunka9 miljoonaa
MekaFluid Oy6 miljoonaa
Finse Oy6 miljoonaa
K-Supermarket Laukaa6 miljoonaa
Prima-rakentajat Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Laukaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kuljetusliike Taipale Oy212
Kylpylähotelli Peurunka119
Nammo Vihtavuori Oy103
Dinex Finland Oy103
Finse Oy48
Ahosen Palvelut Oy44
Masa-Kiito Oy41
Laululaakso Oy39
Prima-rakentajat Oy37
Rannan Teollisuuskone Oy36

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Laukaa
YritysKasvuprosentti
Joma Group Oy+299.3%
Suomen Kaivohuolto Oy+184.6%
Duunipaja Oy+166.8%
Sähkötyöt Rissanen Oy+118.1%
Marianne Hautsalo Oy+99.0%
Rakennusliike Jyväskuutiot Oy+95.9%
Kärki Tilat Oy+89.0%
Puusepänliike Tourunen Oy+89.0%
CO2Esto Oy+81.7%
Sähkö-Wirtala Oy+69.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Laukaa
YritysPerustettu
Here Consulting Oy11.05.2022
Fägerholt Oy05.04.2022
Rakennus Fintammi Oy08.03.2022
Markkinointi Hanne Ikonen07.03.2022
Tmi Janne Naukkarinen02.03.2022
Parketti Roba Oy18.02.2022
HattuWatti16.02.2022
VMO-Rent Oy24.01.2022
JP Puusta Oy17.01.2022
Kauppapuutarha Tervo Oy23.12.2021
EsittelyssäAlueen Laukaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Multamesta Oy
  Multamesta Oy valmistaa, myy ja kuljettaa multaa, haketta ja kuoriketta vuosien kokemuksella. Myös kalliomurske kuuluu valikoimaamme.
 • Jyväskodit Oy
  Olemme pieni perheyritys ja yrityksellämme on pitkä historia mielenterveyskuntoutujien lyhyt ja pitkäkestoisen kuntouttavan asumispalvelun sekä liikkuvan asumisen palvelun tuottajana. Meillä on pitkäaikaista asiantuntemusta ja vahvaa osaamista psykiatrisesta hoito- ja kuntoutustyöstä. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukasta, mahdollisimman kodinomaista ja kuntouttavaa asumista. Tavoitteenamme on turvata asiakkaiden toimintakyvyn säilyminen ja mahdollistaa kuntoutuminen yhä itsenäisempään asumiseen ja/tai oman elämän kokonaisvaltaisempaan hallintaan sekä vahvistaa asiakkaiden pärjäämistä omassa kodissa ja tukea elämän haastavissa tilanteissa.
 • Hinaus-Apu Mehtovuori Oy
  Simahtiko auto tienvarteen? Kelpaisiko hinaus? Yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella palveleva Hinaus-Apu Mehtovuori tarjoaa monipuolisia tie- ja hinauspalveluita 24 tuntia vuorokaudessa Jyväskylässä sekä koko Keski-Suomen alueella. Vuodesta 1983 toimineen yrityksen taitavat ammattilaiset pitävät huolen, ettet joudu seisomaan tienvarressa pitkään me päivystämme aina kellon ympäri. Meillä on reilusti kokemusta, nykyaikainen kalusto, osaava henkilökunta sekä kattavat palvelut. Pelastamme sinut pinteestä takuuvarmasti ja vieläpä ripeästi. Oletko hinausta vailla? Anna meidän auttaa!
 • Sähkötyöt Rissanen Oy

  Sähkötyöt Rissanen Oy palvelee niin yksityis- kuin yrityspuolenkin asiakkaita. Meiltä tilatut sähköasennukset ja -työt toteutetaan asiakkaidemme kannalta aina mahdollisimman vaivattomasti. Palvelemme asiakkaitamme pienempienkin sähköasennusten parissa, myös Keski-Suomen ulkopuolella.

  Kauttamme saatte myös rakennus- ja putkityöammattilaiset tarpeen mukaan. Pidämme kiinni laadusta sekä sovituista aikatauluista.

