Lemi

Tältä sivulta löydät kunnan Lemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Lemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Lemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Agromaster Oy6 miljoonaa
Misa Oy2 miljoonaa
T. Kiljunen Oy1 miljoonaa
SK Kiinteistö- ja saneerauspalvelu Oy1 miljoonaa
Maanrakennus M. Junnikkala Oy567 tuhatta
Kuitto Oy517 tuhatta
Vainikan Sora Oy382 tuhatta
Kouvon baari325 tuhatta
Koneurakointi Savikurki Oy223 tuhatta
Sähkö-Asennus Pesonen Oy131 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Lemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Misa Oy19
Agromaster Oy15
SK Kiinteistö- ja saneerauspalvelu Oy14
Kouvon baari5
T. Kiljunen Oy5
Kuitto Oy4
Maanrakennus M. Junnikkala Oy4
Lemin Särä Oy1
Lpr Invest Oy1
Pajatie 73 Oy1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Lemi
YritysKasvuprosentti
Metsätalouden harjoittaja Tuomas Kiljunen+82.2%
SK Kiinteistö- ja saneerauspalvelu Oy+41.2%
Waldai Invest Oy+27.0%
Vainikan Sora Oy+25.3%
Netstra Oy+14.7%
Agromaster Oy+13.6%
Sklep Zuzlowy Oy+10.1%
T. Kiljunen Kiinteistöt Oy+9.0%
Lemin Liikekeskus Oy+6.8%
Misa Oy+5.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Lemi
YritysPerustettu
Hieronta Tiia23.08.2021
Silver Unicorn Oy06.08.2021
Halli ja rakennus Taipale Oy04.03.2021
Noutajakauppa03.03.2021
LymiTek Oy12.10.2020
Mia Ekman18.06.2020
Pajatie 73 Oy28.02.2020
K-Market Särä19.02.2020
EsittelyssäAlueen Lemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Koneurakointi Pesu
  Olemme maanrakennuksen ja maansiirron monipuolinen osaaja jo vuosikymmenten ajan. Meiltä saat luotettavalla ammattitaidolla, aikatauluja noudattaen kaikki palvelut myös kurottajatyöt.
 • Lemin kunta
  Lemi on edistyksellinen ja vireä maaseutukunta Etelä-Karjalassa Lappeenranna naapurissa. Lemiläiset osallistuvat kunnan kehittämiseen. Lemillä on hyvä asua ja yrittää. Palvelut ovat lähellä ja meillä on runsas määrä omakotitontteja tarjolla hyvällä sijainnilla. Tervetuloa Lemille!
 • Vainikan Sora Oy
  Vainikan Sora Oy hoitaa ammattitaidolla soran, murskeen ja sepelin myynnin ja kuljetuksen. Palveluihimme kuuluvat myös teiden rakennukset, korjaukset ja lanaukset.
 • Parturi-Kampaamo Lemin Hiushuone
  Iloinen ja osaava henkilökuntamme suunnittelee ja toteuttaa toiveesi mukaiset leikkaukset ja kampaukset. Tervetuloa tutustumaan!
 • Kontusen Vihannestila
  Lemillä, Kuukanniemen kylässä sijaitseva Kontusen Vihannestila on aloittanut toimintansa jo vuonna 1995. Toimialaamme on elintarviketuotanto, tarkemmin sanottuna vihannestuotanto, kuten varmasti voi päätellä jo yrityksemme nimestäkin. Kasvatamme vihanneksia tavoitteenamme tuottaa herkullisia ja maistuva tuotteita monipuoliseen käyttöön, niin sellaisenaan käytettäväksi kuin ruoanlaittoonkin. Soita rohkeasti ja kysele lisää, jos kaipaat lisätietoja meistä tai toiminnastamme.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Savitaipale, Taipalsaari, Luumäki ja Lappeenranta.

Kaupunginosat
Ellosenpää, Hakulila, Heikkeri, Heikkilä, Honka, Huttula, Hyvärilä, Häärä, Jukanen, Junnola, Juvola, Kaidanpää, Kangasmäki, Kapiala, Karhunkylä, Keskisenpää, Kesäniemi, Kinttu, Kiuri, Kohosenkylä, Konttila, Korpela, Korttinen, Kotalahti, Koukku, Kuitto, Kurkela, Kuukanniemi, Kärmeniemi, Lahdentaus, Lairi, Lammintalot, Lavola, Mikkola, Muukka, Narttu, Niemikylä, Nisola, Nuorakoski, Nuppola, Olkkonen, Olkku, Parjasenmäki, Parkkola, Pekari, Pekki, Peräkylä, Pesu, Peuhkuri, Pukki, Punkka, Pöllölä, Pöllönen, Remunen, Rikkola, Ruohiala, Ruomi, Saira, Sairala, Sihvo, Sillansuu, Sorvarila, Suomalaisenkylä, Suoniala, Taipale, Tauri, Tevaniemi, Torviniemi, Toukkala, Turjala, Turku, Tuuliainen, Tynnyrkylä, Urola, Uski, Vainikkala ja Varis-Lavola
KuvausAlueen Lemi kuvaus

Lemi on 3 000 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa, Saimaan rannalla, Lappeenrannan naapurissa. Muita naapureita ovat Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari.

”Lemin kunnan sydän sykkii yrittäjyydelle!” - kerrotaan kunnan sivuilla. Kunta tukee yrittäjiä aktiivisesti, niin aloittelevia kuin jo kauemmin toimineita. Menestyviin yrityksiin kuuluvat muun muassa pilkekoneita valmistava Agromaster Oy, kiukaiden perheyritys Misa Oy, SK Kiinteistö- ja saneerauspalvelu Oy ja kuljetusliike Aku-Trans Oy.

Lemin hyvä sijainti valtateiden 6 ja 13 välissä, Lappeenrannan likellä, sekä toimivat liikenneyhteydet ovat etu yrittäjyydelle. Alueelle valuu väkeä myös vierailijoista muuttajiin, ja Lemi onkin harvinaisen muuttovoittoinen maakunnassaan.