Liperi

Tältä sivulta löydät kunnan Liperi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Liperi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Liperi
YritysLiikevaihto (euroa)
Mantsinen Group Ltd Oy77 miljoonaa
Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy36 miljoonaa
KKR Steel Oy21 miljoonaa
Närhi Oy Joensuu13 miljoonaa
Puupietari Oy11 miljoonaa
Liperin Höyläämö Oy7 miljoonaa
Kuljetusliike HKK-Kuljetus Oy6 miljoonaa
Karelian Lihajaloste6 miljoonaa
Rakennusliike Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy6 miljoonaa
Kaptas Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Liperi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Mantsinen Group Ltd Oy289
Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy95
KKR Steel Oy94
Närhi Oy Joensuu38
Enon Kuljetus Oy27
Kuljetusliike HKK-Kuljetus Oy26
Suomen Biathlon Oy25
Viitek Oy23
Karelian Lihajaloste21
Konepaja Antti Ranta Oy21

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Liperi
YritysKasvuprosentti
Armentum Osk+413.0%
Ollilan Maito Oy+324.1%
Kuljetus Mattsson Oy+98.2%
Auto ja Kone Eskelinen Oy+83.1%
Hoikan Herkku Oy+77.3%
Rakennusliike Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy+77.0%
Implumis Oy+71.0%
HKH Group Oy+71.0%
Meripetteri Oy+60.9%
Nenore Oy+53.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Liperi
YritysPerustettu
Joona Taskinen Tmi.08.01.2021
Paikkatietomies-konsultointi04.01.2021
Insinööritoimisto Kuumet Oy18.12.2020
JV-Tech30.11.2020
JM Infra Oy30.11.2020
Lepikkola29.10.2020
Marko Kurvinen Kiinteistöt22.10.2020
M.E.Kurvinen22.10.2020
Jokihaaran Tila Oy29.09.2020
Luontotar Design04.08.2020
EsittelyssäAlueen Liperi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Isännöinti Tiet ja Talot Oy

  Ammattitaitoista, asiantuntevaa ja luotettavaa asunto-osakeyhtiöiden ja yksityisteiden isännöintiä Joensuun ja lähikuntien alueella.

 • Maansiirto Karvinen Oy

  Liperissä ja sen lähialueella toimiva Maansiirto Karvinen Oy on maanrakennustöihin erikoistunut yritys. Teemme talon pohjatyöt, kaivuutyöt, maansiirrot, teiden rakennus- ja kunnostustyöt sekä työkoneiden lavettikuljetukset. Asiakkaamme koostuvat niin yksityisistä, yrityksistä kuin julkisen puolen toimijoista. Palvelemme pääasiassa Liperin, Outokummun, Pohjois-Heinäveden ja Joensuun alueella.

 • Eläinlääkäri Pirkko Rautjoki

  Eläinlääkäri Pirkko Rautjoki tarjoaa eläinlääkäripalveluita Liperissä. Vastaanottoni tarjoaa kohtuuhintaista peruseläinlääkintää pieneläimille.

 • Viinirannan Rakennus

  Viinirannan Rakennus on vuonna 2002 perustettu liperiläinen rakennusliike. Toimimme pääasiallisesti Itä-Suomessa Liperin, Joensuun, Kontiolahden, Tuusniemen, Outokummun ja Heinäveden alueella - tarvittaessa myös muualla Suomessa. Viinirannan Rakennus on rakentamisen moniosaaja ja toimenkuvaamme kuuluvat kaikenkokoiset hankkeet uudis- ja korjausrakentamisessa. Palveluihimme kuuluvat myös suunnittelu, työnjohto sekä valvontapalvelut. Viinirannan Rakennus toteuttaa rakennus- ja remontointityöt aina asiakkaan tarpeen mukaan, luotettavasti ja vastuullisesti.

