Laukaa

Tältä sivulta löydät kunnan Laukaa suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Laukaa suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Laukaa
YritysLiikevaihto (euroa)
Dinex Finland Oy101 miljoonaa
Kuljetusliike Taipale Oy32 miljoonaa
Nammo Vihtavuori Oy25 miljoonaa
Lambertsson Oy15 miljoonaa
Kylpylähotelli Peurunka11 miljoonaa
Ahosen Palvelut Oy9 miljoonaa
LH Lift Oy8 miljoonaa
MekaFluid Oy6 miljoonaa
Finse Oy6 miljoonaa
K-Supermarket Laukaa6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Laukaa yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kuljetusliike Taipale Oy234
Nammo Vihtavuori Oy102
Dinex Finland Oy84
Kylpylähotelli Peurunka81
Finse Oy48
Ahosen Palvelut Oy44
Masa-Kiito Oy41
Laululaakso Oy39
LH Lift Oy37
Prima-rakentajat Oy37

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Laukaa
YritysKasvuprosentti
Joma Group Oy+299.3%
Suomen Kaivohuolto Oy+184.6%
Duunipaja Oy+166.8%
Sähkötyöt Rissanen Oy+118.1%
Setsuuri Oy+103.9%
Marianne Hautsalo Oy+99.0%
Teiskonen Invest Oy+91.3%
Isännöinti Asuville Oy+89.7%
Kärki Tilat Oy+89.0%
Puusepänliike Tourunen Oy+89.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Laukaa
YritysPerustettu
Wälba Oy27.09.2022
Miami Invest Oy09.09.2022
MakeMan Oy26.08.2022
Kampaamo Vimosen Päälle26.08.2022
HL Automyynti Oy25.07.2022
Kaivokatu 2 Heinola Oy18.07.2022
Tje Group Oy04.07.2022
Ylä-Saarikon lomamökit Oy28.06.2022
Kirmaila Oy21.06.2022
Tmi Tuula Naukkarinen16.06.2022
EsittelyssäAlueen Laukaa yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Multamesta Oy
  Multamesta Oy valmistaa, myy ja kuljettaa multaa, haketta ja kuoriketta vuosien kokemuksella. Myös kalliomurske kuuluu valikoimaamme.
 • Jyväskodit Oy
  Olemme pieni perheyritys ja yrityksellämme on pitkä historia mielenterveyskuntoutujien lyhyt ja pitkäkestoisen kuntouttavan asumispalvelun sekä liikkuvan asumisen palvelun tuottajana. Meillä on pitkäaikaista asiantuntemusta ja vahvaa osaamista psykiatrisesta hoito- ja kuntoutustyöstä. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukasta, mahdollisimman kodinomaista ja kuntouttavaa asumista. Tavoitteenamme on turvata asiakkaiden toimintakyvyn säilyminen ja mahdollistaa kuntoutuminen yhä itsenäisempään asumiseen ja/tai oman elämän kokonaisvaltaisempaan hallintaan sekä vahvistaa asiakkaiden pärjäämistä omassa kodissa ja tukea elämän haastavissa tilanteissa.
 • Hinaus-Apu Mehtovuori Oy
  Simahtiko auto tienvarteen? Kelpaisiko hinaus? Yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella palveleva Hinaus-Apu Mehtovuori tarjoaa monipuolisia tie- ja hinauspalveluita 24 tuntia vuorokaudessa Jyväskylässä sekä koko Keski-Suomen alueella. Vuodesta 1983 toimineen yrityksen taitavat ammattilaiset pitävät huolen, ettet joudu seisomaan tienvarressa pitkään me päivystämme aina kellon ympäri. Meillä on reilusti kokemusta, nykyaikainen kalusto, osaava henkilökunta sekä kattavat palvelut. Pelastamme sinut pinteestä takuuvarmasti ja vieläpä ripeästi. Oletko hinausta vailla? Anna meidän auttaa!
 • Sähkötyöt Rissanen Oy

  Sähkötyöt Rissanen Oy palvelee niin yksityis- kuin yrityspuolenkin asiakkaita. Meiltä tilatut sähköasennukset ja -työt toteutetaan asiakkaidemme kannalta aina mahdollisimman vaivattomasti. Palvelemme asiakkaitamme pienempienkin sähköasennusten parissa, myös Keski-Suomen ulkopuolella.