  Tarjoamamme palvelut:

  • Asuinkiinteistöjen sähköasennustyöt

  • Teollisuuden sähkötyöt

  • Liikehuoneistojen ja yritysten sähkötyöt

  • Remontti / Saneeraus kohteiden sähköasennustyöt

  • Kiinteistöjen sähköhuoltotyöt

  • Saneerauskohteiden sähköasennustyöt

  • Vianetsintä

  • Hätäkorjaukset

 • Rakennuspalvelu S Tervo

  Monipuolisesti asiakkaitaan palveleva Rakennuspalvelu S. Tervo tarjoaa rakennus- ja remonttityöt Jyväskylän seudulla ja ympäryskunnissa. Palvelemme asiakkaitamme ammattitaidolla ja laadusta tinkimättä toteuttamalla kaikenlaiset sisätilojen perusremontit, kuten esimerkiksi kylpyhuoneremontit, pintaremontit ja muut vastaavanlaiset saneeraustyöt. Asiakaskuntaamme kuuluvat sekä yksityiset kotitaloudet että yritykset ja muut osaamistamme tarvitsevat tahot Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa.

  Onko mielessäsi uusi kylpyhuone? Ammattitaidolla toteutettu kylpyhuone­remontti Jyväskylän seudulla onnistuu parhaiten, kun siitä vastaa paikallinen remontti- ja rakennusalan ammattilainen. Teemme kylpyhuone­remontit laadusta tinkimättä asiakkaan omien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, uusien pinnat ja kylpyhuone­kalusteet asiakkaan toivomilla väreillä ja materiaaleilla. Lopputuloksesta tulee varmasti mieleinen, kun olet päässyt vaikuttamaan projektiin alusta alkaen.

  Ota meihin yhteyttä ja kerro, miten voisimme palvella juuri sinua!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Toivakka, Hankasalmi, Konnevesi, Äänekoski ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Ahola, Aikalanmäki, Akkasuo, Alapohja, Anttospohja, Asemankylä, Brittilänranta, Finninkylä, Haanlatvanniemi, Haapala, Haapasuo, Haarala, Heinäaho, Hevosvuori, Hirvaskylä, Hoho, Hyppäänmäki, Hääkoski, Isolahti, Jokiniemi, Jussilanmutka, Järvilinna, Kaipionpohja, Kangaskylä, Kankaankylä, Kantola, Kataanmäki, Kaunisharju, Kaura-aho, Kelkkamäki, Ketaramäki, Kivelänmäki, Kuhankoski, Kuhanniemi, Kuukkala, Kuusa, Kuusvedenranta, Kääminniemi, Laajalahti, Lankamaa, Laurinkylä, Lavia, Leinola, Leipäpohja, Lemettilä, Leppävesi, Lievestuore, Lopotinmäki, Metsolahti, Mikkolanniemi, Moisionkylä, Myllypohja, Mäkikylä, Mökkiperä, Oksalankylä, Paviljonki, Pellosniemi, Petäiskorpi, Peurankylä, Peurunka, Pieleslehto, Piilopohja, Pirtinalue, Puhakka, Pukkipohja, Puttola, Pökköperä, Raita-aho, Rajajärvi, Rajamäki, Rantakylä, Rantalankylä, Rauhalanmäki, Rokkakangas, Rokkamäki, Rämynkylä, Ränssintaipale, Saarilampi, Salmelankylä, Savio, Simuna, Sirkkaharju, Sudeetti, Tankolampi, Tarvaala, Tervatehdas, Tiituspohja, Toramäki, Tyvelänniemi, Valkola, Vatia, Vehmasaho, Vehniä, Vihtasilta, Vihtavuori, Vihtiälä, Viitalankylä, Vuojärvi, Vuontee, Yläpohja ja Äijälä
KuvausAlueen Laukaa kuvaus

Keski-Suomen vanhimpiin pitäjiin kuuluva Laukaa on noin 19 000 asukkaan kunta. Sen naapureita ovat Hankasalmi, Jyväskylä, Konnevesi, Toivakka, Uurainen ja Äänekoski. Laukaassa yhtyvät Rautalammin, Saarijärven ja Viitasaaren vesiretit – kunta onkin tunnettu runsaista vesistöistään.

Laukaassa sijaitsee erityinen Vuonteen kiertotalouskylä, joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan. Suunnitteilla on vähähiilinen asuinalue, ja puitteet biotalouteen, lähiruoan tuotantoon sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan, matkailua unohtamatta. Apua yritystoimintaan saa kunnan elinkeinotoimesta.

Laukaassa on jo valmiiksi monia elinvoimaisia sekä menestyviä yrityksiä. Suurimpiin kuuluvat muun muassa autotarvikealan kansainvälinen yritys Dinex Oy, Kuljetusliike Taipale Oy, Suomen ainoa ruutitehdas Nammo Vihtavuori Oy ja Suomen johtava torninostureiden toimittaja Lambertsson Oy.

Laukaassa järjestetään paljon kulttuuri- ja urheilutapahtumia ympäri vuoden. Tunnetuimpia niistä ovat esimerkiksi John Smith Rock Festival, Neste Rallin Laukaan erikoiskokeet ja Satama Festival.