 • Kiinteistöhuolto LK-Huolto Oy

  Viinijärvellä sijaitseva Kiinteistöhuolto LK-Huolto Oy on paikallisesti palveleva kiinteistönhuoltoyritys, joka tarjoaa osaamistaan seudun taloyhtiöiden, yritysten ja julkisen sektorin hyödynnettäväksi. Olemme laadukas ja luotettava huoltoyhtiö, joka on valmiina palvelemaan kellon ympäri akuuteissakin tarpeissa. Tarjoamme kiinteistönhuoltopalvelut räätälöidysti, joko yksittäisinä toimenpiteinä tai kokonaisuuksina, joista löytyy ratkaisu moneen eri tarpeeseen.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Outokumpu, Rääkkylä, Polvijärvi, Kontiolahti, Heinävesi, Joensuu ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Ahonkylä, Harila, Harmaanniemi, Hautakangas, Honkalampi, Honkavaara, Huistinvaara, Härkinvaara, Häyrynlahti, Joutenniemi, Juojärvi, Jyrinkylä, Kaarnalampi, Kaatamo, Kangasranta, Kaprakka, Karjosuo, Kiiessalo, Kirkkosärkkä, Koikkalanlahti, Kolehmala, Kompero, Kontkala, Konttilansalmi, Korpivaara, Kuorinka, Kuuppelo, Kuusijärvi, Kuusikkola, Kuusiniemi, Kuusvalkama, Kylänsärkkä, Käsämä, Lahdensuo, Lamminniemi, Lammu, Lautasuo, Lehtoranta, Leppilampi, Leppälahti, Linnunlahti, Liperinsalo, Luotoperä, Maironranta, Maisonvaara, Mattisenlahti, Miinala, Mutkanvaara, Mökkönen, Naurislampi, Niva, Noljakanmäki, Nostamo, Ojalahti, Paloniemi, Papelonsaari, Pappila, Parrenmäki, Peräkylä, Piitsamonniemi, Pohjukka, Pupunniemi, Puromäki, Pärnävaara, Rantakylä, Rianniemi, Riihilahti, Ristinkylä, Ristinpohja, Ristisalmi, Ristonkangas, Rokkala, Roukalahti, Rummakko, Ruunakangas, Ruuskankallio, Saariniemi, Salokylä, Salonnenä, Selkäranta, Siansuo, Siikakoski, Siikasaari, Siikoniemi, Sirkkasuo, Sorasärkkä, Sulkama, Suonpohja, Susiaho, Suurijoki, Taipale, Taka-aho, Teerisuo, Tiilinniemi, Tutjunniemi, Vaivio, Vehkalampi, Vehkaniemi, Venepohja, Vihevaara, Viinijärvi, Viiniranta, Viitalahti, Välikangas, Välikylä ja Ylämylly
KuvausAlueen Liperi kuvaus

Liperi sijaitsee Pohjois-Karjalassa Joensuun kupeessa. Tämä reilun 12 000 asukkaan kunta sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja elo sijoittuu kolmeen eri taajamaan, joissa on hyvä asua, yrittää ja työskennellä.

Liperissä tuetaan yrittäjyyttä aktiivisesti. Toimintaa ja tukea yrittäjille tarjoaa Liperin Yrittäjät, joka on vahvasti mukana myös esimerkiksi koulujen yrittäjäkasvatuksessa.

Kunnan merkittäviksi yrityksiksi ovat nousseet logistiikkapalveluihin ja materiaalinkäsittelykoneisiin erikoistunut Mantsinen Group, Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, palvelukonepaja KKR Steel Oy sekä Liperin Höyläämö Oy. Eri alojen ammattilaisia kunnassa koulutetaan omasta takaa, sillä Liperissä sijaitsee Ammattiopisto Luovin yksikkö.

Liperi kuuluu Pohjois-Karjalan nopeimmin kasvavien kuntien joukkoon, joka on osaltaan Joensuun kasvun ansiota.