  Kauttamme saatte myös rakennus- ja putkityöammattilaiset tarpeen mukaan. Pidämme kiinni laadusta sekä sovituista aikatauluista.

  Tarjoamamme palvelut:

  • Asuinkiinteistöjen sähköasennustyöt

  • Teollisuuden sähkötyöt

  • Liikehuoneistojen ja yritysten sähkötyöt

  • Remontti / Saneeraus kohteiden sähköasennustyöt

  • Kiinteistöjen sähköhuoltotyöt

  • Saneerauskohteiden sähköasennustyöt

  • Vianetsintä

  • Hätäkorjaukset

 • Rakennusvalvonta S Ahokas Oy
  Kun haluat varmuuden rakentamisen laadusta tai kiinteistön kunnosta ja mahdollisista kosteus- ja homevaurioista, ota yhteyttä Rakennusvalvonta S. Ahokas Oy:hyn.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Toivakka, Hankasalmi, Konnevesi, Äänekoski ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Ahola, Aikalanmäki, Akkasuo, Alapohja, Anttospohja, Asemankylä, Brittilänranta, Finninkylä, Haanlatvanniemi, Haapala, Haapasuo, Haarala, Heinäaho, Hevosvuori, Hirvaskylä, Hoho, Hyppäänmäki, Hääkoski, Isolahti, Jokiniemi, Jussilanmutka, Järvilinna, Kaipionpohja, Kangaskylä, Kankaankylä, Kantola, Kataanmäki, Kaunisharju, Kaura-aho, Kelkkamäki, Ketaramäki, Kivelänmäki, Kuhankoski, Kuhanniemi, Kuukkala, Kuusa, Kuusvedenranta, Kääminniemi, Laajalahti, Lankamaa, Laurinkylä, Lavia, Leinola, Leipäpohja, Lemettilä, Leppävesi, Lievestuore, Lopotinmäki, Metsolahti, Mikkolanniemi, Moisionkylä, Myllypohja, Mäkikylä, Mökkiperä, Oksalankylä, Paviljonki, Pellosniemi, Petäiskorpi, Peurankylä, Peurunka, Pieleslehto, Piilopohja, Pirtinalue, Puhakka, Pukkipohja, Puttola, Pökköperä, Raita-aho, Rajajärvi, Rajamäki, Rantakylä, Rantalankylä, Rauhalanmäki, Rokkakangas, Rokkamäki, Rämynkylä, Ränssintaipale, Saarilampi, Salmelankylä, Savio, Simuna, Sirkkaharju, Sudeetti, Tankolampi, Tarvaala, Tervatehdas, Tiituspohja, Toramäki, Tyvelänniemi, Valkola, Vatia, Vehmasaho, Vehniä, Vihtasilta, Vihtavuori, Vihtiälä, Viitalankylä, Vuojärvi, Vuontee, Yläpohja ja Äijälä
KuvausAlueen Laukaa kuvaus

Keski-Suomen vanhimpiin pitäjiin kuuluva Laukaa on noin 19 000 asukkaan kunta. Sen naapureita ovat Hankasalmi, Jyväskylä, Konnevesi, Toivakka, Uurainen ja Äänekoski. Laukaassa yhtyvät Rautalammin, Saarijärven ja Viitasaaren vesiretit – kunta onkin tunnettu runsaista vesistöistään.

Laukaassa sijaitsee erityinen Vuonteen kiertotalouskylä, joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan. Suunnitteilla on vähähiilinen asuinalue, ja puitteet biotalouteen, lähiruoan tuotantoon sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan, matkailua unohtamatta. Apua yritystoimintaan saa kunnan elinkeinotoimesta.

Laukaassa on jo valmiiksi monia elinvoimaisia sekä menestyviä yrityksiä. Suurimpiin kuuluvat muun muassa autotarvikealan kansainvälinen yritys Dinex Oy, Kuljetusliike Taipale Oy, Suomen ainoa ruutitehdas Nammo Vihtavuori Oy ja Suomen johtava torninostureiden toimittaja Lambertsson Oy.

Laukaassa järjestetään paljon kulttuuri- ja urheilutapahtumia ympäri vuoden. Tunnetuimpia niistä ovat esimerkiksi John Smith Rock Festival, Neste Rallin Laukaan erikoiskokeet ja Satama Festival.